luni, 24 martie 2014

Profetul psihopat Jim Jones

Iata mai jos un documentar despre Jim Jones, un apropiat al lui Branham. 

Jim Jones prietenul lui Branham.
Branham a fost speakerul principal la adunarea de deschidere a noii lui adunari Tabernacolul Cradle.

Se zice ca si Jim Jones a avut darul de vindecare, de discernamant, a iubit oamenii, i-a adunat le-a slujit prima data, a predicat Duhul Sfant, Marcu 16, Faptele Apostolilor, etc. 

Dar dupa un timp, in ultimii ani, a inceput sa predice izolarea, mesajul lui devenind toxic, anti societate, anti lume, anti socializare, a injectat in oameni ideea ca lumea este rea, ca este urata, ca trebuie urata, ca asa zice Biblia "sa nu iubim lumea si nici lucrurile din ea", ca trebuie sa "scapam de aici", mesajele depresivo-maniace au devenit tot mai dese si violente verbal, acuzative. A interpretat negativist si in favoarea lui Scripturile.

Treptat si-a creat publicul, audienta, urmasii, in chipul lui propriu, iar EI NU MAI VEDEAU NIMIC AFARA DE CEEA CE EL SPUNEA, doar EL ERA "PROFETUL DOMNULUI". I-a convins ca el este "alesul".

A convins apoi 1000 de oameni sa il urmeze intr-o jungla din Guyana unde si-a infiintat propriul stil de viata si unde mai tarziu i-a convins sa se sinucida pe toti, inclusiv femei si copii de 1-2 ani.

El si oamenii lui au ucis si un congresman care a venit sa scape cateva familii ale caror membri erau ingrijorate in SUA si au cerut ajutorul autoritatilor.

Masacru din Jonestown



Iata mai jos un documentar video care ne arata pericolul la care ne expunem cand aderam la o miscare religioasa cu idei inguste, fanatice si care asculta orbeste de liderul lor, care singur "este slujitorul Domnului" si care nu are mesajul pozitiv al Evangheliei catre societate, care nu este organizata si al carui scop nu este cel biblic, de a fi lumina si sare in lume, ci scopul lor devine acela de a proclama "cat de rea e lumea". 


O miscare religioasa care nu are un comitet de conducere, oameni, barbati, sanatosi mental, echilibrati in Cuvant, sociabili, drepti si corecti (nu "pupincuristii" unui pastor sau profet) care nu are o administratie, care predica ura, izolarea si "evadarea din aceasta lume rea si pacatoasa", care invata enoriasi numai intunerecul si lucrurile negative ale societatii, este cu adevarat un pericol pentru membrii ei.

Mi-am amintit de profetul Elisei, de momentul cand a privit un imparat in ochi si a plans si l-a intrebat imparatul de ce plangi? 
El a zis: "Vad raul pe care il vei face!" Iata un profet adevarat! 

Sta cu un om "cuminte" dar fiind chiar un profet, Domnul ii arata viitorul macabru si dezastrul ce il va face acest om...


La Branham nu, nici vorba, inca dimpotriva, el spune ca vede oamenii vindecati la Jim Jones, doar lucruri bune...nicidecum catastrofa care a ingrozit lumea in 1978. 

Apoi vedem ca in arhiva predicilor lui Branham lipsesc benzile de la intalnirile de pe doua zile din adunarea lui Jim Jones.

E normal ca VGR se distanteaza de Jim Jones, cum a zis si Abel, dar ce a zis Branham pe acele benzi e chiar atat de favorabil si in sustinerea lui Jones incat le-au scos afara? E posibil. Nu zic ca e vina lui Branham ca Jim Jones a facut asa ceva, nici vorba, dar totusi ceva secret este ascuns in acele benzi.

Banuiesc ca e ceva grav chiar. Altfel nu aveau motiv sa elimine benzile cu predicile lui Branham de acolo.


Jim Jones si Branham se aseamana in multe privinte. In ce au predicat la inceputul slujbei lor, "mesajul apostolic", cum am mai scris, Marcu 16, Faptele Apostolilor, nu doctrinal neaparat dar ca ansamblu. 


Apoi se aseamana si la modul in care ei doi in ultimii lor ani de viata, au vazut viata, societatea, credinta precum si limitarea la care au ajuns amandoi. 


Nevrotici, izolati, negativisti, depresivi, agresivi verbal, specularea la maxim al statutului de "singurul ales al Domnului" si manipularea enoriasilor prin acest statut, etc. 


Deja tot ce spunea si facea Jones o facea prin acest statut de "alesul Domnului" nu mai era vechiul frate smerit, bun, cald, care ajuta si iubeste oamenii, ci devine unul care pretinde ascultare si supunere ca "profet a lui Dumnezeu". La fel si Branham.


Si Branham ducea cu el "duhul de sinucidere" inca de la moartea lui Hope si Sharon cand a incercat sa se impuste sau sa se curenteze. Depresia este asociata cu sinuciderea deseori. Religia prost inteleasa si negativ predicata, accentueaza acest duh si poate face ravagii. 


Cand tu declari mesaje ANTI-VIATA SI ANTI-RESPECT FATA DE VIATA, FATA DE OAMENI, ESTI UN POTENTIAL DISTRUGATOR FARA SCRUPULE. Semeni ura si deznadejde in oameni. 


Iar cei care permit sa le toarne cineva asa ceva in vietille lor, ori au creierul spalat ori sunt complet orbi, ori ambele. 


Branham declara ca "nu se mai suporta pe sine insusi" si vrea izolare in munti "departe de lumea rea si necredincioasa care nu i-a crezut mesajul". 

Crezi in profetul/pastorul tau?
Si ea a crezut pentru ca i s-a spus
ca "trebuie sa creada."
Imi amintesc de Branham cum spune pe toate benzile lui
"Crezi ca sunt profetul lui Dumnezeu?"

Poate ca accidentul din 1965 l-a salvat pe Branham de lucruri mai grave...nu stim...ne-am suparat ca a murit asa, dar poate a fost mai bine decat sa se fi ajuns la altceva mai tarziu. 

Stiti ca multi la mesaj s-au sinucis? Si in SUA si chiar la Cluj in adunarea unde am fost eu la Mera Romulus un frate si-a dat foc, a ars de viu. 


Atata l-au innebunit cu prorociri, ca se va face bine, ca va fi vindecat, sa mearga pe munte ca vine Dumnezeu la el si-l vindeca, etc tot felul de amagiri, pana nu a mai rezistat si a ars de viu. 


Si putea fi salvat atat de usor. Dar liderii si noi, eram niste copii fara nici o pregatire si intelepciune de a lucra cu oamenii care se afla in dificultate. Am apelat doar la variante mistice sau biblice cum stiam.


Asta lipseste enorm la mesaj. Nu exista lideri pregatiti sa consilieze, gata sa ajute, gata sa ridice, gata sa vindece vieti si familii prin ce a pus Dumnezeu in ei.


Din fericire in Romania acest tip de sectarism extrem precum cel a lui Jim Jones, nu a avut succes, nici la mesajul lui Branham, nici in alte miscari. 

Are in schimb influente negative pe ici pe colo, si in mesaj si in afara lui. 


E bine invatam din lectiile acestea tragice, e bine sa stim unde poate duce fanatismul, nebunia si conducerea prin "statut de ales" si cum dintr-o adunare frumoasa care aduce slava lui Dumnezeu, se poate ajunge la o tragedie. 


E bine sa invatam ca fanatismul, ura, minciuna, izolarea, ideile sectante nu au facut decat sa distruga vieti si destine.


Stiti ce se intampla la nivel psihologic in secte si in noi cand suntem legati intr-o miscare de asta cu multa imaginatie bolnava in ea? 

Nefericirea reala din subconstient, adevarul despre tine, intra in contradictie cu falsa "fericire" proclamata de tine insuti in constient, la suprafata, si aceste "ciocniri" dau depresie in timp. 

Ti se spune ca "esti fericit" deoarece "esti special, esti ales, esti Mireasa, esti cineva" printr-o aderare la ceva idei noi, si nu pentru ca TU AI TRAIT IMPLINIRI PERSONALE in mod real. Nu ai experimentat fericirea, dar te minti ca esti fericit.

Tu de fapt esti nefericit continuu, dar mereu spui ca esti fericit cu modul tau de viata, credinta ta, asteptarile tale, deoarece asa esti invatat zi de zi ca apartinand la ceva si crezand "ceva anume" atunci "esti fericit". Dar pentru ca fericirea nu este o chestiune de influenta exterioara, intreaga ta fiinta, sufletul tau sufera in adanc drame teribile, iar adevarul ca tu de fapt te minti pe tine insuti te loveste tot mai des, dar tu il negi din cauza fricii si a spalarii de creier la care ai fost supus. De aici mergi in jos. Tot in jos.

Priviti chipurile de la 90% dintre frati si surori. Ii vedeti fericiti? Eu nu. Si multi dintre ei sunt oameni extraordinari, dar sunt blocati.

Multi dintre ei erau mai fericiti cand erau la baptisti, sau alte parti. Viata lor avea sens, avea culoare, avea lumina launtrica, pace, spirit cald, spirit si capacitate de slujire. 


Acum multi dintre ei sunt seci. Nu au orientare. Mai ales acum ca afla ca "mesajul orei" e nul si e minciuna, aceste lupte la nivel mental devin foarte puternice si cu cat neaga acest adevar, cu atat adevarul ii loveste dinlautrul lor mai puternic. Din nou, Domnul Isus Cristos trebuie sa devina Salvatorul fiecaruia in parte. Nu prin Branham, nu prin Frank sau alt lider, sau idei, ci prin Jertfa de la Calvar.


Au fratii de la mesajul lui Branham ceva de valoare atat de mare incat sa impartaseasca cu noi? De ce nu o fac?


Asta ar arata valoarea respectivului lucru dar uite ca nici Behaitul...si nici alti frati cu care comunic pe email sau telefon, pastori, predicatori, nu mi-au raspuns la cea mai elementara intrebare: "Ce este mesajul, ce contine el si de ce a fost adus?" 


E vorba de simpla marturisire de credinta ce o au si nu o stiu? Atunci ce sens are tot ce ei cred si ce asteapta? Isi irosesc viata si isi investesc credinta in naluci.


Ei se izoleaza si acolo in intunerecul acela critica si predica "raul acestei lumi" si ca "abia asteapta sa vina Domnul sa-i duca acasa"?


Dar cum ramane cu indeplinirea misiuni pe acest Pamant? 


Branham a incurcat rau de tot lucrurile in final si-a creat propria tragedie si drama.


Se vede si aici ca Branham nu a fost ce pretinde. "Un profet al Cuvantului". 

Observati ca atunci cand e vorba de lucruri biblice si chestii serioase Branham nu apare nicaieri cu "Asa Vorbeste Domnul". 

Nici cu asasinarea lui Kennedy, nici cu criza cubaneza, nici cu Martin Luther King, cu nimic, nu nimic serios, asa cum profeti din VT avea Cuvantul Domnului. In schimb a "profetit" "nu mancati oua". Penibil.

Asta nu inseamna sa "AI CUVANTUL DOMNULUI"

S"AI CUVANTUL DOMNULUI" e total altceva: Sa iti vina Cuvantul Domnului pentru natiune, pentru un imparat, presedinte, o tara, o mare nenorocire, ceva indreptare, pentru ceva ce urmeaza sa vina si sa PROCLAMI de exemplu: 


"ASA VORBESTE DOMNUL: JIM JONES VA INSELA 1000 DE OAMENI SI II VA DUCE SPRE MOARTE: NU IL URMATI!"


Iar oamenii care stiu si sunt familiarizati cu Branham ca fiind un profet autentic, se supun CUVANTULUI. Apoi ei vad ca s-a intamplat cu adevarat, dar pentru ca au ascultat au fost paziti de acel rau.


Asa este CUVANTUL ! ASTA ESTE CUVANTUL VORBIT! 

Asa, ar fi fost ceva real, de calitate, biblic, in viata lui Branham sa il confirme ca profet. E biblic. Iar cei care nu cred asa ceva, aia da, aia chiar sunt necredinciosi, dar nu noi care vedem clar ca NIMIC, DAR NIMIC DIN SLUJBA LUI BRANHAM NU IL CATALOGHEAZA CA FIIND PROFETUL ILIE SI UN PROFET DE TIP VT. 

(De fapt imi amintesc ca Branham a zis o singura data ceva de genul asta pentru Luther King ca va "atrage 1 milion de oamenii de culoare la moarte"...nu sunt sigur cum suna exact dar iata si incercarea asta a fost nereusita.)


NIMIC serios. Branham a avut darul de vedenie, vindecare, etc. Atat. El nu a avu niciodata CUVANTUL DOMNULUI. Sa fi spus clar lucruri atunci da.


Aia ar fi insemnat: "Cuvantul Domnului vine la profeti"!


A avea Cuvantul, nu inseamna nicidecum sa te bagi sa plagiezi Cele 7 Epoci ale lui Larkin, sa tii predici plicticoase de cate 4-5 ore intr-o zi si sa inveti pe oameni tot felul de lucruri din istorie, de la altii preluate, "sa legi capetele lasate libere" pe care 2-3 ani mai tarziu oricum le negi sau le schimbi. Nu. 


Si nici sa "furi" taina cu botezul si Dzeirea de la penticostalii unitarieni, babilonul si antihristul de la adventisti, sa inveti saptamanile lui Daniel aiurea de tot, sa incurci si ruinezi vietile a mii de oameni cu invataturile confuze despre "Casatorie si Divort" si multe altele iar apoi sa te declari in gura mare PROFETUL CUVANTULUI, Profetul Ilie, si sa critici si sa ii bagi in iad pe cei care pe buna dreptate, nu te cred.


Observati cat haos este in mintea si invatatura lui Branham si a urmasilor lui? 


Acestea nu sunt "Cuvantul Domnului", nu sunt "Cuvantul profetic" nu sunt "Mesajul orei pentru Mireasa"..,etc. Nici vorba. Ce prostie sa spui asa ceva. 


Verificati: Ele sunt invataturi false diferite si incurcate si confuze si plagiate ca la nimeni altcineva. 


Ce rusinos si prostesc! E o orbire pana la cer la urmasii lui Branham. 


Ma arde in stomac uneori cand vad prostia fara numar si ratacirea acestei miscari numite "mesajul orei" infiintata de Branham. Ei nu au inteles dpdv biblic lucrurile niciodata corect. Daca nu stii cum e originalul cum sa stii cand cineva iti da falsul? Nu ai cum.

E o prostie si naivitate sa accepti minciuna si sa traiesti prin ea numai ca Branham a facut ceva vindecari. 

Deci Branham nu are cu ce argumenteze nici una din pretentiile lui de profet al Cuvantului. 

Niste vindecari, semne si minuni nu il fac nimic mai mult decat ce a fost, un evanghelist giftuit, darul de prorocie, etc. 

Asta poate fi rau deoarece si prorocii mincinosi fac semne si minuni.

Documentar despre evenimentul tragic. Dar e plin internetul si de altele. Puteti sa cautati pe Youtube.





90 de comentarii:

  1. Ce bine ca au scapat multi de acolo totusi. E groaznic. Vezi ca e Guyana nu Guatemala cum ai scris in articol. Trist dar adevarat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pastorul Mera romulus de la cluj seamana cu acest monstru sectant numit Jim Jones.Si el leaga oamenii in inchisori mentale si sufletesti si minte oamenii ca ii invata din Cuvant.Are ajutor o femeie profetesa care ii sustine manipularile.

      Ștergere
    2. Anonimule dar ce? Tu personal îl cunoști pe fratele Mera ca să îți permiti să spui așa ceva? Să îți fie rușine dacă vorbești doar din auzite.

      Ștergere
  2. Da asa e. Mersi.

    Abel, te rog afla daca poti daca in libraria lui Ewald Frank gasim benzile cu ce a predicat Branham la Jim Jones in adunare?
    Zic asta deoarece VGR le-a scos tarziu din arhiva, probabil in 78-79-80, si este foarte probabil ca deja Ewald Frank primise "hrana pentru depozitare" inca din anii 70 si poate contine si aceste mesaje.

    Poti afla cumva?
    E o rugaminte. Mersi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumiri pentru articol fr. Lică. Ai atins aici multe puncte pe care eu nu le-aş fi lăsat neobservate...

      Îmi pare rău când văd cum oamenii se încred atât de orbeşte în oameni, pe care îi consideră "profeţi". Să fim realişti, după vremurile biblice nu a mai existat nici un profet adevărat. Nu mă refer la diferite manifestări, să le zic aşa "paranormale" care au loc în cercuri penticostale, unde anumiţi oameni primesc "înştiinţări" (private) de dincolo. Dar un PROFET autentic, trimis public de Dumnezeu cu Cuvântul Său nu mai există de mult. Pavel spune că după ce Dumnezeu a vorbit în V.T. prin profeţi, la urmă a vorbit prin FIUL SĂU. Nu au înţeles încă oamenii lucrul ăsta???

      Într-adevăr, un profet de talia lui ELISEI/ILIE, ar fi văzut ce urma să se întâmple şi nu ar fi tăcut....

      Chiar dacă învăţătura lui Jones diferă de cea a lui WMB, la ambii există aceeaşi atitudine negativistă, auto-destructivă, de "sinucidere". Branham de exemplu a numit trupul acesta o "casă de ciumă". Oricum, pentru el, jumătate din oameni erau "produs secundar" şi dacă mergem mai departe pe ideea lui, cea mai mare parte a omenirii s-a născut în afară de voia lui Dumnezeu, datorită păcatului cu şarpele.

      Acestea toate, pot produce grave tulburări în mintea unor tineri, sau oameni care nu stau chiar prea bine dpdv psihic. Unii în disperarea lor poate chiar ajung să se sincudidă, când nu mai văd nici o soluţie la probleme lor, când sunt respinşi de familiile sau adunările lor din anumite motive. În orice caz, cei mai mulţi suferă în această sectă (branhamism), cunosc personal persoane, mulţi dintre ei nici măcar nu îşi dau seama că suferă, ei doar trăiesc în frică, obsesie, etc. Alţii au probleme mai mari, de conştiinţă, chiar psihice, dar nu îşi dau seama de unde li se trage totul.

      ABEL

      Ștergere
    2. Nu cred că putem găsi predicile lipsă. Eu nu prea mai am nimic de la Ewald Frank, casetele le-am aruncat şi parcă şi din broşuri.

      Există totuşi o versiune online de predici în germană, o să scotocesc pe-acolo să văd dacă găsesc ceva.

      Asta în caz că Frank a publicat aceste predici, că mă gândesc că şi el ştia sau i s-a spus despre treaba cu Jim Jones. Mă gândesc că şi Frank a retras predicile alea, dacă erau cumva compromiţătoare...

      ABEL

      Ștergere
    3. ""Prorocii au tinut pana la Ioan...""". Scrie clar in Scriptura. Nu stiu de ce unii se incapataneaza si fac profeti pe toti charismaticii si pseudo charismaticii,care predica vindecarea dar ei au mai maare nevoie de vindecare...

      Ștergere
    4. Totusi nu este corect sa elimine anumite predici.Se vede ca pana la urma unii intretin cu disperare ""cultul lui Branham"". Sunt oameni carora nu le ajunge Biblia.Ei zis ""sola Scriptura"" dar in realitate lucrurile stau complet diferit.Mai degraba ei sustin""sola mesajul"". Nu o spun cu ironie ci ca un fapt trist si totusi de luat in seama.

      Nu a spus Isus:"" Ceea ce se spune in ascuns va fi spus de pe acoperisul caselor"""?. Sau ceva de genul acesta.Adica totul va fi cunoscut si va fi luminat.Nu va ramane nimic ascuns.E valabil in multe domenii .Multe dosare FBI,CIA.. se deschid si oamenii afla multe lucruri.Traim vremuri minunate.Si este doar inceputul.Omenirea tinde inspre o desecretizare.

      Deci daca sunt corecti si sinceri atunci le vor face publice.Este dreptul oamenilor care urmeaza acest om mort de 50 de ani si carora li se promite marea cu sarea(voi sunteti mireasa,voi aveti adevarul absolut....si alte superlative)sa cunoasca tot ce tine de WMB. Este vremea alegerii.

      Sau unii au pozitii si un avantaj financiar foarte mare in cadrul mesajului?

      Ștergere
    5. Da, aşa este, mai intervin şi interesele financiare. Cum a zis Iosif Branham "Ce ne-am face noi fără profetul nostru", am scris odată că fără acesta, el nu ar fi fost acum şeful unei "afaceri" de sute de milioane de $$$. O să facem un articol şi despre aceasta.

      ABEL

      Ștergere
    6. Sa conduci un ONG, o organizatie, o fundatie, care face bine altora care aduce speranta si ajutor in vietile altora, e ceva special, eu sustin asa ceva.

      Stiu cum e sa iti faci o organizatie, sa ai facturi de achitat la bolnavi, retete de medicamente, sa contribui la tot felul de cazuri sociale grave si sa nu ai suficient.

      Deci eu sunt pentru activitati care aduc un plus de valoare societatii si altora... Dar sa vinzi poze cu norul ala fals? Sa minti oamenii in asa hal cu alte chestii VADIT neadevarate? Vinzi valize cu briceag copie dupa ale lui Branham? Si catarame TAPE BOYS? E nedrept.

      Sau sa fi fost adevarat mesajul, cu norul cu Ilie, cu riul Ohio, cu altele, atunci da, cu cat incasezi mai multi bani cu atat ai de fapt sustinerea Domnului. Daca incasezi bani pentru chestii spuse ca adevarate dar dovedite false, se numeste inselaciune.

      Daca oamenii vor sa sustina minciuna, da e dreptul lor, dar liderii ar trebui sa aiba obraz sa le spuna caci si ei acuma stiu multe...dar asta nu se va intampla deoarece ei nu mai pot da inapoi. E prea tarziu. E gata.

      Ștergere
    7. Da exact!. Adica una e sa ai o fundatie pentru ajutorarea altora si alta e sa vinzi relicve cu Branham .

      Imi vine in minte un verset din Iacob parca:"" Daca ai ocazia sa faci un bine si nu faci savarsesti un pacat"".

      Sau ceea ce ne spune Domnul Isus in ""Predica de pe Munte"" si care difera mult de modul de viata al branhamistilor,frankistilor,care sunt obisnuiti doar sa vorbeasca in gol despre Cuvant dar nu suporta sa il puna in aplicare considerand ceva demodat si expirat,deparca Isus Hristos si-a schimbat propria Evanghelie si a nascocit alta pe placul ego-ului lui WMB adica doar vorbe,acuzatii si comparatii cu alti credinciosi...

      ""Tot asa sa lumineze si lumina voastra inaintea oamenilor, ca ei sa vada faptele voastre bune si sa slaveasca pe Tatal vostru care este in ceruri.""

      Ștergere
  3. Merită văzut: Jennifer Landes Testimony - Full Version
    http://www.youtube.com/watch?v=Phh_OnJA1Fw

    ABEL

    RăspundețiȘtergere
  4. O carte bine documentată despre Jim Jones:

    RAVEN - The untold story of the rev. Jim Jones and his people
    http://www.amazon.com/Raven-Untold-Story-Jones-People/dp/1585426784#reader_1585426784

    Puteţi citi un pic în preview la carte şi în versiunea Kindle.

    Iată ce scrie în prefaţă (pag X)

    Jones nu a fost un om bun care a devenit rău, aşa cum au crezut mulţi. Seminţele nebuniei, ale violenţei şi ale cruzimii au crescut în el încă din copilăria lui în INDIANA. După ce mai apoi i-a umplut pe adepţii săi cu propria lui paranoia şi a clădit ziduri psihologice care i-a ţinut pe aceştia sub controlul său şi departe de lumea exterioară.

    Cu toate că Jones şi-a împrumutat ideile din grupuri religioase neconvenţionale, Templul [aşa se chema grupa lui "Oamenii Templului"] nu a crescut din New Age sau religii orientale, ci din Creştinism în inima Americii. A fost recunoscut de o denominaţie principală iar inspiraţia lui religioasă majoră a fost "hucksterism" [negustorie ambulantă] de tip penticostal cu tradiţiile sale de vindecări false şi alte "miracol"

    Jones, care s-a numit pe sine un Dumnezeu socialist, nu a fost un ideolog pur, ci a fost şi un cameleon pragmatic, împins de propriile slăbiciuni şi de nevoile personale de famile, acceptanţă şi putere.

    ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Abel, e interesant.

    Da, da e posibil sa fie asa, sa fi ascuns semintele violentei in el inca de mic.

    In INDEX la Raven apare si numele lui Branham la B - pentru paginile 50-52 asa ceva. Ar fi interesant de vazut ce scrie despre Branham.

    RăspundețiȘtergere
  6. http://en.wikipedia.org/wiki/Jim_Jones

    "Jones organized a mammoth religious convention to take place June 11 through June 15, 1956, in a cavernous Indianapolis hall called Cadle Tabernacle. To draw the crowds, Jim needed a religious headliner, and so he arranged to share the pulpit with Rev. William M. Branham, a healing evangelist and religious author as highly revered by some as Oral Roberts and Billy Graham.[6]
    Jones then began his own church, which changed names until it became the Peoples Temple Christian Church Full Gospel.[15] The People's Temple was initially made as an inter-racial mission."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, acestea sunt citate din cartea "Raven". Poţi să citeşti pasajele cu cu "Branham" dacă mergi pe adresa asta (copiaza tot linkul de mai jos într-un rand)
      http://books.google.de/books?id=g8v4WH-dHbIC&printsec=frontcover&dq=raven+branham&hl=en&sa=X&ei=LOlCT86PHZTuggfv7tCgCA&redir_esc=y#v=onepage&q=branham&f=false

      Eu m-am apucat deja sa traduc din engleza niste pasaje şi le voi pune aici în scurt timp.

      ABEL

      Ștergere
    2. S-a intamplat in afara usa, la fel ca auschwitz in afara germaniei.
      Ceva interesant de citit
      http://www.whale.to/b/jonestown1.html

      Ștergere
    3. A denigra ucenicul care a fost impreuna cu Iuda misionar nu mi se pare corect. Pe de alta parte confirma faptul ca neghina si graul cresc impreuna pana la seceris.

      Ștergere
    4. Atat Branham cat si Jones cand au ajuns la maturitate, au aratat lipsa de respect fata de Dumnezeu, fata de oameni si mai ales FATA DE VIATA !

      Amandoi s-au autoproclamat ca fiind BURICUL PAMANTULUI, "alesii" "profetul", etc si au influentat oamenii sa fie la fel de sociopati, uratori de bine, uratori de viata, uratori de oameni care difera putin de ei, iar Jim Jones mult mai rau, spre deosebire de Branham, a culminat ajungand LA NEBUNIE TOTALA si distrugand vieti si destine fara scrupule, sub masca "unui act de sacrificiu ca forma de protest".

      Jones a ajuns agent al mortii si distrugerii. Inger al nebuniei si intunerecului. S-a maturizat.

      Branham a fost luat de Dumnezeu prin groaznicul accident, poate sa il salveze de la altceva, poate sa salveze pe altii...nimeni nu stie inca adevarul deplin....ce nu stiu nu ma pronunt dar am dreptul sa analizez si sa deschid idei, posibilitati fara a pretinde ca sunt 100% corecte...

      Dupa Peceti oamenii il intreaba pe Branham daca "SA SE MUTE SI EI LA ARIZONA SA VANDA TOT SI SA IL URMEZE PE "PROFET" ACOLO !" Branham se sperie...si ia o decizie corecta. Le spune: "NU".

      Vezi tendinta umana de a nu gandi si de a fi manipulat de "un profet"?

      La Mesaj exista seminte de acest gen intr-o masura mica, sper ca niciodata sa nu creasca ci dimpotriva sa fie scoase din mintea si sufletul celor ce urmeaza "Cuvantul orei", pe nedrept numit astfel.

      Noi vorbim aici de influenta negativa pe care acesti oameni, care au pretins si manifestat diferite "daruri spirituale supranaturale", au transmis-o urmasilor lor.

      Domnul Isus a spus ca ne ADUCE VIATA DIN BELSUG.
      Nu depresie, nu dezamagire, nu nesfarsite teorii ale conspiratiei, nu ura fata de semenul nostru, nu aroganta si mandrie ca "noi suntem Mireasa" nu.

      Roadele Duhului Sfant sunt exact opuse la ceea ce acesti doi predicatori au invatat in final pe oameni.

      Amandoi au avut parte de o moarte care le-a adus rusine, nu ca e rusine sa mori in accident, dar fata de pretentiile extraoridinare de "ales" si "protejat" de Ingerul Domnului ma refer la Branham.

      Ștergere
    5. Prostii. Agent al mortii. Mai degraba agent al unei "structuri" dornica de experimente. S-a scris si despre Hitler ca era psihopat , nebun etc. Tot prostii. Hitler era varf de lance a unei structuri care dorea eliminarea din societatea civilizata a elementelor indezirabile transformandu-i in sapun.

      Ștergere
  7. Iată în continuare câteva fragmente traduse din cartea "RAVEN - Istorie nespusă despre rev. Jim Jones şi oamenii săi" (Peoples Temple) scrisă de Tim Reiterman, cel care a supravieţuit carnagiului, ascunzându-se în jungla din Guyana...


    A crea o imagine însemna a crea publicitate, iar aceasta însemna o mişcare îndrâzneaţă. La scurt timp după mutarea la noua sa biserică, el a organizat o convenţie religioasă mamut între 11-15 iunie 1956 într-o sală cavernoasă din Indianapolis numită „Tabernacolul Cadle”. Ca să atragă mulţimile, Jim avea nevoie de un cap de afiş religios, aşa că a aranjat să împartă amvonul cu Rev. William Branham, un evanghelist al vindecării şi un autor religios tot atât de stimat de unii ca şi Oral Roberts sau Billy Graham.

    Ca un preludiu la acest eveniment „Herald of Faith”, un buletin informativ creştin din Chicago i-a oferit lui Jones o platformă în ediţia sa din Mai 1956. În proza sa elocventă, aproape biblică, Jones şi-a camuflat agnosticismul – sau ateismul – său şi a ascuns faptul că folosea religia în scopuri sociale. A revelat însă în mod subtil rolul religiei în evadarea sa din sărăcie.

    „Creştinismul, ca un ceasornic, trebuie să fie tras pentru a începe să meargă. Cuvântul spune că 'Cel ce flămânzeşte şi însetează după neprihănire va fi săturat'. Noi nu putem progresa cu Dumnezeu, până ce nu vedem dacă există ceva care să răspundă sau să caute după adevăr. Există vreun răspuns divin la dorinţa omului după o viaţă transformată? Este progresul doar ridicare sinelui cuiva cu ajutorul 'propriilor şireturi'? Este ceea ce auzim din cer doar ecoul propriului strigăt de invocare?”

    Aproape 11.000 de Creştini au participat la întâlnirea de deschidere a convenţiei ca să-l vadă pe Branham şi pe Jim Jones, tânărul în vârstă de 24 de ani. Deşi Branham era cunoscut din Chicago până în statele Caroline, slujba sa nu era destul de puternică între negri; în schimb acea a lui Jones avea să devină. Negrii au reprezentat aproximativ o cincime din totalul de oameni în acea zi. Mulţi au venit să îl vadă pe JIm Jones în serviciul preliminariu de după amiază, apoi au rămas acolo pentru serviciul culminant de seară împreună cu marele vindecător Branham, un carismatic liniştit, care începea să chelească în jurul vârstei de 45 ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...continuare...

      Deşi Jones era mult mai zgomotos în predicare şi rugăciune decât Branham, ambii predicatori au urmat în mare parte aceaşi procedură penticostală, bazată foarte mult pe numere – adrese, asigurări sociale, de telefon, poliţe de asigurări – tot felul de lucruri pe care orice detectiv privat le-ar putea afla. Ca şi nişte ghicitori, ei le-au spus oamenilor lucruri trecute sau viitoare din vieţile lor. Branham chiar le spunea oamenilor ce le spuneau medicii lor la ultima vizită. Întreg acest discernământ a fost prevăzut ca să clădească credinţa către acel vârf, când 'vindecarea' era posibilă. Rândurile de rugăciune s-au întins din spatele sălii până la scenă şi pe aceasta. Persoane au venit înainte la rând pentru o consultaţie privată cu Jones sau Branham. Când predicatorul şi-a pus mâinile peste persoană şi se ruga cu voce tare, energia creştea. Pe băncile lor, credincioşii îşi înălţau inimile şi mâinile în rugăciune. Febril, mulţi scoteau strigăte de extaz sau îl implorau pe Isus pentru o minune. Mulţi „cădeau”, înainte chiar să-i atingă predicatorul. Dar, de obicei părea că le dădea o impingere bună pe frunte la finalul rugăciunii, şi aceasta, propria lor înclinaţie şi orice putere venea de la Duhul Sfânt îi răsturna pe spate cu mâinile în sus în predare către cer. Unii cădeau jos cu grijă dar mulţi picau ca o scândură; noroc că acei tineri vânjoşi stăteau în spatele lor să-i prindă şi să-i culce cu grijă pe podea. Oamenii strigau: „Aleluia! Slavă Domnului”, în timp ce fraţii lor trăiau experienţa Duhului Sfânt. Pretutindeni în sală, oamenii îşi ridicau vocile cu mulţumire. Dacă totul mergea bine, coridoarele erau ticsite cu oameni ca o grămadă de lemne de foc. Unii oameni, atinşi de Duhul Sfânt, erau culcaţi pe spate, aveau convulsii, pleoapele le tremurau, gurile li se închideau şi se deschideau spasmodic, ca la peştii pe uscat. Unii săreau aproape instantaneu în picioare, zâmbind, cifuliţi dar reîmprospătaţi; vecinii lor îmbrăţisându-i când aceştia se întorceau la scaunele lor. Alţii, stăteau în transă pe podea – părând a fi uitaţi de toţi – minute şi uneori ore în şir.

      După standarde evanghelice (protestante), cu cât mai mulţi oameni „cădeau”, cu cât mai bine. Branham nu doar că s-a bucurat de una din cele mai mari audienţe, ci a şi reuşit să îi facă pe oameni să cadă de pe scaune în timp ce era pe scenă. El a putut ajunge la ei fără ca să-i atingă măcar. Şi uneori, practic fiecare pe care şi-a pus mâinile, a căzut jos. Novicele Jim Jones nu putea rivaliza cu procentajul lui Branham.

      Expunerea s-a dovedit de nepreţuit pentru Jones. O persoană care i-a fost prezentată pastorului de la „Peoples Temple” cu ocazia acestui eveniment era un om înalt, în jur de 45 de ani, pe nume Archie Ijames. Ijames a venit să-l audă pe William Branham, dar el era exact omul de care avea nevoie Jim Jones. Jones avusese ceva dificultăţi încercând să-i facă pe negri să creadă că era sincer în ce priveşte frăţietatea rasială, iar Ijames putea să-l ajute ca să-i aducă în turma sa...

      ABEL

      Ștergere
    2. şi încă un review foarte sumar al cărţii:
      http://religiouscultsinfo.com/2010/10/more-from-the-raven/

      ABEL

      Ștergere
    3. Woai. Apreciez munca ta.
      Asta e material de partea a doua de la al meu, nu doar de comentarii. E bun si e rar. Il aranjezi un pic gata de partea a doua a primului articol?

      Ștergere
    4. Tim Reiterman, jurnalistul care a încercat să-i ajute pe oameni să scape din Jonestown:
      http://www.people.com/people/article/0,,20083617,00.html

      Tim R. s-a ascuns înjungla din Guyana cu braţul sfârtecat de gloanţe şi bandajat cu o curea din piele...
      R. şi-a petrecut 18 luni în investigarea lui Jones şi a Peoples Temple înainte de holocaust. După acea, el şi tovarăşul său John Jacobs au condus 800 de interviuri şi au stiudiat mii de documente pentru a înţelege personalitatea incredibil de încurcată a lui Jim Jones.

      În ampla biografie despre Jones, „Raven”, Reiterman şi Jacobs argumentează că el nu era, aşa cum cred mulţi, „un om bun care a devenit rău”. El era din deranjat mintal din start. Ei au găsit firele ale rîului încă din copilăria lui Jones în Lynn, Indiana. El era sadist. Adolescentul Jim a tras de trei ori într-unul din puţinii săi prieteni. Adultul Jim abuza sexual pe enoriaşii săi, bărbaţi şi femei şi în Jonestown i-a suprimat pe cei nemulţumiţi prin droguri. Totuşi, el era elocvent. La vârsta de 16 ani predica la colţuri de stradă. Prin magia cuvintelor sale şi-a hipnotizat turma impresionându-i puternic, chiar pe prima Doamnă, Rosalynn Carter. Dar el era un profoanator; în Jonestown a comandat lăzi de Biblii (de la Organizaţia) Gideon, pentru a le folosi drept hârtie igienică. El a fost un escroc şi un mincinos, a hrănit paranoia, spunându-le adepţilor săi despre ameninţări cu moartea la adresa sa; el a înscenat false vindecări prin credinţă, scoţând măruntaie de pui din corpul unui invalid şi numindu-le cancer. Dar cu tot răul, era, se pare, bun; el a luptat pentru minoriţăţi şi pentru săraci. Jones se credea Dumnezeu. Dar, aşa cum masacrul a dovedit-o, era un diavol.

      ABEL

      Ștergere
    5. Vedeti ca originea la "slain in the spirit" pe spate nu vine de la Kathryn Kuhlmann nici de la Benny Hinn ci...SURPRIZA E DE LA BRANHAM !

      Ștergere
    6. “I’m a Methodist,” Jones opened. “And I’ve come into the realization of the Holy Spirit… He started calling out to those in the audience. He called out names of people. He called out their phone numbers. He called out items in their purses. He spoke about their past illnesses and present ailments, and prayed fervently, demonstratively, for them.” (page 45).

      Ștergere
    7. Eu totusi ma intreb daca Reiterman a redat acolo corect serviciul de vindecare cu Jones si Branham, sau a bagat de la el elementele tipic carismatice (cazutul pe spate).

      A mai auzit cineva marturii de caderi pe spate si alte isterii din astea in adunarile lui Branham?

      Lica, daca vrei, poti sa copiezi textele din comentarii si sa faci un articol nou.

      Eu incerc sa dau de urma predicilor "disparute" :)

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
    8. Odata cu glontu l-a lovit si norocu sa devina "scrib oficial" cu toate titlurile ce -au urmat.
      Atacant blasfemiator la adresa penticostalismului. Amalek a lovit din nou pe cei slabi de la coada.

      Ștergere
  8. http://stevenwarran.blogspot.be/2013/06/december-4-1978-lakeland-ledger.html
    http://www.youtube.com/watch?v=EdSW31qTa-A
    http://www.youtube.com/watch?v=EW24bC_huG8
    http://www.youtube.com/watch?v=6Ql3yrDs6Cc

    RăspundețiȘtergere
  9. The Jonestown Death Tape (FBI No. Q 042) (November 18, 1978)
    http://www.youtube.com/watch?v=OkookcrAnSE

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Ce s-a intamplat la Prescott Park Arizona?

      Ștergere
    3. Cine mai stie ? Se stie ceva sigur din viata acestui om,pana la urma? Ceva cu martori care sa puna ei insisi mana pe ceva si sa zica:Da asa a fost.Noi am fost acolo!.????

      Sau doar povesti,variante,fabule,naratiuni inflorite la maxim...?

      Daca Branham facea ceva mai ciudat atunci era victima unui complot!. De ce nu acceptati ca acesti charismatici din anii 50-60 din USA erau toti deplasati,cu fixatii mistice si cu grave tulburari de personalitate?

      Ștergere
  10. Ieshua nu a cerut tanarului bogat sa-si doneze averea unui ONG in schimbul functiei de vicepresedinte. I-a zis Du-te, vinde si da la saraci APOI vino si urmeaza- ma. Slujirea lui Dumnezeu cu slujirea banilor nu pot coexista. In toate cazurile banii au avut prioritate si au ruinat slujirea lui Dumnezeu . Imbogatiti , "slujitorii" devin preocupati de marirea hambarelor si nu de suflet si adevar. Mamon nu e satana ci pur si simplu banii.
    Ghehazi asistentul lui Elisei a fugit dupa oferta benevola a lui Naaman refuzata de Elisei.
    Sunt multi "Ghehazi" in ziua de azi. Lepre fara rusine care profita de pe urma vindecarilor autentice.


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e relevant exemplul cu tanarul bogat.
      Slujirea lui Dumnezeu si administrarea corecta a banilor au facut treaba buna in prima Biserica primara.

      A demara proiecte "prin credinta" este biblic iar marirea hambarelor cul zici tu, este direct proportional cu nevoile proiectului si a slujbei.

      De aceea trebuie sa fie conducere de calitate, o buna organizare, comitet, oameni destoinici
      Niciodata in Biblie, banii nu au fost problema.
      Problema a fost lacomia de bani si incapacitatea oamenilor in general de a administra corect talantii primiti.

      In tot NT se vorbeste de o corecta administrare a ce primesti, si nicidecum nu de o negare a lucrurilor pe care Dumnezeu le foloseste in partea fireasca, naturala a lucrarii Sale.

      Ștergere
    2. Probabil isi spune lui insusi deoarece cati isi vand tot ce au si il urmeaza pe Jesus?

      Le place doar sa contraatace cu texte biblice dar nu isi dau seama ca se autocaracterizeaza .Asta e baza credintei branhamiste defapt:sa contraataci,sa te impui in fata altuia si sa ai sentimentul ca ai iesit "'victorios"" ,in loc sa vezi ideea care o expune interlocutorul tau...etc.

      Sunt ivnatati doar sa judece si sa caute paie in ochii celorlalti.Se manifesta anti evanghelie si impotriva oricarui lucru bun .Pe buna dreptate ca ei nu se mai hranesc din Evanghelie ci din predicile lui WMB. Spiritul de turma si cel de papagali este predominant in branhamism.

      Deci sa ii intelegem totusi si sa avem compasiune pentru ei.

      Scrie clar in Biblie:""Iubirea de bani este radacina tuturor relellor"" deci ""iubirea de bani"" si nu simpla lor gestionare inteleapta.

      Ștergere
    3. Oamenii care se ghideaza cu trup si suflet dupa un om mort de jumatate de secol sunt si ei morti...oamenii care se ghideza dupa cuvintele vesnice ale lui Isus sunt vii si in fiecare zi ei traiesc pentru D-zeu .Sunt autentici si se folosesc chiar si de bani pentru slava lui D-zeu facand bine altora si incercand sa aduca un zambet pe fata altor semeni.

      Doar fariseii,dogmaticii si habotnicii se ridica impotriva oricarui lucru bun .

      Ștergere
  11. Chiar nu intelegeti spusele lui Ieshua ca nu poti sluji la doi stapani?
    Intotdeauna i-am respectat pe Shakarieni cu adevarat oameni de afaceri ai evangheliei depline care au inteles sa "asiste" slujitorii Domnului in timp ce si-au vazut de business.
    Nu toti sunt chemati sa fie slujitori ai evangheliei. Dar cei chemati cum era si cazul tanarului bogat nu aveau voie sa detina proprietati. Daca acest principiu era valabil pentru Leviti cu atat mai mult este valabil si pt slujitorii evangheliei. Au insutit mai mult frati , case, holde dar ca "asistati" nu ca proprietari.
    Petru a inteles ca aceste doua "servicii" trebuie separate si separate au fost.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu poti sluji la doi stapani corect, nici nu trebuie, caci slujesti Domnului cu tot ce ai si ce primesti. Spiritual, material, financiar, relational, daruri, talente, calitati, capacitati, etc.
      Totul e a Lui. Asta nu se intelege la mesaj.

      Apostolii au primit darurile poporului si au slujit cu ele misiunii lor, cand au aparut probleme organizatorice au infiintat rapid o slujba noua: DIACONIA, nu au stat, care sa se ocupe cu partea mai mult materiala dar nu exclusiv caci Stefan era si predicator si lucra cu banii cu ajutoarele celor nevoiasi.

      Au slujit acestia la doi stapani, cum zici tu, daca ei au administrat si manevrat in directiile corecte fondurile si bogatia bisericii? Nici vorba. Ai o mentalitate extrem de ingusta, total nebiblica si scoasa din context.

      Dimpotriva cei care au ascuns banii au dat socoteala. Zgarcitii, avarii si mincinosii aia da, aia sunt impotriva BIbliei.
      Astia slujesc la doi stapani. Au bani dar nu ajuta pe fratii si surorile lor, nu doneaza pentru misiune, ascund si mint veniturile adevarate doar sa nu ajute pe altii.

      Dar de ce sa stea biserica precum parazitii? Ca tu sau altii nu ati inteles si partea administrativa biblica foarte corecta, in mod corect? Sa fim seriosi.

      Au stat cei din Biserica Primara degeaba? Nici vorba.

      Imediat s-au organizat si au facut treaba buna conform cu provocarile zilei in care traiau, ei stiau ca Mantuitorul i-a invatat organizarea si pe partea asta si le-a fost mentor.

      Daca o adunare nu se organizeaza si nu respect Cuvantul lui Dumnezeu si in acest sens ea traieste in razvratire fata de Dumnezeu si fata de scopul lui Dumnezeu cu satul, comuna, orasul respectiv prin adunarea respectiva. Ei blocheaza lucrarea.

      la mesaj zeciuelile se aduna la pastor, deobicei.

      De zeci de ani, banii oricum curg, dar activitati si viziune si proiecte inspirate de Duhul Sfant in care sa se investeasca banii, NIMIC, TOTUL EGAL CU ZERO !

      Lipsa competentei si lipsa viziunii de lucru la mesaj se vede bine de 25 de ani.

      Unii fratii care au fost seriosi, au realizat cate ceva, nu mult, dar ceva totusi.
      Daca ar fi stat dupa Branham nu faceau nici atat.

      Ștergere
    2. Daca si apost pavel marele predicator, s-a ocupat cu strangerea de ajutoare, atunci ce sa mai zicem?
      Branham a zis ca Pavel, nu.
      Eu am gasit in Biblie ca Pavel era si implicat intr-o afacere. Productia de corturi.

      Nu zic acuma sa se apuce predicatorii de afaceri. Nu. Dar imi place ca exista o flexibilitate in Biblie, o libertate de a alege, iar daca temporar esti si intr-o afacere si predici si ai un proiect divin, sau ceva Dumnezeu nu da cu bata dupa tine, cum fac branhamistii.

      Daca esti corect in inima ta si cu banii tai cu averile tale, ajuti adunarea, ajuti vaduva, ajuti orfanul, Dumnezeu este mereu de partea ta.

      Banii si succesul sunt instrumentele lui Dumnezeu de lucru si omul cand nu vegheaza bine diavolul il loveste chiar aici pe om, ca sa inteleaga ca TOATE SUNT ALE DOMNULUI.

      Dar noi nu trebuei sa actionam in viata de credinta prin FRICA DE SUCCES SAU FRICA DE ESEC.

      TREBUIE SA NE INTELEGEM SCOPUL SI MISIUNEA SI SA DAM BICE LA TREABA.

      Am stat destul sa ascultam benzile lui Branham si a fost o viata irosita.

      Ștergere
    3. Slujire duhovniceasca si materiala si financiara in administrarea unei adunari locale sunt chestii de normalitate in Biblie.
      Este biblic 100%.

      Acestea sa fie cat mai clar plasate si neamestecate intre ele tine de darul organizatoric al barbatilor de acolo sa faca treaba buna ca pentru Domnul.

      Ca apar probleme, discutii, nemultumiri, ca si in prima Biserica primara, e clar ca vor fi dar asta nu face decat sa desavarseasca modul de slujire si calitatea adunarii.

      Problemele, sau discutiile, nu trebuie sa opreasca procesul biblic sa functioneze normal in adunarea locala.

      Ștergere
    4. Din video despre adunarea psihopatului Jim Jones reiese ca el n-a falimentat la slujire si organizare, a reusit sa tina impreuna 1000 de oameni si sa-i mute cu satra unde a vrut el, , ci a falimentat la problemele de POCAINTA si SMERENIE , adica nu a reusit SA SE INTOARCA la Cuvantul original si SA SE SUPUNA directivelor LUI , desi Lica spune ca l-a avut la inceput, acesta fiind baza pe care a reusit sa adune oamenii . Dar n-a tinut la El si L-a parasit ,precum si VOI at facut, ramanad doar cu idei organizatorice FIRESTI si cu critici si cuvinte de blam la adresa randuielii lui Dumnezeu, ajungand chiar sa categorisiti ca mincinoase lucrarile pe care le-a facut Dumnezeu, probabil din gelozie ca El le-a facut prin altii , si prin voi deloc .. Voi vorbiti despre administrarea zeciuielii pe care o dau ALTII, fiindca numai la bani s-a gandit si iuda pe tot parcursul slujbei lui in " echipa " Mantuitorului , si chiar nu aveti habar ce inseamna a " pune deoparte in casa ta " a zecea parte din venitul anual, cum zice Scriptura , ca sa-l folosesti " pentru familia ta " in primul rand si apoi pentru orfani, vaduve, straini si misionari,si NU PENTRU TRAIUL ZILNIC, ci pentru ca sa te poti duce si sa petreci fara sa fii povara pentru comunitate, in locul unde te duci ca SA TE INTALNESTI CU DUMNEZEU, nu sa te relaxezi si sa te distrezi in lucruri firesti si trecatoare , cu cei de-o minte cu tine . Pentru traiul zilnic, un crestin nu-si va cersi painea, nici nu va recurge la infiintarea unei societati de tip CARITAS , in care sa traiasca boiereste din ajutoare, fiindca apostolul a zis catre Neamuri : " cine nu munceste , nici sa nu manance !". Cunoastem o seama de romani ce-si zic "frati" , care s-au dedat la astfel de lucruri dupa asa zisa "REVOLUTIE " si altii incearca si astazi acelasi tertip de a trai BINE in PARAZITISM LEGAL , speculand motive religioase de ajutorare a celor nevoiasi
      Nu veti vedea emisiuni de radio, televiziune svideo pe You tube in care sa nu se ceara bani sub forma de " sponsorizare", sau donatii , fiindca nu se are de gand sa mai fie returnati vreodata . Dar oamenii care se ocupa cu asemenea " afaceri " nici nu vor sa auda de principiul Divin : ca in lume nu se poate obtine ceva fara sa trebuiasca a fi PLATIT , chiar mantuirea pe care o obtinem GRATUIT a trebuit sa fie platita " cu un pret nespus de mare "

      Ștergere
    5. Il contrazici s pe apos Pavel si pe Branham.
      La fel a facut Branham, dar abia inainte sa moara.

      De ce i-a trebuit 25 de ani sa-si dea seama ca trebuie sa functioneze normal, adaptat la legilie sec 20, fara sa calce principiile biblice, eu nu stiu, dar e logic ca e vorba de incapatanarea si mentalitatea ingusta pe care si noi cei ce l-am urmat am preluat-o de la el.

      La fel face si Frank si VGR tot mai multi care, spre deosebire de ceilalti, contabilizeaza in mod transparent veniturile.

      Sa fi evazionist si sa faci in ascuns lucruri, nu e divin pentru o adunare locala.

      Nu ma mir de rautatea cu care aboradati unele subiecte, rautate care izvoraste din lipsa de cunoastere a Cuvantului si mai ales din obsesia voastra pentru cineva care face lucrurile corect.

      Dpdv pshiologic oamenii care sunt obsedati impotriva unor lucruri care sunt absolut normale si corecte, dovedeste ca ei au o problema pe care o exprima intr-un alt mod.

      Eu cred ca la branhamisti mai intai ar trebui sa puneti invatatura falsa de la branham in ordine si sa nu mai duceti sufletele in ratacire si minciuna. Minciuna este de la cel rau. oridecate ori reinvatatati si repetati ideile false din mesaj sunteti vinovati de doctrine false si ducerea sufletelor la pierzanie.

      Invatatura falsa va face invatatori mincinosi, chiar daca nu este rau intentionat din partea voastra.

      Ștergere
    6. Iar daca adunarea creste numeric, biblic este ca liderii care se ocupa integral cu propasirea adunarii, sa nu faca nimic altceva, ci sa fie sustinuti financiar de adunare. Deci biblic, in opozitie cu ce ai zis tu, chiar pentru traiul zilnic trebuie sustinuti cei care slujesc cu adevarat, nu care se fac ca slujesc.

      Si periodic liderii sa dea socoteala de propasirea adunarii, de rezolvarea problemelor, de viziunea lor din partea Duhului Sfant pentru adunarea unde Domnul i-a pus conducatori.

      Din pacate noi am fost invatati sa lasam lucrurile sa curga de la sine mintindu-ne ca lasam pe Duhul Sfant sa lucreze. Nu ma mir ca de atatea dezbinari si ruperi de biserici la mesaj.

      Asta e lucrarea firii pamantesti, neputinta organizatorica, este o slabiciune si un duh de prostie care conduce poporul lui Dumnezeu in ignoranta si inactivitate.

      Multi lupta pentru putere, ei au iubirea pentru putere nicidecum puterea de a iubi nu ca sunt rai, nu ci pentru ca nu au fost invatati cum sa procedeze.

      Fratii se dezbina de atatea ori si nu se inteleg deoarece Dumnezeu a pus in ei capacitati de conducere foarte bune, iar daca acestea nu sunt armonizate si plasate corect in randuiala, daca nu sunt crescute, aceste calitati explodeaza prin resentimente negative, invidie, razbunare, exprimand dezbinare in loc sa se manifeste in mod matur exprimand o buna organizare si propasire pentru toti.

      Imi pare rau ca nu am invatat aceste lucruri atat de valoroase mai repede si am stat la cheremul prostiei noastre a tuturor.

      Ștergere
    7. Persoana juridica a fost inventata de Hillel fiind unul din cele mai mari rele prin intermediul curuia au fost jefuiti legal
      orfanul, vaduva, levitul. ONG urile si fundatiile si chiar bisericile au institutionalizat cersetoria . Ghehazi cersetorul umplut de lepra este la moda mai mult ca oricand.
      WMB nu a apucat sa semneze actele pt infiintarea persoanei juridice. A semnat altcineva si i-a golit conturile, jefuindu-l.
      Faptul ca 25 de ani a evitat sa cada in acest pacat nu este decat de apreciat. Au cazut altii dupa el si nu putini daca nu toti. Oral Roberts din om serios ce a fost a devenit un cersetor lamentabil. Ghehazi.
      In VT zeciuielile erau comestibile si erau mancate de persoane fizice impreuna cu saracul, orfanul si vaduva sau levitul.
      La fel erau si ajutoarele din NT. Intr-adevar erau diaconi care carau saci de faina, curatau mesele si duceau gunoiul. Astazi cash primeaza. Daca as aduce in prima zi a saptamani un sac de cartofi la biserica si sa-l predau diaconului imbracat la costum de sute de euro ar zice ca imi bat joc de el . Daca ar face-o toti cu siguranta viata bisericii s-ar schimba. Fara cash DIACONATUL n-ar mai fi asa atractiv. Doar cei cu adevarata daruire ar mai ramane. Leprele de Ghehazi rapid si-ar gasi alta slujba.



      Ștergere
    8. Analiza ta e subiectiva si nu bazata pe cerintele biblice si doar pe experientele tale negative probabil.
      Biblia ramane totusi adevarata.

      Branham avusese acte oficiale pe Tabernacol de mult timp, functiona legal, el nu a avut pe misiunea lui ca evanghelist, era bagat in tot felul de parteneriate, bune zic eu pana la un moment, dar trebuia sa aiba alui, a inteles in final.

      Dar WBEA a fost fondata de el, nu de altii.

      Ideile branhamiste antisociale si pline de teoriile conspiratiei nu arata deloc o sanatate spirituala, biblica, sociala, si nici in alt fel.

      Ștergere
    9. Dupa logica lor, nici un inventator genial sau un om de stiinta care inventeaza ceva bun si util pentru societate, si care apoi ar face bani din aceasta inventie ar trebui sa puna mana pe lopata si sa lucreze la propriu fiindca asa a spus Ap Pavel""cine nu munceste ,sa nu manance"",si nu sa isi foloseasca potentialul sau creativ.... Asta se numeste fanatism si prostie ridicate la rang de ""intelepciune"".

      Nici macar nu le trece prin cap ca traim alte vremuri,alte timpuri si ca si capacitatile oamenilor sunt date tot de D-zeu....deci fiecare lucreaza dupa capacitatile lui. La asta se refera Pavel,si nu sa te renegi pe tine si talentele tale innascute si sa treci la sapa....""La sapa utc-istule.Partidul te vrea cu tarnacopul in mana.Muncim si nu gandim"".

      Cam asta e spiritul branhamist. Si cand le-am spus ca sunt precum o secta nazi-comunista unde predomina uniformizarea,conformismul si inhibarea gandirii si personalitatii umane,au sarit cu gura pe mine....

      Ștergere
    10. Cerinte biblice? Sa cercetezi vaduva si orfanul nu la ONG sa dai banul. Sa fiti primitori de oasepti. Unii care au facut asa au gazduit ingeri. Sa imparti painea cu cel flamand. La evrei la zidul plangerii este un cort unde evreii aduc surplusul de mancare si il servesc efectiv cu polonicul celor flamanzi. Sinagogile deasemenea au cel putin piinisoare cu care sa-ti astamperi foamea. Nu vorbesc de shabath cand e bataie pe saraci sau straini sa-i duca acasa la masa de shabat. La fel vin seara si cauta oameni pe care sa- i gazduiasca in casele lor.
      Au inteles mai bine invatatura lui Ieshua decat Crestinii care te servesc pe "gratis" cu carti si tractate in schimbul unei donatii de 20$? Tractatul cu zeciuiala fiind nelipsit? Ghehazi fuge dupa tine nu te lasa sa pleci asa fara sa cotizezi pentru proiectele lui. O face plimband blidul prin adunare. O face la iesire. Mai nou angajeaza si detectivi sa-ti afle venitul.
      Din cate stiu WBEA nu era persoana juridica la data accidentului sau gresesc?

      Ștergere
    11. Cine NU VREA sa munceasca, nici sa nu manance. Sunt oameni care ar vrea dar nu mai pot cum sunt batranii, bolnavii ...

      Ștergere
    12. Mentalitatea de Evul mediu este larg raspandita in miscarile religioase tip secte.
      Tu mi-ai expus partile negative ale nu stiu cui. Nu e relevant.

      Nu doresc sa te conving si sa caut mereu dovezi pentru tine ca a face binele la un nivel mic, mare sau chiar cu impact mondial, este biblic. Daca nu te vezi in asa ceva, sau nu vezi pe altii, e strict limitarea ta. Atata crezi despre tine.

      Am recitit exemplele tale frate draga. Concluzia ta ar fi ca, asa ca o parafrazare, nu merita sa existe justitie, dreptul public, cei 6 ani de acasa, educatie, deoarece tu sigur ai vazut o inchisoare plina cu infractori asa ca tot ce este legat de dreptate, de justitie este fara sens.

      Acest tip de gandire este tipic persoanelor care daca pentru sinele lor nu vad nimic, critica daca altii vad si fac.

      E dreptul tau si il respect, dar ce e de-a dreptul penibil la mesaj, e ca iti trebuie ani de zile sa convingi pe cineva de ceva ce ar fi trebuit sa fie viu in inima si mintea lor, ravna, priceperea, munca, scopuri, proiecte, care sa fie de fapt inmultiri si parte din talantii primiti.

      E adevarat, poate branhamistii nu au primit decat un talant, stand la umbra stejarului Branham, laudandu-se cu minunile si lucrarile acestuia. Ce iluzie, ce inselare...

      Dar fiti linistiti, ascultati benzile lui in continuare, ca ziua in care fiecare va da socoteala pentru inmultirea talantilor vine la fiecare.
      Nu vei fi intrebat daca ai crezut sau predicat Norul, sau pe Ilie, sau pe apoc 10:7, sau "taine" sau pe inger, sau pe papa de la roma sau teoriile nesfarsite ale conspiratiilor ci pur si simplu vei fi intrebat despre inmultirea talantului tau. Domnul spune asta. Aceste prostii branhamiste nu au loc in Imparatia Lui.

      Probabil se leaga pilda de voi...ati primit doar unul...de aceea nici motivatia necesara nu exista in viata celor de la mesaj...nici viziune...doar critica...omule scump, traim in sec 21 nu in epoca primitiva din evul mediu...

      Frate eu nici nu vreau sa-mi pierd timpul incercand sa te conving de ceva ce si daca nu am vedea atat de bine pus in Biblie, constiinta noastra ar fi trebuit sa lucreze in mod automat, liber, ca fiinte umane ce exprima compasiune si iubire pentru alte fiinte umane aflate in dificultate...sunt oameni care nu o fac religios ci o fac in mod constient de necesitate....oare nu acestia vor fi socati intr-o zi cand Domnul le va spune: "Am fost gol si M-ati imbracat..." iar ei vor spune :" cand noi am facut asa ceva..?"

      Vezi? Ei habar nu aveau de religie...dar aveau ceva mai mult...aveau viata lui Dumnezeu in ei...aveau umanitate, aveau dragoste fireasca, minima decenta umana....ce la sectanti nici asta nu o mai gasesti decat rareori....

      Mai mult decat bunuri materiale sunt oameni care ofera consiliere, afectiune, bunatate, zambet, imbratisare, interes pentru binele altora....stiu aceste fraze sunt total lipsite din vocabularul lui Branham si a urmasilor lui...de aceea trebuie sa incepeti de la zero, de la Cuvantul lui Dumnezeu.

      "Poti da fara sa iubesti, dar nu poti iubi si sa nu dai".
      Shalom.

      Ștergere
    13. Adi dar pe unde mai "hoinaresti"?

      Ștergere
    14. Personalitatea juridica este raspunsul normal la provocarile dezvoltarii vietii economice si sociale din ultima 100-200 de ani.
      Si asa se fura ca in codru si exista multa coruptie.
      Da-ti seama ce ar fi daca nici macar aceasta forma de organizare administrativa echilibrata nu ar exista.

      Ștergere
    15. In July of 1965, Brother Branham asked for a meeting with Brother Roy Roberson, Brother Fred Sothmann, and his son, Brother Billy Paul Branham, who were members of the trustee board of the Branham Tabernacle in Jeffersonville, Indiana. He described for them a new outreach he wished to establish, a branch of his Ministry that would operate separate from the local church. Its purpose would be to help finance evangelistic campaigns and support missionary endeavors around the world, without being a constant drain on the finances of the local assembly. An Exposition of the Seven Church Ages, the first book that he had produced, was ready to be printed, and he was looking forward to eventually expanding his ministry’s outreach through the field of publications.

      It took three months for an attorney to prepare and submit to the government the articles of incorporation for the William Branham Evangelistic Association. In October, the three board members and Brother Branham signed the documents that would actually start the approval process.

      http://branham.org/wbea

      Ștergere
    16. "..expanding his ministry’s outreach through the field of publications."

      Nu pot avea 100% incredere in sursa asta.

      Ștergere
    17. Sunt in Romania si am multa treaba , nu mai am timp sa intru pe net! O sa mai scriu cand ma intorc in Belgia!

      Ștergere
  12. Unul dintre anonimi bate campii cam demult. Inca nu stiu cum sa-l ajut sa -si revina din deriva prejudecatilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De cand ai intrat pe acest blog vorbesti doar despre tine!.Dar pacat ca nu iti dai seama de asta.

      Cele mai multe prejudecati si inchipuri sunt in tabara lui WMB,E.Frank...Fiindca toti se adapa din aceleasi predici.Ei traiesc si in propriile lor inchipuri si scenarii si daca un frate de la ei vrea sa faca ceva atunci automat este judecat si oprit pe considerentul ca urmareste ceva ascuns,suspicios....Astia sunteti:Produsul predicilor lui WMB.

      Ștergere
    2. Si produsul liderilor din adunari.Acestora le e frica ca nu cumva cineva dintre ei sa aiba initiativa intr-o lucrare ...Sunt obsedati sa detina controlul asupra fratilor apoi asupra a tot ce misca in adunare..etc. Si nascocesc tot felul de invataturi,unele preluate din predicile lui WMB ,altele din mintile lor bolnave .Invataturi care tintesc pe cei care nu se supun regulilor si prejudecatilor lor.

      Ștergere
    3. Stiu ce vorbesc.Am fost pe ambele linii.Atata manipulare si spirit separatist nu mi-a fost dat sa vad nici unde.Nici macar in cultele pe care atata le critica ei,deparca ei l-au inventat pe Hristos.

      Tu probabil nu mai ai legatura cu ei.Dupa felul cum vorbesti mi se pare ca ai rupt legaturile cu ei.Dar ai ramas cu sechele:ai tendinta sa ataci pe altii ,sa ii subminezi si pe altii care au o anumita initiativa. Ai impresia ca e ceva rau ce fac acestia...Prejudecatile acestea sunt reminescenta a stagnarii in branhamism,frankism...etc.

      Ștergere
    4. Sti vorba frantuzului "NOBLESSE OBLIGE".
      Prin urmare nu se cade SA NE SUPARAM CA VACARUL PE SAT.

      Ștergere
  13. ..".si daca nu am vedea atat de bine pus in Biblie, constiinta noastra ar fi trebuit sa lucreze in mod automat, liber, ca fiinte umane ce exprima compasiune si iubire pentru alte fiinte umane aflate in dificultate...sunt oameni care nu o fac religios ci o fac in mod constient de necesitate....oare nu acestia vor fi socati intr-o zi cand Domnul le va spune: "Am fost gol si M-ati imbracat..." iar ei vor spune :" cand noi am facut asa ceva..?"

    . Aici este adevar curat. Si eu sunt de aceeasi parere ca cel ce traieste astfel evanghelia chiar daca nu a auzit niciodata de Ieshua, cu un pahar de apa, o bucata de paine sau o haina oferite din iubire de oameni are intrare in imparatie, fie el Nord Korean sau Chinez sau Indian sau din cine stie ce trib amazonian. Traind astfel dovedeste ca imparatia cerurilor deja salasuieste in el.
    Am discutat problema asta cu multi pastori si prezbiteri si diaconi si nici unul n-a fost de acord cu mine.
    Cat despre WMB stiu ca avea compasiune fata de cei defavorizati incercand sa ajunga la ei mai degraba decat sa infiinteze scoli de teOLOGI . In ultimii sai ani visa tot mai mult la India , Africa. Dar probabil ca la alt Branham te-ai referit, scuze.

    RăspundețiȘtergere
  14. "Am recitit exemplele tale frate draga. Concluzia ta ar fi ca, asa ca o parafrazare, nu merita sa existe justitie, dreptul public, cei 6 ani de acasa, educatie, deoarece tu sigur ai vazut o inchisoare plina cu infractori asa ca tot ce este legat de dreptate, de justitie este fara sens."

    Daca numai din firavele exemple ai tras concluzia atunci ma simt fericit ca pot sa transmit invatatura lui Ieshua Mashia.
    Sigur n-ai citit cartea Intoarcerea la Invatatura lui Iisus Hristos de Lev Tolstoi. Acolo este tratata justitia, dreptul, inchisorile, razboiul, casatoria, din perspectiva evangheliei lui Hristos . Magnific .Ceva ce merita citit si postat pe blog.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu la aia se limiteaza invatatura lui Ieshua Mashia.
      M-am referit la modul in care pui problema tu si probabil 99% dintre cei ce urmeaza mesajul.

      Exemplul cu cei din inchisori, se refera ca nu poti anula ce e drept si bun doar pentru ca altii nu respecta nimic din toate acestea. E naiv sa crezi asa ceva. E o slabiciune majora sa nu actionezi ca urmare a acestor limitari mentale proprii inspirate de o gandire neantrenata.

      La fel este si cu partea administrativa de ONG in a-ti demara propria misiune, lucrare, scop, inspirat de chemarea divina pentru viata ta. O minte plina de prejudecati te tine in urma.

      E una din cele mai mari non-valori si prostii promovate la mesaj. Asta este baza mesajului lui Branham: NON VALOAREA asociata cu prostia.

      Normal ca nu faci nimic daca nu stii ca trebuie sa faci si nu stii ca esti chemat sa faci. Credinta ta este moarta daca nu activeaza ceva in afara ta proprie, dincolo de limitele tale, dincolo de teama si dincolo de frica si de zona de confort.

      Apoi fiecare face ce e mai confortabil: critica pe altii.
      Nu doresc sa jignesc pe nimeni, respect alegerea fiecaruia, dar eu cred ca asta este o forma extrem de inferioara a gandirii umane, nespirituale, mediocre care domina zona "mesajului orei".

      Am acum 3 carti la rand ce urmeaza sa le citesc, dar mi-am notat sfatul tau, si intradevar suna interesant. Mereu am simtit ca mie mi se potriveste partea pragmatica a Evangheliei.
      Multumesc.

      Ștergere
    2. "Over 200 children were murdered at Jonestown, almost all of them by cyanide poisoning. I do not believe there is any need to ask you if there is any danger in a religious cult, these numbers speak for themselves. "

      Ștergere
  15. ivan_the_terrible22 iulie 2014 la 19:54

    is curios cum procedeaza la marire de salar, pastorii? Isi fac cerere de marire...si tot ei o semneaza? sau probabil trebuie sa treaca prin niste comitete si comitii...Stefan se ocupa de ambele slujbe...pana la un moment dat...pana cand a invatat pe cineva sa se ocupe de partea "financiara".
    Liderii ar trebuii sa aibe un job...sau business...care sa le confere confortul sa se ocupe de adunare, comunitate....de altfel si Pavel asa a facut. Oricum in vremuri, ca a noastre deja piata muncii e saturata de meserii precum "pastor", "predicator"....etc...care sigur au un salar mult peste cel mediu pe economie.

    Cat priveste Diaconii, cei care se ocupa si cu partea financiara....ei sunt specialisti in managementul banilor. Directia banilor fiind indreptata spre bunul mers a comunitatii respective....dar si pentru costurile raspandirii Vestii Bune a lui Isus Hristos!!!
    Tupeul care se regaseste in farfuria pt colecta...e un fel de a baga mana in buzunarul enoriasului ...si ai lua din portofel suma direct proportionala cu venitul celui in cauza.

    Cat priveste Tzedakah (facerea de bine, donatii) totul se rezuma la aproapele tau, fie el: orfan, sarac, om lipsit, fratele tau in nevoie...TOTUl porneste de la lucruri simple, nu din EVUL MEDIU, ci din secolul nostru in care se ignora lucrurile simple si mici (nevoile de baza ale omului)...privind spre cele mari (ONG care se ocupa uneori defectuos de problema).

    Cercetarea saracilor si a orfanilor la fata locului cred ca are un efect mult mai benefic asupra celui care doneaza si cel care primeste (chiar si neuronal cred ca se dezvolta unele

    legaturi, atunci cand asculti pe omul nevoias despre problemele prin care trece....ajungi sa simti cu el...te dezvolti tu personal...iti dezvolti o trasatura de binefacere, una mai

    sensibila la nevoile celorlalti), decat apelarea la ONG-uri...(care unele isi fac bine treaba)...altele NU. Prin ONG-uri mi se pare prea rece treaba.

    Ei bine Ap. Pavel zice ca "poti sa-ti dai toate averile pt. hrana saracilor, DAR daca nu ai Dragoste, esti un nimic"...unii fac ONG prin care ajuta saracii (lucru de

    apreciat)....importanta e intentia cu care ajuta: ajuta cu scopul de a fi pe urma rasplatiti de Dumnezeu? sau ajuta din pricina Dragostei care e in ei, asa dezinvolt, fara a astepta nimic

    in schimb!!!

    Tanarul bogat s-a intristat pt. ca avea foarte multe bogatii...si pt a le vinde intr-un timp relativ scurt si nu reusea....si-o facut si el un estimate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Minti prietene! Nu scrie nicaieri ca diaconii sau Pavel traiau din bani colectati de la cei carora le vestea Cuvantul...

      Până în clipa aceasta suferim de foame şi de sete, suntem goi, chinuiţi, umblăm din loc în loc, ne ostenim şi lucrăm cu mâinile noastre; când suntem ocărâţi, binecuvântăm; când suntem prigoniţi, răbdăm; când suntem vorbiţi de rău, ne rugăm. 1 Cor. 4:11~13

      N-am râvnit nici la argintul, nici la aurul, nici la hainele cuiva.
      Singuri ştiţi că mâinile acestea au lucrat pentru trebuinţele mele şi ale celor ce erau cu mine.

      În toate privinţele v-am dat o pildă şi v-am arătat că, lucrând astfel, trebuie să ajutaţi pe cei slabi şi să vă aduceţi aminte de cuvintele Domnului Isus, care însuşi a zis: "Este mai ferice să dai decât să primeşti." Fapte 20:33~35


      Tzedakah - Satanisme talmudiene de origine khazara(purpura din Apocalipsa), khazarii care s-au strecurat ca un sarpe ridicand capul acum ca "poporul ales".

      Ștergere
    2. Am incurcat din neatentie propozitiile si ti-am zis ca minti. Scuza-ma Ivane!

      Ștergere
    3. Iesiti din sectele branhamiste daca nu vreti sa ajungeti depresivi si nebuni. intoarceti-va la Pastorul adevarat Iashua Mesiah Isus Cristos, care iubeste oile si le cauta sa le vindece sa le dea viata din belsug si fericire.

      Ștergere
    4. Taci ivane ca si pastorii din cadrul mesajului au salarii si zeciuieli subtilizate cu multa viclenie ,sa nu zic smecherie.Si ce este asa de rau sa aiba un salar? Traim in sec.21 prietene.Nu mai sunt vremurile cand apostolii erau tot timpul vanati si pe drumuri. Acum exista o ordine si oranduiala acolo unde se aduna 2-3 oameni in numele lui Isus. Chiar si lui D-zeu nu ii place neoranduiala adica haosul,dezorganizarea...Se pare ca asa ai fost invatat sa vezi lumea in bine si rau.Asta e tipic branhamist,frankist...dar centrul lor de misiunea din USA invarte milioane de dolari ,si merg pana acolo incat vand poze cu norul "'supranatural"" plus alte magarii ce le fac...

      Nu vezi ca esti intors impotriva altora tocmai sa nu vezi ceea ce este la tine in ograda? Asta fac liderii de la mesaj. Si multi pun botul la manipularea asta ieftina.

      Ștergere
    5. ivan_the_terrible30 iulie 2014 la 20:01

      Anonymus...iara esti tu...luptele de putere se dau la Cotroceni...in fine...in Bucuresti.....banii grei se invart in capitala....treaba cu zeciuielile in cadrul mesajului sau in fine...in denominatiuni.....nu am nervi si pt aceste lucruri....tu vad ca bati campi pe blog...cu anonomatul tau...si lovesti in stanga si in dreapta...chiar daca nu cunosti oamenii...mergi pe niste prezumtii...nu stiu ce urmaresti?....vrei sa devii ceva lider al oamenilor iesiti de la Mesaj?....vrei sa fii PRIMUL din ROMANIA...care a vazut ceva neconcordante in MESAJ. In fine...is luptele tale...planurile tale...strategiile tale.....nu ma bag!!! Treaba ta....in treaba ta CHIAR nu ma bag. Eu doar mi-am exprimat parerea.... iar tu ma ataci bazandu-te pe niste prezumtii....incercand sa ma enervezi, probabil si sa-ti raspund cu aceeasi moneda, nu?....dar se pare ca nu reusesti. Pe de alta parte esti simpatic....in anonimatul tau...esti misterios?!!!...incerc sa-ti descretesc fruntea....chill man!!!...Te-am salutat.

      Ștergere
  16. Biserica de a lui Branham si pritenul lui Branham criminal, http://jonestown.sdsu.edu/?page_id=61481 un criminal psihopat nebun religios care a pus 1000 de crestini sa se sinucida. E tablou la nivel spiritual cu ce branham a facut din urmasii lui. Sinucidere spirituala.

    RăspundețiȘtergere
  17. "Jim Jones had anti-social personality disorder." Tulburare de personalitate anti-sociala, izolatorie.

    E o afectiune psihica care se manifesta prin izolare proprie si influentarea altor oameni sa faca la fel.

    Pentru a reusi ei gandesc un plan -diabolic- in care critica sistemul, lumea, politica, religia, totul si creeaza in jurul lor iluzia ca stapanesc situatia si ca sunt alesii lui Dumnezeu pe pamant.

    Dupa aceea le poate spune sa faca orice, oricui, a fost suficient de mult manipulat.

    Ei folosesc "dreptul de liberatate" pentru a-si mutila destinul si viata.

    Sectele ale caror lideri sufera de aceasta tulburare de personalitate anti-sociala isi izoleaza urmasii de restul societatii si le impune "propriul adevar", adica ceea ce el vede despre adevar, viata, credinta. Toti care urmeaza un astfel de lider ar trebui sa isi faca griji si sa il testeze.

    Il poate critica fara frica, fara teama de consecinte? Il considera "alesul" orasului? Tarii? Planetei?

    Am vazut aceasta tulburare anti sociala manifestata uneori foarte violent si in viata lui Branham. De fapt aici este motivul criticilor lui excesive si nemaioprite asupra societatii, altor biserici, femei, samd.

    Nu este trist sa vezi ca oameni bolnavi mental conduc mii si milioane de oameni naivi care sunt dependenti emotional de a auzi ca "sunt alesii, sunt mireasa".

    Concluzia psihologica este ca aproape tuturor urmasiilor mesajului lui Branham, le este practic satisfacuta nevoia emotionala de a fi cineva special "mireasa" si de a fi separat de lume din cauza lipsei sigurantei de sine si a lipsei stimei de sine, care pot avea radacini adanci in copilarie in urma abuzurilor suferite, respingerilor avute.

    RăspundețiȘtergere
  18. Partenerul si ucenicul lui Branham Jim Jones face vindecari reale.
    https://www.youtube.com/watch?v=hOv_hSJJ3vo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De aceea spune apostolul Pavel ca nu cum incepi conteaza ci cum sfarsesti. de ce cei de la branhamisti nu pricep odata adevarul acesta biblic simplu??????Jim Jones a sfarsit omorand 1000 de oameni si branham a fost ucis in chinuri intr-un accident dupa ce s-a blestemat in fata poporului sa fie ucis...saracu de el... cred ca lista e mai mare da nu o stim noi.

      Ștergere
    2. Parca e un gigolo acest Jim Jones. Are darul deosebirii cum l-a avut si Branham. Observati ca l-a toti le spune anumite amanunte din viata lor. Unde sunt cei care urla si spun ca doar Brnaham a avut "'semnul lui Mesia"" ?. Ce cauta darul deosebirii la un psihopat? Gesturile lui il tradeaza. Oare este posibil sa nu avem deaface cu nici un dar ci pur si simplu cu o farsa,o vrajeala ? Adica anumite amanunte din viata oamenilor sa fie cunoscute de anumiti pastori si acestia sa le spuna la acesti mascarici,pardon predicatori? ! Rasupunsul sa fie defapt mult mai simplu.

      Parca Branham a fost unicul cu acest dar.

      He he he...mai branhamistilor si frankistilor,cum ati picat voi in cultul unui om si ati muscat vrajeala care a fost tesuta in jurul lui Branham. Sunt foarte fericit pentru voi.



      Ștergere
    3. Acest Jim Jones este exemplul clar ca poti sa ai capacitati supranaturale si totusi sa duci oamenii pe o cale gresita,pe o cale care duce la moarte. Si Branham a avut aceasta tendinta de a promova idei si ideologii care produc sinucideri sociale,lipsa de empatie,separare de alti oameni inclusiv de cei apropiati,raceala sufleteasca,fatarnicie,grandomanie mistica.

      Vedeti de ce Isus ne spune ca dupa roade ii vom cunoaste,adica dupa efecte,dupa ceea ce emana in exterior?! . Acesta roade nu sunt deloc semnele si minunile sau sa accepti o teorie sau o invatatura.Teoriile sau terminat la venirea lui Hristos. Nu dupa artificii ,poze si scamatorii. Ce siguranta ne ofera Domnul,in comparatie cu scamatorii si grandomanii acestia.

      Ștergere
    4. Vindecări reale? Cât o primit băbuţa aia să facă tumbe prin sală, după ce părea că nu se poate scula de pe scaun?

      Ăştia sunt nişte psihopaţi cu toţii, infectaţi de Branham şi de "duhul american". Ştiţi care e problema lor? Că ei trăiesc de fapt un mit, acela al Israelului V.T. De aia sunt atât de duşi cu pluta şi de aia se cred şi "Dumnezeu pe pământ"... Branham e fruntaş în treaba asta. Dar şi alţii...

      Iar acest Jim Jones, nu l-am mai văzut predicând, sau mă rog... făcând show pe scenă. Când l-am văzut, m-am înfiorat. Felul cum se afişează trădează că este un maestru al aratoriei şi al manipulării. Şi feţele celor din sală iar trădează că ei deja sunt spălaţi bine sub păr....

      Ştiţi cu cine mai seamănă Jimmy ăsta? Cu un alt psihopat, Anders Breivik, un norvegian care a ucis acum câţiva ani cu sânge rece vreo 77 tineri pe o insuliţă mică, unde nu aveau unde să fugă, doar să se înece... Motivul? Pentru că era un xenofob şi a vrut să se răzbune pe guvernul său din cauza "importuluui în masă al musulmanilor"...
      http://www.counter-currents.com/wp-content/uploads/2012/03/Anders-Breivik-2-6-12.jpg

      Şi ăsta este inteligent foc, recent a fost admis să studieze politologia la o facultate. Motivul masacrului său a fost tot unul xenofobic şi religios...

      ABEL

      Ștergere
  19. Miscarea lui Jim Jones, influentata, crescuta si motivata de aprox 90% de idei ale lui Branham, este pe locul 1 in top zece secte periculoase.

    Pericolul este nu din cauza ca nu crede in trinitate sau idei dogmatice ori apocaliptice ci din cauza tendintei exagerate impotriva educatiei, societatii si lipsei de valori de viata. Un om care are orice idei le poate pastra pentru el si e dreptul lui.

    Dar cand manipuleaza oamenii sa faca obligatoriu la fel ca el, si cu ideile lui de viata, credinta, si chiar ii ameninta ca ard in foc, iad, pierd cerul daca nu cred ce spun ei, aceia sunt cei mai periculosi lideri ai sectelor.

    Ei nu dau valoare oamenilor si societatii, ori audientei lor prin mesajul lor, ci ei hipnotizeaza si inseala pe oameni cu idei viitoare, multe imaginare, SF, si ii pune pe oameni sa traiasca in asteptari si conform cu acestea.

    Ei neaga importanta unei vieti sociale normale, educative, creative, contributive. Ba considera pe toti ca fiind de la cel rau, otravindu-si sufletul si mintea in mod continuu cu acest venin.

    Cam asta este ideologia de baza a sectelor otravitoare si distrugatoare de vieti si destine.

    Aici e linkul cu top 10: https://www.youtube.com/watch?v=5k8ZrXOOQ88

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a venit ideea ca daca sectele proiecteaza imaginatia, atentia, psihologia, credinta si asteptarile oamenilor numai pentru viitor, le fura prezentul. Le fura viata prezenta si le-o fac varza. Le modeleaza vietile in prezent dupa cum vor ei, deoarece oamenii respectivi "traiesc in viitor" neavand nici o putere in prezent, ca sa spun asa.

      Are sens?

      Ștergere
    2. Am mai primit raspunsuri interesante.

      Sursa si tot ce poate deveni diabolic in secte, in miscari cu mentalitate de aceasta manipulativa este din cauza ca tot ce nu poate fi sub controlul lor nu are parte de "harul" lor.

      Daca ceva nu pate fi sub controlul lor, devine rau in ochii lor.

      Ce inseamna asta? Inseamna ca idealurile lor, fericirea si sanatatea lor mentala, spiritualitatea lor chiar, este limitata numai la ceea ce oameni afectati psihic si emotional pot.

      Ei pot sa aprobe doar ceea ce este sub controlul lor, dovada clara a instabilitatii mentale, emotionale si spirituale. E foarte bogat subiectul asta si are multe legaturi dar e sambata azi.

      Weekend frumos tuturor.

      Ștergere
    3. Sau asculta orbeste de un lider in viata care se crede un fel de favorizat in ochii lui Dumnezeu. Si pe restul care care poate au idei constructive si bune,ii submineaza si desconsidera. Doar fiindca asa le spune liderul principal,in cazul de fata Ewald Frank. Cand o sa moara si acesta,se va sfarstii cu toata ideologia sectara si separatista,precum si cu textele lor trunchiate si duse in extrem. Ma refer la acele texte care spun ca doar ei sunt Mireasa sau Biserica pe placul lui Dumnezeu. Asta in cazul in care nu vor fi altii si vor duce mai departe cultul lui Ewald Frank,asa cum au facut cu Branham. Dar cred ca sunt slabe sanse,fiindca in cazul lui Branham au fost ceva vindecari in spate si poze retusate. Deci acesteau au fost baza cultului lui William Branham. Dar in cazul lui Frank nu exista nimic din cele enumare . E doar o amintire seaca si orgolioasa,cum a auzit el o voce in urma cu 54 de ani. Atat si nimic mai mult.

      Ștergere
    4. In opinia mea, stupiditatea si naivitatea lor sta si in faptul ca ei cred orbeste, in mod fanatic chiar, ca daca cineva ar fi avut vreo experienta personala, auzind o voce, asta ii ajuta pe ei cu ceva anume in mod practic inaintea lui Dumnezeu si in evolutia lor personala.

      Este ca si cum ii scuteste de responsabilitati si cerinte biblice si sunt sub acoperire, doar pentru ca ei cred pe "robul Domnului". Penibil.

      Este una din marile aberatii ale sectei din mesaj si al lor in general.

      Ba adevarul e chiar invers. "La umbra marilor stejari, nu creste iarba." Lideri adevarati ne inspira sa ne creem noi insine "brandul".

      Liderii adevarati se bucura ca ne pot ajuta sa evoluam iar satisfactia lor adevarata nu este ca ii urmam si slugarim, ci ca NOI INSINE REUSIM SI NE RIDICAM SI DEVENIM CEVA DE VALOARE, DATORITA LOR!

      Ștergere
    5. Aberatiile intemeietorilor sectei sunt mai importante decat sfaturile Bibliei,respectiv ale lui Isus si ale apostolilor.Aproape ca Biblia nici nu mai are importanta,devenind doar o unealta de propaganda ieftina si un mijloc de a-i umili si dispretui pe ceilalti,care nu au "'tainele descoperite"".

      Ștergere
  20. Astazi a aparut urmatorul articol pe un site romanesc de stiri. Lica, daca mai citesti pe-aici, poti sa-l copiezi direct in articolul original?

    http://a1.ro/news/inedit/cea-mai-mare-sinucidere-in-masa-913-morti-276-copii-moartea-nu-este-decat-o-trecere-spre-alt-nivel-beti-otrava-id612769.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Abel. Mersi de informatie.
      Te referi la linkul asta in cadrul articolului? Sau sa postez intreg articolul?
      Oricum articolul nu este foarte complet. E in stil stire nu in stil documentar, cum ne place noua, o documentare bogata.

      Sa imi zici si rezolv.

      Despre dezamagirea multor branhamisti cu privire la Hillary Clinton am vrut sa scriu, dar nu am avut timp. La ei au fost proorciri, si multi pastori au anuntat ca foarte sigur ca vedenia lui Branham se va implinii cu aceste alegeri.

      Ideea este ca branham asa a sucit-o cu vedenia aia ca pana la urma a zis ca e Biserica Catolica, nu o femeie ad-literam.

      Asa ca ei o pot da la intors cum vor fie ca e o femeie fie ca e o institutie. Exact ca celelalte chestii confuze si haotice, neclare, tot la fel e si asta cu femeia-presedinta in SUA.

      O gramada de non sens si minciuna. Asta a fost, asta este si asta va ramane secta de la mesaj.

      Ștergere
    2. Salut Lica, si ma bucur sa te revad pe blog :)

      Da, sa pui doar linkul articolul undeva in acest articol, ca mai aduca cateva completari. Aici la comentarii nu il mai gaseste aproape nimeni...

      Faina treaba cu alegerea lui Trump. Se pare ca Dumnezeu nu a vrut nici de data asta sa-si adevereasca "Profetul" care nu a avut nici o profetie ce s-a implinit in viitor :)

      Am ceva material in legatura cu "Mesajul" POLITIC al lui Branham, vizavi de alegerea lui Kennedy, foarte interesant... Candva, in viitor, cand am mai mult timp, o sa-l pun intr-un film sau intr-un articol...

      Ștergere
    3. Salut ma bucur si eu!

      Dar chiar si daca ar fi fost aleasa d-na Clinton, ar fi fost doar un proces normal democratic, cum am zis deseori multor branhamisti, recent. Multi mi-au scris si sunat ca sunt dezamagiti.

      O femeie poate deveni presedinta si in orice alta functie politica in America, inca de cand femeile au primit drept de vot.

      Era clar, logic, ca se va ajunge la asta, adica o femeie sa candideze. Nu a fost ceva socant.

      Ce a fost intradevar socant, dar Branham - "ingerul" orb, gol, ticalos, nenorocit, sarac- nu a vazut, a fost alegerea unui om negru ca presedinte. Asta a fost de-a dreptul anormal.

      Cand femeile au primit drept de vot, au primit dreptul si sa fie alese. Simplu.

      In ultimii 40 de ani in politica, multe femei au devenit prim ministru, presedinte, cancelar, etc. Este doar procesul democrativ in evolutia sa fireasca, nimic altceva.

      Dragii mei, incetati odata cu conspiratiile astea politico-religioase nebunesti, alimentate de oameni nebuni si dependenti de sentimentul de frica apocaliptica, ce isi raspandesc de fapt propria lor frica si spaima asteptand aprobarea voastra. Cu cat baga frica si in voi cu atat mai mult isi satisfac demonii fricii din interior.
      In Dragoste nu exista frica! Retineti asta.
      Ce va fi va fi si nu depinde de noi. Dar depinde de noi sa ne facem viata frumoasa, bogata, plina de iubire si bunatate, roditoare. Iar cand va fi sa fie acel moment, el va fi, fara ezitare.

      Evanghelia e simpla, e bogata, e suprema, este datatoare de viata, sanatate, fericire, protectie si mantuire.

      Abia astept materialul Abel. Ia-ti timp sa il faci nu e graba.

      Ștergere
  21. Tocmai s-a dat in reluare la TV emisiunea "Condusi din Umbra". Prima data a rulat in 12 martie 2017. Este vorba despre manipulare si spalare de creiere si se dau numeroase exemple. Cand am dat drumul la TV tocmai era despre Revolutia din 89, dupa care scena s-a schimbat deodata si l-am vazut pe Jim Jones... A urmat un scurt reportaj despre secta intemeiata de el, care a condus la cea mai mare sinucidere in masa din istorie...

    Puteti vedea documentarul integral aici. Documentarul este impartit in 3 porti, iar reportajul cu Jim Jones este de la mijlocul partii 2. Dupa Jim Jones urmeaza manipularea sectei Misa din Romania, condusa de Gregorian Bivolaru... Merita vazut!

    https://www.antena3.ro/actualitate/in-premiera-condusi-din-umbra-403363.html

    (Filmele nu merg daca sunt activate Ad-Blockere)

    UPDATE:

    Iata, cineva a pus emisiunea si pe Youtube. Puteti viziona si aici. S-ar putea insa ca filmul sa fie sters, atunci il puteti viziona la prima adresa... Partea cu Jim Jones incepe de la minutul 29:15

    https://www.youtube.com/watch?v=Ya3Er_s6PeU

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.