sâmbătă, 5 aprilie 2014

Minciuni dupa minciuni

Desi pregatesc cateva articole de la Adi si Abel, nu m-am putut abtine -iertati-ma fratilor- avand si un pic de timp astazi, sa nu postez acest clip recent tot de la Collins, care ne arata cum Branham minte fara nici un pic de jena. 

Sau avea vreo tulburare mentala omul asta si nu isi dadea seama ca se contrazice INCREDIBIL DE MULT? Zice minciuna dupa minciuna, minciuna dupa minciuna si habar nu are. Nu are nici o treaba. Da-i inainte "Ioane" cu minciuna.

Nu pot sa cred. Nici chiar eu care sunt cat de cat familiarizat cu erorile din mesaj. Acest clip aduce si mai multe lamuriri decat am avut noi pana acum. 

De ce face asta cu noi? De ce ne minte? Noi l-am urmat sincer crezandu-l pe cuvant, fiecare povestire si vorba i-am crezut-o. Dar priviti cu cata nesimtire mascata cu evlavie ne minte.

Nu are respect fata de audienta? Nu stia ca minte pe fata? E si asta o varianta, dar atunci inseamna ca era bolnav mental. 



    Minciuni dupa minciuni in cuvintele lui Branham!

Ori e mincinos, ori bolnav mental, dar asa ceva nu se poate! 


Zice ca in viata lui nu a primit oferta de bani. Apoi zice ca a primit. Apoi din nou ca nu apoi din nou ca da si tot asa toata viata lui.

Omul asta vorbea din inchipuirile lui nu din realitate. Asa a facut cu toate invataturile si subiectele sale dar si cu asa zisele experiente personale.

Mincinos cronic! Om afectat psihic. De ce ai face asa ceva oamenilor care te respecta si te urmeaza?

Omul asta nu are pic de respect fata de cei ce il urmeaza? Nu isi da seama ce face? E bolnav psihic? Foarte posibil!

E lipsit de orice urma de normalitate prin aceste minciuni. Biblia condamna minciuna in cei mai gravi termeni. Ce o fi cu el? De ce face asa ceva? Isi da seama ce face? Daca isi da seama e grav, daca nu e si mai grav!

Si toate sunt iesite din gura lui Branham. Ba zice ca nu a luat oferte si bani sau salariu de la Tabernacol, ba multumeste audientei pentru bani si arata ca a facut-o mereu si in plus cu dedicarea Tabernacolului "Baptist"???!!! Ce e cu fazele astea domnule? De unde atata minciuna si confuzie? Si de ce? Trebuie sa aflam intr-o zi!

Aceasta NU A FOST IN 1933 ci in 36 si niciodata Baptist ci PENTICOSTAL. Toate dovezile de la cadastru din actele oficiale, din actele lui proprii, arata ca el nu a spus adevarul.

De ce face asta? De ce minte cu atat usurinta? Ce o fi cu acest om? Inca nu imi dau seama dar voi afla cauzele pentru care el e asa de mincinos.

Dar cu banii? Cu banii ce are?

Sa para ca nu umbla cu banii? Dar ce e gresit sa administrezi banii adunarii, sa iei oferte si sa investesti in lucrare? Nu este gresit. 

Sau ce e gresit sa iei salariu de la biserica, daca esti full time predicator/pastor, si nu ai alt venit si biserica vrea sa te sustina? Nu este gresit. Este biblic. 

Si atunci care e problema?

Ce e de fapt cu acest om care spune "5 de un fel"? El ne arata ca a vrut sa creeze alte impresii audientei. False impresii despre el insusi. De ce? De ridicolul ce il avea in mintea lui.

Si ce mandru am fost eu cand am fost la Jeffersonville si mi-am facut poze la acest colt al Tabernacolului Branham cu data dedicarii lui in 1933. 

Cu ce mi-am pierdut si eu timpul si viata. Doamne iarta-ma. Chiar REGRET! 

Am avut un profund sentiment de regret si amaraciune cand am descoperit ca aproape nimic nu e asa cum am crezut ca e. E o lupta mentala puternica pe care o duc. Am pierdut zeci de ani in inselatoria asta. E trist. E grav. E groaznic sa duci o asemenea povara.


Mai ales daca esti legat tare-tare de mesaj, nu asa ca Branham a avut mari vindecari, ci daca te implici cu totul in asa zisul "Cuvant descoperit" in "revelatiile" lui, in tunete, in nor, in teofanii, etc. atunci suferi. Eu asa am fost. Implicat profund.


Nu ma mir ca fratilor le e teama sa isi puna macar intrebarea: "Daca cumva mesajul nu e ceea ce noi credem ca e?" NU AU CURAJUL! TREMURA DE SPAIMA. 


Desi Biblia spune ca in dragoste nu exista frica ei nu pot sa se miste inspre adevar. Sunt paralizati de teama.

E O LUPTA ADEVARATA. Dar Isus a biruit pentru noi. El este ADEVARUL.

La el ba a fost asa, ba nu a fost asa, ba nu a fost asa, ba a fost asa, despre acelasi subiect. Alba neagra de la Branham.

Sa ne ierte Dumnezeu ca am urmat un om atat de haotic, mincinos, ipocrit si confuz.

96 de comentarii:

  1. La ei minciuna este adevărul iar adevărul este considerat minciună. Asta e o mare dovadă că sunt pierduţi de tot şi că trăiesc în întunerec. Domnul să aibă milă de ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate asa s-a ajuns da. Domnul sa aiba mila de fiecare, amin.

      Ștergere

  2. Ezechiel 13: 2 ,,Fiul omului, prooroceşte împotriva proorocilor lui Israel, care proorocesc, şi spune celor ce proorocesc după gustul inimii lor: ,Ascultaţi cuvântul Domnului!
    3 Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: ,Vai de proorocii fără minte, cari umblă după duhul lor şi nu văd nimic!

    Ezechiel 13:6 Vedeniile lor sunt înşelătoare, şi proorociile lor mincinoase. Ei zic: ,Aşa vorbeşte Domnul!' măcar că Domnul nu i-a trimis; şi fac pe oameni să tragă nădejde că se va împlini cuvântul lor.

    Ieremia 14:14
    14 Dar Domnul mi-a răspuns: ,Proorocii lor proorocesc minciuni în Numele Meu; Eu nu i-am trimis, nu le-am dat poruncă, şi nu le-am vorbit; ci ei vă proorocesc nişte vedenii mincinoase, proorociri deşarte, înşelătorii şi închipuiri scoase din inima lor.

    23:21 Eu n-am trimis pe proorocii aceştia, şi totuşi ei au alergat; nu le-am vorbit, şi totuşi au proorocit.
    23:21 ,,Trimete să spună tuturor celor din robie: ,Aşa vorbeşte Domnul despre Şemaia, Nehelamitul: ,Pentru că Şemaia vă prooroceşte, fără să-l fi trimis Eu, şi vă insuflă o încredere mincinoasă."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioan 8:44

      “El [diavolul] de la inceput a fost ucigas; si nu sta in adevar, pentru ca in el nu este adevar. Oridecateori spune o minciuna, vorbeste din ale lui, caci este un mincinos si tatal minciunii”.

      Proverbe 6:16,17,19

      “Sase lucruri uraste Domnul,

      Chiar sapte Ii sunt urate:

      Ochii trufasi, limba mincinoasa…

      Martorul mincinos care spune minciuni”.

      Ieremia 13:24, 25.
      “Ii voi risipi, ca pleava luata de vantul pustiei…pentru ca M-ai uitat si ti-ai pus increderea in minciuni”.

      Efeseni 4:25
      “De aceea, lasati-va de minciuna; fiecare dintre voi sa spuna adevarul”.

      Ștergere

  3. “Cumpara adevarul, chiar daca ar trebui sa dai pentru el totul”.

    “Adevarul e ca un caine, care musca numai pe cei ce fug de el”.

    Iata o poezie:

    “Fiul meu, fii drept de-a pururi si-adevarul sa-l iubesti

    Si sa-l aperi pan-la moarte-orice-ar fi sa patimesti.

    Si nu te –ntristezi atuncea cand minciuna biruieste;

    Noru-i nor iar daca trece, soarele mai mult luceste”.

    RăspundețiȘtergere
  4. 5. Iata, va voi trimite pe prorocul Ilie inainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare si infricosata.
    6. El va intoarce inima parintilor spre copii si inima copiilor spre parintii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, sa lovesc tara cu blestem!"
    Apocalipsa 10:
    7. ci, ca in zilele in care ingerul al saptelea va suna din trambita lui, se va sfarsi taina lui Dumnezeu, dupa vestea buna vestita de El robilor Sai, prorocilor.
    8. Si glasul pe care-l auzisem din cer mi-a vorbit din nou si mi-a zis: "Du-te de ia carticica deschisa din mana ingerului care sta in picioare pe mare si pe pamant!"


    Aceasta proorocie este implinita in fata ochilor nostrii nu mai puteti nega Scriptura este dovedita si cat se poate de clar voi pentru voi exista ceealalta parte a scripturii unde va incadrati fara doar si poate va voi arata unde sunteti incadrati in aceasta Scriptura.Dumnezeu sa va binecuvanteze.D.I din Hd

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce ai scris tu nu are nici o legatura cu Branham. Nu exista nici o dovada ca Branham e Ilie si ingerul 7.
      Iti recomand sa citesti Biblia prin ochi neutri prin Duhul Sfant nu prin ideile sectante din mesaj.
      Dane draga, deci daca se dovedeste ca Branham a mintit atatea tu il faci e Ilie si pe ingerul a l 7 lea mincinos?

      Uite un articol despre maleahi 4, 5.
      http://mesajul.blogspot.ro/2013/05/profetul-ilie-in-grafica-simpla.html

      Si ingerul 7 din Apoc 10:7.
      http://mesajul.blogspot.ro/2012/10/maleahi-4-si-apoc-10.html

      Verifica daca e biblic ce ai zis tu, verifica daca e corect ce am scris eu, iar daca nu e biblic arata-mi ce am gresit in studiul facut.
      Daca ai argumente biblice, ma intorc la mesaj si ma pocaiesc de indoiala. ok? Dar daca nu ai dovezi, te intreb, vei mai urma mesajul in continuare stiind ca e minciuna??
      Shalom.

      Ștergere
    2. Raspuns pentru Anonim:

      Maleahi 4:6. El va intoarce inima parintilor spre copii si inima copiilor spre parintii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, sa lovesc tara cu blestem!"
      Care tara? Crestinul nu are tara, doar Israel are tara!

      Apocalipsa 10:7. ci, ca in zilele in care ingerul al saptelea va suna din trambita lui, se va sfarsi taina lui Dumnezeu, dupa vestea buna vestita de El robilor Sai, prorocilor.

      Unde gasiti in biblie acest al saptelea inger cu trambita? Eu il gasesc doar in (AP 11:15) Îngerul al şaptelea a sunat din trâmbiţă. Şi în cer s-au auzit glasuri puternice, care ziceau: „Împărăţia lumii a trecut în mâinile Domnului nostru şi ale Hristosului Său. Şi El va împărăţi în vecii vecilor.”

      In schimb daca te referi la acel inger din (AP 3:14) Îngerului Bisericii din Laodiceea scrie-i: „Iată ce zice Cel ce este Amin, Martorul credincios şi adevărat, Începutul zidirii lui Dumnezeu.

      Biblia nu spune ca acesta este al saptelea inger in primul rand, apoi nu spune ca ar avea o trambita!

      Dovada biblica = 0.

      Apocalipsa 10:8. Si glasul pe care-l auzisem din cer mi-a vorbit din nou si mi-a zis: "Du-te de ia carticica deschisa din mana ingerului care sta in picioare pe mare si pe pamant!"

      Cu parere de rau dar Ioan a luat carticica si a mancat-o nu Branham.

      Ștergere
    3. Domnule Dan unde in Biblie un proroc este si inger in acelasi timp,asa cum se spune ca a fost Branham?

      Daca Branham a fost Ilie atunci udne este ziua Domnului?

      Si ce taina se sfarseste ,asa dupa cum a spus El prorocilor din vechime? Imi puteti raspunde la aceasta intrebare?

      Ștergere
    4. Ultima intrebare este cu referire la Apocalipsa 10:7

      Ștergere
    5. Anonim pentru-anonim sa raspunda ! Ce sublim ! fara nume, dar pe ton ce pare-a fi de-avorton expulzat din locul lui sa se nasca mort , ca pui de dracusor , nu de om, din samanta de sub pom ce nu era-a lui Adam, ci venea de la Satan .

      Ștergere
    6. Ti-ai luat medicatia azi? Dar fi sincer...

      De la Satan vin minciunile lui WMB...si poate si un pumn direct in fata ta,daca continui sa ma mai jignesti cu apelative de genul ""ävorton" si altele...vezi ca nu imi e greu sa vin pana in Londra.

      Aproape la fiecare comentariu jignesti pe cineva.Pe mine,pe Lica ...te legi de familia lui,de ceea ce face el...te bagi in seama chiar daca nu iti sunt adresate tie intrebarile.Esti badaran si incredibil de fanatic,un caz patologic...

      Nu pot sa pun niste intrebari pertinente ca ma aleg cu vreo jignire...Profiti de faptul ca suntem cu bun simt ?

      Si la urma urmei nu te-am intrebat pe tine ci pe domnul Dan din HD parca ,daca retin exact orasul...

      Ștergere
    7. Ce spune el despre tine, frate, arata mai multe despre el decat despre tine.
      Si Dan din HD evita mereu adevarul. Cand ii dai raspuns biblic, ori te intreaba altceva, ori tace.
      Nu stiu sa se poarte nu inteleg minimul de respect fata de interlocutor si de a dezvolta o discutie constructiva in care se elimina tot ce nu corespunde cu Biblia, dincolo de doctrinele fiecaruia implicat in dialog.

      Habar nu au de asa ceva. Nimeni nu i-a invatat, ei urasc educatia si bunul simt.

      Ei isi respecta doar profetul care ne dezbina si nu Jertfa lui Isus care ne face fratii in Domnul.
      Sunt pierduti.

      Ștergere
    8. "Ei isi respecta doar profetul"

      TALIBANI LA MESAJ

      Ștergere
    9. Branhamistii sunt ca si musulmanii astia nebuni sa implineasca doar ce le spune "profetul".

      Ștergere
  5. Ce e de domeniul socant pentru mine e ca nu inteleg cum cineva care vede ca Branham a mintit fara oprire, la foc continuu si a gafat in invatatura cum nu se poate mai rau, a mintit cu norul, cu Tabernacolul, cu banii, ca nu a zis ca e profet, ca a plagiat Cele 7 Epoci de la Larkin, cu vocea de la raul Ohio, cu cadilacul, plus ca a spus verzi si uscate si incurcate si apoi tu branhamis sa stii toate astea, sa nu poti spune ca nu e asa deoarece vezi clar ca asa e dar sa fii atat de naiv sa scrii un verset din Biblie si sa zici: "Acesta e profetul Ilie adica fr Branham!"

    Stiind ca nimic din slujba lui, nu l-a facut pe Branham nici profetul Ilie nici inger.
    Cat de orb trebuie sa fii ca sa faci asa ceva? Cel mai orb as zice.

    Doar si ingerului laodicean Isus ii spune ca e orb gol, ticalos, NENOROCIT.
    Cu nici un inger Domnul Isus nu este atat de dur ca si cu acest inger al Bisericii laodiceea. Il face praf. Ii descopera aroganta orbirea si goliciunea.

    Cine de la mesaj mai crede in ce spune Domnul Isus?

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu ati stiut ca Ilie a venit inaintea lui Branham?

    http://en.wikipedia.org/wiki/John_Alexander_Dowie
    Dowie was a restorationist and sought to recover the "primitive condition" of the Church. He believed in an end-times restoration of spiritual gifts and apostolic offices to the Church.In 1899, he claimed to be "God's Messenger" and in 1901, he claimed to be the spiritual return of the Biblical prophet Elijah, and styled himself as "Elijah the Restorer", "The Prophet Elijah", or "The Third Elijah".He was also an advocate of divine healing and was highly critical of other teachers on healing. This criticism largely stemmed from differences of opinion on the use of "means" or medicine; Dowie was for total reliance on divine healing and against the use of all forms of medicine. He opened a number of healing homes where people could come for instruction in healing and for specific prayer.He emphasized faith in God, "entire consecration", and holiness.

    Dowie was a forerunner of Pentecostalism, and many of his followers became influential figures in the early twentieth century revival. Though Dowie did not visit South Africa, his emissary Daniel Bryant between 1904 and 1908 established churches at Wakkerstroom and on the Witwatersrand. After Bryant left these churches proliferated into a number of denominations of Zionist Christian sects, all claiming their origin in Zion, Illinois, which together constitute the largest group of Christians in South Africa.

    RăspundețiȘtergere
  7. De ce ai sters ultima postare a mea esti un mare ticalos nu credeam sa faci asa ceva D.I din Hd
    Dar atunci macar ca il invinuiti degeaba in privinta aceasta a Fr Branham de ce nu aduci insarcinarea ta directa de la Isus si sa o spui public care este?Daca sar fi facut prin tine vindecari cum sau facut prin Fr Branham daca sau fi facut prin tine invieri din morti cum sau facut prin Fr Branham daca sau fi facut prin tine ce s-a facut prin Fr Branham daca ti-ar fi vorbit Isus prin tine cum a vorbit prin Fr Branham te-asi fi crezut dar asa nu te cred cei ce probaga aceste minciuni vor pieri.Cum Isus nu s-a indurat de cei din vechime nu se va indura nici de cei ce arunca ocara asupra acestui mesaj.Eu te sfatuiesc inca o data sa asculti si sa te pocaiesti ca nu iti foloseste la nimic dar la nimic acest lucru care il faci.Asculta aceasta piesa care ti-o redau aici da un copy paste si pe viitor poti sa stergi orice urma a mea de aici si sa iei ce iti convine ca tot in locul randuit vei ajunge.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=LWDM5CTRIwg

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. D.I. sa nu uiti un lucru:
      Matei 7:22-23 Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?”
      Atunci le voi spune curat: „Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege.”

      Cum poti folosi "Asa vorbeste Domnul" in lucruri care nu se implinesc ,apoi sa spui ca esti un profet?
      Nu uita ca Branham a spus cu gura lui si nu o data ca el nu este profet !

      Ștergere
    2. Vad ca Fr Lica are ajutoare nu se poate apara singur stiu si eu acest verset din Matei 7 cu 22 23
      dar nu puteti dovedi cu nimic ca Fr Branham este unul dintre acestia dar voi sunt sigur ca sunteti unii care vor zice Doamne Doamne si nu veti intra in Imparatie pentru ca sunteti ticalosi ,goi si orbi asa cum spune in Apocalipsa va credeti bogati si intelepti dar nu sunteti nici pe departe ceea ce credeti milosi si smeriti cu inima doar aruncati cu noroi in lucrurile care se implinesc sub privirile noastre si le negati macar incercati sa fiti onesti si smeriti cu inima cum sade unui copil al lui Isus.Psalmul 23.Amin.D.I DIN HD

      Ștergere
    3. Nu ti-am sters nici o postare, hoho numa incet cu emotiile negative sectante dane. De fapt asta v-a invatat Branham. In rest nu stiti nimic. Numai povesti aiurea scrii aici.
      Nu exista nici o legatura intre vindecari si Ilie si ingerul 7. Mai pune mana pe Biblie si lasa povestile astea aiurea.

      Ștergere
    4. Dane, de când e voie să asculţi Rock la Mesaj? ;)
      Oricum, nasoală rău cântarea ce ne-ai trimis-o. Nu transmite deloc ceea ce vrea să spună textul, mai bine ne dădeai una cu "Crede Numai"...

      Măi Dane, chiar ne crezi naivi, să ne trânteşti acolo două versete şi să ne spui că se aplică la Branham? Păi ştii tu câţi au venit în decursul secolelor şi s-au pretins Ilie şi oricine altcineva din Cartea Sfântă? Şi Isuşi şi Cristoşi mincinoşi există. Spitalele de nebuni sunt pline de ei...

      Cum poţi tu să dovedeşti că Branham e Ilie sau vreun altul în Biblie? Doar pentru că a făcut nişte vindecări? Alea nu le-a făcut el, ci credinţa omului. Şi alea se fac peste tot în lume, la creştini, şi la necreştini. Chiar recent am auzit despre un EVREU care a avut nişte probleme la inimă, i s-a depistat un blocaj de 95% al unei artere. După rugăciuni öi meditaţie, la următorul control, doctorii i-au găsit o arteră nou formată în jurul acelui blocaj. Totul este CREDINŢA, nu Branham sau XYZ. Kabaliştii adevăraţi ca Rabbi Kaduri „fac” minuni şi mai mari.

      Aşa că mergi şi mai informează-te, acum ai posibilitatea, Internetul e mai plin ca oricând, caută şi vei vedea că treburile astea nu au nici o treabă cu Branham sau cu vreun profet, nici măcar cu creştinismul, mergi şi citeşte despre biorezonanţă, bioenergie sau despre maeştrii chinezi de qigong şi vei vedea ce este posibil. Nici unul din ei nu s-a pretins "profet" sau "cristos".

      Branham era un om cu astfel de puteri pe care unii le-ar numi „supranaturale” deşi aceasta este ceva cu totul normal. Avea acces la lumea „nevăzută” a subconştientului colectiv şi astfel putea vedea aşa zise „viziuni” (care nu au nici o treabă cu Dumnezeu şi nici cu Satana). E ca şi când ai da drumul la un TV şi ai „vedea” undele din jurul tău. Şi maeştrii chinezi pot detecta cu ajutorul mâinilor anomaliile din câmpul energetic şi le pot remedia. Dacă nu ai chinezi în jur poţi apela la un aparat „ştiinţific” de biorezonanţă. Nu e nici o vrăjitorie la mijloc şi departe că Branham sau chinezii sa fie „profeţi”.

      Dacă nu ai chef şi nu te interesează altceva decât Branham, atunci lasă-ne liniştiţi şi nu ne mai ameninţa aici cu pedepse „divine” pentru că „ocărâm mesajul”. Nimeni nu ocărăşte, dar vouă nu vă convine realitatea şi nici nu aveţi nici cea mai mică dovadă că acest „mesaj” este adevărat, corect şi de neclintit.

      Vă amăgiţi singuri, spunându-vă că numai „cei aleşi” pot să-l înţeleagă. Este mecanismul vostru naiv de a vă îndreptăţi, în loc să vă confruntaţi serios cu lucrurile. Suferiţi la fel ca şi Branham de aceeaşi psihoză, acelaşi conflict interior între subconştientul care ştie cine e Branham şi conştientul care vreţi să-l faceţi pe Branham ceva „special”. Şi pentru că nu vă iese nici vouă, nici lui Branham, nu vă rămâne decât să fiţi violenţi în vorbire şi să ne condamnaţi.

      Auzi acolo: „.Cum Isus nu s-a indurat de cei din vechime nu se va indura nici de cei ce arunca ocara asupra acestui mesaj.” Când nu s-a îndurat Isus de cineva????

      Ștergere
    5. Ce crezi s-a intalnit kaduri cu ieshua?
      Maniera in care a prezentat Kaduri Venirea lui Meshiah venind la familii intregi intoarse la Dumnezeu mi s-a parut geniala. Evident incepand cu casa lui David. Cred ca nu degeaba au evreii rezervat un scaun la masa pentru profetul Ilie. Cred ca Profetul Ilie cel care a fost luat la cer si nu altul, efectiv va merge din familie in familie anuntand reasezarea imparatiei regelui Ieshua Mashiah. Cum odinioara l-au primit simbolic ca miel pascal dupa randuiala data de Moishe cand trebuia ca in timpul mesei sa aibe loc o discutie in familie intre parinti si copii privitoare la semnificatia evenimentului la fel in timpul reasezarii tuturor lucrurilor ( imparatie davidica, proprietati, autoritati , slujbe, zeciuieli si tot ce este necesar unei guvernari teocratice milenare) Ilie tisbitul v-a fi antemergatorul care v-a instrui familiile evreilor fiind si preot nu doar profet despre cum trebuie sa vina in intampinarea Domnului.11.

      În ziua aceea, va fi plângere mare în Ierusalim, ca plângerea de la Hadad-Rimon, în câmpia Meghidonului.
      12. Ţara se va tângui, fiecare familie deosebit: familia casei lui David deosebit şi femeile ei deosebit; familia casei lui Natan deosebit şi femeile ei deosebit;
      13. Familia casei lui Levi deosebit şi femeile ei deosebit; familia lui Şimei deosebit şi femeile ei deosebit;
      14. Toate familiile care rămân, fiecare pentru sine şi femeile lor pentru sine.

      Ștergere
    6. Nu ştiu ce să zic. Evreul de care am scris mai sus l-a cunoscut personal pe Kaduri şi a spus că au vorbit despre "Yeshu". El zicea că, Kaduri nu credea în acel "Yeshu" (aşa numeşte persoana istorică de acum 2000 ani). Mai spunea că acea scrisoare sau notă scrisă de Kaduri ar fi o falsitate, aşa ceva nu ar fi făcut Kaduri.

      Dacă l-a întâlnit (în vis sau vedenie) nu ştim, poate fi posibil. Şi Friedrich Weinreb, despre care am mai scris vorbeşte foarte de bine de Yehoshua (fapt pentru care este criticat de evrei), deşi nu este un "creştin" în sensul cum îl înţelegem noi. Poate că Kaduri nu s-a referit neapărat la Yehoshuah ca persoană ci la ce spune numele, anume că Yah este salvarea?

      Foarte interesantă este însă treaba cu Ilie. Mulţumesc! Aici simt că ai nimerit-o. Este foarte posibil ca Ilie cel adevărat, adică persoana fizică din vremurile biblice să revină, evident, tot fizic, nu "în Duhul" sau în vreun "Gilgul". Şi Moise la fel. Sau Enoh?

      Aceasta ar fi şi împlinirea reală, pe lângă milioanele de "veniri" ale lui Ilie - arhetipul - acea parte nevăzută care ne aduce din când în când câte-o revelaţie despe Meshiah.

      Shalom
      Abel

      Ștergere
    7. Îmi fac aici un semn de carte ca să nu uit că vroiam să scriu ceva despre legătura tată-fiu. Av-Ben.
      Poate mâine văd asta şi îmi amintesc :)
      Noapte bună

      Ștergere
    8. The word "תשבי" Tishbite, begins with the root word "שב" and means "to return". Adding a yod to the end makes it plural and becomes the word "שבי" meaning "to dwell". With the preposition tav the word becomes "He shall return to dwell". This definition makes more sense in the context. The word Elijah is a compound of the words "El & Ya" meaning "My G-d is YHVH". The passage then reads "Elijah the Tishbite" or "G-d is YHVH, He shall return to dwell".
      La majoritatea profetilor se specifica al cui fiu este. Eliahu este o persoana cu foarte putine referinte.
      Pinchas, the son of Eleazar, the son of Aharon the priest, stopped My anger towards the Children of Israel because he was zealous on My behalf, which prevented Me from destroying them because of jealousy. (Bamidbar 25:10-11)

      It is an easy statement to make, but a very difficult one to live up to: take responsibility for the world. It is incredible that, by killing two people, one Jew and one gentile involved in a tremendous profanation of G- d's Name, Pinchas saved millions of Jews, and for that matter, the entire world. If he had done the act as matter of personal anger, then it would have destroyed the world. Rather, he gave himself completely over to G-d, acting as if there was no G-d, as if the future of the world depended upon him, forgetting for the moment that really everything is a function of G- d's will.

      However, there are times in history when G-d steps back, so-to-speak, and opens windows of opportunity to give people an opportunity to temporarily step into His role. That's what the posuk is literally saying: "Pinchas ben Elazar ben Aharon HaKohen acted on My behalf. Like Miriam in her time, Pinchas in his time took responsibility for the Jewish people as if I wasn't there, G-d forbid, to save the day. " As a result, G-d says, "I was able to act through him to do what had to be done, without interfering in history more than necessary."

      For this he merited to become Eliyahu HaNavi. And, on the occasion that he did not act in this way by not saving the daughter of Yiftach(Ieftae) he temporary lost that right, but he gained it back later in Achav's time. When the incident of the daughter of Yiftach HaGiladi occurred, they (Eliyahu and Yiftach) were both punished. For, Yiftach was a judge and he did not want to come to Eliyahu to cancel his vow, and Eliyahu did not want to come to him, for he said, "The one who is suffering must come to the doctor", and thus, between the two of them, the daughter of Yiftach went. Yiftach, who was directly involved in the incident was punished, and as a result everywhere he went he lost limbs, as it says, "They buried him in the CITIES of Gilad" in the plural.

      Ștergere
    9. Oare Eliahu nu este aceeasi persoana cu Enoch? Poate chiar si Melchitzedek.
      La inaltarea la cer a lui Ieshua vedem doi barbati si nu doi ingeri care comentau inaltarea si reintoarcerea Lui. Nu pot fi altii decat Moishe si Eliahu.
      La fel dupa ce isi vor incheia misiunea ii vedem inaltati la cer dupa ce vor invia. Interesant este acel miting de oameni din orice semintie si orice norod care privind la trupurile moarte nu vor ingadui sa fie ingropate. Or fi stiind ei ceva? Sa fie "vulturii" care se aduna la "hoit"? In timp ce locuitorii pamantului jubileaza?
      Sa fie atunci adunarea laolalta in vazduh sau nor impreuna dar precedata de cei adormiti , Moishe si Eliahu fiind adormiti doar 3 zile si jumatate?
      Moishe si Eliahu prezenti la inaltare , prezenti si la revenire?

      Ștergere
    10. O FI ORI N-O FI ... speculatii facem noi, ca e primavara-n toi : viorele pe campii, hai sa le-adunam, copii ! Behehe !, cu miei cu tot, sa cuprindrm totul, tot in imagini virtuale , ce ne pasa, NU-S REALE !

      Ștergere
    11. Evreii cred că Enoh a fost transformat în îngerul "Metatron" (cartea 3 Enoch dar şi multe alte surse). El nu mai poate veni pe pământ, pentru că a fost complet preschimbat de la starea umană.

      La fel, ei mai cred şi că Eliyahu a fost o reîncarnare a lui Pinchas (Fineas, fiul lui Aaron). Ilie a fost răpit la cer în trup uman şi de aceea poate veni tot aşa pe pământ, spre deosebire de Enoch,. care s-a schimbat complet la o stare de "super-înger" ba chiar este numit "micul YHVH"... Unii îl confundă chiar cu Moshiach...

      Nu mă pricep, nu mă bag, vă spun doar ce am auzit şi eu, ştiu doar că lucrurile sunt destul de complicate la ei, nu e uşor de înţeles, mai ales din perspectivă ne-evreiască...

      Ștergere
    12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    13. Stiti care-i diferenta intre un nebun si un nevrotic?
      Nebunul stie ca 2+2 fac 5 si nu-l scoti din asta. Nevroticul a aflat ca 2+2 fac 4. Dar e nervos de ce 4 si nu 5.

      Ștergere
    14. Nevroticul e nervos ca de ce se contrazice Branham...ca de ce nu toti cred cum vrea el...ca de ce mantuirea si rascumpararea este pentru toti cand el a fost invatat ca este doar pentru el si pentru cei ca el....ca de ce nu se imbolnavesc sau sa moara cei care au crezut dar nu mai vor sa creada in povestile lui Branham...si simte o satisfactie cand cineva plecat din adunarea lui i se intampla ceva rau sau vreo boala...in egocentrismul lui dracesc face legatura cu parasirea adunarii sau credintei branhamiste...

      Acesta e defapt nevroticul branhamist...plin de fiere amara si cu dorinte distrugatoare,dracesti, la adresa altora pe care D-zeu ii iubeste si pentru care Isus a platit pretul rascumpararii...

      Ștergere
    15. Rapirea (din Serai ) urmata de Nunta in cer (de Mircea Eliade) astea da opere de arta .
      Cat despre versiunea cu Nunta in cer de 3 ani jumate tine de un roman ieftin de science- fiction.
      Adunarea noastra laolalta evrei, greci, rusi, parti,elamiti,...,romani si nu doar din cele 12 semintii ale lui Israel va avea loc numai dupa ce Moishe si Eliahu vor invia din morti. Trambita a saptea suna numai in CLIpA cand ei vor invia.

      După ce a spus aceste lucruri, pe când se uitau ei la El, S-a înălţat la cer, şi un nor L-a ascuns din ochii lor.
      10 Şi, cum stăteau ei cu ochii pironiţi spre cer, pe când Se suia El, iată că li s-au arătat DOI BARBATI îmbrăcaţi în alb
      Mat 28.3; Marc 16.5; Luc 24.4; Ioan 20.12; Fapt 10.3-30;
      11 şi au zis: „Bărbaţi galileeni, de ce staţi şi vă uitaţi spre cer? Acest Isus, care S-a înălţat la cer din mijlocul vostru, va veni în ACELASI FEL cum L-aţi văzut mergând .

      Evenimentele care preced venirea lui si sunetul trimbitei a saptea :


      Şi trupurile lor moarte vor zăcea în piaţa cetăţii celei mari, care, în înţeles duhovnicesc, se cheamă „Sodoma” şi „Egipt”, unde a fost răstignit şi Domnul lor.
      Apoc 14.8; Apoc 17.1-5; Apoc 18.10; Evr 13.12; Apoc 18.24;
      9 Şi oameni din orice norod, din orice seminţie, de orice limbă şi de orice neam vor sta trei zile şi jumătate şi vor privi trupurile lor moarte şi nu vor da voie ca trupurile lor moarte să fie puse în mormânt.
      Apoc 17.15; Ps 79.2-3;
      10 Şi locuitorii de pe pământ se vor bucura şi se vor înveseli de ei; şi îşi vor trimite daruri unii altora, pentru că aceşti doi proroci chinuiseră pe locuitorii pământului.
      Apoc 12.12; Apoc 13.8; Est 9.19-22; Apoc 16.10;
      11 Dar, după cele trei zile şi jumătate, duhul de viaţă de la Dumnezeu a intrat în ei şi s-au ridicat în picioare, şi o mare frică a apucat pe cei ce i-au văzut.
      Apoc 11.9; Ezec 37.5; Ezec 37.9-10; Ezec 37.14;
      12 Şi au auzit din cer un glas tare, care le zicea: „Suiţi-vă aici!” Şi s-au suit într-un nor spre cer; iar vrăjmaşii lor i-au văzut.
      Isa 14.13; Apoc 12.5; Isa 60.8; Fapt 1.9; 2Imp 2.1;
      13 În clipa aceea s-a făcut un mare cutremur de pământ şi s-a prăbuşit a zecea parte din cetate. Şapte mii de oameni au fost ucişi în cutremurul acesta de pământ. Şi cei rămaşi s-au îngrozit şi au dat slavă Dumnezeului cerului.
      Apoc 6.12; Apoc 16.19; Ios 7.19; Apoc 14.7; Apoc 15.4;
      14 A doua nenorocire a trecut. Iată că a treia nenorocire vine curând.
      Apoc 8.13; Apoc 9.12; Apoc 15.1;
      15 Îngerul al şaptelea a sunat din trâmbiţă. Şi în cer s-au auzit glasuri puternice, care ziceau: „Împărăţia lumii a trecut în mâinile Domnului nostru şi ale Hristosului Său. Şi El va împărăţi în vecii vecilor.”

      Daca primele doua nenorociri au fost partiale oferind oamenilor posibilitatea sa se pocaiasca, cea dea treia urmata de trambita a 7 este totala. In timpul cand v-a suna trambita a 7 graul v-a fi strans in granar adica mortii in Hristos impreuna cu Moishe si Eliahu vor invia apoi noi cei vii din orice semintie si din orice norod care vom veghea trei zile si jumatate privind trupurile lor moarte cum revin la viata vom fi schimbati in CLIPA ACEEA.
      Cei ramasi vor fi nimiciti total cu suflarea gurii sale in timpul judecatii ce va avea loc odata cu instaurarea imparatiei.

      Yom Terua (în ebraică יום תּרוּעה, Iom Teruah, literar "ziua răsuflării", trâmbițării, trâmbiței sau trompetei) este în ajun de Roș haȘana, începutul unui nou an agricol prevăzut în calendarul biblic.

      Din punct de vedere profetic Ziua Trâmbiței reprezintă venirea Fiului Omului cu toți Sfinții Lui pe norii cerului așa cum scrie în Cărțile Apostolice (apostolul Pavel și sfânt în prima epistolă către Tesaloniceni și către Corinteni precum și cum se arată în cartea Apocalipsa) și în Profeți

      Ștergere
    16. "Și luna a șaptea pe ziua întâi a lunii a șaptea strângere sfântă să aveți, nu faceți nici o lucrare ordinară; zi răsuflării [Yom Terua] este."

      În Noul Legământ este scris în evanghelii cum Mesia și Ioan Botezătorul, învață în parabole, spunând și semnificația alegorică a termenilor parabolelor, unde sfârșitul verii este totuna cu sfârșitul veacului și cu secerișul, care sunt expresii similare în limba ebraică și arameică.

      Matei 13:40
      Și, după cum se alege neghina și se arde în foc, așa va fi la sfârșitul veacului.
      Matei 24:30
      Atunci se va arăta pe cer semnul Fiului Omului și vor jeli toate neamurile pământului[Zaharia 12:10, 14] și vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere și cu slavă multă.[Daniel 7:13-14]
      Matei 24:31
      Și va trimite pe îngerii Săi, cu răsunet de trâmbiță[ori șofar ca în Isaia 27:13], și vor aduna pe cei aleși ai Lui din cele patru vânturi, de la marginile cerurilor până la celelalte margini.
      1 Tesaloniceni 4:13
      Căci aceasta vă spunem, după cuvântul Domnului, că noi cei vii, care vom fi rămas până la venirea Domnului, nu vom lua înainte celor adormiți,
      1 Tesaloniceni 4:14
      Pentru că Însuși Domnul, întru poruncă, la glasul arhanghelului și întru trâmbița lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, și cei morți întru Hristos vor învia întâi,
      1 Tesaloniceni 4:15
      După aceea, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiți, împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh, și așa pururea vom fi cu Domnul.

      1 Corinteni 15:50
      Deodată, într-o clipeală de ochi la trâmbița cea din urmă. Căci trâmbița va suna și morții vor învia nestricăcioși, iar noi ne vom schimba.

      Apocalipsa 1:7
      Iată, El vine cu norii și orice ochi Îl va vedea și-L vor vedea și cei ce L-au împuns și se vor jeli, din pricina Lui, toate semințiile pământului. Așa. Amin.
      Apocalipsa 11:15-19
      Și a trâmbițat al șaptelea înger și s-au pornit, în cer, glasuri puternice care ziceau:
      Împărăția lumii a ajuns a Domnului nostru și a Hristosului Său și va împărăți în vecii vecilor.

      Una dintre trăsăturile caracteristice ale sărbătorii Yom Terua este răsunarea șofar-ului. În unele comunități ebraice este folosit în toate diminețile din luna Elul, ultima lună înainte de noul an agrar. Sensul acestui obicei este acela de a trezi poporul lui Israel din lâncezeală și săți aducă aminte că se apropie ziua în care va fi judecat (Maimonide, Yad, Legile pocăinței, 3:4

      )Sunt trei sunete diferite pe care le face Șofarul:

      Tekiah (un sunet lung) pentru adunare (spiritual - înțelegere) Numeri 10:3
      Șevarim (3 sunete întrerupte) pentru marș (spiritual - pocăință) Numeri 10:5
      Teruah (9 sunete scurte) pentru luptă (spiritual - misiune) Numeri 10:9

      Ștergere
    17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    18. Vad discutia , pardon, petrecerea e-n toi : voi beti apa din butoi, dar nu cea facuta vin de Cuvantul cel Divin, ci pe cea facuta " moare" chiar de e "apa de ploaie" e " clocita de la soare" si e plina de "tantari" ce se dau drept " lautari" bazaind pe-acelasi ton despre "basme evreiesti "(Tit.1:14) si -nvataturi omenesti , fiindca ei nu se mai tin de Cuvantu-adevarat (Tit.1:9) ce Dumnezeu ni L-a dat ca -nvatatura sanatoasa s-o avem oricand "pe masa " ca hrana spirituala, sa n-ascultam la "vrajeala " si gadilit de urechi ....comentariul e sfarsit, fiindca somnul m-a lovit, ce sa-i faci, am stat prea mult sa citesc ce un bolud trage, in loc sa impinga, uitand ca n-are nici " chinga "

      Ștergere
    19. Asa ajungi cand o viata ai crezut in povestile lui WMB apoi se descopera ca defapt au fost inventii si halucinatiile lui Branham:incepi sa scrii comentarii fara cap si fara coada,fara consistenta si fara sa spui defapt ceva...

      ""O mare de cuvinte intr-un pustiu de idei"". Mihai Eminescu

      Ștergere
    20. Pentru cei care se tot lauda cu tainele si descoperirile lui Branham :

      "" Ei se lauda ca cunosc pe Dumnezeu, dar cu faptele Il tagaduiesc, caci sunt o scarba: nesupusi si netrebnici pentru orice fapta buna.""

      Ștergere
    21. Interesante subiecte deschise: Nor, Înălţare la cer, Înviere, Venire pe nor, Trâmbiţă, Adunare laolaltă. Ca să înţelegem mai bine legăturile între acestea, vreau să continui prin a prezenta alte câteva aspecte din perspectiva Vechiului Testament şi a tradiţiilor iudaice.

      Să încep cu „Trâmbiţa”. Nu trebuie să ne imaginăm un instrument de suflat din alamă al fanfarelor îngereşti. Este mai degrabă un CORN de berbec, care se numeşte SHOFAR. Dar şi aici trebuie să distingem între un corn literal şi ceea ce reprezintă în Biblie, adică în esenţă. Berbecul este de fapt MIELUL (maturizat) care există etern şi prin care DUMNEZEU a creat totul, SUFLÂND în CORNUL de pe capul MIELULUI. Prin acel Shofar, Dumnezeu a insuflat omului Suflarea Sa şi prin Miel a luat fiinţă întreaga creaţie.

      De aceea, şi Yeshua s-a născut în semnul Mielului, primul semn zodiacal din prima lună a calendarul evreiesc. După Miel urmează Taurul, care în alfabetul ebraic este reprezentat de prima literă: ALEF (de unde provine „Alfa” în greceşte), se numeşte „capul taurului”, primul „lucru” ce se manifestă în lumea fizică. În schimb Mielul, care este înaintea Taurului, nu se manifestă vizibil, deşi este mereu prezent, dar „ascuns”. Mielul nu are o literă vizibilă (consoană) în alfabet, deşi este sursa, originea tuturor celorlalte litere şi a universului. Ioan spune că exista „înainte de întemeierea lumii”, dar fiindcă nu se manifestă, nu l-a putut observat imediat; la fel nici Abraham nu a văzut berbecul cu coarnele „încurcate” sau prinse în lumea aceasta fizică...

      Crearea omului a avut loc în prima zi a lunii a şaptea (1-7 vedeţi deci, de ce 17 este unul din pilonii pe care e construită toată Scriptura). În 1.7-a este ziua de An Nou (civil, nu religios) care mai apoi a devenit „Rosh Hashanah” deşi la origine era „Yom Teruah” (Ziua suflării în Shofar).

      În ziua a zecea a lunii a şaptea (10.7) este Ziua „Ispăşirii” sau mai bine zis a „Împăcării”, una din cele mai mari sărbători religioase: „Yom Kipur”. Atunci „toate întrebările primesc răspuns, toate „nedreptăţile” sunt îndreptate (nu o răzbunare). Ziua a zecea este ca o încheiere (a unei decade), când omul moare şi este renăscut. La sfârşitul zilei a zecea se suflă din nou în Şofar. În anul jubiliar (Lev. 25:9), în ziua 10.7-a. este proclamată eliberarea robilor şi atunci totul se întoarce la punctul de origine.”

      Citatul de mai sus este de la evreul F. Weinreb şi până acum nu am scris nimic din Noul Testament. Observaţi însă ce mult se apropie de îngerul din Apoc 10.7, în timpul căruia, la trâmbiţarea lui, „taina lui Dumnezeu se va sfârşi”. Şi Noul Testament este aşadar bazat pe acelaşi pilon: „17”. Dar acest „număr”, nu aparţine vreunui om, ci este însăşi „numărul” lui YHVH dacă folosim calculul redus adică 1(Y)+5(H)+6(V)+5(H) = 17.

      Aici, „număr” poate fi prost înţeles, căci nu „numărăm” litere, cireşe sau alte obiecte. Prin „număr” evreii înţeleg, spre deosebire de „numerologi”, o proporţie, o energie, o anumită frecvenţă dacă vreţi. Ca şi când spui că Radio Vocea Evangheliei transmite pe 107 MHz (hehehe). Nu e atât de importantă cifra în sine, ci tot ce stă în spatele acestei cifre, adică tehnica de emisie-recepţie, frecvenţa, undele, puterea lor, etc. Ca şi două corzi de chitară, dacă sunt acordate pe aceeaşi frecvenţă (care poate fi reprezentată şi printr-un „număr” de Hz), când ciupeşti o coardă, vecina ei va începe să vibreze sigură, fără măcar să o atingi (rezonanţă acustică). Un transfer de energie... Aşa sunt şi cuvintele în Biblie „înrudite”, acordate ca nişte corzi ale arfei lui David, şi transmit anumite frecvenţe, atribute; de aceea este esenţială cunoaşterea termenilor în limba ebraică (originală).

      Ștergere
    22. ...continuare...

      Aşadar, „10:7” este „ceva” în Biblie, nu chiar „orice” (YHVH, Anul Jubiliar, Ziua Ispăşirii, Nor, nunta Esterei, etc.). Până acum am văzut că adevărata „suflare” în Shofar (corn) era făcută de Dumnezeu, cum s-a întâmplat şi la muntele Sinai, unde se spune că „glasul Shofarului răsuna puternic”, deşi nu era nici un om cu vreun corn în jurul muntelui. „Cornul este un corn creator, o creaţie nouă. Noul Legământ. În Creştinism, învierea din morţi, o viaţă nouă” – spune evreul Weinreb.

      Mai departe, el vorbeşte despre obiceiurile de suflare în corn pe plan local, în comunităţile evreieşti hasidice, când cineva era grav bolnav, pe moarte sau posedat de demoni. De regulă, persoana în cauză primeşte un „nume nou”, de obicei numele „Haim” (Viaţă), pentru ca persoana să poată trăi în continuare.

      Am aflat aceste lucruri cu un an în urmă, pe când avusesem un caz de meningită la o soră din adunare. Era o situaţie de viaţă şi moarte şi simţisem să „aplic” această „suflare în shofar”, chiar dacă nu aveam la dispoziţie un corn de berbec, pe care oricum nu l-aş fi ştiut folosi. Noi ne-am rugat însă cu credinţă, rostind „Viaţa” peste acea soră, şi într-adevăr, după 5 zile, ea şi-a revenit din starea de delir inconştient tot atât de neaşteptat precum a intrat în ea, fără ca medicii să fi avut vreo explicaţie...

      În Vechiul Testament, se suna des din trâmbiţă în timpul călătoriilor prin pustie. Erau acele trei semnale diferite: SHEVARIM, TERUAH şi TEKIAH.

      Primul semnal, „Shevarim”, erau trei sunete între-RUPTE. Vine de la „Shever” (spărtură) şi înseamnă „RUPEREA tăcerii”, indicând că ceva se punea în mişcare. La fel cum primul contact al „buzelor” lui Dumnezeu cu cornul de berbec au „RUPT tăcerea” care exista anterior creaţiei (explozia primordială „Big-Bang”). În timpul popasurilor din pustie, norul care indica prezenţa lui Dumnezeu se ridicase de deasupra cortului întâlnirii, iar acesta urma să fie demontat („rupt”), să nu mai existe în lumea aceasta.

      Apoi urma al doilea semnal „Teruah”, care înseamnă şi „strigăt” (de bucurie sau de luptă). Acest semnal consta din 9 sunete scurte, durata lor totală era cât cea a celor 3 sunete „Shevarim”.

      Ultimul semnal era „Tekiah” care înseamnă şi „a sufla (din corn)” sau „a bate din palme”. Era un sunet lung de durată egală cu a celor 3 sunete întrerupte sau a celor 9 sunete scurte. Deşi în suflarea ritualică din corn de sărbători se începea cu acest semnal, era şi ultimul din setul celor trei. În călătoriile din pustie, la semnalul „Tekiah” tot poporul se oprea, intra în repaus, în odihnă. Atunci se reclădea locuinţa lui Dumnezeu pe pământ, se instaura unitatea, împăcarea. Un sunet special „Tekiah Gedolah” era suflat la final, cu ocazii speciale, ca de ex. de Ziua Împăcării cu „Shofar HaGadol” („Cornul cel mare” sau „Marea Trâmbiţă”). Pe plan uman are loc împăcarea, reuniunea; eliberarea, omul intră în odihnă, primeşte „iluminare”, răspuns la întrebări, etc.

      În fiecare an, suflarea (ritualistică) în corn începe din luna a şasea („Elul” – semnul fecioarei) pentru că în ziua a şasea a fost creat omul. Apoi se sună din nou în prima zi şi a zecea zi din luna a şaptea când are loc împăcarea finală. Este în semnul balanţei, când cele două laturi umane, binele şi răul, material-spiritual, ce se manifestă şi ce este ascuns (tainic) sunt în echilibru, reunite.

      Ștergere
    23. ...continuare...

      Evreii cred că atunci când va veni Meshiah, se va sufla din nou din Shofar. Nu că cineva va sufla într-un corn, şi se va întinde un covor roşu pe o scară din cer pe care Meshiah va coborî călare pe un cal alb... Nu în mod fizic, ci de DINCOLO ni se insuflă viaţă nouă, la fel cum Dumnezeu a suflat omului la început suflare de viaţă („Neshamah”) în nări.

      Este interesant de observat că cuvântul „Shofar” (corn, „trâmbiţă”) are proporţia de 580. Cuvântul „Har” în ebraică are proporţia „58” – un alt număr pilon pe care este construită Biblia. „Shofar” stă deci în relaţie directă cu „Har”, este o ridicare la putere a acestui atribut, (frecvenţă, energie)... La fel, şi termenul „Tekiah” are proporţia de 580, aceeaşi cu „Shofar” şi de 10 ori „Har”. Aşadar, sunetul de Tekiah al Shofarului este o „înmulţire a Harului”, şi totodată semnalul pentru strângerea laolaltă, a intrării în repaus, timpul când are loc reuniunea şi clădirea Templului lui Dumnezeu printre oameni.

      Acum putem să concluzionăm şi să facem toate legăturile: Când Yeshua s-a înălţat la cer, a fost ascuns de un NOR, la fel cum norul s-a ridicat în pustie de pe cort, indicând plecarea prezenţei divine de pe pământ. Oamenii au urmat „Norul” în pustie (ebr. „ANAN”, proporţia numerică 170, aşa cum cea redusă a lui YHVH este 17).

      Când Yeshua va reveni, va fi tot „pe norii cerului” (nu neapărat cei fizici). La ultima mare „trâmbiţă”, acel sunet „Tekiah Gedolah” va răsuna şi odată cu el va fi „strângerea noastră laolaltă”, intrarea în odihna veşnică (ziua a opta biblică). Trâmbiţa „a şaptea” sună pentru că noi încă ne aflăm în ziua a şaptea biblică (Dumnezeu nu a spus că a fost o seară şi o dimineaţă, deci continuă şi azi...). Morţii vor învia, pentru că Dumnezeu prin Shofarul de MIEL le va insufla o suflare de viaţă nouă. Atunci vor învia şi cei „doi martori”, oricine ar fi aceştia, despre care se crede că sunt Moise şi Ilie. Totul va fi „dat peste cap” atunci, de parcă ai reformata un hard disk. Toată natura va fi reînnoită, transformată genetic dacă vreţi să o numiţi aşa. Sau mai clasic: „Trupurile acestea supuse putrezirii se vor îmbrăca în neputrezire”.

      Acesta este deci modelul (arhetipul) din Vechiul Testament şi împlinirea literală pe pământ, la sfârşitul timpurilor. Tot ce are loc între acestea (de ex. popasurile în pustie, sărbătorile ritualice de Ziua Ispăşirii şi altele, sunt doar nişte „umbre”, nu sunt nici modelul în cer, nici împlinirea în lumea ce va veni. La fel, nici aplicaţiile locale, adică vindecările făcute cu sau fără Shofar, sau momentele când inima cuiva este deschisă la un anumit cuvânt, şi el poate să înţeleagă mai bine anumite lucruri, sunt doar aplicaţii ale Shofarului, dar nu au nici o legătură cu învierea finală şi venirea lui Meshiah.

      La fel cum oamenii au suflat (în mod simbolic) din trâmbiţe, la fel şi o fiinţă omenească se poate pretinde îngerul din Apoc 10:7. Chiar dacă un preşedinte puternic ar putea „elibera” toţi prizonierii din închisori, nu ar putea aduce eliberarea finală pe care oamenii şi întreaga natură o aşteaptă. Nu ar putea aduce învierea din morţi, transformarea genetică, nu ar putea insufla viaţă nouă prin mesajul lui adus naţiunii. Moise nu a făcut-o, Ilie nu a făcut-o, nici un profet nu o poate face. Dumnezeu însuşi trebuie să sufle viaţa cea nouă, după cum ştim deja, prin cornul Mielului, în om.

      Iată aşadar, de ce Branham nu a mers niciodată cu mesajul şi pretenţiile sale mesianice în Israel. Poporul acela ştie deja mult prea multe, experimentează din plin minuni şi vindecări şi are aşteptări foarte clare şi concrete despre ce trebuie să se întâmple când vine Moishe, Eliyahu, Meshiah, sau când răsună „Shofar HaGadol”. Au fost amăgiţi destul timp de mii de ani de auto-proclamaţi „Meshiah” sau „Eliyahu”. Pe Branham nu l-ar fi luat nimeni în serios acolo, în ciuda vindecărilor ce le-ar fi putut face. A fost mai bine pentru el aşa...

      ABEL

      Ștergere
    24. Abel ai citit cartea ""Codul lui Moise"" ?Ce parere ai? Cica s-ar ascunde un secret in expresia ""Eu sunt cel ce sunt"". Folosind aceasta fraza in interes propriu,ca sa-i zic asa ,o poti folosi si adapta de exemplu pentru vindecare:""Eu sunt Vindecarea"" sau pentru prosperitate ""Eu sunt prosperitatea"" ..... Ce spui de "tehnica"" aceasta? Este straina de evrei sau este ceva ascuns si care a fost dezvaluit?

      Ștergere
    25. Nu am citit Codul lui Moise, am văzut însă că au făcut un film la care m-am uitat puţin. E ceva în genul lui „The Secret” pe care l-am văzut mai demult.

      Acum, meditaţii asupra diverselor Nume (divine, de îngeri) există în cercurile evreieşti, chiar şi asupra numelui YHVH sau AHYH (Eu sunt cel sunt). Nu sunt secrete, doar că ele erau cunoscute doar de evrei.

      Ideea din „The Secret” era bună, în schimb nu mi-a plăcut că s-a pus prea mare accent pe „tehnică”, şi nu pe o relaţie personală cu Dumnezeu. Acesta era comparat mai degrabă cu „duhul din sticlă” care e dispus să îţi împlinească orice dorinţă.

      Cu toate că aceste „legi” (ale „universului”) există, evreii le aplică în scopul alipirii, a unirii cu Dumnezeu, niciodată în scopuri personale sau pentru show. Se spune că în trecut, kabaliştii erau în stare chiar să creeze „Golem”, o creatură aproape umană, dar fără suflet, şi aceasta numai în condiţii extreme, pentru salvarea comunităţii. (Citiţi legenda golemului de la Praga).

      Totuşi, folosirea numelor divine, a formulelor şi a incantaţiilor nu se dezvăluie public nici de către evrei, doar ucenicilor vrednici. Nu pentru că ar fi „secrete” ce ar putea fi folosite în scopuri rele, ci şi pentru faptul că invocarea acestor Nume poate crea probleme serioase celui ce nu este încă pregătit pentru aceasta.

      Şi la evrei există, din păcate, tentaţia de a se folosi de anumite „tehnici” sau „formule”. Dacă sunt utilizate ca în filmul „The Secret”, fără a se dori alipirea de Domnul, cel ce o face este de fapt un „Mag” sau „Vrăjitor”. Vrăjitoria nu e tehnica în sine, ci e gândul că doar printr-o anumită „tehnică” poţi obţine anumite rezultate, anumite avantaje în viaţa aceasta materială. Este idolatrie, exact partea opusă a unirii cu originea divină.

      Aceste lucruri sunt undeva în pragul dintre cele două lumi. Viaţa conţine atât ceea ce este vizibil cât şi ce este invizibil. Spiritismul le aduce aici, iar parapsihologia, ezoterismul sau teosofia (ca în Secretul sau Codul lui Moise) încearcă să le explice. Magia lucrează cu puteri care deşi invizibile, sunt de pe partea „aceasta” a vieţii. . Diferenţa este însă, că ele niciodată nu ne vor purta dincolo de prag, „dincolo” în relaţia cu Divinul. Formulele magilor egipteni, au putut materializa câteva lucruri, la fel ca şi cele ale lui Moise. Dar „tehnica” nu a reuşit să-i scoată din robie, să-i ducă afară din lumea Egiptului, în libertate.

      Aşa că filmele sau cărţile acestea par bune la prima vedere, şi au la bază chiar un adevăr, care aplicat, poate chiar aduce anumite „avantaje” în viaţă. Dar ne poate duce în viaţa veşnică?

      ABEL

      Ștergere
  8. Si a mai venit o data si in timpul lui Branham.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Herbert_W._Armstrong
    Herbert W. Armstrong (31 July 1892 – 16 January 1986) founded the Worldwide Church of God in the late 1930s, as well as Ambassador College (later Ambassador University) in 1946, and was an early pioneer of radio and tele-evangelism, originally taking to the airwaves in the 1930s from Eugene, Oregon. Armstrong preached an eclectic set of theological doctrines and teachings that he claimed came directly from the Bible. These theological doctrines and teachings have been referred to as Armstrongism. His teachings included the interpretation of biblical prophecy in light of British Israelism, and required observance of parts of the covenant Law including seventh-day Sabbath, dietary prohibitions, and the covenant law "Holy Days".

    Armstrong proclaimed that behind world events during his lifespan loomed various Biblical prophecies, and that he was called by God as an 'Apostle' and end-time 'Elijah' to proclaim the Gospel of God's Kingdom to the World before the return of Jesus Christ. He also founded the Ambassador International Cultural Foundation, which promoted the arts, humanities, and humanitarian projects. Through his role with the foundation, Armstrong and his advisers met with heads of governments in various nations, for which he described himself as an "ambassador without portfolio for world peace."

    RăspundețiȘtergere
  9. La fel cum au facut cei din vechime cu Moise la fel faceti si voi cu mesajul Fr Branham puteti sa faceti aveti tot dreptul la fel este si cu duhul acela care era in cei impotrivitori lui Moise este si in voi acum dar va pieri asa cum a pierit si atunci.D.I din HD

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai rai sunteti. In loc de argumente biblice aduceti amenintari.
      Asta este cel mai clar semn ca nu va bazati pe Cuvantul lui Dumnezeu si ca sunteti extrem de rai. Unde e credinta in Isus in toate amenintarile tale de doi lei, Dane draga?

      Ștergere
    2. Si tu Lica, vai rau mai esti cu plata, pui pret si pe amenintari, aratandu-ti tuturor zgarcenia ! Tot blogul tau este asa cum ti-ai intitulat articolul, urmat de comentarii : MINCIUNI dupa MINCIUNI

      Ștergere
    3. Se pare ca in doi ani nu ai dovedit ca am spus ceva din mesaj si nu e asa. Si nici lui Adi si nici lui Abel sau alti anonimi care au iesti din secta voastra.

      Nici cu Biblia si nici cu istoria nu ai adus dovezi.
      Chiar nimic din invataturile lui Branham nu ai dovedit ca fiind adevarate si nici macar evenimentele din viata lui.

      E usor sa spui vorbe goale cand nu ai argumente biblice la invataturile false si la alte minciuni din viata lui.

      Ștergere
    4. Dar tu te-ai angajat ca nu mai comentezi aici pe blog.

      Daca nu vi cu argumente biblice si din viata lui Branham sau istorice ca sa contribui la discutii, ar fi bine iti tii angajamentul. Cu vorbe goale toti branhamistii sunt, dar cu argumente nici unul.

      Ștergere
  10. Să revenim la subiectul acestui filmuleţ interesant. M-am uitat atent de mai multe ori până am citit totul din acele registre vechi.

    Dar mai întâi iată ce spune Branham:

    IDENTIFIED.WITH.CHRIST_ JEFF.IN V-4 N-4 SUNDAY_ 59-1220E
    4 I'll never forget, right where this pulpit stands now, about twenty something years ago, I knelt in an old pond and the horse weeds over my head, and the Lord said, "Build your church here." On a little lot, that we went to the Ingram's and got it for a HUNDRED AND SIXTY DOLLARS if we'd fill it up. This was a ice pond where we all skated.

    Cu alte cuvinte, a cumpărat un teren mlăştinos de la Dl. Ingram care l-ar fi vândut cu 160 dolari, în caz că reuşeau să-l umple (cu pământ probabil).

    Şi în predica „Şi nu o ştii” 65-0815 spune la par. 24: „Dl. Ingram a zis că noi am putea avea terenul doar pentru câţiva bani.” Spune că la vremea aceea ar fi costat peste 2000 dolari şi că în 20 de ani ar fi achitat tot.

    În contractul filmat în clip scrie că William T. Ingram, văduv din regiunea Clark County, îi vinde terenul nr. 16 cu suma de UN DOLAR plus alte „consideraţii de valoare” lui E.A. Seward, George DeArk şi Frank Weber, administratori („trustee”) la „The Billy BRANHAM PENTECOSTAL Tabernacle Church”. Cumpărătorii trebuiau să plătească taxele pe acest teren pe anii 1936-1937 (probabil le plătise deja Ingram). Actul notarial s-a încheiat în data de 9 noiembrie 1936.

    Cine a fost William T. Ingram? Din fericire, avem o înregistrare scurtă a persoanei sale în cronica „Baird’s History of Clark County, Indiana”, scrisă pe la începutul anilor 1900. Prea devreme, din păcate, ca să îl mai prindă şi pe Branham. :(
    Sunt înregistrate acolo şi organizaţii religioase sau masonice, merită studiată...
    https://archive.org/stream/bairdshistoryofc00bair#page/516/mode/2up

    Conform acestei cronici, William Ingram era privit ca „unul din cei mai buni cetăţeni ai regiunii Clark County, care şi în poziţii civile, militare sau în afaceri a avut întotdeauna o bună reputaţie de om al eficienţei şi integrităţii.”

    Ingram, născut în 1857, era în vârstă de aproape 79 ani când a vândut unul din multele sale terenuri. Pe lângă el, Branham era un „tinerel” şi probabil i-a făcut cadou acel teren, trecând în acte un preţ mai mult simbolic, de UN DOLAR. Reţineţi, Branham a vorbit de 160 şi i-a dezvăluit şi „valoarea reală” de 2000 dolari, pe care nu am înţeles dacă urma să o plătească în 20 de ani? Nici acele „consideraţii de valoare” (ceva bunuri sau promisiuni) nu sunt specificate în contract.

    Branham pretinde că ar fi pus „piatra de temelie” la TABERNACOLUL BRANHAM în 1933. Pe atunci, aşa cum arătau anunţurile pastorului PENTICOSTAL BAPTIST Roy Davis, acesta organiza nişte adunări într-un CORT între străzile 8th şi Pratt. (Pratt e paralela cu Penn, unde e acum tabernacolul, deci cortul acela era unde acum este parcarea din spatele tabernacolului, spre est). La acea evanghelizare, ziarele spun că au fost 14 convertiţi. (Nu 17, nu 500, nu 1000).

    Greu de crezut, că Branham se apucase să construiască tabernacolul încă din 1933, când pe atunci Roy Davis era încă pastorul care organizase adunările. Ar exista totuşi posibilitatea, cel puţin teoretic, ca Ingram să-l fi lăsat pe Branham să construiască ceva pe terenul său, şi mai apoi să-l treacă pe numele asociaţilor lui Branham, dacă oricum era un om destul de bătrân şi vroia să-l facă cadou lui Branham. Pe de altă parte, Ingram avea 4 fii cărora ar fi putut să le lase moşteniri, şi nu prea cred că era un simpatizant al grupărilor penticostale denumite pe vremea aceea şi „Holy Rollers”...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apreciez pasiunea ex-branhamistilor pentru o biografie corecta. In urma acestui demers daca nu se va fi calificat la Maleahi sau Apocalipsa sau Luca cu siguranta va avea un loc in NORUL de martori din Evrei 11 alaturi de Ghedeon, Ieftae, Curva Rahav, David si multi altii care n-au ajuns la desavarsire fara noi, tinta si capetenia desavarsirii noastre fiind evident Ieshua Mashia.
      Demersul acesta de maniera evreiasca de a relata adevarul duce inevitabil la consacrarea persoanelor la care se face referire .Adevarati oameni ai credintei cu bune si rele.
      Cartea Supranaturalul e doar o fata a medaliei sau cum a spus cineva doar fata luminoasa si vizibila a luminatorului de noapte care reflecta lumina soarelui. De fapt luna cam arata la fel pe toata suprafata ei daca te apropii suficient de mult de ea. Asa cum astronautii nu au vazut decat cratere si mediu ostil cand au aselenizat in loc de aureola boreala, arheologii schelete si tot felu de moloz mai mult sau mai putin relevant in sapaturile din Ierusalim la fel biografii scrupulosi nu pot vedea ceea ce a fost dincolo de cifre si date.
      STIU ca luna nu are lumina proprie fiind plina de cratere abisale si totusi recunoaste-ti ce fain reflecta (plagiaza) lumina soarelui ascuns, luminandu-ne poteca in plimbarea de seara.
      Este adevarat ca cine nu uraste mama tata frate sora nu este vrednic de Ieshua Mashia. Dar nici sa nu le dam in cap din exces de zel nesabuit.

      Haideti mai degraba sa facem ce a facut si ispravnicul necredincios cand i s-a cerut socoteala: Demage Control Management. A evitat falimentul evitand astfel sa ajunga la sapa de lemn sau cersetor de mahala micsorand INTELIGENT si EFICIENT capitalul salvandu-si astfel slujba si stapanul de faliment.
      Cel putin asa vad eu lucrurile.

      Ștergere
    2. Abel esti fantastic. Multumesc pentru documentare !

      Ștergere
    3. Spre deosebire de evrei, sau oamenii din vechime, care au ştiut să facă diferenţă între realitatea fizică şi realitatea transmisă în simboluri şi arhetipuri, oamenii moderni, fie de ştiinţă, fie teologi încurcă lucrurile. Să mă explic: Noi credem că "Dumnezeu e în cer" şi aceasta este o realitate mai mare decât aceea că sondele şi rachetele trimise de oameni peste tot în sistemul solar sau pe alte planete nu au găsit nici o urmă de Dumnezeu... Într-adevăr, cu cât priveşti luna, sau orice lucru material, fizic, mai de aproape, vei observa că este ALTFEL decât arată de la distanţă. Pe undeva am scris despre un NOR, în care poţi să-ţi imaginezi tot felul de figuri, forme, chiar că ai putea păşi pe el, dar cu cât te apropii de acesta, nu îl vei mai vedea, pentru că este "nimic" sau "aproape nimic concret". Am spus chiar, şi unii poate că nu au înţeles şi s-au supărat pe mine, că poţi să te uiţi chiar la persoane "fizice" sau evenimente biblice, precum Solomon, Exodul, Potopul şi să constaţi stupefiat, că dpdv. ştiinţific, evenimentele locale nu au avut loc exact literal cum sunt relatate. Asta nu înseamnă deloc că Biblia este greşită sau mincinoasă. Biblia NU este o carte de istorie sau ştiinţă, şi nu este doar pentru LUMEA MATERIALĂ.

      În primul rând, Biblia este o carte a veşnică, a simbolurilor şi a arhetipurilor, şi acelea sunt prezente şi se desfăşoară încontinuu. Cu alte cuvinte, Exodul încă are loc, la fel cum are loc Intrarea în Canaan. Şi războiaele cu cananiţii şi amaleciţii au loc, ba chiar Eliyahu vine mereu. Şi Solomon există şi acum, ba chiar UNUL MAI MARE decât el este aici. Dacă veni vorba de EL, Iehoshuah a spus că El vine curând. Luat în mod literar, mulţi sunt dezamăgiţi şi spune că "zăboveşte să vină". Şi totuşi El a venit şi vine mereu "curând". Doar faptul că înţelegerea noastră limitată nu îl face pe Dumnezeu sau Biblia mincinos. Sigur, evident, a existat şi un potop, un Moise, un David fizic, la fel cum şi Yehoshua a venit şi va veni a doua oară, literal. Şi poate şi Elyahu Ha Tishbi (Ilie) va veni în acelaşi trup (preschimbat evident) înainte de venirea lui Yehoshuah.

      Eu nu vreau să îi "dau în cap" lui Branham, ci mai degrabă să "demistific" falsa strălucire profetico-mesianică care a creat-o el însuşi în jurul său. La fel ca şi cronicarii acuraţi sau oamenii de ştiinţă, nici Branham nu a putut deosebi între realitatea literală şi cea profetică. Nimeni nu contrazice că predicile sale nu au o "lumină faină" şi "plagiată" a lui Yehoshuah care îţi poate lumina calea către casă. Problema lui Branham era confuzia ce o făcea între natural şi spiritual, între literal şi simbol (arhetip).

      NU AM ABSOLUT NIMIC ÎMPOTRIVĂ dacă Branham se considera Ilie, îngerul al 7-lea, sau Eliezer, şi orice alt personaj biblic ar fi dorit el. Dacă s-ar fi văzut ca o "instanţă" derivată dintr-un arhetip, dar să nu se fi pretins însuşi ARHETIPUL. Oricine dintre noi poate fi o "instanţă" (scuzaţi-mă, acesta este un termen din informatică, poate voi explica cu altă ocazie mai mult). Sau haideţi să luăm în considerare următorul scenariu:

      Noi ştim că "Moş Crăciun" aduce daruri copiilor. Nu există un Moş adevărat (poate cândva a existat undeva unul) dar există arhetipul lui Moş Crăciun, care locuieşte la Polul Nord şi călătoreşte cu sania trasă de reni. În ziua de azi se ţine tradiţia lui Moş Crăciun în multe locuri publice (şcoli, grădiniţe) dar şi în cadru privat; cineva se ÎMBRACĂ, joacă un ROL de Moş Crăciun. Anul acesta să zicem că sunt eu. Anul viitor să zicem că sunt ocupat şi grădiniţa îl angajează pe Viorel, apoi pe Lică, etc. Acuma CINE DINTRE NOI e MOŞ CRĂCIUN? Nimeni!. Noi suntem doar "instanţe" care împlinim un ARHETIP. Moshul adevărat e la Polul nord sau pe vreo altă plantetă, mai ştiu eu unde.

      Ștergere
    4. ...continuare...

      La fel este deci cu aceste personaje biblice. Ce rost are să le căutăm pe-aici? Despre David şi Solomon nu s-a găsit mai nimic în arheologie, Moise, Ilie, Enoh sunt cine ştie în ce dimensiune şi mormântul lui Yehoshua e gol. Dar în tradiţia, sau să spun pshihologia, conştiinţa evreilor este întipărit faptul că Eliyahu vine şi le aduce oamenilor revelaţia lui Mashiah. Ce este asta? Exact ca Moş Crăciun, care vine mereu şi aduce oamenilor cadouri sau vestea bună despre naşterea Mântuitorului. Acest Ilie, la fel ca Moşul, poate să fie oricine, eu tu, Branham, Dowie, etc.

      Deci: Eu sunt Moş Crăciun. Dar MOŞUL nu este EU. Viorel este Moş crăciun, dar MOŞUL nu este Viorel. Branham este ILIE dar Eliyahu nu este Branham. Şi oricine altcineva poate fi Ilie în orice timp.

      Ce vreau eu este să arât oamenilor că Branham şi de fapt toţi care s-au crezut pe ei înşişi Ilie, Isus sau altceva au greşit rău de tot, pentru că s-au identificat cu ARHETIPURILE. E ca şi când eu aş pretinde că sunt Moşul adevărat, de la Polul Nord, că numai eu am dreptul şi adeverirea divină ca să aduc cadourile, etc blabla. La casa de nebuni cu mine... :)

      Aşa că fraţilor, nu vă gândiţi că anumite versete despre Eliyahu se potrivesc sau nu la anumiţi oameni. Ele se pot potrivi la ORICE OM într-un anumit timp, când împlineşte acel rol. De aceea doresc eu demistificarea, demitologizarea lui Branham şi a oricărui alt pretins Eliyahu, lăsându-l în acelşi timp să împlinească rolul său de "instanţă", cel care împlineşte rolul unuia dintre arhetipuri. Aici pe pământ, a fost un om normal, bun-rău, la fel ca oricare altul.

      Fraţilor "branhamişti", voi credeţi că doar voi vedeţi lumina din mesaj, pentru că sunteţi "aleşi". Normal că şi noi am văzut-o şi o putem vedea în continuare, ca pe lumina plăcută a lunii sau a stelelor. Dar noi am recunoscut că această "lună" sau stea a început să-şi ia "universul în cap" şi să se creadă singura autorizată să dea adevărata lumină. Noi aici nu mai putem merge împreună cu voi. Noi admirăm, soarele, luna, stelele, dar nu ne închinăm lor. ACEASTA ESTE IDOLATRIE.

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
    5. Ştii, scopul meu nici nu este să stric tradiţia sau bucuria copiilor ce primesc daruri de la Moş Crăciun. Şi noi ne bucurăm când cineva ne face cadouri sau se gândeşte la noi. Dar copiii trebuie educaţi ca atare, să ştie că acel Moş de la grădiniţă nu este moşul adevărat.

      La fel, copiii de la Mesaj pot să se bucure în continuare de ce le-a adus Branham. Noi nu vrem să le luăm bucuria. Doar vrem să devină conştienţi, că acestea nu au venit din cer, cu sania trasă de îngerii din norul de pe muntele Sunset. Şi că aceste cadouri le-au mai adus şi alţi "Moşi" înainte de Branham şi le vor aduce în continuare, nimic nou sub soare... Doar că ei le experimentează acum pentru prima oară. Da, pentru ei, Branham este Ilie. Amin! Dar Ilie nu este Branhamn, hahaha :)

      De aceea, pentru a restaura echilibrul în mintea acelora care au fost practic "fermecaţi" de aura mistică şi supranaturală a lui Maleahi 4, Apocalipsa 10:7, etc. este necesar a le pune în faţă şi latura cealaltă, realitatea crudă, deoarece Branham încerca să aplice literal anumite simboluri şi standarde eterne, biblice. Dacă el face asta, ca să se auto-susţină ca "profet", atunci avem şi noi dreptul să scotocim în trecutul lui sau al altor persoane şi evenimente, să confirmăm sau să dovedim drept mincinoase afirmaţiile sale.

      Ştii, pentru a aduce în balanţă braţul unei pendule aflat la o extremă, trebuie ca acesta să meargă mai întâi la extrema cealaltă. Ce se întâmplă acum în lume nu este decât reacţia normală de "demistificare" a unuia care acum 50 ani s-a "mistificat" pe sine încurcând nişte lucruri cum am explicat mai sus. Branham şi urmaşii săi au încercat mereu să convingă că el era un Profet, că avea o slujbă, etc. Ceea ce are loc acuma este doar o reacţie naturală, de reechilibrare, o fortă de reacţiune care se opune unei forţe de acţiune.

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
    6. Baiete , VORBESTI DISCUTII, mintea ta a luat-o demult pe aratura, ai parasit fara sa -ti dai seama predicarea Cuvantului si calaresti brazdele trase de in mod voit neregulat pe campul filozofiilor dracesti, de catre insasi mintea ta bolnava de " boala cercetarilor fara rost " Domnul sa te mustre , Satana !, ca Abel sa poata fi eliberat de sub stapanirea ta In Numele Domnului Isus Hristos !

      Ștergere
    7. O fi adevărat ce spui, frate Nelu, dar poţi să ne dovedeşti asta?

      Oricum, Dumnezeu să te binecuvânteze şi pe tine!
      Shalom
      Abel

      Ștergere
    8. A citit si el in Biblie fraza ""filozofii dracesti"" si gata se foloseste si el sa atace pe altii...ce atitudine de indobitocit!.

      Ap Pavel a folosit aceasta expresie cu aluzie la acele invataturi care nu aratau inspre Hristos ca Fiu al lui D-zeu adica ca El era implinirea prorociilor din V.T. Adica cu referire la acei iudei care puneau un jug peste frati si inlocuiau harul cu respectarea legii si a datinilor din V.T.

      Cu asta se confruntau primii crestini precum si Pavel.Dar tot el se foloseste intr-o predica a lui din Fapte de ceea ce a spus un filozof grec: ""....in El avem miscare si fiinta,dupa cum a spus un filozof de-al vostru.."". Am citat din memorie.

      Si la urma urmei filozofiile dracesti sunt cele care dau la o parte rascumpararea prin sangele Mielului si pune in locul ei invatatura unui om ca si conditie sa fi rascumparat!. Sau cand Branham se strecoara ca sarpele si se pune pe sine ca persoana cea mai importanta in legatura cu pecetile!.Cand defapt in Apoc.5 ne este aratat cine este SINGURUL vrednic sa priveasca in CARTE!. Branham se pune pe acelasi nivel cu Mielul injunghiat si spune ca si el a privit in CARTEA SIGILATA CU 7 PECETI....Asta da filozofie draceasca!. De cea mai joasa speta.



      Ștergere
    9. Va este ciuda pe fratele Branham pentru ca , prin predicile lui, Cuvantul lui Dumnezeu " scotoceste " in trecutul vostru, , si voi vreti revansa , razbunandu-va , miseleste pe un om adormit in Domul . Oare veti fi voi bine primiti la judecata? Daca noi avem astazi posibilitatea sa ne tragem de atentie si chiar si de bracinare, adica sa ripostam , avem insa si sansa sa ne pocaim, daca vom putea sa recunoastem adevarul, inainte de a trece pragul somnului mortii, din care nu ne mai putem trezi decat atunci cand va suna trambita lui Dumnezeu ( nu ceasul desteptator al ambitiilor noastre )

      Ștergere
    10. Adevarul este Hristos omule!.El a fost SINGURUL care putut sa priveasca in cartea sigilata cu 7 peceti.Asta ne arata importanta lui Hristos vis-a-vis de orice fiinta inger,serafim,heruvim....Citeste atent sa vezi importanta acestei FIINTE MARETE care a fost Cuvantul intrupat.....

      Cat tupeu trebuie sa ai si sa spui ca si tu ai privit in aceeasi carte in care DOAR Mielul a fost gasit VREDNIC? Trebuie sa fi ori extrem de malefic si grandoman ori extrem de deplasat spiritual,psihologic....

      Ștergere
    11. Nu stii tu ca apostolul Ioan a auzit si A INCEPUT SA SCRIE ce au spus cele sapte tunete, si scria tot , daca Domnul nu l-ar fi oprit . Crezi ca Ioan a fost vrednic prin sinea lui ca sa MANANCE CARTICICA si sa-i simta gustul ? Si te gandesti ca Domnul l-a lasat sa relateze viziunea doar asa " de florile marului " daca nu ar fi predestinat pe cineva ca sa o cunoasca si sa o inteleaga, mai ales ca lui Daniel i-a spus , cu mult timp inainte " cei priceputi vor intelege " ? " filozofie draceasca de cea mai joasa speta , " asta este verdictul tau, PAGANULE ?

      Ștergere
    12. Predicile alea sunt un haos si un ghiveci total. Sunt un amalgam de contradictii,acuzatii prostesti si grandomanie mistica...

      Ștergere
    13. nDespre cine spui ca ar fi " deplasat spiritual psihologic, " despre tine, sau despre vre-un altul ? Cat de usor treci tu cu vederea faptul ca Ioan a " vazut " si timpul cand Ingerul Domnului S-a coborat cu CARTEA DESCHISA IN MANA , si ca Pavel a scris Corintenilor " Aceste lucruri li s-au intamplat ca sa ne slujeasca drept pilde si au fost scrise pentru invatatura noastra, peste care au venit sfarsiturile veacurilor."
      Tu nu trebuie sa privesti in cartea sigilata , priveste doar pozele urmasilor directi ai lui Lica Nemes , postate pe Facebook si vei intelege cum va poate el pastori in blogurile lui .. Nu este barfa , este o observatie adevarata si PERTINENTA, pe care toti o treceti cu vederea voastra pretinsa " duhovniceasca "

      Ștergere
    14. Pagan esti matale fiindca pui pe acelasi nivel pe Branham si Mielul injunghiat. Doar Mielul a fost gasit vrednic sa priveasca in cartea cu 7 peceti.Stii ce inseamna asta macar? Sau pui la indoiala acest fapt?


      Nu a scris fiindca sunt lucruri care doar Mielul este vrednic de ele!.Asa cum este cu cartea cu 7 peceti!.Ni se arata defapt importanta Mielului injunghiar si rascumpararea lui pentru noi. Asta e intelesul lor.Citeste ce este defapt Apocalipsa:"Descoperirea lui Isus Hristos!. Nu este descoperirea lui Branham. Va sucit WMB mintile cu totul de ati ajuns sa il puneti pe acelasi nivel cu Hristos.....Mai bine v-ati pocai cu adevarat si ati lasa Cuvantul asa cum este scris .Tare rataciti mai sunteti.

      De""florile marului"" ati ajuns voi fiindca credeti povestile unui om muritor de acum 50 de ani.Un om care se pune pe acelasi nivel cu Hristos .


      Ștergere
    15. Anonimule, nu te teme, predicile fratelui Branham nu le pot intrece nicidecum pe ale tale, scrise pe acest blog, in " acuzatii prostesti si grandomanie mistica "

      Ștergere
    16. Pai nu le intrece fiindca sunt pline de balbaieli,minciuni si invataturi de genul: uite trinitatea,nu e trinitatea.....Cu atitudinea asta de superioritate nu ajungi niciunde.

      Unde in Biblie un proroc este si inger in acelasi timp? Iti spun eu:niciunde. Dar WMB asa va sucit mintile incat nu mai judecati normal si spuneti ca el a fost si proroc si inger. Ceea ce este fals!. La proroci veneau ingerii.Dar nu erau ingeri prorocii.Doar la WMB se intalneste asta. Fiindca nu cunostea Biblia .O interpreta dupa cum avea chef.De aceea si predicile lui sunt pline de contradictii si teorii preluate de la altii. Ma mir cum de mai sustinenti o minciuna de 50 de ani.Poate aveti interese financiare.Alta explicatie nu gasesc.Sau va place sa va credeti intr-o pozitie de superioritate fata de altii. Sa ii judecati tot timpul ca sa va consolati ca voi sunteti deosebiti.

      Ștergere
    17. Vrei, deci, sa insinuezi ca "descoperirea " lui Isus Hristos ar fi tocmai contrariul, o "ascundere" vesnica a voii lui Dumnezeu pentru noi? Adica toti am fi de fapt sortiti sa murim prosti ? Astfel, Pavel ne-a mintit cand a zis ca " noua, insa Dumnezeu ni le-a descoperit,( citeste si tu in Biblie cum ) caci Duhul cerceteaza totul, chiar si lucrurile adanci ale lui Dumnezeu ?
      Daca vezi bine ca tu nu ai ceea ce trebuie in vederea descoperirii, de ce te incapatanezi sa nu-I ceri , ca sa poti primi si tu ?

      Ștergere
    18. Vezi in ce mod prostesc ai inteles tu ce ai citit ? Cuvantul " Inger " inseamna si " trimis ". Care prooroc a iesit in fata oamenilor ca sa prooroceasca de la sine, fara ca sa fie TRIMIS ?. Daca nu era sigur de trimiterea lui, teama cu improscarea cu pietre, dupa Lege , nu cred ca cineva ar fi fost in stare s-o intampine cu bucurie . Dar se vede clar ca tu nu stii ce vorbesti, astfel ai toata sansa sa fii si tu mantuit

      Ștergere
    19. Crezi ca poti sta ascuns in umbra anonimatului, priveste insa mai atent la faptul ca , si in umbra URECHILE CARE- TI CRESC cu fiecare comentariu postat , te dau de gol

      Ștergere
    20. Ingerii sunt trimisi din prezenta lui D-zeu.Sunt duhuri slujitoare.Citeste in Evrei cap.1.Nu sunt proroci sau evanghelisti.Asta e minciuna lui Branham.Si voi ati preluato fara discernamant .

      Faceti doar aseamanari intre cuvinte ""trimis-trimis"" dar nu intelegeti cine anume este trimis...Explicatii din topor fara sa tineti cont daca e vorba de inger sau OM!. Niciunde un OM nu este INGER!. Ingerii sunt facuti din flacari de foc,sunt duhuri slujitoare sa slujeasca pe cei care vor mostennii mantuirea....Evrei 1!!!!... Nu sunt oameni nascuti din femei,care imbatranesc si mor...adica nu sunt fiinte in carne si oase....Trebuie sa vi se explice ca la clasa 1.

      Asa e cand dati la o parte lucrurile elementare ale Bibliei si acceptati variantele lui Branham ca si...adevar absolut!.

      ---------------------------------------------------------------------------------------------------

      Nu este nici o ascunde a voii lui D-zeu omule !. Voia lui D-zeu ne este clar spus de Isus si de apostoli. Apocalipsa ne releva pe Hristos ca cel ""SINGURUL vrednic""....sa priveasca in cartea cu 7 peceti,sa ne puna intr-o stare dupa voia lui D-zeu adica neprihaniti prin sangele Sau,dupa cum scrie in Apoc.5.capitolul cu pecetile....!. Nu poti cere ceva ce doar Mielul este SINGURUL gasit in starea de a privii in CARTE....

      Cum adica sa i ceri?ce sa-i ceri? ce scrie in cartea cu 7 peceti? Pai poti sa ceri dar nu e dupa voia Lui...nu ni se spune sa cerem asa ceva. Doamne dar de udne va vin ideile astea?

      Ștergere
    21. Adica, toti comentatorii anonimi sunt magari in devenire ? Da, numai sa vedeti ca tocmai un " manz de magarita " l-a purtat pe Domnul in triumf pe poarta Ierusalimului , iar un magar mare a vorbit avertizarea proorocului fals Balaam , cand ochii lui orbi spiritual nu au putut sa vada INGERUL TRIMIS sa-i indrepte cararile

      Ștergere
    22. A fost un inger trimis cu un mesaj omule!.Nu a fost un om in carne si oase.Nu tineti cont de nimic ce scrie negru pe alb in Biblie.Veti doar teoriile lui Branham chiar daca nu au legatura cu Cuvantul.

      """ . Si despre ingeri zice: "Din vanturi face ingeri ai Lui; si dintr-o flacara de foc, slujitori ai Lui"

      "" 13. Si caruia din ingeri i-a zis El vreodata: "Sezi la dreapta Mea, pana voi pune pe vrajmasii Tai asternut al picioarelor Tale"?
      14. Nu sunt oare toti duhuri slujitoare trimise sa indeplineasca o slujba pentru cei ce vor mosteni mantuirea?"" .

      Si mai terminati cu rastalmacirile Cuvantului...Branham nu cunostea Biblia de aceea o interpreta in felul lui propriu si amesteca lucrurile....

      Ștergere
    23. Sunteti chiar comici sa nu spun ridicoli.

      Pai nu Branham spunea ca Norul acela a fost format din aripile unor 7 ingeri?Si daca Branham a fost un inger ,asa dupa cum sustineti,atunci unde sunt aripile lui Branham?Poate si le demonta si le tinea intr-un garaj special....Hai ca sunteti comici.Dar si de plans in acelasi timp.

      Ștergere
    24. Oare de ce nu poti sa intelegi ? " Cum nu va da El Duhul Sfant celor ce i-L cer ? " Vezi, daca te grabesti cu vorba fara sa cercetezi ce este scris ? Cum sa nu fie dupa voia Lui? Pentru cine a pregatit El " sa capete toate bogatiile plinatatii de pricepere, ca sa cunoasca taina lui Dumnezeu Tatal, adica pe Hristos, (Col.2:2)? Eu am curajul sa zic: nu pentru cei ce traiesc multumiti in doctrina trinitatii =taina vesnica a tatalui minciunii pentru fiii intunerecului veacului acestuia Nu poti tu sa accepti ca Cel vrednic sa rupa Pecetile nu a facut chiar nimic pentru sine, ci totul pentru cei chemati sa imparta SLAVA cu El ? " Ii voi da sa sada cu Mine pe scaunul Meu de domnie, care este al Tatalui, si pe acel Scaun Unic de Domnie stau Eu , Mielul lui Dumnezeu , fiindca sunt CHIPUL VIZIBIL AL DUMNEZEULUI NEVAZUT ! Este posibil sa intristeze pe cineva aceasta revelatie ? in nici un caz pe crestini ! Vechiul testament spune ca INGERUL LEGAMANTULUI care a vorbit lui Moise in rug era IHWH Insusi , si tot El este CEL CARE A VENIT CU SANGELE LEGAMANTULUI CELUI NOU , Cel Dintai si Cel de pe urma, CEL ATOTPUTERNIC " Asa scrie in Biblia pe care o citesc eu, daca in a vostra scrie sfanta treime, " mergeti dupa sfanta treime=Baal " cum va sfatuit proorocul Ilie, ca sa existe un motiv sa fiti decapitati !

      Ștergere
    25. Stii ca as putea sa inteleg si eu basmul popular : " A fost un inger inaripat care a fost trimis cu mesajul si acela a intrat din casa in casa, ba a mai si adunat pe oameni in locuri publice , a scris si a tiparit carti, a folosit internetul si toate mijloacele mass-media , fiindca numai el era vrednic de aceasta slujba, nu un pacatos ca predicatorul crestin , fara nici o aripa . pe care s-o monteze sau demonteze, dupa nevoie , luandu-le din garajul special , sa vada lumea cat de comic este si sa creada in el .O, dar am uitat sa va mai spun ca nu este numai un singur inger, ci sunt mai multe duhuri slujitoare cu aripi, care sunt servitorii celor ce mostenesc mantuirea , numai ca oamenii nu-i pot nici vedea nici auzi, deci , pentru simturile lor, practic , NU EXISTA , de aceea aceasta relatare se numeste BASM MESTESUGIT de care se tine Biblia . "
      Asa putem fi inselati sa acceptam ideea ca Biblia , in felul cum a predicat-o fratele Branham, este un amalgam de contraziceri si povesti mincinoase. Numai ca mai traiesc pe pamant si oameni care au experimentat pe pielea si in trupul lor VINDECAREA PRIN CREDINTA , tocmai pentru ca lor le-a fost dat ca sa inteleaga vorbele lui Isus "le-a zis El, "v-a fost dat sa cunoasteti taina Imparatiei lui Dumnezeu; dar pentru cei ce sunt afara din numarul vostru, toate lucrurile sunt infatisate in pilde; (Marc.4:11)
      Cand eu va spun ca relatarea cu Bogatul si Lazar este o prezentare reala a Iadului si a Paradisului, voi ziceti ca este doar "pilda", cand va spun ca fecioarele intelepte TRAIESC IN REALITATE pe aceeasi strada cu cele care au candelele goale si a caror lumina este gata sa dispara , voi ziceti ca este doar o pilda . Bine ar fi sa mai stati putin jos, precum ar face orice om care cade dintr-un copac = pomul cunostintei si sa cereti ajutor ca sa fiti dusi inapoi acasa . de unde ati fost luati cu pluta , ( purtati de valurile lumii ) in loc sa fiti botezati cu Duhul Sfant

      Ștergere
    26. Cel care s-a luptat cu Iacov a fost doar un spirit, nu a fost un inger in carne si oase , Cel care a stat si a mancat impreuna cu Abraham a fost doar un Duh slujitor, nu Ingerul Domnului in carne si oase, Cel care a scris cu degetul Lui tablele Legii nu a fost un inger in carne si oase , degetul era numai o inchipuire a lui Moise si Dumnezeu l-a pus sa ne spuna povesti de adormit copii , ca doar copiii Lui suntem ! Extraordinara descoperire, cum de nu am stiut-o , bine ca ati venit voi cu acest blog, slava domnului ca m-ati eliberat din robia intunerecului branhamist, care m-a asuprit fara temei !D-apoi pe voi, dupa mai bine de douazeci de ani de ingrozitoare suferinta , am ajuns si eu sa va plang de mila !

      Ștergere
    27. Doar comparatii din topor faci.Cred ca ai ceva probleme .Ar trebui sa iti mai aduni gandurile.Sincer acum.Vorbesti fara nici o legatura cu ceea ce am scris mai sus.

      Intradevar oamenilor le este dat sa il cunoasca pe Hristos dar de unde ai tras concluzia ca ar trebui sa stim si ce contin pecetile? Chiar nu vrei sa intelegi ca doar Mielul a fost gasit vrednic sa priveasca in cartea cu 7 peceti? Asa scrie in Biblie omule draga!.De ce le tot scormonesti ca sa il scoti pe WMB cu basma curata? De ce il puneti pe Branham pe acelasi nivel cu Mielul injunghiat desi scrie negru pe alb ca din toate fiintele din acest univers doar EL A FOST GASIT VREDNIC SA SE UITE IN CARTEA CU 7 PECETI.??!!!

      Maine poimaine poate mergeti in pelerinaj la moastele lui Branham.

      Voi adaugati lucruri la ce este scris si apoi nascociti invataturi proprii.

      Ti-am scris clar din Evrei ce sunt ingerii.Tu crezi ca ingerii mananca ca oamenii?Au luat o aparenta materiala,sa se poata infatisa in fata lui Avraam....Doar nu crezi ca acei ingeri erau defapt oameni...in vremurile biblice ingerii puteau sa ia o aparenta materiala sa se infatiseze in fata oamenilor.

      Dar niciunde in Biblie oamenii nu sunt comparati cu ingerii sau viceversa.

      Inseamna ca voi nu tineti cont de ceea ce scrie in Scriptura in Evrei 1.Contraziceti insasi Biblia apoi va nascociti si propriile invataturi,dupa cate vad.

      Este o contradictie in termeni""inger in carne si oase"". Chiar nu vrei sa intelegi ca ingerii sunt duhuri slujitoare ? Ai citit Evrei 1? Ai vazut ce scrie despre ingeri si cum face D-zeu ingerii?

      Intradevar ingerii pot lua o aparenta materiala,cum ne-o dovedesc cateva cazuri.Dar este doar ceva temporar .Pentru anumite interactiuni cu oamenii.Cum a fost cu Abraham.Dar asta nu inseamna ca sunt oameni acei ""ingeri"" de care scrie Biblia.

      Pentru oameni Biblia foloseste cuvantul""slujitor"".Nu inger.

      Ștergere
    28. Deci vrei sa spui ca acel deget care a scris Legea a fost un om in carne si oase?Asta reiese din ceea ce spui.Voi nu intelegeti ca ingerii pot interactiona cu lumea materiala.Dar asta nu ii face oameni.

      Ștergere
    29. Sunt haotici .Nu ajungi la nici un rezultat cu ei.Acum a spus ca ingerii sunt oameni si maine spune altceva.Doar sa nu iti dea dreptate si sa apere teoriile lui Branham.

      Ștergere
    30. Si Branham a mintit ca Dumnezeu i-a pedepsit familia omorandu-i sotia si fica pentru ca nu a vrut sa mearga cu penticostalii in timp ce de fapt el infintase:
      "The Billy BRANHAM PENTECOSTAL Tabernacle Church".

      Minciuni dupa minciuni in gura lui Branham iar Dumnezeu nu poate face un singur lucru: SA MINTA.

      Mai poate fi numit Branham pe drept: "gura lui Dumnezeu?" Nicidecum.

      Ștergere
    31. Nu am cuvinte, în loc să scrie ceva serios, să dovedească că ce am scris este greşit, a behăit şi a făcut toată noaptea spume la gură...

      O fi fost Branham nu numai gura lui Dumnezeu, dar şi "degetul" care a scris poruncile pe stâncă, mai ştii? Ca să le iese interpretarea literală a Bibliei pe care a folosit-o şi inchiziţia ca să UCIDĂ oamenii normali şi cu bun simţ....


      Ștergere
    32. De ce insistati sa contraziceti ce v-am spus? Nu ati citit ce este scris despre Melchisedec ?Si daca da, tot cu mintea incuiata ati ramas !!! ? Ingerii, duhuri slujitoare, dau oamenilor de mancare si si stau la masa cu ei ! Si, cu siguranta ca sunt si altfel de ingeri decat aceia cazuti , sau trantiti pe pamant , din a caror spita se trag si unii-alti oameni . Sa nu ziceti ca nici ce va spun acum nu scrie in Biblie, ca iar ramaneti ca la dentist si va dati de gol in fata crestinilor , voi, uzurpatori anonimi de autoritate ce sunteti !

      Ștergere
  11. azi am luat parte la o "dedicare" a unei binecuvantari unei case private a unui rabin. probabil va trece inca vreo cativa ani sa obtina permisul de locuire. certificate of occupancy.

    RăspundețiȘtergere
  12. dealtfel si argumentul cu pretul pamantului pica ...mai ales ca voi oferiti versiuni...if we'd fiil it up poate insemna multe chiar si alte cheltuieli cu cumpararea pamantului..

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu, nu inseamna multe, ci exact ceea ce este scris:
    "On a little lot, that we went to the Ingram's and got IT for a HUNDRED AND SIXTY DOLLARS if we'd fill IT up"


    "it" e vorba de terenul acela, mai bine zis balta, iazul, elesteul (engl. "pond"), de fapt o groapa pe care ar fi vandut-o Ingram cu 160 dolari si Branham trebuia sa o astupe ca sa poata construi pe el.

    In contract nu erau trecuti nici 160 $ nici alte bunuri de valoare sau conditii suplimentare. Cu alte cuvinte, Ingram a zis, "Boy, take this pond for free and do whatever you want on IT"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiu cum intelegi engleza si de unde scoti presupunerile... got IT for a HUNDRED AND SIXTY DOLLARS if we'd fill IT up"

      Ștergere
    2. No zi tu atunci cum se intelege?

      Ștergere
  14. Observati cum duhurile de minciuna apara minciuna din mesajullui Branham? Aratati-mi unde fratii care urmeaza mesajul au aparat Biblia si adevarul Cuvantului lui Dumnezeu dandu-ne dovezi versete, legaturi corecte ca sa ne ajute sa credem mesajul. Nu veti vedea asa ceva nicaieri si nici in acest blog? de ce ?
    Pentru ca nu au adevarul. Nu au cu ce. Din viata lui Branham nici atata macar.

    Sunt si ei stupefiati cum mi-a zis recent un pastor de la mesaj, imi e prieten inca, chiar daca nu mai sunt la mesaj, mi-a zis: "CUM E POSIBIL SA NU FI FOST IN NOR FRATELE BRANHAM, FRATE LICA??? EL A ZIS CA A FOST! NU POT ACCEPTA CA A MINTIT. DECE SA FII MINTIT? DE CE?"

    I-am aratat din predici ca Branham habar nu avea de norul ala decat dupa ce luni de zile mai tarziu i-a dat cineva revista Life si i-am mai aratat ca Branham nu a fost niciodata la Flagstaff in 28 februarie 1963, unde a fost norul ala, ci ca abia din 6 la 9 martie a venit la vanatoare dar fff departe de acel loc unde fusese norul, cam la 40 mile de Tucson.

    A ramas blocat. Il cred. Inca este blocat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine măcar dacă îşi pune întrebări şi cercetează lucrurile. Eu cunosc fraţi care nici nu doresc să audă că Branham ar fi fost un mincinos. Şi pe ei nu îi deranjează cu nimic faptul că vorbea urât la adresa femeilor şi a creştinilor în general, care nu l-au crezut şi acceptat. Nici că a greşit, s-a contrazis şi a fost confuz în multe lucruri...

      Ce să mai zic? Struţul îşi bagă capul în nisip şi nu vrea să fie confruntat cu realitatea. Dar nu o poate schimba!

      Ștergere
    2. Asa e bine ca are macar curajul sa puna o intrebare care ar trebui sa fie normala, orice crestin ar trebui sa verifice daca e adevarat sau nu "profetul" in care crede.

      Am o intrebare de minim bun simt. De ce nu vor fratii sa il verifice pe Branham sin invataturile lui? Este Branham DUMNEZEU ca sa nu ai dreptul sa il verifici?

      Biblia spune ca daca un inger de lumina ce coboara din cer, il poti verifica si CHIAR EXPEDIA DE UNDE A VENIT tu un simplu crestin.

      Mi-a fost greu la Branham recunosc ca si la un mesager ceresc plin de slava si putere si lumina mi-ar fi greu...m-ar da gata, m-ar impresiona, m-ar emotiona si ar fi greu sa poti sa intri in DREPTATEA CUVANTULUI LUI DUMNEZEU CA SA RESPINGI O FAPTURA ATAT DE IMPRESIONANTA.

      Greu dar nu imposibil

      Ștergere
  15. Din ciclul „POVEŞTI DE ADORMIT COPIII” VGR ne mai aduce una BETON:

    http://branham.org/20140513_TheSecondStreetBridge

    Aici, un oarecare avocat Visinger, fiul lui Visinger care a semnat contractul de vânzare cumpărare a locului pentru tabernacol despre care e vorba în acest articol, ne spune că bunica lui i-ar fi povestit povestit că la construirea podului din vedenia lui Branham, ar fi căzut nişte oameni în INTERIORUL pilonilor de susţinere. Şi cică nu i-a mai scos nimeni de acolo că ar fi trebuit să dărâme tot pilonul şi aceasta ar fi întârziat mult mersul construcţiei. Cică ar fi turnat apoi BETON peste ei, şi muncitorii mai sunt şi acum în zidurile pilonilor.

    E tare de tot, nu? Hai că e tare! Mega-BETON la propriu. :)

    Eu am învăţat mereu că nu trebuie să luam legendele LITERAL. Dar acum vă îndemn fraţilor, să ascultaţi de Profet şi să faceţi ce a spus el: „Nu spuneţi decât ce este pe benzi”.

    Acestea spun că: „Şaisprezece oameni au căzut în APĂ şi s-au ÎNECAT.” (56-0626A Povestea vieţii).

    Cu cât l-o fi plătit VGR, asociaţia de sute de milioane de $$ pe acel avocat să ne spună LEGENDA meşterului Manole auzită de la bunicuţa, de care însă nu mai ştie nimeni alcineva?

    Cine minte, banda, sau legenda? Sau ambele. Şi nu era posibilă salvarea muncitorilor din interiorul pilonilor fără ca să-l dărâmi cu totul? Puteau foarte uşor să lase în jos nişte frânghii ca şi alpiniştii, şi se băga cineva după ei. În 3 ore îi scoteau afară. Dead or Alive.

    Dar americanul e un fan convins al teoriei conspiraţiei, aşa că toarnî repede beton peste muncitori, să nu afle nimeni (numai bunicuţa). Şi branhamiştii îşi bagă cu drag capul în beton, ca să poată dormi mai departe, şi să nu fie deranjaţi de ADEVĂR.

    https://www.youtube.com/watch?v=4OpHqH9UhqY

    BETON!

    ABEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ii credeam mai inteligenti pe cei din VOGR...adica totusi sunt nume grele acolo...dar se pare ca doar numele spune ceva nu si altceva.

      "PR"-ul (public relation) lor e slab si forta de replica e tot la fel...nu cunosc mesajul pe care il tiparesc ei insisi..din prostiile ce le spun... asa se pare...ei chiar nu inteleg mesajul lui Branham in ansamblu ca sa faca armonie la legaturile dintre declaratiile lui Branham, pentru a nu se incurca in fata publicului.

      Ca si cu norul. Jorgensen l-a scos curat (a incercat) pe Branham cu norul inventand o alta poveste-ca norul ar fi fost de doua ori- poveste pe care Branham nu o spune ba prin ce zice o contrazice chiar pe cea creata sa il apere... e de ras...

      Nu exista nimic frumos, armonios, divin, sau uman macar in aceste teorii si mesaj si chestii intortocheate. E un duh rau, o mentalitate greu de definit... care incearca sa acopere minciuna cu alta minciuna...ce copilariii....

      VOGR se teme caci donatiile le scad si se vor prabusii si ei... minciuna care i-a ridicat ii va trage in jos....

      Ștergere
  16. William Branham ajuta pe cei care au plecat de la Mesaj :)))

    "Voi fi gasit ca un profet fals sau spunandu-va adevarul. Daca va spun adevarul D-zeu va confirma adevarul. Daca va mint, D-zeu va va arata ca e minciuna."

    "I'm going to be found a false prophet or telling you the truth. If I tell the truth, God will vindicate the truth. If I tell a lie, God will show it that it's a lie."
    59-0708E - Be Certain Of God

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si inca una buna pentru toti cei ce au plecat de la Mesaj.

      WMB zice ca "Daca nu se intampla... atunci puteti sa spuneti ca am fost un proroc fals"

      "If I… If that didn't happen, then you could say I was a false prophet."
      51-0415E - The Hour Is Come

      Spuneti fratilor ce prorocul spune :)

      Ștergere
    2. :)). Da chiar...spuneti acum ce a spus Branham,daca tot sunteti loiali predicilor lui!. Dar nu va vad in stare de o recunoastere plina de sinceritate. Foarte putini dintre voi aleg sa ramana doar pe cuvintele Domnului si ale apostolilor Sai. Majoritatea sunteti loiali lui Branham pana la fanatism, de parca prin sangele lui sunteti rascumparati. Dezastru total scrie pe voi.

      Ștergere
    3. Interesant. Mersi de postare.

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.