luni, 22 iulie 2013

Femeie inger

In multe locuri dar mai ales dupa 1961 Branham cu binecunoscuta atitudine impotriva femeilor tipa tot mai des impotriva femeilor predicatoare, pentru ca un mesager este un inger, iar in viziunea lui, o femeie nu poate fi mesager deoarece nu exista ingeri feminini. Pare frumos si corect. Era "mana cereasca" era "hrana vulturilor", era "descoperirea numai pentru Mireasa" toate aceste afirmatii si inca multe altele. 

In realitate Branham umfla, cu fiecare predica, un mare balon de sapun.

Ne facea sa ne simtim privilegiati, mai speciali, mai extraordinari, mai buni, mai spirituali decat toti, dar nu pentru ca Fiul Lui Dumnezeu, Mielul lui Dumnezeu, Domnul Insusi, a murit la Cruce sa ne spele rusinea si pacatele si sa ne innoiasca, sa ne dea cerul inca de aici in inimile noastre, nu pentru ca Tatal ne-a pregatit Casa Cereasca, viata vesnica, etc nu, nu, -sa fim seriosi- ci pentru ca "Dumnezeu a trimis un profet in aceasta generatie cu mesajul orei". Comparand valorile spuse, ultima varianta imi da greata.

(Doua cuvinte imi suna pentru mine, ca am muscat aceste momeli, aceasta psihologie manipulativa de joasa speta: NAIV SI SLAB. Nu Branham e asa, nu altii care m-au invatat gresit sunt asa, nu, CI EU, Lica, am fost orbit de slava trecatoare si pieritoare a vindecarilor facute de Branham si de darul discernamantului.)

El striga in modul lui specific, cu o siguranta falsa extrem de puternica:
"NU EXISTA UN ASTFEL DE LUCRU CA FEMEIE INGER, NICIODATA NU A FOST IN TOATA BIBLIA...[Adunarea spune "Amin"]" (Si noi toti zicem sau am zis bucurosi, siguri de noi, "Amin frate Branham aleluiah! Ce tare. Ce revelatie. Multumim Domnului pentru claritate." etc etc) 

Dar in realitate nu este asa. Si in acest subiect am primit invatatura falsa. 
Din nou si din nou, vedem confirmat faptul ca Branham nu cunostea Biblia decat intr-un mod superficial. 

Si ceea ce cunostea, predica deseori in favoarea sa subiectele. (Cand vorbea de Moise atata il inalta si ridica si sublinia ca era un dumnezeu si gura lui Dumnezeu si toate alea, ca apoi sa transfere ideea despre Moise catre sine si oamenii sa il priveasca ca atare. In psihologie se spune la asta: mesaje subliminale. Precum reclamele la TV sau panouri publicitare. Nu iti zice in fata "bea cola." Zice "imparte o Coca-Cola cu un prieten". Bautul este scopul de fapt.)
Sa revenim la ingeri-femei. 
Iata ca, din nou, Cuvantul il contrazice pe Branham si la subiectul femeie-inger:

Zaharia 5:

9. Şi am ridicat ochii mei şi am privit şi iată că au ieşit două femei. Şi vântul bătea în aripile lor, iar aripile lor erau ca de barză. Şi ele au ridicat efa intre pământ şi cer. 
10. Şi am zis către îngerul oare grăia cu mine: "Încotro duc ele efa?" 
11. Atunci el mi-a răspuns: "Ele merg să-i zidească o casă în pământul Şinear şi Acad şi să o aşeze acolo la locul ei".


Sunt trist cand imi amintesc cum noi entuziasmati predicam aceste lucruri false, la care mai adaugam un gram, -unii un kg- de aroganta, de mandrie, de falsa siguranta si iata ca de fapt ne-am pacalit chiar si la un subiect care pare penibil: Femeia-inger. 

Imi amintesc de Branham cum striga si tipa uneori intr-un mod isteric: "ca daca cineva scoate sau adauga un singur cuvant la Biblie, sarpele l-a amagit, este fals, sa nu-l urmati, etc etc". sau ca "Dumnezeu nu are nici o treaba cu cei care nu cred tot Cuvantul" (se referea la ce el a inteles din Cuvant) si multe alte acuzatii extrem de grave. Printr-un tupeu nerusinat, BRANHAM TRECE PESTE TOT CE ISUS A FACUT PENTRU OAMENI, SI II ACUZA AIUREA DOAR PENTRU CA ACESTIA NU CRED IN TOATE IDEILE LUI (care acum se dovedesc, in proportie de 90 % ca sunt false) CA NU IL RECUNOSC CA INGER, ILIE, ca restaurator. etc. Ii acuza ca parca mantuirea cuiva ar sta in misiunea lui de vindecator sau lucrator al semnelor si minunilor. Branham nu a inteles deplin sensul mesajului Evangheliei pentru omenire.  Si-a dat propria varianta despre mantuire care include neaparat si ideile lui, "revelatiile" lui, experientele lui, etc

A incercat sa reduca planul lui Dumnezeu pentru omenire la slujba si chemarea lui. Naivitate dar si tupeu, inaltare, mandrie, deosebit de grava.

A bagat Evanghelia extraordinara, data lumii intregi, in propria lui cutie care devenea tot mai mica, mai inchisa, goala si intunecata declarand ca "trebuie sa crezi mesajul si mesagerul". 

Se credea in timpul lui Noe iar el are solutia anti-inec, se credea in timpul lui Moise si el are solutia exodului pentru popor, si tot asa, aducea multe tablouri corecte din VT comparand importanta "recunoasterii mesajului timpului in care traiesti", suna bine pe moment, dar omitand cel mai important lucru dat omenirii de catre Dumnezeu si anume ca EVANGHELIA nu este un simplu mesaj temporar intr-un anumit timp al unui mare reformator, sau profet, sau trezitor CI ESTE DATA VESNIC TUTUROR. Si cei care profita de sansa ce o au crezand in ea, vor fi salvati fara sa aiba nevoie de aprobarea lui Branham sau a celor care il urmeaza sau de anumite revelatii speciale si dogme si doctrine. Nu. Aici a gresit foarte tare. Aici a deviat grav. Imi pare rau.

Ma gandeam uneori: "Ei, ei, frate Branham, acuma cand vedem cat de multe erori ai, si cate sute de falsitati si confuzii ai adus poporului, sa te judecam si noi pe tine cum tu ai judecat si jignit pe altii fara mila? Sa te legam si noi cum ai legat tu pe toti din timpul tau pe care tu in mod eronat, gresit, lipsit de iubirea divina i-ai judecat? I-ai acuzat si etichetat cu toate numele negative ale Bibliei, doar pentru ca nu au crezut unele idei ale tale sau ca nu te urmeau pe tine ca inger si marele Ilie restauratorul? Sa aducem acuma noi, toti, impotriva ta propriile tale cuvintele tale acuzatoare, rautacioase si nevrotice, pe care le-ai spus impotriva altora pe nedrept?"

Fratilor, dragi cititori, observati de ce Domnul ne spune sa NU JUDECAM PE ALTII intr-un hal fara HAR sau ca stim mai multe, si ca meritam mai multe decat altii? Daca o facem, fiti siguri ca Dumnezeu va face in asa fel incat si noi sa ajungem intr-o zi de rusine, va spun din Biblie dar si experienta altora si a mea personala. Ce vom face cand ne vom vedea rusinati? Vom plange. Ne vom pocai? Ne vom da mari in continuare? Cu ce? Cu minciuni? Cu eroare? Cu ironie si aroganta?

Comentariile sunt de prisos.

36 de comentarii:

  1. Acuma tu cauti toate greselile profetului numai ca sa scoti in evidenta ca a fost fals? Tu esti corect? Zici de el si faci mai rau decat el!

    RăspundețiȘtergere
  2. Super articol!

    Foarte bine faci fr Lica ca arati prostiile din mesaj!!!

    Aproape tot mesajul nu este decat o suma de ineptii,lucruri preluate de la altii adica din cartile care le citea Branham!!!!

    Pe multi ii deranjeaza fiindca baza credintei lor fanatice se naruie,incetul cu incetul!

    Doar Evanghelia sa ramana in picioare si restul sa fie declarate mincinoase,sa pice ca un puzzle!

    RăspundețiȘtergere
  3. In Biblie scrie si de femei-apostoli!

    De ce in asa zisa ""biserica ca la inceput"" nu se gasesc asa ceva?

    Va spun eu de ce:Fiindca nu e nici o biserica "" ca la inceput""! Pur si simplu sunt doar prostiile unor oameni si ce visau ei noaptea ziua aduceau la amvon:Branham,Frank...

    Vocile lor,interpretarile lor incepand cu Ilie pentru Neamuri si terminand cu Matei 24:45:Sclavul credincios,toate sunt doar inchipuirile lor,starile lor mistice delirante....La o simpla analiza se vede ca toate sunt rupte din context! Aceasta este specific sectelor extremiste unde doar ei sunt slujitorii Domnului,ei au mesajul pentru rapire ....Aiureli mistice!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine ai zis ca pe multi ii deranjeaza fiindca baza credintei lor fanatice se naruie, incetul cu incetul! Vorba lui fr Lica BUUM BUUUM BUUUUM! Un fleac ! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e chiar un fleac. cand zic: BUUM ma refer la doctrine false nu la oamenii.

      - Daca ma stiti, stiti ca iubesc pe frati si chiar si pe cei ce ma dusmanesc.

      - Eu sa fiu in locul lor as zice: DACA CEEA CE CRED ARE DOVEZI SI BIBLICE SI ISTORICE SI EVENIMENTELE DIN VIATA LUI BRANHAM SUNT ASA CUM S-A SPUS ATUNCI NU IMI FAC GRIJA. DAR, DACA ACESTEA NU SUNT CORECTE ATUNCI MAI MULTA VALOARE DAU BIBLIEI SI DOMNULUI CU EVANGHELIA LUI DECAT LA IDEI CONFUZI SI CIUDATE.

      Dar asta sunt eu, ei nu trebuie sa procedeze ca mine.

      - Ce imi doresc de la frati este sa stie sigur, cei care ma cunosc de peste 25 de ani STIU CA NU MINT, (am gresit multe in viata recunosc, dar IPOCRIT si fals NU AM FOST NICIODATA) ca AS FI FOST FERICIT CA DACA AR FI FOST ADEVARAT MESAJUL L-AS FI TRAMBITAT AICI CA SI ADEVAR, DAR NU AM DOVEZI BIBLICE SI NICI DIN MESAJ.

      NU VA POT MINTI DRAGI FRATI SI SURORI!

      Ștergere
  5. Fii tu mai bun Lica si nu il judeca pe WB. L-a judecat Dumnezeu in decembrie 1965 cand a murit intr-un mod groaznic. Nu e treaba ta sa faci asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu as vrea sa fiu acolo unde este profetul William Marion Branham ! Voi nu?

      Ștergere
    2. Dar ce legatura are unde este un om sau altul? De ce nu spui ca ai vrea sa fii acolo unde este Domnul Isus?

      Ștergere
  6. Behaitule inceteaza cu abuzurile si atacurile la persoana. Te comporti ca un badaran.

    - Nu te doara pe tine viata altuia, ca daca v-ar fi interesat de familia mea ati fi facut ceva sa ne ajutati. Esti un fals.

    - Esti chipul perfect al branhamistului, de joasa speta, care neavand dovezi biblice la subiectele ridicate, care ataca personal si murdareste pe altul fara rusine, in public. Esti rodul perfect al lui Branham.

    - Metoda asta a ta, de a injosi si acuza pe altul in fata publicului, este motivul ca acest blog exista.

    Da-ti un premiu. Il meriti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fratele lica vrei sa spui ca ai facut blogul acesta pentru a te razbuna pe oameni de genul lui behaiala?

      Ștergere
  7. Oamenii slabi si lasi ataca la persoana!

    Astia sunt branhamistii,frankistii si alti rasariti: rautate,orgoliu,atotsuficienta,secretomanie de tip sectar,poze trucate ridicate la rang de adevar absolut...

    Cred ca au si ceva probleme la mansarda...Alta explicatie nu gasesc..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este.

      - Asa au fost de cand ii stiu, asa au facut cu toti care si-au permis sa fie diferiti si sa spuna opinia in camp deschis.

      - Le-au scotocit trecutul si pe deasupra au inventat multe gunoaie si au spus si minciuni si exagerari nascute din imaginatia lor toxica si rautacioasa.

      - Acum au adunat frustrari ca ceea ce ei spuneau ca este ABOSLUTUL este un balon de sapun fara dovezi biblice, fara dovezi istorice si foarte multe se contrazic in insasi mesajul pe care ei il citesc zi de zi (din pacate nu fac asta. zic din pacate ca daca ar face-o atunci ar vedea "ca ceva e putred in Danemarca")

      - M-a sunat un pastor de la ei si un tanar din Anglia sa-mi ceara iertare pentru ca m-au vorbit de rau, au ras de mine cand am ramas singur cu copiii si firma a falimentat si unii apropiati m-au jefuit efectiv de bani multi nu cateva sute sau mii de euro.

      - M-am bucurat ca sunt si caractere intre ei dar asta nu se datoreaza lui Branham (care ne-a invatat sa acuzam si sa etichetam negativ pe altii) ci harului lui Isus Domnul care le da mustrare in constiinta.

      - Si-au amintit ca atunci cand ei erau in BUDA adica in WC pana in gat, metaforic vorbind, mi-am intins mana sa ii ajut fara nici o explicatie. Pur si simplu nu am avut nevoie de cereri si dovezi.

      - Faptul ca erau in rahat a fost indeajuns sa ma misc inspre ei sa-i ajut prin iubirea divina.

      - I-am iubit NECONDITIONAT, I-AM AJUTAT NECONDITIONAT iar apoi ei mi-au facut rau dar Domnul i-a cercetat.

      Slava Lui pentru toate astea.

      El mi-a dat har ca daca nu atunci faceam ce Branham zice sa fac: SA II CONSIDER CREDINCIOSI PREFACUTI SI SA RENUNT LA EI, nici macar sa nu ma doara in fund.

      Cam asa e la ei.

      Asta este blestemul lui Branham peste majoritatea dintre cei ce urmeaza mesajul lui.

      Ștergere
    2. Acest "blestem" nu stiu daca este corect spus chiar asa dar acesta este relevant prin faptul ca nici o grupare de la Mesaj nu se intelege sub nici o forma cu alta. Nu vorbesc aici despre o adunare de la Mesaj ca nu se intelege cu o Biserica Baptista sau alta denominatiune si nu pot realiza nici un proiect impreuna, nici vorba stimati frati si surori, ci eu vorbesc despre faptul ca ele intre ele nu se sufera, nu se suporta, nu colaboreaza, se urasc, se desfiinteaza si se demonizeaza reciproc una pe alta. Numai adunarile care tin legatura cu fratele Ewald Frank sunt unite si colaboreaza si inca foarte bine. In rest sunt vai si amar de ele sunt exact cum fratele Lica spune ca sunt branhamiste, noriste, tunetiste si alte linii si liniute care nu vor sa auda macar de o unitate sau dragoste frateasca. Nu sant de acord cu tot ce scrie aici dar ideea de baza este corecta. "CREDE IN DOMNUL ISUS SI IN EVANGHELIE" Amin.

      Ștergere
    3. nteresanta opinie.
      - Stiu ca ei mereu au fost mereu mai dinamici si tineau o anumita randuiala.

      - Cand era vb de intalniri nu se punea problema sa nu mearga si sa nu se intalneasca.

      - Asta imi placea cand eram si eu cu ei, mergeam la vestit, luam casa de cultura, cu casa de cultura, sate, comune, orase, afise, reclama radio, etc. Mi se potrivea acest stil dinamic de a lucra pentru vestire, dar altele au fost probeleme pentru care am plecat de la ei.

      - Dar cum zice anonimul uite ca peste tot chiar si acolo au aparut fisuri si rupturi. Poate nu e vina cineva anume, zic eu, dar nu e ok sa zici numai despre anumiti ca se dezbina. Toti se dezbina la mesajul lui Branham indiferent de linie, sau legatura. Toti.

      - Daca cititi "Trei feluri de credinciosi" daca cititi "Samanta de discordie" si altele de Branham, veti vedea motivele adevarate pentru care adunarile sunt atat de imprastiate, lipsite de spiritul fratesc al iubirii crestine.

      Branham arunca samanta discordiei intre frati, invatandu-i ca daca unul isi permite sa intrebe ceva, sa spuna ceva, care nu corespunde cu pastorul sau cu altii de acolo, sa fie imediat etichetat CA SI CREDINCIOS PREFACUT. IAR DACA ACESTA PLEACA DIN ADUNARE SA FIE ETICHETAT NECREDINCIOS.

      Branham a facut foarte mult rau cu aceste idei inguste si paranoice. Biblia spune ca daca "aveti idei diferite, mergeti impreuna totusi cu ce sunteti de acelasi fel si Dumnezeu va va lumina" am citit din memorie si Domnul Isus :"Daca va iubiti vor cunoaste oamenii ca sunteti ucenicii mei"
      Si tot El spune ca "daca cineva va strica unele din aceste porunci va fi numit mic in imparatie" (citat din memorie) nu spune ca Branham ca daca cineva nu intelege ceva, GATA ARUNCATI-L AFARA IN IAD CA E CREDINCIOS PREFACUT. E o mare diferenta dintre cum Domnul si Branham invata.

      - Isus mereu il contrazice pe Branham si viceversa. MEREU !

      - Eu dupa ce am citit aceste brosuri precum si altele am inteles de ce pastorii si liderii nu au nici o strategie biblica pentru "oile ratacite" sau pentru a media o problema aparuta in adunare. Incepand cu adunarea unde am fost in anii '90 pana la ultima.

      EI STIU UN SINGUR LUCRU CARE ESTE DE O TAMPENIE SI PROSTIE SI ANTI CRESTINA DE O DIMENSIUNE COSMICA: EI TE ETICHETEAZA NEGATIV SI TE ALUNGA AFARA DIN ADUNAREA LOR.

      - De aceea de la fr Mera Romulus au plecat in ultimii 10-15 ani, sute de frati si surori. Unde sunt ei?

      Care este solutia lor si a lor in general la asa ceva? Iat-o: JIGNIREA LOR, ETICHETAREA LOR, BLESTEMAREA LOR, INJOSIREA LOR, BARFIREA LOR, fie din amvon fie din intalnirile de rugaciune, etc.

      Asa sunt si locotenenti lui, si cei care i-au stat la san ca ucenici.

      Predica "Acuzatia" ne-a invatat cum sa acuzam pe altii de care nu ne place si de care vrem sa ne descotorosim si care nu vad totul ca si noi.

      Dar exista solutie la toate aceste dezbinari si la acest "blestem a lui Branham" care domina adunarile.

      Sangele lui ISUS are putere pentru toti, pentru fiecare. Daca asta o vor crede multe ziduri vor cadea la pamant.

      Pocainta de egoism, de ingustimea mintii, de spiritul de secta izolata crescuta in teoriile conspiratiei si a fricii, si deschiderea pentru colaborare intre adunari si frati ar rezolva multe.

      CREDINTA IN MESAJ MENTINE URA SI DEZBINAREA, CREDINTA IN PUTEREA SANGELUI JERTFEI DOMNULUI NOSTRU ISUS ADUCE PACEA INTRE CEI PLACUTI LUI !

      Doamne ajuta pe fiecare din Cluj si din toata Romania !

      Fie ca aceste ziduri ridicate in numele ignorantei si prostiei, a orbirii, a rautatii, sa cada la pamant IN NUMELE DOMNULUI ISUS CRISTOS !

      ZIDURILOR VETI CADEA! VETI CADEA! VETI CADEA ZIDURILOR!

      Ștergere
  8. Va inselati domnule.Nu o spun cu rautate sau mandrie.

    Dar realitatea este alta.Adunarile care sunt cu Ewald Frank numite frankiste fiindca tot ce spune Ewald Frank pentru ei este DA si AMIN!,chiar daca E.F denatureaza vizibil Cuvantul in special EVANGHELIA rastalmacind-o pana acolo incat ii da un sens propriu inspre DESCOPERIRE si necesitatea acceptarii DESCOPERIRII ca si conditie de rapire desi in Biblie se afirma cu totul altceva!

    Aceste adunari sunt rupte intre ele si unele din tara nici nu mai tin legatura cu celelalte.

    La adunare pe tara odata era toata tara adunata,acum jumatate din adunari se aduna la Cugir iar cealalta jumatate nu mai accepta aceste adunari pe motivul ca...nu sunt biblice!

    Totul este de fatada la ei.In partea de vest sunt vreo 3 adunari independente una de alta.Acestia din vest s-au rupt de restul tarii.

    Unii din adunare au fost izolati cand au itnrebat de zeciuiala si ce anume se face cu acesti bani,au fost ridiculizati si marginalizati!

    Daca va uitati la o predica a lui E.F el predica aceasi teorie cu Ilie pentru neamuri,aceasi invatatura ca Norul supranatural a fost semnul Fiului Omului ....Probabil nu a observat sau nu vrea sa observe ca povestea cu Norul este o eroare grava! A crescut cu ea,sa hranit din ea si acum o da mai departe...Poate au aflat altii care s-au pitit in jurul lui dar nu vor sa-i spuna adevarul.Si acestia se simt bine in lumea ce si-au creato...

    RăspundețiȘtergere
  9. Am studiat si eu textul din zaharia despre "FEMEIE-INGER"... Concluzia trasa de tine este o rastalmacire. In primul rand, acolo era vorba despre o VIZIUNE. Ca si in cazul lui Daniel, cand el a vazut un Imbatranit de zile si pe unul ca un Fiu al omului. Vrei sa-mi afirmi ca era vorba de doua persoane, cum spun trinitarienii, "Tatal si Fiul"? In Apocalipsa Hristos este vazut ca Miel injunghiat. Vrei sa spui ca Isus este un Miel, ca fiinta? Eu nu cred asta. Vorbirea este simbolica:

    ZAH 5 7 si iata ca se ridica un talant de plumb, si in mijlocul efei, sedea o femeie.
    ZAH 5 8 El a zis:"Aceasta este nelegiuirea!"

    Acelasi tip de vorbire simbolica il mai intalnim in Biblie:

    PIL 9 13 Nebunia este o femeie galagioasa, proasta si care nu stie nimic.
    PIL 9 14 Ea sade totusi la usa casei sale pe un scaun, pe inaltimile cetatii...

    Continuarea textului din Zaharia:

    ZAH 5 11 El mi-a raspuns:"Se duc sa-i zideasca o casa in tara sinear, ca sa fie asezata acolo si sa ramina pe locul ei."

    Spune-mi te rog: acea casa, a fost zidita? Dovezi istorice...?! Era o casa din piatra, caramida, lemn, sau ce? Sau era doar ceva simbolic?

    Ingerii la care facea referire W. Branham era fiintele angelice trimise din prezenta lui Dumnezeu cu un mesaj. Cerceteaza Scriptura si reda-mi un singur caz cand un asemenea inger a fost femeie. Daca nu gasesti, ar fi de bun simt sa retragi articolul. Shalom!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze de intarziere, iti raspund cat pot de repede. Mersi. Shalom.

      Ștergere
    2. Sunt multe simboluri si umbre in Biblie, da.

      - Chiar si unui inger ii spune omul Gavril. Dar daca il vedem ca zboara, ca are aripi, si are de indeplinit misiune, tindem sa credem ca e un inger nu un om. Nu?

      - Efa era simbolul nelegiuiri, nicidecum vreuna din femeile cele doua cu aripi.

      - De unde sa iti aduc dovezi ca ele au contruit ceva, nu sunt arheolog, tu ai glumit?

      Cele doua femei cu aripi aveau o misiune de indeplinit, nu era nici un simbol vis a vis de personalitatea lor. Lasa asa cum e scris.

      - Oare de ce Branham zicea ca ingerii nu au aripi?

      - Acum vad ca in multe locuri din Biblie se arata ca ei au aripi.

      Dar in tot articolul asta eu am vrut sa arat ca Branham vorbeste prea usor niste lucruri fara sa fie bine ancorat in Cuvant, si astfel arata ca e foarte superficial.

      Arunca afirmatii de genul asta nefiind deloc atent. Sa zica macar ca e ceva in Biblie care pare sa fie femeie-inger dar va explic eu ce e cu asta...zic ca exemplu acum...adica el nu e atent la Biblie, la detalii, la legaturi...ca si in Daniel 9:27 zice ca Isus a intrerupt jertfa, acolo fiind vb de anticrist in legatura cu legamantul lui cu evreii, nu cu ultima saptamana din cele 70 ale lui Daniel.

      Foolish !

      Isus este in Daniel 9:26, unsul, nu in vers 27 !!!!
      Cum sa spuna Branham o asemenea prostie??? Nu cunoastea Biblia decat in mod superficial.

      Si restul lucrurilor din mesaj nu au credibilitate.

      Ștergere
    3. Pai si daca era vorba de o viziune tot o femeie este acolo.Asta era ideea:Ca scrie in Biblie de femei-inger.

      Ștergere
    4. Branham zicea ca ingerii nu au aripi dar tot el spunea ca Norul a fost facut din bataia din aripi a ingerilor.

      Ce sa mai crezi din acest mesaj? Este ceva sigur sau toate lucrurile difera de la o predica la alta?

      Ștergere
    5. Buna observatie. Mie mi-a scapat complet legatura. Ma bucur ca sunt oameni care stiu ce citesc cand citesc ceva.

      - Multumesc si apreciez intelepciunea ta sau a dumitale...nici nu stiu cum sa va spun daca tot Anonim ati decis sa ramaneti deocamdata.

      - Va respect oricum.

      - Cam toate lucrurile difera si pe cand revine iarasi la normal din nou mai spune o alta gafa si tot asa., tot asa...cand veneau predicatori in Romania...unul spune despre o tema...noi spuneam AMIN...si era conform cu mesajul...venea altul spunea despre aceeasi tema total opus...noi la fel Amin...si tot asa...si asa....mereu ma intrebam de ce dupa 1961, 62-63 Branham tot le rasuceste...

      - MULTUMESC DOAMNE CA MI-AI ARATAT DE CE. Branham nu cunostea Cuvantul, dar vroia sa credem ca fiind profet a primit Cuvantul ca o revelatie. Ce naiv.

      Dar daca EXISTA DEJA CUVANTUL PENTRU ACEST CEAS CARE A FOST ESTE SI VA FI EVANGHELIA, ce mai aveam nevoie de tainele lui false?

      - Exista PE PAMANT SI IN UNIVERS DAT CEVA CARE ESTE SUPERIOR LUCRARII LUI DUMNEZEU PRIN ISUS ACUM DOUA MII DE ANI SI PANA ACUM?

      Nu exista.

      Ștergere
    6. Intradevar Branham a confundat pe Isus cu anticristul cand a invatat din cartea Daniel dar fratele Frank a corectat asta.

      Ștergere
    7. E tare asta cu "" fratele Frank a corectat asta."". Ma intreb totusi cine e "" Ilie care a restabilit TOATE lucrurie"": Branham sau Frank?

      Si cu invatatura dumnezeirii Frank face la fel: Branham tot timpul predica ca Dumnezeu sa descoperit ca Tata in Vechiul Testament,ca Fiu in Noul si ca Duh Sfant in Biserica.

      Dar Frank corecteaza si asta ,si predica invatatura ca Dumnezeu sa descoperit ca Tata in Noul Testament ,din ceruri,apoi ca Fiu pe Pamant ,si ca Duh Sfant in Biserica.

      Deci total diferit de invatatura despre dumnezeire a lui Branham.

      Nu trebuie sa ma credeti pe mine.Cititi predicile lui Branham sa vedeti ca difera de ceea ce predica Frank.

      Ștergere
    8. De aceea am intrebat retoric cine este pana la urma Ilie...:)

      Ștergere
  10. Cu ce fel de mesaj au fost trimisi ingerii la Branham?

    Ingerul pe care Branham credea ca il viziteaza nu a fost decat un vindecator cu puteri si capacitati oculte care se imbraca ca si ISus.

    Se numea Avak Hagopian si lui Branham ii place compania lui.Il incanta cu prezenta lui desi acel individ il imita pe Hristos ,pe Branham nu il deranja deloc acest aspect.

    Branahm descrie vizitele ""ingerului"" dar defapt el descrie intalnire cu acest magician.

    Citeste daca vrei: http://seekyethetruth.com/Home/Default.aspx?organizationid=57&Pagename=commission

    _________________________________________________________________________________

    De ce nu putea Daniel sa vada doua persoane? In Genesa scrie:""SA facem om dupa chipul Nostru.""

    ""Tatal Meu lucreaza si Eu de asemenea lucrez"".

    5. ""Şi acum, Tată, proslăveşte-Mă la Tine însuţi cu slava pe care o aveam la Tine, înainte de a fi lumea.""

    ""Eu le-am dat slava pe care Mi-ai dat-o Tu, pentru ca ei să fie una, cum şi Noi suntem Una ""

    Ceea ce spui tu referitor la Isus si Mielul este chiar simbolic fiindca cunoastem ca Isus nu este un Miel ci este Fiul lui D-zeu!.

    Pe EL Dumnezeu La inviat si L-a facut Domn si Mantuitor!.NE spun apostolii,nu o spun eu de la mine.

    Stii ca lui Isus I-au fost supuse toate lucrurile?Dar in afara de CEL care I-a supus toate lucrurile!. ! Corinteni 15:27.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule as vrea sa fiti destul de prudent cand dati asemenea afirmatii despre Ingerul Domnului.Pentru ca acel om care a afirmat ca citez:"cand a murit fratele Branham,ingerul care il vizita a fost plecat in concediu",dupa doua saptamani s-a sinucis.Nu vreau sa sune o amenintare,dar din vorbele noastre vom fi mantuiti si tot din vorbele noastre vom fi condamnati.Sanatate.

      Ștergere
    2. Deci in totaliatate ai 3 dumnezei...Voi trinitarilor,va faceti de ras cu voma asta a sfintei treimi,pe unde va prindem(noi crestinii)va "tundem,radem si va epilam".Saracii de voi...

      Ștergere
    3. Esti arogant branhamistule, voma asta a trinitatii daca asa o numesti vine si din gura lui Branham.


      Ganditi-va bine ca si doar la cativa ani si la peste 25 de ani distanta de la evenimentul de la raul Ohio din iunie 1933, el predica inflacarat si trinitatea si unitatea in acelasi timp.

      Iata ce zice el:

      "Vedeti, voi credeti in Dumnezeu; voi credeti in Fiul, credeti in Duhul Sfant; aceea este Trinitatea. Noi credem in ea. Intelegeti?"
      51-0506E AT.THY.WORD LOS ANGELES, CA

      "Cel care a fost peste noi, Cel mort si inviat, este glorificat in Prezenta lui Dumnezeu in seara aceasta, El vine inapoi in forma Persoanei a treia a Sfintei Treimi, Duhul Sfant, si locuieste in noi si se misca si dovedeste ca sa fie acelasi Domn Isus."
      58-0208 THE.QUEEN.OF.THE.SOUTH_ SOUTH.BEND.IN

      "Lasati-L sa va deschida ochii. EL este Duhul Sfant, a treia Persoana a Sfintei Treimi aici seara sa va unga ochii cu alifia lui Dumnezeu: deschideti-va ochii."
      58-0316E DOOR.TO.THE.HEART_ HARRISONBURG.VA

      Si sunt inca multe afirmatii de acest gen, una chiar in 1965 in luna aprilie

      Pentru Branham trinitatea era ba de la Dumnezeu, ba de la diavol. Depinde unde predica si cum se simtea.

      Ne-a asmutit pe crestinii trinitari care explica diferit Tatal, Fiul, si Duh Sfant. Noi am fost invatati ca trinitarii cred in TREI DUMNEZEI. Este minciuna lui Branham si a acolitilor lui. Nu este adevarat.

      Ma intreb cum de ne-am lasat prostiti de acest om care efectiv ne-a pus sa uram pe altii si sa ne credem mai presus decat ei desi Biblia spune ca NU PRIN MERIT CI PRIN CE ISUS A FACUT PENTRU NOI SUNTEM SALVATI. Prin har.

      E o chestiune mai mult de cuvantul care sincer nici mie nu-mi place cum suna, "sfanta treime" dar la Dumnezeu nu asta conteaza, cred eu, ci vibratia inimii asupra ce inseamna asta.

      Fiii lui Sceva au incercat ceva in Numele adevarat a lui Isus-Iahsuah, dar inima lor nu exprima, nu vibra, ce era acel Nume in realitate.

      - Noi zicem unitatea in trei manifestari si ei zic unitatea in trei persoane despre Acelasi Dumnezeu al Bibliei, Dumnezeul lui Israel care s-a facut Om. Problema Unitarilor este la fel de grea cand vine despre elementele Om-Divin ca si ale trinitarilor despre Divin-Om.

      - Trinitari vad in Logos, revelatia lui Elohim ca si chip vizibil in VT, o alta Persoana, Fiul, care a iesit de la Dumnezeu, si asa si pare caci Isus a zis ca El era Acela, iar Unitariani vad ca Acela era Iehova Dumnezeu Insusi si ei au dovezi ca asa este.

      Trinitarii il numesc pe Ingerul Domnului, pe Logosul, pe Iehova, pe Cuvantul, pe Cel iesit de la Tatal din Duhul etern, ca fiind FIUL si pe Cel ramas DUH VESNIC Il numesc TATA, si asa este, DOAR CA Logosul, Cuvantul, nu intrase in lucrarea de OM. Dar este Acelasi.

      Si Unitarieni vad acelasi lucru, dar explica diferit. Ca Fiul este Iehova, si Tatal Elohim (asta Ewald Frank o explica cel mai clar) numai dupa ce a devenit om (Ioan 1:14 Cuvantul s-a facut trup) Si asta este aproximativ la fel cu prima explicatie.

      Branham spunea, dar nu el doar, ca DACA CINEVA INCEARCA SA EXPLICE PE DUMNEZEU VA INNEBUNI si tot nu va reusi.

      Am luat de la fr lica din un articol
      http://mesajul.blogspot.ro/2013/07/branham-trinitar-si-unitar.html

      Ștergere
  11. PE Braham nu il deranjeaza acel imitator ieftin al lui Isus cu robe albe,negre,cu freza ca si Isus.Un adevarat imitator si circar de 2 bani.

    Deci lui Branham ii face placere compania lui,nu il critica deloc daca el,Branham,era omul lui D-zeu cu un mesaj de restaurare!.Deloc.Nici nu pomeneste de acest personaj in predici.

    Pe Branham il deranjeaza...parul femeilor!.De ce nu este lung parul femeilor..Ce problema grava!. Saracul de el nu stia ca la multe femei de la o varsta nu le mai creste parul in lungime!.

    Intrebati pe oricare femeie care are parul scurt sa vedeti ce va spune:Nu mai creste parul in lungime adica sa fie lung ca o invelitoare a capului!.

    Acesta este un profet si un om trimis de D-zeu?

    Cred ca daca i-ar fi aparut 10 indivizi in robe i-ar fi facut placere mistica,extatica!.Stiti de ce? Fiindca el traia in aceasta sfera mistica,fantastica.Si aceste imagini sunt pe placul lui.

    Probabil dupa aceea ar fi predicat ca l-au vizitat o legiune de ingeri,si asa ar fi ramas in predici zeci de ani!.

    RăspundețiȘtergere
  12. And It came into the room and walked to me that time, a Man, somewhat six foot tall, but of an olivelooking complexion, dark hair to His shoulders, weighing about two hundred pounds in human weight, and told me that I was brought to this world to pray for sick people. If I'd get them to believe and be sincere when I prayed, that nothing would stand before the prayer.
    51-0505 MY.COMMISSION

    Deci acel vindecator ia spus lui Branham ca daca va fi sincer cand se roaga nimic nu ii va sta in cale. Nu un inger ca in vremurile biblice.A fost ca un sfat ca sa accentueze probabil puterea rugaciunii.

    Sunteti dusi in eroare de insusi Branham care denatura realitatea si o interpreta in felul lui propriu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi de coment.

      - Am citit de Avak pe siteul fratilor si ceva pe net. Chiar seamana cu ceva mistic.

      - Avem deci "numele ingerului" pe care eu eram suparat ca Branham nu il aflase?

      - Crezi ca Branham a mintit chiar si povestea asta cu vizita ingerului?

      Ștergere
    2. Nu cred ca a mintit intentionat.Pur si simplu traia in lumea lui,in sfera lui mistica si cand acel individ a venit la el imbracat in roba,Branham la luat drept inger.

      Prea se aseamana descrierea lui Branham despre vizita ingerului si imaginea lui Avak.

      Ștergere
  13. Pai, din ce imi aduc aminte Lica il ridica in slavi pe W. Branham, cred ca mai am cateva e-mail-uri, ok. Lica s-a pocait, s-a corectat...pai, poate peste vre-o cinci sase ani Lica spune ca a gresit si se pocaieste ca l-a tot criticat pe W. Branham. Nu-s de partea nimanui, din ce am observat fiecare grupare sefi de grupare manipuleaza inconstient sau constient pe ceilalti, si oamenii slabi de minte accepta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Daniel. Esti Lihaciu Daniel banuiesc da?

      Hai ca nu l-am ridicat in slavi, dar, da, i-am dat crezare totala, deoarece el in predicile sale "ne obliga" sa credem ca "tot mesajul este un Absolut" inclusiv tunetele, cred ca despre ele vorbisem cu tine in urma cu cativa ani.

      Aici nu e vorba de a critica pe WB ci de a descoperi ca majoritatea lucrurilor din mesajul lui sunt fie plagiate fie false.

      Am fost mintiti in ultimul hal, fie tunetisti fie frankisti sau simpli branhamisti si asta e important sa afle fiecare.

      Pocainta este folositoare oricand.

      Pana la acest nivel si acest timp cred ca sunt ok in judecata si cercetarea mea dar si a altor sute de frati, multi pastori si lideri, care deja au parasit miscarea falsa numita "Mesajul Orei".

      Spor in toate Daniel.
      Lica

      Ștergere
    2. Cred ca e tocmai invers.Esti manipulat daca ti se baga pumnul in gura si ti se interzice sa cercetezi invataturile si evenimentele din viata lui Branham. Dar daca cercetezi invataturi si evenimente,asta nu e manipulare branhamistule!.

      In acelasi ton a fost si inchizitia:daca gandeai diferit de parerea oficiala,erai anatemizat si facut eretic. Interesant dar voi in secolul 21 va comportati aidoma inchizitiei calcand suflete in picioare,pentru o invatatura si pentru anumite experiente din viata lui WMB.

      Unii ca E.Frank merg atat de departe cu ingamfarea si fanatismul incat ii numeste in scrisorile lui circulare ""samanta vrajmasului"".

      Chiar nu vedeti ca sunteti pe alta lungime de unda cu Evanghelia si cu sfaturile apostolilor privitoare la viata crestina? A-ti facut un idol din WMB prin faptul ca credeti TOT ceea ce predica Branham.

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.