marți, 12 noiembrie 2013

De ce branhamisti nu renunta?

Iata mai jos un clip interesant facut de un fost branhamist. 

As mai completa cu ceva important. Stiam asta, dar nu am reusit sa o exprim asa de bine ca si dupa ce am vazut acest video.

Iata ce e. 


Toate motivele pentru care fratii raman in branhamism si celelalte linii nascute din el, sunt pur umane. Aceste motive sunt nascute din emotii, din sentimente umane deformate de anumiti factori psihologici si negativi. Nu sunt de origine divina. Nu au o sursa divina, biblica, spirituala, a motivatiei lor de a ramane in mesaj. 

De ex. la studiul meu despre Ilie, ei ar fi trebuit sa combata biblic si sa arate ca Branham are dreptate, ca sunt intradevar 5 veniri ale lui Ilie, sa arate locul lui in randul profetiilor pentru Noul Testament si ala sa fie motivul ca ei cred in continuare. Dar nu au acest procedeu corect atunci cand ei evalueaza lucrurile. 

Adevarul pe care il vad ei sa fie sustinut de Sfinta Scriptura. Atunci da, sursa, motivul lor de a continua in mesaj ar fi BIBLIC, DIVIN, ADEVARAT chiar si logic. Dar asa, ei isi taie craca de sub fund.


La fel e cu Epocile Bisericii, la fel e cu norul din 28 februarie 1963, la fel cu anul 1977, la fel cu invataturile despre cele 70 de Saptamani, despre Casatorie si Divort, botezul, D-zeirea, babilonul, antihristul, Apoc 10, samanta sarpelui, vocea si lumina vizibila la raul Ohio in 1933 si 1000 de botezati in fata la 10.000 de martori tot acolo, etc etc.

Aceste lucruri atat de importante, esentiale chiar, nu pot fi dovedite si ei totusi nu se misca nicicum.

Daca aceste lucruri ar fi putut fi dovedite, atunci, da, motivul lor de a ramane in mesajul lui Branham AR FI FOST CORECT, BIBLIC, SPIRITUAL. Si eu, si probabil alte mii de frati si surori, ar fi ramas in acel adevar, la Mesaj, daca ar fi fost asa. NU AM FI AVUT NICI UN MOTIV SA PLECAM. 

Dar pentru ca toate acestea nu sunt adevarate, ci multe sunt false, altele pot fi corecte dar sunt copiate de la altii, multe altele sunt exagerate, sau distorsionate, motivul ca ei raman la mesaj este unul nascut din slabiciunea naturii si a sentimentelor umane care se inchina in fata necunoscutului, misticului, neexplicabilului.


Eu am dat explicatii corecte atat cat am reusit, am dat si inca am dovezi biblice pentru fiecare afirmatie. Dar ei nu au raspunsuri de prima necesitate ca sa zic asa. 


Credinta lor nu are nici un raspuns la cele mai simple intrebari despre ea insasi. Orice tema, subiect din mesaj este in plop si plopul este in aer.

Ei in continuare cred mesajul fals, cred o eroare, din cauza naturii umane slabe, a unor sentimente de slaba calitate umana, imature si deloc duhovnicesti. Asta nu are de a face cu credinta originala, biblica, apostolica.

Unii aleg sa ramana inchisi pentru ca nu au nici o perspectiva si viziune asupra lucrurilor care sunt dincolo de ideile si gratiile lor
Natura umana a fost impresionata de niste vindecari si darul de vedenie a lui Branham I-A ORBIT si le-a paralizat mintea. Natura umana a fost manipulata si infricata ca sa poata fi blocata ulterior de la a discerne spiritual, duhovniceste, lucrurile. 

Observati? Asa orice spune Branham, bun sau rau, biblic sau fals noi am crezut fiecare cuvintel. 

Asta e ceva din natura umana nesigura pe ea, si nesigura pe perfectiunea Scripturilor. Asta e ceva slab, nu e nicidecum ceva divin. 

NU E NICI O REVELATIE. E pacaleala.

Slujba lui Branham la final s-a cladit pe ideea ca "altii nu sunt buni." Asta a predicat mereu daca pui totul intr-o fraza. 

Nu este nimic divin in asta, este doar nevrotismul lui, ura lui, frustrarea lui, sentimentele lui ieftine deformate de boala lui de nervi si de sentimentul de respingere. 

Aceasta teologie si filozofie branhamista care promoveaza ca altii "nu sunt buni, numai cine urmeaza pe Branham este bun" are radacina in ura si nu in Evanghelia Domnului Isus Cristos care spune ca "TOTI AU PACATUIT" DAR CA ORICINE CREDE IN EL ESTE SALVAT PRIN HAR, PRIN JERTFA, PRIN CE EL A FACUT PENTRU OMENIRE. Acest adevar etern biblic, nu are nimic de a face cu ideile toxice si exclusiviste din branhamism.

Toti ne aliniem la linia de pedeapsa. Acolo ni se spune ca DACA CINEVA, ORICINE SE POCAIESTE SI ACCEPTA PE ISUS, MIELUL LUI DUMNEZEU, este salvat. Nu se cauta la fata omului. 

A fost cea mai mare prostie si greseala din viata mea cand am crezut pe cei care mi-au spus ca aceste lucruri nu sunt valabile astazi si ca astazi exista altceva. Un mesaj si un mesager desavarsiti. 

Cand am realizat asta o mare povara de vina era pe umerii mei. Am verificat si reverificat totul. 

Am vorbit cu toti fratii de incredere din SUA, am scris si lui Ewald Frank, fratilor din Romania (mai sunt cativa de calitate totusi) si neprimid dovezi biblice la nici MACAR UNA DIN INDOIELILE MELE AM DECIS SA SCRIU ACEA SCRISOARE in care mi-am cerut iertare public, nu ca am vestit iubirea lui Dumnezeu, credinta si puterea lui Isus, ci ca am vestit si invatat lucrurile false aduse de autoproclamatul Ilie-Inger-Cristos din pustiu-Nor, vindecari inventate, morti inviati din morti fara dovezi medicale, botezul de la Ohio si evenimente supra estimate si exagerate...etc.

Branham a avut cateva campanii de vindecare si eliberare prin credinta de succes in anii 50. 

Dar la final nu pe asta s-a bazat mesajul lui, ci pe asa zisele revelatii despre el insusi. 

Adica s-a autoproslavit ca fiind Ilie, fara sa aiba vreo dovada, s-a proslavit singur ca e Fiul Omului, cand de fapt nu are nici o dovada, s-a proslavit singur ca e ingerul prezent din Apoc 10:7 cand acolo NU EXISTA NICI UN INGER AL 7-LEA. Naivul de el a putut prostii pe naivii de noi.

Trebuie sa recunoastem ca pe toti ne-au impresionat lucrurile "supranaturale". 

Dar si asta este o slabiciune a naturii umane care se considera inferioara in fata unor lucruri care nu pot fi explicate. 

Fratii de la mesaj sunt captivii unor emotii si sentimente religioase cu caracter imaginar foarte puternice, nascute din anumite intamplari adevarate si multe amestecate cu inchipuiri bolnave ale lui Branham. Este mult misticism, nu revelatie. Multa frica, nu cutezanta. Mult haos, nu claritate. Incurcatura mai mare, nu restituire.

Toate aceste sentimente puternice ii conduc sa creada lucruri la care nu ar trebui sa cante "Crede doar, crede doar, totul e posibil, crede doar". Au aplicat intreaga spiritualitate adunata, revelatiilor si pretentiilor false aparute tot mai mult la Branham. 

Ei continuau sa cante "Crede numai" si cand au fost invatate doctrine false, contradictorii, plagiaturi, haotice. Ca niste roboti programati cantau "Crede numai" si cand Branham a zis ca mai sunt 3 ani 1/2 la Israel, si au cantat si cand a zis ca mai e o Saptamana, adica 7 ani.

Ei cantau "Crede numai" si au zis "Amin" cand Branham a zis ca barbatul nu se poate recasatori chiar daca sotia il paraseste fara motiv biblic, si au zis Amin si au cantat "Crede Numai" si cand a zis ca de fapt barbatul in acest caz, se poate recasatori. Ba a zis ca daca o femeie isi taie parul, barbatul o poate parasi. Ca masina de spalat haine e de la diavolul...Plin de ura si prostie acest "inger" orb.

Lista este lunga...confuzia se afla la fiecare pas in mesaj.

Aici NU ESTE NIMIC DIVIN in a canta ca prostii si la alb si la negru si la da, si la nu. Sunteti prostiti in ultimul hal. Voi la ce folositi creierul si mintea ce le aveti? 

Nu e nimic bun sau folositor sa zici tot "amin" la toate contradictiile. 

Nu puteti deosebi stanga de dreapta? 

Asa ceva este o psihologie ieftina manipulatorie catre voi, niste oameni sinceri care l-au crezut cu toata fiinta lor, pe cuvantul lui si benzile lui. (si nu pe baza Cuvantului biblic.) Nu este bine deloc asta.

Dar cand adevarul vine EL ELIBEREAZA. 

Adevarul este mai presus decat niste emotii si impresii si El ne ridica cu mult deasupra la aceste simturi naturale, emotii negative. 

Ne duce acolo unde cel rau nu poate patrunde. In ADEVAR. Ne ancoreaza in CUVANTUL LUI DUMNEZEU asa ca ceata si confuzia si teama dispare. 

Noi am cautat mereu adevarul, de aceea am trecut pe la branhamism ca ei au multe idei interesante despre adevar dar pe care le-au distorsionat sau furat de la altii.

La branhamisti frica inlocuieste si blocheaza cautarea, opreste cercetarea lucrurilor pe care insusi Dumnezeu doreste si ne porunceste sa le facem.

Indemnul meu pentru cititorii care sunt la mesaj: nu incetati cautarea adevarului. 

Nu ii spuneti lui Dumnezeu cu aroganta ca sunteti bogati, ca aveti de toate si nu duceti lipsa de nimic, precum ingerul laodicean avea impresia falsa despre sine. 

Urmati sfatul Domnului, si nu incetati sa folositi darurile spirituale, discernamantul, in armonia Bibliei si in mesajul extraordinar al Evangheliei.

Domnul Isus sa va ajute sa va indreptati toate aceste emotii, sentimente si ratiune care sunt de la Dumnezeu, catre Cuvant si sa lasati ca El sa va conduca, dragi prieteni si frati.

Diavolul nu poate patrunde in doua lucruri. IN IUBIREA DIVINA SI IN ADEVAR.

Alte idei interesante si adevarate mai jos.
Multumesc frate Keith pentru inspiratie. Thank you Bro Keith.

Aici e linkul:




49 de comentarii:

  1. Fratele tau vorbeste la fel ca oricare sectant denominational, cu argumente ieftine si pe muzica lumeasca festita crestineste . Doar zdranganeala obositoare , si -n cuvinte si pe coarde
    " rau, rau, zice cumparatorul si plecand , se fericeste "
    Sunteti cu adevarat dovada a mesajului pe care-l transmiteti, ne dam seama de non- valoarea lui prin ceea ce observam ca a scos din voi , si inca nu ati aratat totul : !limba voastra niciun om n-o poate imblanzi. Ea este un rau care nu se poate infrana, este plina de o otrava de moarte. (Iac.3:8)
    •Pot caii sa alerge pe o stanca? Sau poate cineva sa are marea cu boii, de ati prefacut judecata in otrava si rodul dreptatii, in pelin? (Amos.6:12)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Taceti mincinosilor.Raspanditi doar minciuni marca WMB apoi strigati ca voi sunteti Mireasa.

      Parca ati fi oile lui Branham.

      Afirmatie de la Branham:""Poti fi mason dar nu poti fi baptist. "" Asta arata in ce groapa ati picat.Va balaciti in mocirla lasata de WMB.In locul vostru as tacea si mi-as vedea de treaba.

      Se vede ca nu mai aveti nici un argument.Ati falimentat.Tot ce va mai ramas sunt etichetarile altora.Roaga-te macar sa nu moara Billy Paul si sa ajunga rechinii sa innoate in L.A.

      Poate se implineste minciuna lui Branham si va este salvata demnitatea,desi ma indoiesc.

      Ștergere
    2. Eu zic ca e mai bine sa fie luat Billy decat sa piara milioane in California , fiindca si acolo locuiesc multi frati Mai bine sa nu avem argumente , si sa traiasca locuitorii cetatii . Dar se vede ca nu tuturor le pasa de sufletele altora, si nici macar de a lor

      Ștergere
    3. Alta era ideea.Oricum sunteti perversi si ipocriti.Dupa ce ca WMB a fost un mincinos de ultima ora,voi tot incercati sa il scoate-ti mare profet .Si bineainteles pozati ca si cum va pasa de altii.

      Dar totul e din ambitie sa iesiti victoriosi intr-o disputa ,si nu dintr-o inima sincera.Daca erai sincer nu scriai ceea ce ai scris punandu-ma intr-o lumina negativa.Oricine intelege ideea care am vrut sa o transmit:WMB a fost un mincinos si un ipocrit notoriu.

      Si voi,care sunteti papagalii lui,il imitati perfect.

      Ștergere
    4. E bine sa gandesti asa nelutule, dar din pacate acest mod de gandire iubitor (eu cred ca esti sincer) este total in opozitie cu branhamismul care ABIA ASTEAPTA SA VADA ACEEA PROFETIE IMPLINITA.

      Asta a spus cu lacrimi in ochi Branham ca a pierdut. Aceea compasiune pentru cei cazuti, pentru cei pierduti, acel spirit care merge pana la capatul pamantului dupa oaia ratacita...pacat ca desi si-a dat seama de grava eroare...nu s-a oprit pana cand s-a stins.

      Cu alte cuvinte ei, voluntar sau nu, asteapta...distrugerea altora. Mi-am amintit predicile unor frati pline de ura ca si cand toti de acolo merita sa piara "daca profetul a zis asta".

      Pentru branhamism este totul incheiat si nimeni nu mai trebuie sa creada in evanghelizarea celor pierduti, a ajuta pe altii NICI MACAR ATAT, a avea impact pozitiv in societate, a face o organizatie, o fundatie, o asociatie pentru a propovadui evanghelia, sau pentru a sluji celor bolnavi de SIDA, cancer, africani, refugiati de razboi, etc E NEBUNIE pentru branhamisti...NICI PRIN MINTE NU LE TRECE ASA CEVA desi toata, dar toata Biblia este plina de PORUNCA DE A FACE BINE ALTORA SI CA FACAND ASTA, E DOVADA CA IUBESTI PE DUMNEZEU.

      Am citit un articol in care se arata ca despre falia San Andreas se stie dinainte ca Branham sa se nasca, geologii au descoperit-o inca din 1800 si ceva...si de atunci in presa americana s-a tot scris despre posibilul cutremur numit "the big one" adica "cel mare", nu Branham a profetit si prezis primul, el a preluat din presa asta la fel ca si masina-ou, Hitler, Mussolini, Marilyn Monroe, ouale cu salmonela, etc.

      Cand eram la mesaj tot timpul auzeam asta de california si ca "fratele Branham a vorbit cutare si cutare lucru"..."exista printre frati vorba asta "si fratele Branham a vorbit despre asta" cu referire la orice politic, religios, etc nu e adevarat. Este totul preluat sau e doar o parere a lor.

      Daca se rupe falia San Andreas maine sau peste 100 de ani NU ARE NICI MACAR O SINGUR LEGATURA CU BRANHAM.

      In 2004 la Harrisburg la conventie Coleman l-a invitat si pe Billy Paul sa dea o marturie cum a fost vindecat de cancer cand a ascultat pe Branham pe benzi cand s-a rugat pentru el in urma cu 40 de ani si ca acum s-a vindecat.

      A vorbit, toti ne-am bucurat, am laudat pe Domnul, dar apoi am auzit ca nu a avut cancer ci o boala, alta...ma rog e bine ca s-a vindecat, dar vezi uneori e atat entuziasm in marturiile unora si apoi afli ca s-a exagerat.

      Nu il fac mincinos dar am observat acest obicei si in miscarile carismatice. Nu neg ca sunt si lucruri perfect reale, eu insumi am fost vindecat, m-am rugat si eu pentru altii care s-au vindecat si fizic si mental sau Domnul le-a dat biruinta dupa aceea in necazurile lor, dar exista o tendinta de a se exagera foarte mult.

      Billy Paul a zis din nou ca nu va muri inainte de a se scufunda california caci "un profet nu poate da gres" adica ce a spus tatal sau Branham se va intampla, de aceea nu a murit el de acel "cancer".

      Apoi ceilalti predicatori pe langa subiectul lor au mai adaugat in predica lor elemente legate de faza asta cu california, de credinta de rapire, Coleman, a mers atat de departe incat a spus ca nici el nu va muri si totul se va implini.

      Probabil ca acum Billy Paul a fost internat la spital -de o luna parca- are aceeasi veche problema de sanatate.

      Domnul sa il restabileasca ce sa zic...

      Ștergere
    5. Omule fara nume , singur te -ai pus in intunerec, ( lumina negativa nu exista ) in ascunzatoare , asa cum faceam noi, copiii de la tara , cand ne jucam pe margine de sant si ziceam in gura mare " Foaie verde loboda, gura lumii-i sloboda " pentru ca nimeni sa nu se supere pentru vorbe zise din prostie .Adica tu pretinzi dreptul sa injosesti pe altii, chiar fiind trecuti pe celelat taram, dar te sifonezi amarnic cand esti scos la lumina

      Ștergere
    6. Ai face bine sa nu mai imiti atitudinea lui WMB .Voua nu va pasa de nimeni.Pentru voi a umbla in fapte bune,dupa cum ne spune Ap.Pavel ca a randuit D-zeu,este nebunie,este ceva demodat si vrednic de desconsiderare...Pentru voi conteaza doar sa va impuneti in fata altora si sa iesiti victoriosi intr-o discutie.Asa va sucit WMB mintile incat ati ajuns sa desconsiderati trairea Evangheliei. Daca Branhamel cap de cauciuc nu a spus-o,nici voi nu o traiti chiar daca Domnul Isus si apostolii ne indeamna la trairea Cuvantului....

      V-ati luat dupa un tembel care mintea ca a botezat mii de oameni la raul Ohio,doar ca sa fie in armonie cu apostolii,dar defapt exagerea si le inflorea la foc automat...Cred ca a fost cel mai mare mincinos charismatic din istoria Americii.

      Ma mir cum de mai aveti putere sa sustineti ineptiile lui Branham...Sunteti de compatimit.Stii tu ceva dar iti spun un secret:Voi sunteti vrednici de compatimit si nu altii care nu cred in branhamel si aiurelile lui cu deschiderea pecetilor si alte bazaconii...

      Nici macar nu scrie in Biblie ca Branham sau altcineva va primii pecetile...Prin aceasta Branham a redus importanta persoanei Domnului Isus din contextul cu pecetile si sa plasat pe sine atragand atentia asupra persoanei lui chiar daca textul din Apocalipsa ne arata inspre DOMNUL ISUS HRISTOS-SINGURUL VREDNIC SA RUPA PECETILE.

      Branham a dat la o partea persoana lui Isus si sa plasat pe el ca persoana cea mai importanta in legatura cu pecetile.

      Chiar ca sunteti vrednici de compatimit.

      Ștergere
    7. Ai scris "!limba voastra niciun om n-o poate imblanzi. Ea este un rau care nu se poate infrana, este plina de o otrava de moarte. (Iac.3:8)"

      Vino in Romania la 99% dintre adunari de la mesaj si asta o vei vedea chiar acolo. Uitat-te la comentariile voastre si aia o vei vedea chiar acolo.

      Asculta predicile lui Branham dupa 62....9 din 10 predici sunt tot asa.

      Si daca uneori mai aruncam si noi cate o pastila...iertati-ne si voi... ne e greu sa ne debarasam de ideile mostenite in branhamism...:)

      Peace !

      Ștergere
    8. Domnule Vasile Nemes as vrea sa va intreb ceva,dar sa-mi raspundeti sincer.Unde vreti sa ajungeti in final cu aceste acuzatii asupra Mesajului? Noi intelegem Mesajul si credem tot ce a spus Domnul Isus Hristos prin proorocul Lui,dar nu putem sa va facem sa intelegeti,asta este.
      Cu toate ca sunteti impotriva a ceea ce credem,noi totusi va iubim.Noi suntem CRESTINI,iar noi stim ca nu toata lumea este de acord cu credinta noastra,dar vreau sa va spunem ca pe noi nu ne poate clinti nimeni de pe credinta noastra.Asa ca eu cred ca va irositi timpul scriind impotriva Mesajului...Domnule Vasile Nemes,respectele mele.

      Ștergere
    9. Anonimule, nu sunt Lica dar as dori sa iti dau un sfat:
      Verifica tot ce ti se predica in adunarea ta, si tot ce citesti in predicile fr Branham. Eu am fost la mesaj 20 ani si nunpot sa iti explic cat de greu mi-a fost cand am descoperit ca aproape tot ce stiam de la fr Branham nu este fondat pe biblie. Sfatul meu sincer este sa iei biblia si sa citesti si sa compari tu insuti si atunci o sa vezi. Aici pe acest blog am lansat cateva dezbateri la care nimeni de la mesaj nu a avut curajul sa aduca argumente , pentru ca nu exista acele argumente.
      pentru orice intrebari dau detalii in privat , las adresa mea: adi.adi2007@yahoo.es

      Ștergere
  2. Singurul vrednic sa deie Legea este Dumnezeu, totusi El Singur a hotarat sa-l cheme pe Moise pe varful muntelui si sa scrie Cuvintele Legii in fata lui, cu DEGETUL PROPRIU , pe tablele de piatra pe care Moise le-a adus jos la oameni .
    De ce sa fie atat de" de ne crezut " faptul ca Cel Singur vrednic sa rupa pecetile a gasit cu cale sa cheme pe William Branham in mijlocul celor sapte ingeri veniti din eternitate cu acea CARTICICA DESCHISA luata din mana lui Isus Hristos si predata acelui profet umil si UMILIT DE VOI peste oricare masura ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce este de necrezut?Fiindca nici unde nu scrie in Biblie ca pecetile ii vor fi inmanate unui om!.

      Apocalipsa este ""descoperirea lui Isus Hristos"" si nu descoperirea lui WMB ca si profet.

      Branham si-a strecurat persoana lui prin Apocalipsa si va sucit mintile cu versete sucite si rastalmacite.

      Branham a dat la o partea persoana lui Isus si sa plasat pe el ca persoana cea mai importanta in legatura cu pecetile.

      Nu scrie nimic in Apocalipsa ca vin sau vor veni 7 ingeri si vor da pecetile unui om!.

      Nici macar nu scrie de 7 ingeri ci doar de 4 fapturi,24 de batrani...

      Unde vezi tu omule, ametit de povestile lui Branhamel,ca vin 7 ingeri si ofera cartea cu peceti unui om?

      Ideea centrala din Apoc.capitolul 5 este PERSOANA DOMNULUI ISUS HRISTOS-EL ESTE VREDNIC SA DESCHIDA CARTEA SI SA SE UITE IN EA! .

      4"" Şi am plâns mult pentru că nimeni nu fusese găsit vrednic să deschidă cartea şi să se uite în ea.""

      RASCUMPARAREA PRIN SANGELE MIELULUI:

      9"" Şi cântau o cântare nouă şi ziceau: „Vrednic eşti Tu să iei cartea şi să-i rupi peceţile: căci ai fost junghiat şi ai răscumpărat pentru Dumnezeu, cu sângele Tău, oameni din orice seminţie, de orice limbă, din orice norod şi de orice neam.""


      DECI NU SCRIE NIMIC DE 7 INGERI...TOTUL ESTE O ADAUGARE TUPEISTA MARCA WMB!.

      Nu trebuie sa crezi ce spun.Citeste Apocalipsa 5 si ai sa vezi.Si daca esti sincer vei tacea acolo unde Biblia tace.

      Ștergere
    2. Mai ales ca NIMENI nu a fost gasit vrednic sa deschida cartea cu peceti si SA SE UITE IN EA!.

      2"" Şi am văzut un înger puternic, care striga cu glas tare: „Cine este vrednic să deschidă cartea şi să-i rupă peceţile?”
      3 Şi nu se găsea nimeni, nici în cer, nici pe pământ, nici sub pământ, care să poată deschide cartea, nici să se uite în ea.

      4 Şi am plâns mult pentru că nimeni nu fusese găsit vrednic să deschidă cartea şi să se uite în ea.""

      Ștergere
    3. Te faci a nu baga de seama ca " descoperirea lui Isus Hristos " i-a fost data lui Ioan, care ne-a relatat tot ce a primit, afara de ce au spus Glasurile celor sapte tunete . si se pare ca tot nu esti in stare a pricepe ca a sosit timpul ca acele Glasuri sa fie auzite de cineva , anume " cine are o ureche de auzit "
      In al doilea comentariu iarasi te-ai oprit in mijlocul drumului , incercand sa blochezi accesul spre cunoasterea adevarului, anume ca " Leul din semintia lui Iuda a biruit si este vrednic sa ia cartea si sa-i rupa pecetile " de aceea Ioan s-a oprit din plans si s-a apucat de scris, dar Ingerul l-a oprit tocmai pana la timpul cand duhul lui Ilie , in persoana fratelui Branham, a fost insarcinat sa ne redea intocmai Cuvantul Vorbit de acele Glasuri . Cine are o ureche de auzit sa auda , in asa fel ca sa nu-i poata si iesi pe o " cealalta " si nici sa nu se culce pe ea !

      Ștergere
    4. Evanghelia a fost data odata PENTRU TOTDEAUNA, nu asa zise interpretari despre Apocalipsa. Si oricine crede in Mesajul Evangheliei este mantuit.

      Voi propovaduiti idei apocaliptice care nu au rolul de a da mantuirea chiar nu vedeti???

      Trebuie sa fi tare ratacit, dar tare, ca sa schimbi adevarul Evangeliei pentru oameni cu minciuni apocaliptice.

      Ștergere
  3. Deocamdata eu stau destul de confortabil, bine stabilit pe credinta in Cuvantul vorbit, Pe Ace stati voi, care v-ati lepadat de Cuvant pentru ca n-ati inteles vORBIREA LUI , si de aceea v-ati lovit singuri cu orbire ., "blog-arind " vrute si nevrute, numa sa v-aflati in treaba .Ba nu, totusi ati facut ceva :ati reusit sa scoateti in evidenta marimea prapastiei dintre voi - care v-ai luat viata in maini - si aceia care au inteles si au acceptat binecuvantarile izvorate dintr-o viata predata in mainile Cuvantului Creator al noii vieti traita numai prin " credinta in ceea ce ni se vestise " " Cine a cunoscut BRATUL DOMNULUI "? Cei care si-au luat viata in mainile lor, n-au avut nici o sansa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum ai indrazneala sa vorbesti de Cuvantul vorbit daca raspandesti doar lucruri ce nu au legatura cu Cuvantul?

      Unde scrie in Apocalipsa 5 ca 7 ingeri vor inmana cartea cu pecetile unui om?

      Nici macar nu sunt pomeniti 7 ingeri ci doar 4 fapturi si 24 de batrani!!!

      Sunteti invatatori falsi si adaugati la Scripturi istorisiri inchipuite.

      Culmea e ca mai sunteti si plini de voi. Asa e orbul care conduce pe alt orb.Altceva nu mai vede decat lumea lui.Si crede ca asa e adevarul,cum il vede el.

      Ștergere
  4. https://www.dropbox.com/s/0rkknptg3omf9cf/ROM65-0822%20M%20Cristos%20este%20descoperit%20in%20propriul%20Sau%20Cuvant.mp3
    Ascultati predica de pe acest link, si sper ca veti observa o diferenta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ai cu cine frate Nelu...Saracii de ei,daca nu le este dat...dar noi trebuie sa-i compatimim.Domnul sa ne ajute la asta.

      Ștergere
  5. Nu ascult predici care raspandesc istorisiri inchipuite!.Daca imi arati 7 ingeri in Apocalipsa cap.5 ,si ca acesti ingeri permit unui OM SA SE UITE IN CARTEA PECETILOR,atunci ascult orice predica vrei!.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Relatarea lui Ioan NU SE OPRESTE in capitolul 5, cum ai vrea sa sugerezi . Bine a prins fratele Branham in parabola puiului de vultur din curtea gainilor , situatia in care va aflati in legatura cu intelegerea celor sapte Glasuri " ca de tunet " pe care Ioan le-a auzit intai la ruperea fiecarei peceti ale Cartii Rascumpararii si care l-au indemnat " Vin-o si vezi " Dar numai la sfarsitul viziunii s-a coborat din cer un Inger puternic, cu CARTICICA DESCHISA si la strigatul Lui " cum ragneste un Leu " Glasurile au inceput sa citeasca din Carte si Ioan era gata sa se apuce de scris " Ingerul care a adus Carticica deschisa , tocmai El a spus ca TAINA SE VA SFARSI in zilele in care Ingerul al saptelea va suna din trambita lui.
      Ioan A MANCAT CARTICICA si i-a fost poruncit SA PROOROCEASCA DIN NOU, si eu sunt sigur ca voi habar n-aveti ce inseamna aceste lucruri , fiindca nu acceptati sa stati la SFATUL DOMNULUI, nenorociti si batuti de soarta , ce sunteti !

      Ștergere
    2. Profet umil? A vrut sa para umil dar nu se pueta abtine de ura impotriva oamenilor si desi Domnul il tot mustra el nu inceta sa devina tot mai rau.
      In Biblie nu scrie nicaieri ca ingeri au adus carticica lui WMB, in Biblie nu scrie nicaieri ca ingerul a 7lea este prezent in Apoc 10 sa i-a cartea din mana Ingerului puternic, LA NEAMURI NU SE PROROCESTE CI SE VESTESTE EVNEGHELIA, SUNT DOUA CUVINTE DISTINCTE PENTRU NEAMURI SI ISRAEL.
      Duhul lui Ilie e la fel to pentru Israel.
      Taina SE VA SFARSI CAND APARE INGERUL AL 7 IN APOC 11:15 NU CAND CARTICICA SE INMANEAZA LUI IOAN NU LUI BRANHAM.
      Si de aici se vede ca Branham habar nu a avut de Cuvantul Domnului, nu ma mir ca pana si Ewald Frank il desfiinteaza complet pe Branham si invataturile lui IMAGINARE.
      Nenorociti e ingerul tau si ISUS I-O SPUNE DIRECT IN FATA.
      SI VOI CEI CE IL URMATI NU PUTETI FI DIFERIT.
      Voi ziceti, si Branham in acea predica zice ca "ISUS ESTE CUVANTUL DESCOPERIT" INSEAMNA DE FAPT CA ATI INTRODUS UN ISUS FALS CACI INVATATURA LUI BRANHAM ESTE FALSA SI PLAGIATA.
      IN vedenia ce o spune Branham in "Domnilor este acesta timpul?" SPUNE DE CINCI ORI CA AU VENIT 5 INGERI, NU 7.
      5 NU 7.
      5 NU 7. Iar dupa ce Lee Vayle i-a spus ca in Apoc sunt 7 ingeri nu cinci ca in vedenia lui BRANHAM ISI SCHIMBA VEDENIA, ISI SCHIMBA IDEEA DOAR CA SA LE FACA SA POTRIVEASCA.
      ASTA E SMERIT?
      APOCALIPSA ZICE: "DUHUL SI MIREASA ZIC VINO" Branham "cel smerit" vine cu un TUPEU SI O AROGANTA EGALATA DOAR DE LUCIFER SI SPUNE: "DUHUL SI PROFETUL SI MIREASA ZIC VINO"

      AROGANTUL SI INFUMURATUL S-A ADAUGAT LA BIBLIE FARA RUSINE ! CE SMERIT, vai si amar de mintea si sufletul celor care urmeaza un astfel de om care schimba CUVANTUL DOAR PENTRU A SE SCOATE PE SINE IN EVIDENTA.

      Dumnezeu sa aiba mila de branhamisti.

      Ștergere
    3. Isus a vorbit despre Sine ca si cum se compara cu o gaina: "De câte ori am vrut să-ţi adun copiii, aşa cum îşi adună cloşca puii sub aripi, dar n-aţi vrut!" Mare lucru ideile lui Branham cu vulturul. SUNTETI CA SI COPIII DE GRADINTA.

      Mai lasati IDEILE LUI BRANHAM CU SIMBOLURI SI NUMEROLOGIE CA NU SUNT IN ARMONIE CU ADEVARUL, ele doar va stimuleaza niste emotii sa va faca sa va mandriti si mai buni decat altii !

      Ștergere
    4. Omule ametit de povesti inchipuite,te-am intrebat unde scrie in Apoc.5 ca vin la WMB 7 ingeri si ii inmaneaza pecetile?

      In tabloul cu pecetile sunt prezentate doar 4 fapturi si 24 de batrani. Unde sunt cei 7 ingeri?

      Nu intelegi ca NIMENI NU A FOST VREDNIC SA DESCHIDA CARTEA SI SA SE UITE IN EA?

      DOAR MIELUL DESCHIDE PECETILE SI ESTE VREDNIC SA SE UITE IN ELE!.

      Nu vedem pe nici un om,inger,arhangel etc...care sa fie vrednic sa priveasca in cartea cu 7 peceti!.

      Nu ai adus nici un argument despre cei 7 ingeri si pecetile date lui WMB dar incepi sa bati campii si sa spui doar spurcaciuni pe gura:nenorociti,batuti de soarta...Atat te duce mintea.Mi-am dat seama ca doar atata poti:sa vorbesti ca un nemernic.



      Nici o dovada negru pe alb.Nimic.Doar aberatii ,asa cum va invatat hristosul vostru adica WMB.

      Oile lui WMB vorbesc precum pastorul lor.











      Ștergere
    5. caprele lui WMB ca oile au Pastor pe Domnul Isus.

      Ștergere
    6. Corectez: *...sa va mandriti si sa credeti ca sunteti mai buni decat altii pentru ca il urmati pe el.

      Ștergere
    7. Foarte corect anonimule.

      Cei 7 ingeri (5 ai lui Branham in prima faza) nu au nimic de a face cu contextul prezentat de ei vis a vis de peceti.

      In spatele acestor idei stau doctrinele lui Larkin cu cele 7 epoci, 7 ingeri, pe care Branham le-a plagiat si a vrut sa le dea greutate si aducandu-le in propria ograda sa fie proprietatea lui, revelatia lui.

      Cei naivi si mistici care nu cunosc Biblia si nici istoria le cred inca.

      Ștergere
    8. O carte buna si documentata ce demasca brahamismu
      http://www.scribd.com/doc/153480338/Cult-Awareness-Handbook

      Ștergere
    9. Da stiam si de brosuri si carti. Ma mai uit prin ele. Multumesc.
      Exista mai multe carti scrise de John Collins. El e nepotul pastorului actual de la Tabernacolul Branham si era diacon cand traia Branham.

      Ștergere
    10. Branham credea fasl ca ingerul din Apoc 10:7 este el care acolo sfarseste tainele deoarece in Apoc 10 carticica coboara deschisa pe pamant.

      Dar carticica merge la Ioan nu la ingerul din vers 7 caci in versetul 7, am mai spus de sute de ori, NU EXISTA PREZENT NICI UN INGER ACOLO, CI ESTE DOAR O PREANUNTARE INAINTE PENTRU INGERUL 7 CARE VA APARE IN APOC 11:15 SA ISI FINALIZEZE TAINA CARE ESTE CONFORM BIBLIEI MOMENTUL IN CARE CRISTOS PREIA STAPANIREA...

      Branham a confundat SI PREZENTAT BIBLIA IN CEL MAI HAOTIC SI FALS MOD nelasand ca armonia si structura clara de neclintit a adevarului sa vorbeasca de la sine, din partea lui Dumnezeu.

      A luat un verset de aici, unul de acolo, le-a plasat aiurea doar sa i se potriveasca.

      Venirea lui Ilie si Apoc 10 se implinesc CU ISRAEL. Biblia este foarte clara in aceste subiecte.

      Arhicunoscuta afirmatie a lui Branham "Spre seara se va arata lumina" cu referire la sine, LA FEL, ESTE DESPRE ISRAEL, NU ARE DE A FACE CU BRANHAM SI MESAJUL LUI INTUNECAT.


      Ștergere
    11. Ceva nu se potriveste in toata povestea asta cu Ilie-WMB.

      Ioan Botezatorul a venit conform unei fagaduinte iar in fagaduinta scrie ca el vine inaintea Domnului.Si Domnul chiar vine in timp ce Ioan Botezatorul pregatea calea.

      Dar Ilie adica WMB nu la intampinat pe Domnul sau mai bine spus daca el era Ilie din Maleahi atunci trebuia sa vina in timpul slujbei lui Ziua Domnului care precede venirea Domnului, asa precum fagaduinta sa implinit in timpul vietii lui Ioan B.si nu dupa X ani.

      Slujba lui Ioan Botezatorul ca Ilie imi confirma ca fagaduinta cu Ziua Domnului trebuia sa se implineasca in timpul slujbei lui WMB daca intradevar el era Ilie,si nu dupa 50-60-70..etc ANI!.

      Cei care cred in Branham si mesajul lui spun ca ei asteapta Ziua Domnului conform cu Maleahi dar totusi nu observa ca Ilie precede venirea Domnului in adevaratul sens al cuvantului asa cum Ioan Botezatorul la intampinat pe Domnul.Deci intelesul fagaduintelor este exact asa cum se intelege si nu din punctul de vedere al lui D-zeu adica ,ca la Domnul o zi este 1000 de ani....Asta din urma este defapt explicatia branhamistilor la intrebarea:Daca Branham a fost Ilie de ce nu a venit Mesia in timpul vietii lui?

      Dar ei nu vad ca fagaduintele au inteles simplu .Concluzia este ca Branham nu a fost Ilie din Maleahi fiindca nu la intampinat pe Domnul si in timpul vietii lui nu a venit Ziua Domnului.

      Daca el era Ilie din Maleahi atunci, precum Ioan B.la intampinat pe Domnul ,asa si Branham trebuia sa il intampine pe Domnul inaintea Zilei Domnului.Implinirea acestor fagaduinte care privesc slujba lui Ilie se implinesc in timpul vietii lui.

      Ori a fost Ilie si a esuat si nu la intampinat pe Domnul fiindca a murit intr-un accident ori nu a fost deloc si atunci nu mai exista nici o confuzie.A fost doar un simplu vindecator asa cum au existat si altii in timpul vietii lui si dupa ce el a murit....

      Ștergere
    12. Eu zic ca nu era Ilie din Maleahi pentru CA NU ARE NICI O PROMISIUNE.
      Intre Ioan Botezatorul si Ilie de la Israel NU EXISTA NICI MACAR O SINGURA PROMISIUNE IN PLUS.
      Maleahi 4,5-6 si Matei 17 sunt in PERFECTA ARMONIE SI DOMNUL LE ASEAZA CA NIMENI ALTUL PE ACEST PAMANT.
      SHALOM

      Ștergere
    13. Vedeti ca va rataciti tocmai fiindca nu cititi precum scrie in Scripturi ci doar dupa-a voastre guri , cum vorbiti si le suciti poate - poate nimeriti explicatii nefondate decat pe-a voastre bogate si-nflorite izvodiri ale materiei cenusii - precum Iov a spus candva catre prieteni - cam asa : ". Parerile voastre sunt pareri de cenusa, intariturile voastre sunt intarituri de lut. "
      Cand citim despre Ilie cand si cum el va sa vie ( n-am scris " vina " fiindca n-are, Dumnezeu l-a pus pe Cale : " Calea cea noua si VIE " spre a Lui Imparatie ) noi citim in Maleahi 4 proorocia care vorbeste de o separare prin foc , precum aceea a aurului de zgura (te sfatuiesc sa cumperi de la Mine aur curatat prin foc, ca sa te imbogatesti;) : Caci iata, vine ziua care va arde ca un cuptor! Toti cei trufasi si toti cei rai vor fi ca miristea; ziua care vine ii va arde, zice Domnul ostirilor, si nu le va lasa nici radacina, nici ramura. " Aceasta va fi pe deo parte, caci pe cealalta :"Dar pentru voi, care va temeti de Numele Meu, va rasari Soarele neprihanirii, si tamaduirea va fi sub aripile Lui; veti iesi si veti sari ca viteii din grajd.
      Si veti calca in picioare pe cei rai, caci ei vor fi ca cenusa sub talpa picioarelor voastre, in ziua pe care o pregatesc Eu, zice Domnul ostirilor."
      Vedeti voi, dragi anonimi care vorbiti din burta si ascunsi in umbra necunostintei de Dumnezeu, mai departe in textul Bibliei vi se porunceste "Aduceti-va aminte de Legea lui Moise, robul Meu, caruia i-am dat in Horeb randuieli si porunci pentru tot Israelul! " Cat timp credeti voi ca a trecut de cand i-au fost date lui Moise poruncile si odata cu ele si o fagaduinta : "Domnul Dumnezeul tau iti va ridica din mijlocul tau, dintre fratii tai, un proroc ca mine: sa ascultati de el! (Deut.18:15)" cate generatii au trebuit sa treaca pana cand, aproape uitata , proorocia sa se adevereasca pentru oameni ORBI SPIRITUAL si intr-o generatie indepartata de aceea care a auzit-o direct .
      Nu vedeti nici voi - din pricina vORBIRII asemanatoare ca tot la fel este cu anuntul facut de Dumnezeu prin profetul Maleahi, imediat dupa ce s-a vorbit despre Moise si Legea Lui : " Iata, va voi trimite pe prorocul Ilie inainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare si infricosata. "

      Ștergere
    14. Eu am citit cuvantul " inainte " si nu este data nici o specificatie de timp , adica cu cate ore, zile, luni, vremuri si ani , asa cum insinuati voi ca v-ati fi asteptat la venirea Lui atunci cand va predica Ilie . Si iarasi va zic , n-ati tinut seama ca Ioan Botezatorul a venit si el " inaintea lui Dumnezeu , in Duhul si puterea lui Ilie " ( voi ziceti de asemenea gresit ca a mers inaintea Fiului ) si iata cate secole au trecut fara sa traim " Ziua care va arde ca un cuptor "- fiindca voi nu sunteti ( inca ) miriste !
      Maleahi nu spune nicidecum despre " a intampina pe Domnul " nici pe pamant, nici in vazduh , ci el zice : ". El - Ilie - va intoarce inima parintilor spre copii si inima copiilor spre parintii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, sa lovesc tara cu blestem!"
      Eu zic ca voi stiti foarte bine adevarul , ( ca inima parintilor spre copii a intors-o Ioan Botezatorul, care a implinit si proorocia din Maleahi 3.1 , iar inima copiilor spre parintii lor ne-a intors-o fratele Branham , si tot asa cum nu gasim numele lui Ioan in nici o profetie din V. T ., nu gasim nici numele lui Branham in scrierile dinainte ca proorocia sa se implineasca -- asa ca nici voi nu veti gasi NOD IN PAPURA, fara sa-l faceti intentionat si apoi sa pretindeti ca altii l-au facut inaintea voastra ) zic iarasi Voi stiti bine adevarul, dar NU VRETI SA-L MARTURISITI . La oameni ca voi s-a referit Isaia , cand a zis : "•Ai auzit toate aceste lucruri pe care le vezi acum! Si nu vreti sa le marturisiti acum?… De acum, iti vestesc lucruri noi, ascunse, necunoscute de tine. (Isa.48:6)
      da nu exista nici o confuzie , voi aveti ORBUL GAINILOR dar aveti curajul sa va luati la certa cu VULTURII

      Ștergere
    15. Nici o idee clara.Doar le scalzi in stilul vostru clasic.

      Ti-am spus clar ca daca WMB a fost Ilie atunci trebuia sa vina Ziua Domnului fiindca scrie clar ca Ilie din Maleahi vine inaintea Zilei Domnului...

      Si despre Ioan Botezatorul sa scris ca va veni inaintea Domnului,si chiar a si venit intampinadu-L pe Domnul Isus!.

      Ilie in toata Biblia il intampina pe Domnul,nu moare fara ca Domnul sa vina. Tu asta nu intelegi.

      Ilie din V.T la intampinat pe Domnul cand a fost rapit in trup.

      Ilie in persoana lui Ioan B. la intampinat pe Domnul ,si nu au trecut zeci de ani...Asta e interpretarea voastra dar Biblia este foarte clara in evenimente atunci cand scrie ca Ioan B.vine INAINTEA DOMNULUI!. EL A VENIT LA PROPRIU SI LA INTAMPINAT PE DOMNUL ISUS!.

      Ilie din Maleahi vine inaintea Zilei Domnului adica chiar in pragul inceperii acestei zile!.

      Defapt in Maleahi sunt mentionati cei doi proroci din Apocalipsa:Moise si Ilie. Dar Ilie are slujba de a reaseza toate lucrurile. Tara de care se vorbeste este Israelul si cei doi maslini au aceasta misiune de restabilire. Moise restabileste Legea iar Ilie restabileste preotia,sarbatorile si datinile evreiesti care sau pierdut.

      Moise si Ilie din Maleahi sunt promisi Israelului.Citeste clar cui i se adreseaza apoi ii atentioneaza pe evrei sa isi aduca aminte de acesti doi proroci si de legile lor""ca nu cumva la venirea Mea sa lovesc tara cu blestem"".


      4 ""Aduceţi-vă aminte de Legea lui Moise, robul Meu, căruia i-am dat în Horeb rânduieli şi porunci pentru tot Israelul!

      5 Iată, vă voi trimite pe prorocul Ilie înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare şi înfricoşată.""

      Uita-te cui i se adreseaza aceste promisiuni: ""Aducetiva aminte legea lui Moise....""

      Este clar de la o posta ca sunt promisiuni pentru Israel si nu pentru Biserica!.

      Si asa cum Ioan Botezatorul a venit si la intampinat pe Domnul,in asemenea mod este data si profetia cu Ilie din Maleahi"":El va veni INAINTE DE A VENI ZIUA DOMNULUI"".

      Si chiar vin cei doi proroci Moise si Ilie din Apocalipsa exact inaintea Zilei Domnului!.

      Voi va luati dupa o virgula din Maleahi si plasati doua evenimente dar sa stii ca in original nu exista nici o virgula.Ai stiut asta?Nu cred. Virgula apare datorita translatiei din original.

      Pe baza acestei virgule sa pus eronat doua evenimente diferite in timp .

      Ilie din Maleahi va intoarce inima copiilor la parinti si invers.Aceasta se va intampla in acelasi timp.Nu sunt doua evenimente diferite deoarece promisiunea a fost data doar Israelului si nu si Bisericii!.

      Daca ai ocazia sa vezi intr-o scriere evreiasca cartea Maleahi,acolo nu apare nici o virgula!.

      Ștergere
    16. behaituloilorsiglasulpastorului spune : Bine a prins fratele Branham in parabola puiului de vultur din curtea gainilor , situatia in care va aflati in legatura cu intelegerea celor sapte Glasuri " ca de tunet " pe care Ioan le-a auzit intai la ruperea fiecarei peceti ale Cartii Rascumpararii si care l-au indemnat " Vin-o si vezi "

      Sti fr Nelu ca acum e momentul in care vulturi vad adevarul si ies afara din tarcul branhamist unde se cauta in pamant dupa rime si alte chestii nebiblice. Puii de gaina nu au cum sa iasa afara de acolo pentru ca nu au aripi si ei nu se uita in sus ei se uita doar in jos asa cum au fost invatati .D-nul trece pe deasupra tarcului branhamist si isi cheama afara vulturasii. saracii puii de gaina nici nu isi dau seama de asta! mi-e mila de ei dar ce sa faci ei nu au aripile formate pentru zbor , astai realitatea.

      Ștergere
  6. v-OI capiate , singuri v-ati lovit cu orbire prin vOrbirea voastra ! De aceea nu puteti sa vedeti nici macar un inger din cati este scris ca au fost vazuti de oameni normali care au crezut in ceea ce li se vestise si au ajuns sa cunoasca Bratul Domnului, care ne-a venit in ajutor, Dreapta Lui, care ne-a sprijinit ! Voi singuri v-ati declarat " nevrednici ", nu ati primit , acceptat nici macar o fagaduinta si "•De aceea, va spun ca Imparatia lui Dumnezeu va fi luata de la voi si va fi data unui neam care va aduce roadele cuvenite."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va spun eu DE CE BRANHAMISTII NU RENUNTA fiindca Lica NU VEDE realitatea , daca n-ar avea cine sa-l infrunte, ar vorbi singur pe blog, ca un nebun ce e !, DAR ASA, nebunia lui este data pe fata si-o vede toata lumea de pe internet .
      Voi chiar credeti ca Dumnezeu nu vede si ca nu va tine la socoteala intentiile inimii ?

      Ștergere
    2. Dar carticica merge la Ioan nu la ingerul din vers 7 caci in versetul 7, am mai spus de sute de ori, NU EXISTA PREZENT NICI UN INGER ACOLO, CI ESTE DOAR O PREANUNTARE INAINTE PENTRU INGERUL 7 CARE VA APARE IN APOC 11:15 SA ISI FINALIZEZE TAINA CARE ESTE, CONFORM BIBLIEI, MOMENTUL IN CARE CRISTOS PREIA STAPANIREA...

      Branham a confundat SI PREZENTAT BIBLIA IN CEL MAI HAOTIC SI FALS MOD nelasand ca armonia si structura clara de neclintit a adevarului sa vorbeasca de la sine, din partea lui Dumnezeu.

      A luat un verset de aici, unul de acolo, le-a plasat aiurea doar sa i se potriveasca.

      Venirea lui Ilie si Apoc 10 se implinesc CU ISRAEL. Biblia este foarte clara in aceste subiecte.

      Arhicunoscuta afirmatie a lui Branham "Spre seara se va arata lumina" cu referire la sine, LA FEL, ESTE DESPRE ISRAEL, NU ARE DE A FACE CU BRANHAM SI MESAJUL LUI INTUNECAT.

      Ștergere
    3. Nu inteleg de ce nu acceptam ce ne spune Biblia :
      Matei 11:13 Căci până la Ioan au prorocit toţi Prorocii şi Legea.
      Luca 16:16 Legea şi prorocii au ţinut până la Ioan; de atunci încoace, Evanghelia Împărăţiei lui Dumnezeu se propovăduieşte; şi fiecare, ca să intre în ea, dă năvală.
      Evrei 1 :1 După ce a vorbit în vechime părinţilor noştri prin proroci, în multe rânduri şi în multe chipuri, Dumnezeu,
      Evrei 1 :2 la sfârşitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul pe care L-a pus moştenitor al tuturor lucrurilor şi prin care a făcut şi veacurile.

      Daca D-nul Isus ne atentioniaza ca dupa Ioan Botezatorul nu vor mai fi prorocii vechi testamentali pentru biserica , inseamna ca biblia nu minte ci spune adevarul.

      In noul testament avem darul de prorocie:
      1 Corinteni 12:28 Şi Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, apostoli; al doilea, proroci; al treilea, învăţători; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi, pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor şi vorbirii în felurite limbi.
      1 Corinteni 12:29 Oare toţi sunt apostoli? Toţi sunt proroci? Toţi sunt învăţători? Toţi sunt făcători de minuni?
      1 Corinteni 13:2 Şi chiar dacă aş avea darul prorociei şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa, aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic.
      1 Corinteni 13:9 Căci cunoaştem în parte şi prorocim în parte;
      1 Corinteni 14:29 Cât despre proroci, să vorbească doi sau trei, şi ceilalţi să judece.
      1 Corinteni 14:32 Duhurile prorocilor sunt supuse prorocilor;
      Faptele apostolilor 13:1 În Biserica din Antiohia erau nişte proroci şi învăţători: Barnaba, Simon, numit Niger, Luciu din Cirena, Manaen, care fusese crescut împreună cu cârmuitorul Irod, şi Saul.
      Vedem ca in biserica avem niste randuieli lasate de D-nul prin Pavel, daca le credem ferice de noi, iar daca nu le luam in seama raspundem inaintea D-lui.

      Ștergere
    4. Am vazut ca sunt atatea dezbateri despre carticica din AP10.
      Adventistii spun ca este cartea lui Daniel, Branhamistii spun ca sunt mesajele lui Branham, in loc sa citim ce ne spune Biblia despre aceasta carte noi ne luam dupa unul sau dupa altul.
      Biblia spune ca Ioan a luat aceasta carte si a mancat-o, si i s-a spus ca mai are de prorocit din nou cu privire la multe noroade,neamuri ,limbi si imparati.
      E atat de clar ca aceasta carticica este chiar cartea apocalipsei pe care Ioan a mancat-o apoi ne-a transmis-o noua.Aceasta carte a apocalipsei a primit-o direct de la D-nul Isus, De aceia in gura lui a fost dulce ca mierea(in momentul in care el primea vedenile a fost placut ,era in duhul) dupa ce a mancat-o i s-au umplut pantecele de amaraciune (Dupa ce le-a vazut el nu a inteles toate lucrurile au fost lucruri care il amarau ) . Ioan a auzit ce spun cele 7 tunete. El a vazut si auzit momentul rapirii.Dar cand unul dintre batrani l-a intrebat cine sunt cei din gloata cea mare el nu stia.

      Ștergere
    5. Domnule Adi,ce religie sunteti?

      Ștergere
    6. Cel care vorbeste impotriva profetilor vorbeste impotriva Lui Dumnezeu si hulesc impotriva Duhului Lui Cel Sfint eu cunosc ortodoxsi.baptisti.penticostalii si mai ales pe cei ce dracul ia infiltrat la noi la Acest cel mai pretios Mesaj Al Orei ei sau lepadat de acest izvor al Vieti Eterne si siau facut puturi cisterne sparte

      Ștergere
    7. Dracul viclean batrin va inselat pe toti care vati lepadat de cel mai pretios Mesaj Al Orei aicia ii secretul trebuie sa se faca o separare totala de necredinta eu unu am fost 10 ani la penticostali bunici mei la baptisti eu inainte am fost la ortodoxsi ca si parinti mei cu tot respectu de baptisti reali si penticostalii reali umpluti cu Duhul Lui Cel Sfint nu trei dumnezei nu trei persoane acela este paghinism & idolatrie mai multi dumnezei altii vad conci cei care sau lepadat de cel mai pretios Mesaj Al Orei sunt ca si iuda si cain restignesc a doua oara Cuvintul Lui Dumnezeu ei sunt ca si dracul viclean batrin inselator ei sunt samimta deavolului merg pina la o vreme si apropo noi nu suntem brahamisti suntem comvertitii Fr Branham ca si in timpul Fr Pavel comvertiti lui in timpul lui acuma suntem in timpul epoci laudiceea dar mireasa ii deasupra Aleluia

      Ștergere
    8. Obsedatule branhamist esti in eroare grava.

      Ștergere
    9. Trinitari nu cred in 3 dumnezei asta e minciuna diavolului de la voi.O intrebare pentru tine. Cine este Tatal Domnului nostru Isus Hristos? Biblic sa imi raspunzi altfel te dai de gol.

      Ștergere
    10. Acum suntem în a 8-a epocă numită frankeliană. Laodiceea sa dus de mult adica de vreo 56 de ani, de când a murit Branham.

      Voi va-ți găsit să vorbiți, cei cu prorocițe mincinoase și lacomi după zeciuieli.

      Știai că în ultimii ani din viață Branham a purtat meșă? :)

      Ștergere
  7. Am sa iti raspund foarte sincer. Sunt de 20 de ani la mesaj , inainte am fost penticostal ,dar de ceva timp D-zeu ma ajutat sa vad lucrurile mai clar( adica citesc doar biblia) restul nu ma mai intereseaza, am vazut ca oameni sunt tot oameni si sunt tentati vara voia lor sa adune oamenii la crezul lor, nu la crezul bibliei. Biblia nu ne invata ca trebuie sa apartinel unei religii. D-zeu ne cheama sa implinim cuvantul sau si cam atat, religiile sunt niste garduri facute de oameni. Inca merg la aceeasi biserica de la mesaj la care am mers intodeauna.asta nu ma impiedica sa ma bucur cu fratii si cred ca intr-o buna zi vor intelege si ei altfel lucrurile. Eu nu impun intelegerea mea nimanui, eu doar o expun.

    RăspundețiȘtergere
  8. W.M.B se credea inger asta e buna unici ingeri care au fost pe pamant in care si oase si au ramas un pic mai mult au fost doar cei cazuti. Cei trimisi de D-zeu au stat un timp limitat si numai cu o sarcina ,sa vesteasca ceva ,sau sa distruga Cele 2 orase .Asta da nebunie auzi tu inger !!!!!!!!W:M:B

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.