sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Cărturari nu știu când vine Ilie


Am văzut un comentariu pe care l-am facut mai demult pe blogul lui Nelu Dascal si mi s-a parut relevant, asa ca il pun si aici. 

Este vorba despre doctrina profetului Ilie promis in Maleahi 4:5,6 care este fals aplicata unui evaghelist american din anii 50 pe nume, William Branham

Am recitit cu atentie studiul despre Ilie pe care l-ai prezentat. Minunat. Sper ca nu te superi ca am si eu o opinie. Sunt sigur ca la tot ce e diferit de ce crezi ii spui fals. Asta e specific la mesaj. 

Una din imensele gafe este aceasta: Sa crezi ca oricine e putin diferit este fals. Cine face asta, va ajunge sa blesteme si sa anatemizeze absolut orice pentru ca e sigur ca oricine altcineva difera este un cristos fals si un imitator. 

E responsabilitatea fiecaruia sa nu isi lase creierul spalat sau sa spele altele. Eu cred ca orice crestin are dreptul sa studieze si sa aiba indoiala cercetand si cautand adevarul nu etichetand pe alti care sunt diferiti. Mantuirea nu vine prin asemanari sau diferente dintre crestini ci prin Acela pe care asa cum frumos L -ai aratat pe aici in cateva articole minunate, pe Domnul Slavei, adevaratul Mesia.

– Povestea cu Ilie a fost pentru mine una din marile zguduiri din ultimii 3-4 ani. Nu intru in amanunte dar iti cer atentie, iti cer loialitate si respect fata de CUVANTUL SCRIS, Biblia, iti cer sa fi obiectiv. Multumesc.

- In cartea Maleahi 1 cu 1 Domnul se adreseaza special poporului Israel. Pe tot parcusul cartii ii da multe mustrari, promisiuni, apoi in final in Maleahi 4:4 Domnul zice ceva de Moise, in 5 de Ilie.

- In continuare Domnul promite Israelului zicand “Va voi (voua) trimite pe….” este vorba de adresare catre cei din versetul 1, ”Cuvantul Domnului catre Israel”. Apoi promite ca El va trimite pe Ilie sa faca doua lucruri.

- Sunt doua veniri ale lui Ilie in aceasta promisiune. Doua promisiuni. Doua profetii. Nu 3 nu 4 nu 5. Doua. Doar doua!

- Unul dintre Ilie apare in Luca 1: 17 ca fiind Ioan Botezatorul pe care Domnul Isus il si confirma in Matei 17 si Marcu 9, ca fiind Ilie, deoarece era in duhul si puterea lui Ilie sa implineasca prima parte din profetia lui Maleahi.

Mai ramane o promisiune pentru viitor. O singura venire a lui Ilie ramasa pentru viitor. Una! Una singura!

- Un lucru ce te rog sa il citesti este Matei cap 17. Cand ucenicii il vad pe Ilie isi amintesc ceea ce si tu ai in titlu. Isi amintesc ceva. Ca in sinagogi, carturari mereu amintesc profetia din Maleahi 4:5. Ilie. Ilie. Ilie. Toata ziua carturari vorbeau de Ilie.

Apoi cand coboara, ei il intreaba pe Domnul, "De ce zic carturari ca trebuie sa vina Ilie?"

Domnul Isus raspunde SI INTERPRETEAZA PROFETIA DIN MALEAHI 4:5 si 6 CA NIMENI ALTUL IN LUMEA ACEASTA SAU VIITOARE. 

El zice este adevarat ca trebuie sa vina Ilie (tocmai cu el a vorbit 5 minute inainte) la viitor, iar pe Ioan Botezatorul il plaseaza deja la trecut, pentru ca murise decapitat. Deci Isus lasa pentru viitor NUMAI O SINGURA profetie pentru Ilie nu doua, cum branhamismul, si altii, in mod fals ne invata.

Vedem apoi ca intradevar dupa cum Domnul zice, Ilie apare probabil 2000 si ceva de ani mai tarziu la Israel.

– Exact asa cum ei doi apar in Maleahi 4:4,5, cum tot ei doi apar in Matei 17 si Marcu 9, tot ei apar si in Apoc 11. Si astfel profetia din Maleahi si Matei 17 si Marcu 9 a Domnului este implinita. Este armonie perfecta a Cuvantului! Branham sa plasat pe sine in mod fals si necinstit ca fiind Ilie.

- Eu nu vad ca in Matei 17 Isus a zis de un alt Ilie, afara de cel cu care EL a stat de vorba atunci, si pe care si ucenici l-au vazut si au intrebat de profetia din Maleahi. Era Ilie acolo, nu un evanghelist american.

- Deci biblic, eu vad acuma, ca sunt patru veniri ale lui Ilie.

1- Ilie Tisbitul
2- Elisei, cu indoita putere
3- Ioan Botezatorul, in duh si puterea lui Ilie
4- Ilie Tisbitul din nou sa restituie la Israel toate lucrurile conform Maleahi si Fapte 3:21








- Am cautat in greceste, latina, in orice traducere demna de incredere si nu exista decat o profetie la viitor a Domnului despre Ilie. Si normal, cand Ilie apare la Israel, caci in Maleahi toata cartea era adresata lui ISRAEL, se implineste.

- Inca ceva ce e ff tare pentru mine. In evanghelia dupa Ioan, Ioan Botezatorul este intrebat: “Esti tu Ilie? El a zis: Nu !”
- Stii ce ma socheaza aici ??? Unul care ERA ILIE cu adevarat in duh si putere intr-un fel, a NEGAT sa fie egal cu Ilie. El stia ca Ilie va veni la Israel inainte de ziua cea mare si infricosata.

Asta este noua mea viziune din Biblie. As vrea sa nu gresesc. Dar atat timp cat timp in mod biblic nu exista dovada nu pot sa vad si nu vreau sa vad ceva pe langa Biblie.

- Stiu ca pare socant pentru unul care mereu a predicat 5 Ilie sa nege intr-un fel asta. dar am primit o pace imensa si incredintare sa NU MA TEM sa cred Scriptura. Daca cineva are o revelatie CRED daca ea poate fi dovedita si in Biblie.
- Daca nu, il respect pentru opinia diferita si il binecuvantez. Sunt sigur ca ce ne uneste este mai puternic decat ce ne desparte, si ca duhul dezbinarii din sanul mesajului nu e mai puternic decat Cel ce ne-a unit, nu prin doua trei taine, ci prin Sfant Sangele Sau. A Lui sa fie mereu onoarea si slava. Amin.
- Poate nu intelegi responsabilitatea ta fata de BIBLIE inca.
- Eu iti cer sa imi arati 5 veniri ale lui Ilie si ma voi bucura sa cred.

Inca ceva. Israelul are 2-3 dovezi despre venirea lui Ilie. 

Stii ca pentru orice invatatura ai nevoie de 2-3 marturii? Le astept cu drag. Shalom din inima.

De aici am luat ideea sa fac din nou aceasta lamurire.

3 comentarii:

  1. Si inca ceva acea lumina de deasupra capului Fr Brnaham pe care au putut sa o pozeze cei prezenti de unde s-a format?Te rog eu frumos sa imi arati si sa imi spui si despre aceasta lumina de deasupra capului Fr Branham Multumesc pentru Intelegere Dan Iacob din Hunedoara

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca nu ai putut observa faptul ca si in slujba fratelui Branham au fost prezente DOUA SEMNE, ca si in aceea a lui Moise, date cu scopul ca " oamenii sa te creada ", ceea ce nici un alt evanghelist de rutina nu a putut dovedi candva, ar trebui sa dea de gandit oricaror cititori neavizati si necunoscatori care intra pe acest blog si comenteaza, doar asa ca sa se afle si ei in treaba , neavand de gand sa cheltuiasca timp pentru a se informa corect, din surse originale .

    RăspundețiȘtergere
  3. as vrea sami dovedesti ca in isaia 9:6 scrie ca acela va fi DOMNUL ISUS HRISTOS SI NUMAI IN VECHIU TESTAMENT SAMI ARETI DACA POTI, MA REFER LA NUME
    TOATE SAU FACUT PRIN DESCOPERIRE ASA NE INVATAT DOMNUL ISUS
    SI EL NU SA PROCLAMAT CA FIND DOMNUL ISUS SI A ZIS CA DUHL SFANT CALAUZESTE

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.