vineri, 9 mai 2014

Pastor - afara din Mesaj dupa 33 ani

In luna martie am postat acest articol- Alungati din biserici pentru cateva intrebari -in care am scris marturia unui frate la mesaj care a fost invitat respectuos sa paraseasca adunarea daca tot mai pune intrebari despre Ilie, nor, si alte intrebari incomode, preluate de pe believethesign.com. A si plecat atunci.

Acum e vorba de pastorul lui, pe nume Jeff Jenkins care este si frate de trup cu el, si este unul din cei mai renumiti si cunoscuti pastori la mesaj din SUA.


Siteul oficial al adunarii anunta demisia pastorului Jeff
http://www.bcfellowship.org/
Dar iata ca la doua luni de la articol, PASTORUL INSUSI, JEFF SI-A DAT DEMISIA DUPA 33 DE ANI DE LA ADUNAREA LUI DE LA MESAJ. 

E soc in America !

Si-a dat fratele afara mai intai, apoi el l-a urmat.

Sunt 99% sigur ca nu mai crede mesajul lui Branham, dupa indelungi discutii cu fratele sau si batranii bisericii, dar astept confirmarea finala, nu vreau sa dau alarme false. 

Dumnezeu nu lasa oamenii in doctrine ale urii si ale conspiratiei, confuze si nebiblice. 

E voia lui Dumnezeu sa credem ADEVARUL biblic, nu povesti si invataturi dovedite de zeci de ori ca fiind false, si multe exagerari si minciuni din viata si slujba lui Branham.

CEI CARE AU O INIMA ALEASA SI NU AU DOVEZI CARE SA CONFIRME MESAJUL, NU MAI AU DE CE SA STEA LA UN MESAJ SLAB, PUERIL SI FALS.

Ceilalti, desi fara dovezi, fara scripturi, fara dovezi din mesajul lor insasi (!) ei continua sa minta oamenii, sa insele sufletele sincere ca Branham e Ilie, inger, ca el a restituit (auzi minciuna): "TOATE TAINELE ASCUNSE", ca a fost in nor la 28 febr, ca a avut 10.000 de martori la botez, cu vocea din cer etc etc. 

Erorile acestea sunt vazute pretutindeni. Dumnezeu da lumina si pricepere celor placuti Lui. Se vede clar, cum am scris un articol inainte, zicand ca "BRANHAMISMUL SE PRABUSESTE."

Iata ca a sosit ziua prabusirii argumentelor celor care credeau ca nimeni nu le poate rasturna argumentele asa zise "biblice". 

Imi amintesc cata siguranta aveam si eu in vorbire si alti predicatori la fel, ba ei aveau mai mult decat mine. De ce? Chiar credeam ca e adevarat ce spunem. De aceea. Eram convinsi si preocupati, cum si Branham spune.


 (video) In urma cu peste un an Jeff Jenkins explica "Mesajul Orei" si 
dadea "dovezile" cunoscute de noi toti: 
"Epocile, Luther, Wesley, darurile Duhului, restituirea,..." 
Povestile alea seeeeeci, plicticoase si rau-deformate, furate de Branham de la Larkin. 
Acum el s-a lamurit ce e cu Mesajul pentru ca a studiat, a comparat,
si a luat decizia de a crede ce e corect si adevarat. 
E foarte greu sa stai de partea adevarului.
Il apreciez pentru pozitia lui actuala. 
"Jeff, some people in Romania, Germany, Belgium is standing in prayers for you."

Sper sa dea public o declaratie, marturie, ceva, cat de curand. Stati pe aproape.

Iata ca Bunul Dumnezeu ne-a rasturnat toate toate toate argumentele de care spuneam mai sus. Slava Lui.

Chiar predicile si afirmatiile din mesaj ne ajuta mai mult sa vedem haosul si contradictiile, cum nu sunt la nici un lider crestin din istoria crestinismului, si nici o aroganta si nici mediocritate ca la cei ce urmeaza mesajul. 

Aici John Collins demonteaza 
argumentele lui Jeff cu privire la profet. 
E de acum un an.

Dumnezeu il iubeste pe Jeff pastor de 33 de ani la mesaj de aceea l-a luminat. 

Vom auzi de nume mari tot mai mult tot mai des. Ma rog pentru ca numele tau sa fie eliberat de sub numele Branham. Nu sa scriu despre tine de bine pe blog, nu, ci sa gasesti adevarata si simpla Evanghelie din Sfintele Scripturi si iubirea lui Dumnezeu aratata la Golgota pentru tine si pentru cei pe careacum ii urasti sau nu-i suporti.

Astept ca Romania sa sparga gheata mai mult. A inceput si la Hunedoara si in alte parti, de curand. 

Conducerea in Romania

Vom auzi tot mai mult de pastori renumiti cum lasa jos branhamismul pentru crestinismul biblic. 

Ei vor lasa ura, pentru iubire. Vor lasa pe Branham pentru Isus, mesajul haotic pentru simplul adevar biblic. Vor lasa legea pentru har. Vor lasa acuzatia pentru salvare. Vor abandona discordia pentru fratietatea biblica.

Vor abandona ascultatul de benzi nevrotico-mistice si non sens, pentru activitate VIE in via Domnului prin Duhul Sfant care este viu si adevarat AZI. 

Predicatori si slujitorii din mesaj de mare valoare vor devenii creativi si vor predica si vor invata neamul romanesc calea lui Dumnezeu, iubirea lui Dumnezeu si puterea ascunsa in Numele si Jertfa lui Isus. Banii Domnului ascunsi, vor fi pusi in slujba publica si in caritate. Vor investi si lucra pentru scopurile mentionate de sute de ori in Evanghelie si epistole.

Nu vor mai predica numerologii, piramidologii, nici doctrine ale urii si nici stirile CNN si BBC si ProTV negative, nu, ci comorile ascunse a lui Cristos care innoiesc adunarea, imbarbateaza poporul si ne aduc lacrimile pocaintei si a bucuriei in Dumnezeu, Mantuitorul nostru.

Conducerea nicolaita falsa bazata pe functie si pe niste afirmatii de acum 60 de ani, va fi schimbata. 

Liderii vor investi in dezvoltarea lor spirituala si personala, si ei vor conduce poporul lui Dumnezeu prin ceea ce creste Dumnezeu in ei, nu prin ce Branham a spus. Calitatile lor spirituale vor fi unealta lui Dumnezeu de lucru, nu citatele mistice ale unui prezicator fals ingropat sub o piramida masonica acum 6o de ani.

Vor face diferenta intre aceste lucruri si vor invata poporul de frati romani sa deosebeasca lucrurile alese de cele fara valoare.

Romania are nevoie de lideri care nu urasc alti lideri, care nu sunt invidiosi, care nu acuza fals, care se bucura cand cineva e mai bun, mai uns, mai binecuvantat decat ei.

Samanta discordiei plantata de Branham si preluata de noi, a dezbinat adunari si prietenii, ani si ani la rand. Cand cineva nu a fost cum noi vrem imediat l-am etichetat ca fiind gresit. Noi pe ei, ei pe noi si uite asa adunarea Domnului s-a rupt in bucati. 

Ca exemplu. La Cluj sunt 5 adunari la mesaj. 

Cea mai nou si recent infiintata este chiar fara rost, deoarece liderii NU AU ADUS NICI UN PLUS DE VALOARE SPIRITUALA FATA DE CE ERA LA LOCUL DE UNDE S-AU DESPARTIT. De ce s-au despartit atunci daca nu au adus ceva bun in plus? Nu stiu. Spuneti-mi voi. 

Eu o vad ca incapacitatea de conlucrare intre lideri. Incompetenta de care toti suntem afectati cand e vorba de armonie in lucrul Domnului. 

Nu stiu sa lucreze pentru Imparatie, pentru comunitate, si actioneaza emotional negativ, instinctiv, egocentric, cu apucaturi de masculi viteji de neegalat. E un semn al lipsei totale a nasterii din nou? Poate.

Ambitiile egoiste ale unor oameni mediocri, care nu au citit in viata lor o carte, (de leadership si buna organizare a unei comunitati nici atat) acresc sufletele credinciosilor si ii seaca de tot ce e bun in ei, mintindu-i la nesfarsit ca ei sunt "mireasa" si amagindu-i adunare de adunare ca: "anul asta precis ceva se intampla si vine Domnul." 

Predicile lor sunt doar stiri TV de prezicatori negativi care nu nimeresc niciodata, dar mereu gasesc continuarea povestilor de amagire a poporului. 

Ei nu cunosc Cuvantul lui Dumnezeu, desi se lauda toata ziua cu asta. 

Ei cunosc Epocile Bisericii furate de Branham de la Larkin, cunosc botezul de la penticostalii Unitarieni, samd. si cu astea toate ei se cred BURICUL PAMANTULUI, ca nimeni nu le ajunge la nas uneori intr-o frateasca discutie. 

Saracii de ei, de noi.

Da, observ ca in loc sa investim in noi din 90 incoace, ne preocupa mereu cand Papa de la Roma va merge la Ierusalim? 
Cand California se va scufunda? 
Cand cele 7 tunete vor tuna? 
Cand Billy Paul va fi batran? 
Cand va conduce o femeie America? 
Cand apare moneda unica? 
Cand vine Noua Ordine Mondiala? "Fratele Branham a vorbit despre asta?" sau "A zis despre astalalta ceva?"

Nu ma scot si acuz pe altii prin ce scriu aici, nu nu deloc, deoarece si eu am gresit mult promovand Mesajul cu aceste idei nebunesti care nu aduc nici un plus de valoare fiintei noastre sau comunitati crestine sau societatii. Nimanui nu folosesc aceste idei repetate la nesfarsit.

Doresc sa identificam impreuna golurile si greselile noastre sa reparam ce putem. Sa vindecam ce se poate. 

Din pacate cand s-a deschis o adunare noua, nu s-a deschis deoarece ar exista o viziune noua, de la Dumnezeu, cu scop clar pentru punerea in practica a Cuvantului, a viziunii etc. Nimic de acest fel. Doar ambitii egoiste de maxima prostie.

Daca nimic nu este mai bun la o adunare noua, decat era inainte, e doar placerea asta "sado-masochista" de a dezbina si a conduce prin functie, prin incapatanare? Nu stiu. Posibil ca asa e.

Asta este stilul celor de la mesaj. Asa ne-am invatat de la Branham. Sa vedem peste tot 3 feluri de credinciosi, sa ne certam si sa ne dezbinam cand ceva e diferit. 

Ei cred eronat ca orice este "diferit" de ei este neaparat si "gresit." Prostie.

Observati cat de mare este incapacitatea unor lideri de a construi ceva de valoare, cu sens, cu impact, impreuna lucratori cu Dumnezeu si unii cu altii? 

De unde se trage asta? Sunt ei mai rai decat altii sau sunt prefacuti? Nu cred. Multi frati sunt foarte sinceri, reali si oameni de treaba.

Cred ca e din lipsa educatiei si a cresterii spirituale, duhovnicesti, intelectuale, cu privire la valorile ce trebuiesc crescute si promovate in biserica. E lipsa capacitatii de conducere. 

Multi conduc prin mandrie, ambitie si lozinci ("suntem Mireasa", "avem un profet", "vom fi rapiti") nu prin chemarea lui Dumnezeu, nu prin calitatile, daruri puse de El in ei.

Cei mai multi dintre noi, in afara de faptul ca "Branham ca e profetul Ilie", de "nor", de "tainele descoperite" de "Cuvantul orei" "vine Domnul", "Vine Rapirea" si multe alte idei bune sau foarte proaste, nu prea am stiut mare lucru. Ne-au condus deseori ideile non-valoare din mesaj si ne-au secat, ne-au dezbinat si facut sa ne criticam si dispretuim si uram unii pe altii. 

Nu ne suportam unii pe altii, nu vedeti? Dar toti credem ca ajungem la cer. Toti credem ca "suntem Mireasa."

Cel rau ne-a amagit pe toti cu minciunile lui si spiritul de dezbinare, critica, defaimare. De zeci de ani numai asta se intampla aproape pretutindeni. 

Dar am credinta ca Puterea lui Dumnezeu izvorat din Adevarul lui Dumnezeu este mai mare decat aceste erori in care am zacut. 

Harul, Iubirea si puterea lui Dumnezeu sa ridice Romania, este ruga mea. 

Doamne, fa-o cu fiecare. Ne-am urat destul. Ne-am lovit destul. Ne-am dezbinat destul. Ne-am atacat destul. 

Ma rog, sa nu stea nimeni nepasator in nici o adunare de la mesaj. Sper si cred ca Dumnezeu doreste sa transforme aceste adunari cam seci, cam goale, in rauri de apa vie si sa le faca roditoare. Avem nevoie de o schimbare. Acum.

Cred ce spun, si cred ca asa va fi. Doamne ajuta.


 (video) 
S-a confirmat.
Demisia pastorului Jeff Jenkins 11.05.2014
Iata un gentleman adevarat si un lider de calitate. 
S-a rugat Domnului ca cei cu "mult mesaj" 
care plecasera sa revina la adunare 
si pleaca el deoarece "el nu mai era prea mult cu mesajul".

Ma bucur vazand ca forta adevarului, creste pretutindeni, iar micimea, ignoranta, prostia si naivitatea religioasa, falsul si minciuna si plagiatele din mesaj devin tot mai evidente iar oamenii sinceri, simpli sau invatati, nu mai pot inghiti acele baliverne si pleaca.

Nu uitati sa va rugati pentru lideri si frati. Aici am infiintat rubrica:- Rugaciune pentru liderii de la Mesajul lui Branham - pentru ca am crezut mereu ca Dumnezeu nu isi lasa Cuvantul Sau batjocorit de un profet autoproclamat Ilie care a mintit fara numar, si va arata calea Sa noua celor ce am ratacit in "mesajul orei" crezand deseori doctrine false, palgiate sau inchipuite.

Rugaciunea mea va urmareste fratilor. 

Fie ca te cheama Mera sau Dascalu, Ioan sau Florin, ori Ewald Frank, Jeff, Blewett, Lihaciu, sau altul, ca ii stiu cam pe toti, rugaciunea mea la Dumnezeu este neincetata pentru tine. 

Pe nume iti spun de fiecare data cand ma rog pentru tine. 
___________________________________________________________

Ca sa functioneze rugaciunea, noi trebuie sa ii iubim si sa le dorim binele cu adevarat, cum a zis si Adi undeva in blog. 

Ma rog si pentru Ewald Frank si altii care au influenta peste adunari, sa SPUNA ADEVARUL SUFLETELOR! 

Am citit ceva interesant: "Sa nu vorbesti de rau pe liderii pe care vrei sa ii ajuti, spune-le adevarul in dragoste. Nu ii barfiti nimanui. 

Stiu ca e greu cu cei de la mesaj, deoarece multi dintre ei sar, se enerveaza foarte usor, sunt extrem de needucati si irascibili, sunt dependenti de emotii negative si reactioneaza dur, razbunator, dupa cum emotiile le dicteaza. 

Ei nu inteleg caci ca oameni, sunt intr-un proces psihologic numit "maturizarea inteligentei emotionale" si spirituale. Ei cred ca noi ii "enervam ca suntem rai si pierduti." Dar nu este asa.

Merita sa facem un efort de bunatate si rabdare pentru ei. 

Shalom tuturor.  

138 de comentarii:

  1. Un om normal, nascut din nou, care citeste mesajul si iubeste Biblia si vede evenimentele haotice din viata si invatatura lui Branham, nu inventate de noi, ci spuse de el insusi, nu mai poate sta in EROARE.

    Miroase prea tare deja putreziciunea asta, hoitul asta. Este prea evidenta minciuna, plagiatura si confuzia.

    Nu te supara pe mine te rog dar trebuie sa fii spalat la creier si manipulat rau de tot ca dupa ce vezi atata nor de martori si dovezi sa stai inca la mesaj sa debitezi minciuna ca Branham e "Ilie restauratorul care a adus toate tainele la poporul sau", bla bla bla.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba nu Bunul Dumnezeu, ci tocmai dracul cel rau miroase deja prea tare ,si el v-a taiat din cale, sa v-afundati in confuzii si sa v-alipiti de iluzii , numind tocmai raul bine si mintind fara rusine , constienti de ce v-asteapta , sfidati judecata dreapta caci n-ati invatat nimic de la-acei care-au patit , lasand oasele-n pustie departe de-Mparatie ,si-n loc sa intre in tara au dat ocoluri pe-afara ,( Ca si-acolo-au fost zece , cu Lica, care-i si-ntrece , " constructori" ca si Manole , prinsi in daramaturi, -nezidind dipa Scripturi - sau cazuti chiar in " sinkhole" ca si Datan si cu Core , sa nu mai zic de Abiram, alt urmas al lui Satan . Nu mai adaug nimic, blogu vost e prea MPUTIT , n-am sa mai calc pe aici , e ultima marturie ce v-o dau , halal sa fie ! Scutur praful , cum se cade ,si va las .....credeam c-o sa va treziti, sa nu vad cum puTREZITI !

      Ștergere
    2. ….prietene, nu te agita asa tare , vrei sa ne trezesti ??? vrei sa ne ajuti ?? CUM >?
      MARTURIA MEA,.....prieteneste iti spun ,rezultatul cautarii mele a ADEVARATEI CREDINTE , .... de mic am avut in casa 2 poli opusi ......tata cu OCULTUL si PARANORMALUL si mama cu CUVANTUL lui DUMNEZEU plus tot felul de carti despre experiente cu D-ZEU,… de mic au tras de mine si unii si altii, tata ,mama si restul neamurilor cu Ortodoxia, .....si la un moment dat am zis, de unde stiu eu cine zice Adevarul, fiecare imi vroia binele, dar incerca sa ma convinga ca a lui e mai buna, pana cand le-am zis mai bine decid eu cand sunt mare, ma voi duce la fiecare biserica, numai asa de curiozitate sa vad sis a aud ce zice fiecare si apoi voi trage singur concluziile, asta era pe la 7 ani cand ai mei s-au despartit pt. un an din pricina asta.
      Credeam in Dumnezeu dar aveam nevoie sa stiu la ce biserica sa merg , cine are adevarata cale spre cer, si de ce atatea credinte, culte , secte……pana cand la varsta de 20 de ani am plecat in italia. Am ajuns sa vad si sa cunosc un pic din fiecare , penticostali, baptisti, adventisti , mormoni , martorii lui jehova , dupa evangelie , bis. Independente …e.t.c, am fost in peste 50 de biserici , care mai de care , in fiecare spuneau aceleasi lucruri , ei sunt mireasa, ei detin descoperirea, ei sunt cei mai cei.
      In final am dat peste cei de la mesaj, am fost convins de un adevar biblic , botezul, dar ce urma dupa el a fost o surpriza,…am cazut in amagirea messagerului ABSOLUT, am fost luat de val de tot felul de revelatii nemaipomenite, date numai noua Alesilor, care aceptam mesajul, mireasa Domnului si refuzam semnul Fiarei , Denominatiunile …..asta era in 2007.
      Ca o paranteza , nu ma laud ci doar incerc sa fiu cat mai bine inteles de toti cei ce vor citii ,sunt un apasionat de informatii , stiinta , istore si de tot ce ne inconjuara , mi-a placut sa stiu si sa cunosc cat mai multe lucruri, si am petrecut zeci de mii de ore in pasiunea mea.
      In Italia prin 2009 am avut o lucrare in care mi se spunea, ca mi se v-a da O CREDINTA NOUA, O INCALTAMINTE NOUA, UN SCUT , si ca Dumnezeu v-a lasa un semn pe frunte cand voi fi printre aceia , si ca acum nu inteleg dar voi intelege……

      Ștergere
    3. In final in 2013 , citind Biblia, citind mesajul lui Branham mai bine, am observant ca nu bat una cu alta si incet incet , Cercetandul pe fratele Braham am dat peste o gramada de nereguli , invataturi , profetii , viziuni , aberatii, anomali biblice deviante, care m-au facut sa ma sochez si sa ma faca sa ma doara inima de suparare , …. Nu-mi venea sa cred ca dupa atata amar de experienta, sa ajung sa cad in FALSUL cel mai reusit dintre tote , care le-am studiat si intalnit , AM FOST ORBIT de aparente, si mi-am pus increderea in om, dar in final DOMNUL m-a trezit ca sa trezesc la randul meu pe altii , si sa pot face lucrarea SA , pe care in nenumarate randuri am fost instintat, si confirmarea o am , CA ACEASTA CALE DUCE LA RATACIRE, ……daca crede cineva ca sta in ADEVAR,sa se tina numai si numai de SCRIPTURI, orice alte “VESTI BUNE” extrabiblice , nu vin de la D- ZEU , ….la fratele Lica am vazut ca a postat suficent material sa deschida ochii , la cei ce vor sa vada, …..nu am nici un interes decat apararea ADEVARULUI , asa cum este.
      Fructul acestui mesaj , a fost acru si amar pentru sufletul meu , si a provocat in familia mea Discordie Ura si Durere, asa ca ORICINE poate sa ma contrazica , dar numai cu scriptura, fara cuvinte si texte scoase di Context, si rasucite si amestecate sa aiba un suport Biblic.
      Pentru toti amatorii de mesaje , imi e mila la ce povoara va injugati fara sa stititi in ce va bagati, fara cercetare atenta a cuvantului , o sa cadeti intr-o groapa , si o sa va faceti singuri o cusca pt. sufletul vostru , in FRICA si AMENITARE o sa traiti mereu, lipsiti de DRAGOSTEA pt. alti crestini rascumparati pt. care s-a jertfit Hristos, asta e samanta DISCORDIEI domnului BRANHAM semanata prin comportamentul pe care il au cei ce il asculta.
      Deaceea va invit LA HRANA TARE , BIBLIA , nu la basme si povestiri inchipuite , pt. ca Cuvantul lui D-zeu nu v-a trece , si este dat odata pentru todeauna prin APOSTOLI, iar un APOSTOL e mai mare ca un Profet>Proroc, iar ei au tinut pana la IOAN ca si importanta de crezare , asa cum o confirma si scriptura MATEI 11. 12-15 , SA NU TRECEM PESTE CE ESTE SCRIS !
      Pacea Domnului max

      Ștergere
    4. Behaiala, stii vorba aia? "Du-te tot invartindu-te" si tine-te de cuvant.

      Eu oricum ma rog sa depui si tu o marturie pro Isus si pro Evanghelie intr-o zi, in urmatoarele 6 luni.
      Ma rog zi de zi pentru tine.
      Sa auzim de bine, "dulceata" :)))

      Ștergere
    5. Am inserat videoul cu demisia si aici sus in articol.
      Mersi Abel nu stiam ca a fost inregistrat de catre fr Collins.

      Ștergere
    6. Au ajuns de toata jena sa spuna asa ceva... Ce finaaaaal are....
      E super faza. Mersi ff mult Adi.
      Trebuie tradusa :)
      Neaparat....

      Ștergere
    7. Ar fi bine daca cineva ar fi dispus sa o traduca!

      Ștergere
  2. Shalom frate Lică!

    Acum am citit şi eu articolul. Pur şi simplu nu mai am cuvinte. Dumnezeu să te binecuvânteze şi să asculte rugăciunile tale şi ale noastre pentru ca adevărul lui Dumnezeu să devină o realitate pentru cât mai mulţi fraţi şi surori.

    ABEL

    RăspundețiȘtergere
  3. 140507 - Dave Wood: Announcement of Brother Jeff Jenkins' Resignation
    http://www.bcfellowship.org/RSS/2014_RSS_MP4.xml

    03:43: "Vreau să anunţ că fr. Jeff m-a sunat pe mine şi pe fr. Paul Jenkins astăzi şi el s-a retras din pastoratul bisericii. Fr. Jeff a sunat şi a cerut ca acest anunţ să fie citit în seara aceasta. El ştie că au fost multe întrebări şi multe zvonuri pe care [el/ei?] ar vrea să [le vadă puse în repaus?]. Duminica viitoare fr. Jeff are de gând să ne spună tuturor despre călătoria în care se află de un an şi jumătate. Aceasta va fi şi un rămas bun către biserică în timp ce el va căuta gândul Domnului în viitor." (nu am înţeles ce a spus între [] – dacă înţelegi tu mai bine Lică, te rog să completezi)

    În continuare fr. Dave Wood spune că îl iubeşte şi îl stimează mult pe fr. Jeff pentru tot ce a făcut pentru el şi familia lui. Mai departe explică cum fr. Jeff i-a chemat pe diaconi acum 6 săptămâni şi au discutat câteva din "dificultăţile şi problemele" pe care le-au avut. Ei au spus că nu vor să vadă biserica separată şi că vor ca fr. Jeff să rămână acelaşi Jeff din ultimii ani. Ei i-au mai spus lui Jeff să-şi ia un timp de repaus. Ei au încercat să-i dea lui Jeff şansa ca să se întoarcă.

    Cam asta a fost acum vreo 6 săptămâni, dacă vă uitaţi, nici nu mai predica de atunci, era cam pe timpul când Paul Jenkins a fost "rugat" să părăsească adunarea...

    "Eu cred că noi trebuie să începem o vindecare" a spus la 6:40. Apoi spune că cineva l-ar fi întrebat acum câteva zile: "Eşti tu de partea lui Jeff sau împotriva lui". (Un indiciu clar al unui conflict între Jeff şi diaconii branhamişti puternici) El a spus că desigur este pentru fr. Jeff, chiar dacă nu e de acord în toate lucrurile cu el. După asta a spus că nu vrea ca cineva (dintre diaconi) să-l critice pe Jeff şi că ar trebui să se roage toţi pentru el.

    În final a spus că ACUM trebuie să ne punem nădejdea ÎN DUMNEZEU şi unul în celălalt. (O fi văzând şi fr. ăsta clar între timp?). Şi dacă a fost vreodată timpul să fie mai uniţi, acum este timpul. În final a spus că diavolul este duşmanul tuturor care vrea să ne distrugă. Şi vrea să nu aleagă dacă e de partea unui om sau altul, ci de partea lui Cristos. Dacă ai acceptat pe Cristos ca Mântuitor, eşti fratele lui. I-a îndemnat pe fraţi chiar să îi trimită salutări într-o carte poştală. (Probabil că mulţi îl urăsc şi se poartă urât cu el...)

    Deci aşteptăm duminica pentru mai multe lămurări, dar cred, Lică, că ai nimerit-o bine. Nu poate fi vorba de alte motive (de sănătate de ex.)

    De când îl ştiu pe Jeff şi pe Lonnie, am avut întotdeauna o părere înaltă despre ei, nişte oameni cu mult bun simţ şi echilibru. Cred din toată inima că Jeff este un om integru şi care, după ce a văzut adevărul cu privire la Mesaj, nu mai poate continua aşa mai departe sau să facă compromisuri...

    Dumnezeu să îl ajute în continuare şi să îl întărească.

    Shalom
    ABEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Jamie Damico and 3 others like this. Seen by 25
      Hannah Cotter My dad says he talked to him and he (Jeff) has a lot of doubts of the Message
      Hannah Cotter This is the reason
      15 hours ago · Unlike · 2

      Ștergere
    2. Abel, linkul ma duce la un cod html

      This XML file does not appear to have any style information associated with it. The document tree is shown below.


      Ștergere
    3. Hmm, nu stiu, la mine merge. E linkul care apare cand mergi pe situl principal, apoi la Archives si apoi la 2014 Archives.

      Ce ai scris mai sus, adica de unde ai gasit aia cu Hannah Cotter?

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
    4. Ok. Ma uit.
      https://www.facebook.com/groups/256659204374171/759700460736707/?notif_t=group_comment_reply

      Ștergere
    5. Tabitha Kadima He's going to address the church on Sunday ( tomorrow) (Azi) . The announcement is 15 minutes and very emotional. I recommend you all check it out.

      Ștergere
    6. http://www.bcfellowship.org/live.html
      aici puteti sa vizionati declaratia in direct astazi a lui Jeff jenkins cu privire la demisia lui din biserica.

      Ștergere
    7. la 10 ora lor...cam 16 ora noastra...5-6 ore e diferenta cred...stie cineva sigur fusul orar??

      Ștergere
    8. Chicago după 8 ore după ora București
      Adica ora 6 după masa la noi.

      Ștergere
    9. Pfoai ce bine ca nu e acuma, ca am promis copiiilor ca iesim in parc si as fi pierdut transmisia.

      Oricum daca puteti fiti pe faza...

      Shalom

      Ștergere
    10. Peste o ora (ora 17:30 a romaniei)

      Ștergere
    11. Acum incepe transmisiunea LIVE:
      http://www.bcfellowship.org/live.html

      Ștergere
    12. Dupa ce se termina , poate postati in mare si pentru cei care nu stiu engleza!

      Ștergere
    13. Va vorbi la final. Ok.

      Ștergere
    14. Asa deci...ce am inteles e ca batranii biserici l-au rugat sa nu spuna de ce a demisionat, dar el si-a dat adresa de email catre cei care am vizionat si ne roaga sa-i scriem daca dorim.

      Mi-a placut. E un adevarat gentleman.

      A spus ca totul a pornit acum 2 ani de cand a aflat neclaritatile despre norul ala in care Branham nu a fost niciodata.

      A spus public caci cauza demisiei lui, nu este vorba despre divort sau alte lucruri in viata lui, dar face ceea ce constiinta ii dicteaza. Unii au zis chiar ca e mort.

      S-a mai rugat ca cei care au plecat din biserica lui din cauza ca el "nu a predicat atat de mult mesajul in ultimii ani, sa revina inapoi"

      - Deci iata un semn ca Jeff s-a distantat de mesaj, desi pe de alta parte incerca sa mai apere ce putea...dar nu a reusit caci dovezile despre eroarea acestuia sunt vadite.-

      A aratat mult respect si iubire tuturor...a fost emotionat sa vezi ca dupa 33 de ani si cateva luni pleaca...uni au fost in lacrimi in adunare...il iubesc si ei...totusi de ce doar 10 minute i-au dat batranii adunarii???...omule...a fost pastorul lor 33 de ani...dar el ia respectat...nici un cuvant negativ nu a spus despre ei...dimpotriva i-a laudat si apreciat mult.

      Vedeti ce inseamna un lider de calitate? Ce cuvinte...ce bunatate dar si forta transmise in acelasi timp...? Nu veti auzi la ei atacuri ca si aici pe blog...

      Omul de calitate, liderul de calitate, este OM indiferent ce eticheta religioasa poarta.

      Am ramas cu o buna impresie.

      Cam asta e rezumatul meu. Mi-a scapat ceva?

      Ștergere
    15. I would like to discourage anyone from negativity for the things not said (and some of the things said) during Jeff's farewell speech. We have to remember there is a massive amount to untangle and release, and he's at the very start of a long road of pain. John Collins (voi nu sunteti in grupurile de ex message pe Facebook?)

      Ștergere
    16. Agreed. This is monumental, no matter how you slice it.
      9 mins · Like · 3
      Sharon Douglas Amen! I feel he was so gracious in the midst of his struggle.
      9 mins · Like · 2
      Bjørn Georg Pedersen Of course. Can't imagine the pressure he's been under, and how it must have felt standing there; facing a congregation that's no longer your own

      Tabitha Kadima‎Ex-Message Believers
      15 mins · Boston, MA, United States ·

      So as everyone predicted, Jeff Jenkins didn't go into detail about why he was retiring. Apparently most of his congregation didn't want to hear why. Why on earth did they not want to hear it? Are they that much in denial?
      Oh by the way, happy mothers day. I couldn't celebrate with my mom because they all went to a wedding of a message couple. Guess who wasn't invited.
      Like ·
      Lawrence Tomas likes this.

      Matt Douglas Baby steps, as it was for most of us. If the me of a few years ago spoke to the me of today about the message, I would have not reacted well to me. Thankfully God had a plan and turned the spigot of truth on just enough to give me a taste and leave me searching for more.
      10 mins · Edited · Like

      Bjørn Georg Pedersen Happy Mother's Day And beat if wishes for Jeff on his new journey

      Ștergere
    17. Noi nu suntem asa de moderni, nu avem "Feisbuc" inca :)

      Oau ce repede ai scris, Lica, Domnul sa te binecuvanteze.

      Tot respectul pentru fr. Jeff. Un adevarat om de caracter. Pot sa-l inteleg perfect. Exact asa am procedat si eu, cand am vazut adevarul. Dumnezeu sa-l binecuvanteze.

      ABEL

      Ștergere
    18. Eu nu m-aș fi răbdat sa nu-i salut cu Gen. 22 3-5
      .
      A tăiat lemne pentru arderea de tot, şi a pornit spre locul, pe care i -l spusese Dumnezeu.
      4 A treia zi, Avraam a ridicat ochii, şi a văzut locul de departe.
      5 Şi Avraam a zis slugilor sale: ,,Rămîneţi aici cu măgarul; eu şi băiatul, ne vom duce pînă colo să ne închinăm, şi apoi ne vom întoarce la voi.``

      Ștergere
    19. Viorele esti simpatic...:)...noi suntem romani.

      El e sub o imensa presiune spun frati din apropierea lui.

      E normal...disonanta cognitiva este acea afectiune care ne blocheaza atunci cand avem in noi doua informatii pe care le consideram EXTREM DE PRETIOASE dar ele se opun una alteia...la Jeff a castigat teren Biblia, Isus si Evanghelia...

      Pare o adunare buna...oameni calzi, se inchina sincer, deschis...nu zic: Cantarea 45....cantarea 78...nu...e libera lauda si inchinarea....

      Ștergere
    20. ohh da....el avuse pregatite 33 de pagini din care sa vorbeasca ce a vrut sa vorbeasca !

      Ștergere
    21. Frateee acum imi pica fisa....el avea in cele 33 de pagini, toate dovezile biblice (probabil cele de pe believethesign.com si seekthetruth.com) si ale lui personale care dovedesc ca mesajul este frauda a cel mai inalt nivel.

      Daca adunarea auzea probabil se dezbina urat de tot.....

      Credeti ca a procedat corect Jeff?

      Ștergere
    22. So, the "great falling away" is in full swing. I wouldn't be surprised if this starts a snowball effect of message ministers leaving. I thought that was handled with grace and like someone else said, class. I am on pins and needles to hear what he has to say within those 33 pages.

      Lawrence Tomas The big problem is that Jeff Jenkins for 33 years has led these people into the false idol worship of William Branham and his fabricated ministry.

      Regardless of what happens to Jeff Jenkins, the majority will continue on with their idol worship as though nothing ever happened.

      The elders prevented him from giving any details and will continue to shield the congregation from what the truth really is.

      The congregation will be led to believe that Bro Jeff is some poor misguided soul who somehow got off of the beaten path.

      Very few of these people will follow him out of idolatry especially after he built up the ministry of the church and basically sugarcoated everything which is about all he could do under the circumstances.

      The gripping power of the false Message will hold most of these people and continue to keep them in the web of darkness and deceit.

      Ștergere
    23. A procedat corect. Nu și-a călcat nici conștiința în picioare nici frații pe care i-a iubit pana la capăt.
      În rest, nu suntem tâmpiți sa nu putem citi printre rânduri.
      În sfârșit un exbranhamist care a dovedit ca își iubește aproapele ca pe sine însuși, nici mai mult nici mai puțin.
      Dacă va proceda astfel în continuare va câștiga multe suflete.

      Ștergere
    24. Şi eu mi-am făcut o listă cu "De ce nu mai cred Mesajul" şi numai cele vreo 100 puncte care mi-au venit în minte îmi intră pe 6 pagini A4. Dacă le mai dezvolt şi aduc citatele, nu ştiu câte zeci de pagini îmi iasă...

      Jeff a spus că probabil va pune lista lui pe Internet.

      Ștergere
    25. da, avem de invatat. Se vede ca in 33 de ani de slujire nu a citit numai Branham ci si leadership de calitate. Omu-i om daca-i om, oriunde.

      Noi in Romania am fost tinuti asa sa fim tembeli, rai, inculti, nesimtiti, agresivi verbali, acuzatori falsi, mincinosi...unii lideri de la noi au adus cu ei in amvon PUTOAREA GANDIRII COMUNISTE jalnice...

      Ștergere
    26. Fa-le Abel ca le aranjam noi cumva. Sunt materiale care trebueisc traduse si in alte limbi. Sa pornim actiunea. Doi sau trei in Numele Lui deja e destul pentru pornire.

      Simt ceva in aer. Sa fie ce am anticipat in multe ocazii?? "PRABUSIREA BRANHAMISMULUI?

      Jeff are influenta pozitiva in multe tari din lume...de el era nevoie. E varf de lance si are carisma dar mai ales are ce a zis Viorel: DRAGOSTE VERITABILA DE FRATI. E o comoara omul asta.

      Sa ne rugam pentru el si familia sa.
      Va spun din experienta: diavolul il va ataca cu tot felul de mizerii si minciuni si gunoaie adevarate sau inventate, de la oamenii de nimic din America si unii chiar din jurul lui.

      Ștergere
    27. Da, eu l-am urmărit mult pe el în ultimii 10 ani (mai puţin în ultimii 4). Şi pe tatăl Său Lonnie care a mers la Domnul acum un an. Am învăţat multe de la ei. Jeff într-adevăr un lider de calitate. Nu dădea niciodată cu barosul (pardon Mesajul) în oameni. Iar Lonnie era un învăţător excelent. Pot să îmi închipui că ei nu erau atât de agreaţi în rândul celorlalţi predicatori.

      Ștergere
  4. pe profilul WILLIAM BRANHAM INVESTIGAT gasiti noi imagini cu MESAJUL vs BIBLIA
    dati clik pe nume > si intrati in fotografii in profil

    RăspundețiȘtergere
  5. MESSAGE BELIEVERS-------What do you say...???
    William Branham married and remarried his own brothers who married and divorced and re-married???
    Like · · Share · 314
    3 people like this.
    Tiana Smith It's okay as long as he says so;)
    10 hrs · Like · 1
    Jesinth Viola my head is spinning!:)
    9 hrs · Like
    James Manuel August 1, 1938
    Jesse Branham marries Agnes Gulleth
    This is both Jesse and Agnes' second marriages. Both of them divorced their previous spouses in April, four months before they were wed. Their wedding was officiated by the Rev. William M. Branham
    9 hrs · Like
    James Manuel February 1, 1941
    Jesse Branham marries Mary Merryman
    This is Jesse's third marriage. Note that his second marriage was August 1, 1938 and this record indicates he was divorced in 1938. He was divorced twice in 1938 and the second marriage could not have lasted longer than five months. His second and third marriages where both officiated by the Rev. William M. Branham.
    9 hrs · Like · 1
    James Manuel January 10, 1942
    Edgar Branham marries Mabel Smith
    Edgar Branham marries Mabel Smith. This was the first marriage for both of them and the wedding was officiated by Rev. William M. Branham.
    9 hrs · Like · 1
    James Manuel June 1, 1944 — June 30, 1944
    Melvin and Charlotte Branham divorce
    Melvin Branham and Charlotte Brumbach Branham (Hope's Sister) divorce. They have 2 children: Melvin Jr. and Sharon Rose. Their divorce is documented on Melvin's next marriage license
    9 hrs · Like · 1
    James Manuel January 27, 1945
    Melvin Branham marries Catherine Hendricks
    This is Melvin's third marriage and the second for Catherine. The marriage is officiated by Rev. William M. Branham.
    9 hrs · Like · 1
    James Manuel William Branham, by the looks of it was quite a hypocrite. Taught people one thing and he just did the opposite.
    9 hrs · Like
    James Manuel November 2, 1946
    Henry Branham marries Leslie Davis
    Henry's second marriage is officiated by Rev. William M. Branham.
    9 hrs · Like
    James Manuel January 1, 1946 — December 31, 1946
    Howard Branham Divorce
    Howard Branham's first marriage ends in divorce in 1946. The exact date is unknown. He has 1 child, Linda, who was born in 1946.
    9 hrs · Like
    Mark Nathan Benjamin Wow this is something else
    8 hrs · Like
    James Manuel Hypocrisy of the highest order, I would say, Mark Nathan Benjamin.
    8 hrs · Like
    Mark Nathan Benjamin I agree with you 100% Bro James Manuel Reading this just makes me wanna throw up.
    8 hrs · Like · 1
    James Manuel So much for all the pain and suffering some families had to endure because of the damnable doctrine of Marriage and Divorce. And here one sees how he just practiced the exact opposite of what message followers believe today.
    It makes me sick too, Mark Nathan Benjamin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa ce Branham tipa mereu impotriva recasatoririi el a recasatorit pe toti fratii lui care au divortat si redivortat.

      Ștergere
    2. Dacă într-adevăr s-a întâmplat asa atunci "îmi iau caciula și ma duc".

      Ștergere
    3. Copii dupa certificatele de casatorie sunt pe Timeline:
      http://searchingforvindication.com/timeline.html

      Ștergere
    4. Viorele...abia acuma?...Totusi e bine mai tarziu decat prea tarziu...

      Asta a fost problema la noi ca nu am stiut toate aceste lucruri...cei care nu l-au urmat pe Branham stiau bine de ce au pus o limita in a-l urma...vedeau ca nu e ce pretinde ca e.

      Ștergere
    5. viorel ..da unde ti-ai lasat caciula?(sper ca nu la intrare)
      si aia e o chestie la biserici oamenii isi lasa caciula la intrare.. mai la tara omu si-o tinea in brate dar evreii isi iau cea mai buna caciula care o au si si-o lasa in cap ba chiar au si o chipa care trebuie sa fie dubla ( alea care is numai un strat nu is kosher)

      Ștergere
    6. De când am intrat mi-am ținut-o în brațe ca știe țăranul ce știe, sa te trezești ca n-ai ce pune în cap nu e ușor. Probabil ca de la evrei au învățat adevărul ca se fură(caciula). De aia evreii mai bine transpira în sinagogă decât sa rabde frigul de afară . Nu ca n-aș fi vrut s-o port înăuntru în biserică încă de vreo 22 de ani, dar nu te lasă diaconii, a-ți văzut și singuri astăzi. Și pastor sa fi regula e regulă darămite eu ostean de rând, ce puteam să fac. Decât să primesc cu maciuca în chelie mai bine om de omenie.

      Ștergere
    7. By the way, evreilor le ajunge kipa dublă sa le tina de cald, nouă însă creștinilor ne trebuie coif ca suntem mai războinici din fire, dacă numa tine de cald căciula, nu ajunge.

      Ștergere
    8. Da, tari diaconii ăştia, s-au unit ca baciul ungurean şi cel vrâncean să-i fure la păstorul american zapisul de 33 pagini...

      Ștergere
    9. N-ai înțeles, era Mother's Day.

      Dacă le capsa de ușa de la intrare a bisericii... dar se pare ca trăim vremuri mai grele.

      Ștergere
    10. S-ar fi rupt la cât de grele erau cuvintele.

      Nici uşile nu mai sunt azi ce au fost acum 500 de ani...

      Ștergere
    11. la fiecare aplicatie pt certificat de casatorie scrie rev wiliam branham...DAR is completate in acelasi scris ca si restul aplicatiei deci... nu cred ca e semnatura lui ...sa crezi ca scrisul acela inseamna ca el a oficiat? propaganda... tebuie sa aud pe ceva caseta sau sa vad semnatura lui.
      in america is witnesses . unu sau doi martori
      chiar daca esti witness la o casatorie(fie ea chiar si nebiblica) este ceva rau? gandestete...cate si cate nu" witnesesc" oamenii in ziua de azi bune sau rele..
      e una sa fii martor si alta sa ceri binecuvantarea de la dumnezeu pt o astfel de " casatorie".

      Ștergere
    12. in partea stanga jos
      scrie Attest..(numele clericului)............................clerk.
      si scrie declarati sot si sotie in virtutea certificatului emis de clerk of clark county si apoi atesta aceeasi personaa care a si completat tot certificatul ...
      putini oameni stiau scrie si completarea se facea " rote"
      deci din ce vezi pe certificatul acela nu dovedeste ca ar fi oficiat casatoria...
      astept daca aveti si alte dovezi

      Ștergere
    13. Dar pe Billy Paul de ce nu l-a casatorit cand si-a luat a doua sotie daca pe tot neamul Branham l-a recasatorit si de 3 ori dupa 3 divorturi pe cate unul?

      Ștergere
    14. Pe Billy l-a divortat, anulandu-i prima casatorie...

      Clerk nu inseamna cleric, ci un functionar public, secretar, copist, etc...
      Evident ca certificatul nu are treaba cu ceremonia religioasa, dar de ce apare semnatura lui WMB? Chiar daca nu ar fi oficiat el ceremonia, din moment ce s-a semnat, inseamna ca a incuviintat la casatorie, sau?

      ABEL

      Ștergere
    15. Billy și-a luat altă soție sau doar sa recăsătorit cu prima?

      Este semnătura lui?. sau e completat de clerk asa la repezeală. care eventual printre altele atunci probabil întreabau la ce biserica umbli și cine-i pastor acolo ca sa nu lase rubrici necomplicate.
      Am fost și eu martor în New York la o căsătorie, se procesează cam 2 la minut, abia ai timp sa faci o poza.

      Ștergere
    16. Pot întocmi și pastorii care spre deosebire de România sunt și ofițeri de stare civilă.

      Ștergere
    17. Si-a luat alta, pe Loyce.

      De exemplu el ca pastor, nu a permis bărbaților (femeilor nici atât) să se recăsătorească chiar dacă au motiv biblic la despărțire. Astfel mii și mii de bărbați din toată America ce au crezut în stabilitatea lui Branham în învățătură, au stat singuri, sau au căzut în alte probleme.

      - Dar în anul 1965 în mesajul Casatorie și Divort anunța marea lui revelatie: "Un bărbat se poate recăsători dar numai cu o fata virgină." Asta deși simpli predicatori îi spuseseră înainte că un bărbat se poate recasatori daca exista cauza biblica adica aceea "de a fi parasit si tradat de catre sotie." Ei i-au explicat ca un barbat nu are dreptul să se recăsătoreasca, în sensul biblic, adica de a-și părăsi soția ca să ia pe alta. Biblia și Isus personal acuză acest lucru, dar nicăieri Biblia nu oprește partea credincioasă să își refacă viața dacă cel necredincios a tradat relatia, a plecat și a făcut pasul greșit. Nici nu vroia sa auda asemenea explicatii biblice, corecte, pe care apoi chiar el le invata ca o revelatie speciala.

      Va dati seama cata suferinta aduce invatatura falsa in vietile oamenilor?

      - Insa, fiul lui, Billy Paul a fost mai inteligent decat "profetul" și nu l-a ascultat, recăsătorindu-se cu Loyce, după ce Branham l-a despărțit de prima soție pentru că ea nu era pocăită. (avea voie să-l despartă doar ca prima sotie nu era pocaita? Biblic NICIDECUM.) Deci Billy Paul, "răzvrătitul" face un lucru bun, recăsătorindu-se împotriva insistenței "profetului" că nu mai are voie, iar apoi să se dovedească cativa ani mai tarziu, tocmai din cuvintele tatălui său, ca de fapt Billy Paul a făcut un lucru foarte bun, neascultându-l pe profet.

      - Prin asta, și de data asta, Branham ne învață din nou că NU NE PUTEM PUNE ÎNCREDEREA ÎN CEEA CE EL SPUNE DEOARECE MEREU LE ÎNTOARCE ȘI SUCEȘTE. Iar ca să acopere contradicția, minciuna sau confuzia, urmașii lui spun că: "Nu ai revelație". Ce ridicol. De fapt au dreptate intr-un sens, nu am nici o revelatie, caci este atat de simplu, încat nu e nevoie să ai așa-zise descoperiri pentru lucruri care sunt din fire corecte si clar explicate in Biblia.

      - Poveștile despre confuziile aduse de Branham în viețile oamenilor sunt foarte multe. De exemplu nu exista nici o dovada medicala a asa ziselor invieri din morti. Doar chestii ascunse, mistice, neclare. Și acestea nu le găsesti scrise în cartea "Supranatural" a lui Jorgensen. "
      Lica

      Ștergere
    18. Dar stai ca Billy cand a vrut sa stea de vorba cu Branham despre casatoria lui prima, tatal sau i-a zis: "DATE CU CAPUL DE PERETI."

      Asta a fost raspunsul inteligent al unui tata foarte spiritual. Apoi Billy a plecat de acasa insurandu-se. Apoi Branham a mers si i-a despartit. Apoi i-a interzis sa se recasatoreasca cu actuala sotie, Loyce.

      Branham i-a zis: "Asculta la profetul Domnului, nu ai dreptul sa o iei". Billy Paul i-a zis: "Am nevoie de un tata nu de un profet."
      Apoi a plecat si s-a casatorit cu ea, si pana in ziua de astazi sunt impreuna.
      Lica

      Ștergere
    19. Biblic sau mai bine zis conform învățăturii lui Isus Hristos , nici barbatul nici femeia nu au dreptul sa se recăsătorească doar dacă ii moare prima soție. Dacă a învățat astfel atunci a învățat bine.
      Asta cu permisiunea părții "trădate" sa se recăsătorească suna ca dracu nefiind deloc creștinește. Creștinește este ca partea "trădată" sa ierte și sa rămână în căsătorie de convenienta dacă partea trădătoare convine ca să-și crească împreună copiii și deasemenea sa se mântuiască unul pe altul. Un fel de călugărie în căsătorie. Dacă nu convin sunt liberi sa se despartă dar fără drept de a se recăsători.
      În cazul în care femeia "tradeaza" bărbatul nu este responsabil pentru oferirea prilejului de adulter pentru femeie, lăsând-o și atâta doar, dar fără a avea dreptul sa se recăsătoreasca. Dacă se recăsătorească pe lângă pacatul lui de adulter este complice și la uneventual păcat de adulter al soției prin oferirea unui prilej continuu pe viata Dacă o lasă fără motiv de "porneea" ( un motiv cu spectru mai larg decât adulterul ) , oferă prilej de pacatuire devenind astfel complice la păcat. Prilejul este eliminat prin împăcare dacă evident nu au avut loc evenimente ireversibile.
      În schimb femeia dacă se desparte fără motivul enunțat mai sus, ca sa trăiască singură nu este considerată ca oferind prilej bărbatului sa păcătuiască.
      În concluzie ințelegem ca bărbatul are o responsabilitate în plus față de nevastă, acea de a nu oferi prilej.

      Ștergere
    20. Exemple
      Dacă nevasta lui Frank s-a despărțit din propria inițiativă, ea nu este complice la păcatul de adulter al lui Frank. De asemenea in acest caz, nici Frank nu ar fi fost complice la un eventual păcat de adulter al soției dacă aceasta s-ar fi recăsătorit sa zicem, nefiind inițiativa lui.
      Dacă Frank s-a despărțit de nevastă-sa din inițiativa lui și s-a recăsătorit, pe lângă păcatul lui de adulter s-a expus unui risc continuu la complicitate la un eventual păcat de adulter al fostei soții dacă aceasta se recăsătoreste în "virtutea" oferiri prilejului.

      Nu știm motivul pentru care WMB nu a fost de acord cu prima căsătorie a lui Billy Paul. Este posibil sa fie unul întemeiat din moment ce i-a zis ca nu mai poate sa fie predicator.

      Ștergere
    21. Ciudate si pline de contradictie invataturile despre casatorie si divort. Ce spui tu Branham desfiinteaza total in Casatorie sid Divort.

      El da drumul la recasatorie, in anumite situatii. Eu vad ca e corect asa. Hai sa deschidem subiectul asta eventual dupa ce public Trinitatea care e pregatit.

      Branham a fost acuzat si ca din cauza invataturii "sufletelor pereche" a facut ca sute de fratii sa-si lase sotiile.

      El se scuza ulterior "ca el nu este vinovat de asa ceva". Nu da drumul la benzile cu acea predica.

      El spusese ca daca aici ai facut alegerea gresita Dumnezeu va repara dandu-ti sotia adevarata in cer. Fratii din USA s-au gandit ca de ce sa nu grabeasca acel moment si au dat buzna. Asta a fost in anii 50 poate putin dupa 55 trebuie sa caut ca aveam notite.

      A fost scandal imens. Branham a iesit curat, ca de obicei.

      Ștergere
    22. L-a despartit de prima sotie, fiindca ii reprosau fratii ca Billy Paul e vagabond, ca umbla casatorit cu o rockerita jumate hipioata semi-alcoolica "sugatoare de tigari iar el predica Evanghelia ca "profet".

      A mers la tatal fetei si ia despartit amiabil. Atunci i-a zis lui Billy paul ca pentru ca a vazut ingerul dar totusi nu a ascultat si pentru ca e divortat nu poate predica.

      Dar in 1965 Branham ISI DESFIINTEAZA TOT, TOT ce a vorbit timp de 30 de ani despre casatorie si divort.(de aceea intre frati e haos. unii citesc ca e voie, altii ca nu e voie)

      Cand unii frati l-au intrebat de noua invatatura, ori nu le-a raspuns or s-a pregatit sa le tina cate o predica de genul "Trei feluri de credinciosi", etc "Samanta de discordie" adica tot ce misca in Tabernacol impotriva lui avea grija sa taie si sa spanzure, in loc sa stea la masa frateasca a armoniei si clarificarii.

      Gandeste-te ca barbatii care au fost parasiti iar femeile lor s-au recasatorit, ei au stat pe uscat, singuri 10, 15, 20 de ani....unii au plecat.

      Apoi in anul morti sale, Branham spune ca....daca femeia a plecat el nu e legat si se poate recasatori iar daca vrea sa fie pastor sa isi ia o virgina. BUUUUUM BUUUUM BUUUUUM i-a explodat pe toti in bucati.

      Eu consider o batjocura de ultima speta si lipsa de respect totala alui Branham fata de acei oameni. Om fara caracter.

      Le-a furat vietile ca la sfarsit...unii poate erau de 50- 60-70 de ani...sa afle ca au facut o imensa prostie ascultand de autointitulatul profet.

      Branham si-a batut joc de vietile a mii si mii de oameni. Le-a ruinat viata, fericirea si dreptul la alegere de bunavoia. Asa l-a "legalizat" pe Billy Paul...ca nepoti lui sa nu fie nascuti din "preacurvie"...nepoti pe care el i-a binecuvantat. Pe primii doi cel putin.

      Povestea lui Branham vis a vis de aceste lucruri este absolut catastrofala. Legat de vindecari si alte chestii de astea emotional spirituale, e mai roz putin, dar asta nu il scoate din vina faptului ca a bagat haosul in vietile a milioane de suflete, astazi.

      Ștergere
    23. In ultimii ani de viata, Branham a aratat un dispret major fata de oameni, fata de prietenii lui care unii aveau scoala teologica de calitate si l-au infruntat de multe ori.

      Uite ca aceia aveau dreptate in multe lucruri si nu Branham.

      Branham incerca deja de prin 60-61 sa inalte "mesajul orei" ca egal cu Cuvantul lui Dumnezeu, injosind in acelasi timp fiintele umane, fie pacatosi, fie crestini, fie necrestini, femei, etc. ducandu-i la un fel de subnivel spiritual si subuman...facandu-i pe toti sa para nevrednici de Imparatie, daca nu il urmeaza pe el, "marele profet Ilie" sau "ingerul care descopera toate tainele" si chiar "Dumnezeu in trup din nou"...(e urat nu?)

      A facut mult rau tuturor...asa am vazut ca si unii frati care conduc adunari...sunt copia lui fidela...RECE GHEATA SPIRITUAL pentru omenire, iar sufleteste cald doar pentru cine il urmeaza...cine nu.. .ii eticheteaza rapid: "au plecat din mijlocul nostru pentru ca nu erau dintre ai nostri"...cu acest verset isi scot ei fata curata din ura, prosta conducere, incapacitatea de a rezolva un conflict, mandrie, trufie....

      Aroganta in vorbire, aroganta in aplicarea unor versete "negative" celor care nu le e sunt simpatici, aroganta in amvon, aroganta la telefon....

      Mesajul lui Branham, urmasii lui, dupa cum eu vad... invataturile acestuia precum si modul lor de comunicare, modul lor de exprimare si reprezentare a ceea ce ei au... este dominat in proportie de apr. 90% de 4 lucruri: MANDRIE, AROGANTA, TRUFIE, INCAPATANARE.

      Patru cai (cred ca sunt 6 cai, deloc frumosi...inca doi cai...prostie si naivitate)

      Ștergere
    24. Ai vazut ca lui Jeff chiar ii pasa de oamenii care au parasit adunarea, pentru ca el nu era "message enough"? S-a rugat ca aceia sa se intoarca. Mai bine a plecat el, decat sa se dezbine adunarea.

      Ștergere
    25. Viorel, de unde deduci ca un barbat nu se poate recasatori in anumite situatii?

      Ștergere
    26. Casătorie, divorţ, despărţire şi recăsătorie.....

      Cred că este cea mai încâlcită temă şi nu aş vrea să mă bag în aceasta. Doar vreau să vă îndemn să nu „judecaţi” prea repede, şi „după lege” (nu cea a lui Moise) ci într-un mod legalist.

      Am auzit atâtea prostii la Mesaj, de ex. de femei „legate” pentru tot restul vieţii pentru că şi-au dat o promisiune şi apoi băiatul tâmpit, influenţat de părinţi, pastori sau alţti „deştepţi” a rupt logodna şi s-a însurat cu alta. Este de folos să aplicăm „legea” (oricare ar fi) şi să stricăm viitorul tinerei fete, care nu mai are voie să se căsătorească niciodată pentru că în ochii lui Dumnezeu „are un bărbat”???

      Vreau să vă mai spun şi că nu sunt de părerea lui Viorel. Nu este deloc creştinesc şi „ca dracu”, şi nici voia lui Isus Cristos ca un bărbat sau o femeie să nu îşi refacă viaţa dacă în căsătoria anterioară au fost înşelaţi” sau aceasta a mers „ca dracu” (nu a mers).

      Ştiu că nu veţi fi de acord cu mine, branhamişti, nebranhamişti, de toate culorile, dar v-am spus doar ceea ce cred eu, bazat pe o citire mai atentă a Bibliei, nu vă cer să fiţi de aceaşi părere.

      Atâta vreau să spun, nu fiţi legalişti că vă băgaţi în tiparul lui Branham. Nu încercaţi să fiţi „sfinţi” cu orcie preţ dar în schimb să distrugeţi vieţi. Dumnezeu să vă binecuvânteze. Shalom.

      ABEL

      Ștergere
    27. 1 Corinteni 7:10-12
      Cornilescu (RMNN)
      10 Celor căsătoriţi, le poruncesc nu eu, ci Domnul, ca nevasta să nu se despartă de bărbat.
      11 (Dacă este despărţită, să rămînă nemăritată, sau să se împace cu bărbatul ei.) Şi nici bărbatul să nu-şi lase nevasta.

      Nu am înțeles niciodată de ce o temă asa de simpla cu o mână de versete care o reglementează sa devină asa complicata în special pentru cei care vor cu orice preț sa fie permisivi.

      Nu vei găsi nicăieri ca Hristos a permis părții înșelate să-și "refaca" viața.

      Ștergere
    28. Citeste din nou. Cu atentie!

      Ștergere
    29. NIci in Matei 19 nici in vers 11 de mai sus nu spune nimic despre ce am intrebat eu. Acolo si aici spune clar ca barbatul nu are dreptul sa isi lase nevasta si sa i-a pe alta. La asta zic amin.
      Dar eu vorbesc despre faptul ca nu gasesc nicaieri in Biblie restrictie pentru partea care a fost parasita, lasata balta.

      Ba chiar am gasit multe...dar prefer sa pornesc un mic articol cu aceasta tema poate chiar dupa articolul lui Abel si acolo sa dezbatem.

      Agree with me brothers??

      Ștergere
    30. Viorele citeste mai atent.Scrie clar: ""....ca nevasta să nu se despartă de bărbat. Dacă este despărţită, să rămînă nemăritată, sau să se împace cu bărbatul ei.)"".

      Deci se refera la decizia femeii adica o hotarare care vine din partea ei.Nu daca este despartita din cauza sotului ea sa ramana despartita.Nici gand asa ceva.Fiindca la sfarsit scrie clar:"" ....sau să se împace cu bărbatul ei."".

      Ai prins ideea?

      Ștergere
    31. O sa dezbatem la următorul articol. Oricum e o temă simpluta de rangul 7 în raport cu se dezbate acum, și anume Dumnezeirea care e de prim rang.

      Ștergere
    32. Dumnezeirea a fost simpluta. Eu încă mă mai gândesc dacă să mă bag în asta sau nu...

      Ștergere
  6. Domnule ABEL te-ai uitat in BIBLIE sa vezi ce scrie BIBLIA despre dumneata?
    IONEL.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Geneza 4:2-8.

      Dar despre Dumneata ce scrie?

      Ștergere
    2. Domnule Ionel, dumneata ai intrebat ce scrie BIBLIA despre ABEL. Ti-am raspuns cu bun simţ.

      Nu înţeleg de unde ai scornit dumneata că Domnul ABEL se îmbracă în hainele lui CAIN?

      Apoi, Domnul ABEL (din Biblie) nici măcar nu era creştin, aşa că putea să îmbrace ce izmene doreşte sau chiar şi nişte frunze de smochin, haină moştenită de la tatăl domniei sale.

      Fratele lui Cain

      Ștergere
  7. Domnule ABEL poti sa-mi spui cum sau cu ce trebuie sa se imbrace un CRESTIN?
    IONEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ionele draga sunt articole in care s-au dezbatut aceste subiecte nu are ros sa le tot amintiti la nesfarsit intr-un alt articol cu alt subiect.

      Aici este: http://mesajul.blogspot.ro/2014/03/imbracamintea-femeii.html

      Si acolo pune intrebarile care doresti. Shalom

      Ștergere
    2. Domnule Ionel, dumneata cand ai de gand sa raspunzi la raspunsurile noastre?

      Ștergere
    3. Lasă-l, eu i-am spus clar că o să-i răspund la întrebările lui, deşi mă îndoiesc că el ne va răspunde ceva...

      Nu mai consider necesar, de acum înainte să-i mai răspund la întrebări. Decât dacă consider că este ceva de interes general şi benefic pentru toţi.

      ABEL

      Ștergere
  8. Mesajul de ramas bun al lui Jeff Jenkins:

    Fr. Steven Strooh a dat un mesaj general de Ziua Mamei în care a vorbit una alta despre rolul femeii şi al mamei. La final, l-a introdus pe Jeff spunând că "aceasta este o parte necesară a procesului"...

    Jeff a spus printre altele:

    "A fost multă emoţie, durere, am plâns, am plâns, am plâns timp de 7 săptămâni. Eram într-un conflict de doi ani, o luptă cu mine însumi."

    "Am fost aici cu voi 33 ani şi 7 luni... Aceasta este cea mai grea zi din viaţă"

    "Am suferit multe împreună şi veţi suferi multe fără mine"

    "Am încercat să fiu neutru şi să ţin o cărare dreaptă (de echilibru)"

    "Nu m-au forţat bătrânii nici diaconii să plec. Eu nu sunt "destul la mesaj" pentru o mişcare a mesajului. Nu am fost "mesaj destul" de mult timp, şi de aceea oameni au fost răniţi, au plecat. Eu nu am predicat conform ortodoxiei mesajului. Nu că predic anti-mesaj ci nu predic destul mesaj"

    "Era ceva ce am vorbit în legătură cu norul acum nişte ani, într-o miercuri seara, am recapitulat aceasta şi ca un rezultat al acesteia, părtăşia şi serviciul s-au evaporat şi mulţi slujitori nu au mai dorit să aibă părtăşie cu mine când am încercat să le explic credinţa mea. Nu era greşeala lor, era greşeala mea. Deci norul... de atunci am devenit radiocactiv..."

    "Acum 28 ani am înţeles natura norului, voi toţi o cunoaşteţi, dacă nu, este uşor să aflaţi..."

    "Astăzi nu voi explica motivele retragerii mele, pentru că bâtrânii au spus că voi nu vreţi să le auziţi, majoritatea oamenilor nu doreşte să le audă aşa că voi respecta pe bătrâni şi pe voi şi nu vă voi spune motivele"

    "Am aici o pagină şi jumătate de motive"

    În continuare a mulţumit personal unor oameni pentru unele cadouri primite: (costumul, pantofii de pe el, Biblia).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...continuare...

      "Celor de pe internet le spun că nu a fost o lovitură de stat, nimeni nu m-a impins afara din functie, soţia nu a divortat si nu am murit..."

      "Eu trebuie sa fac ceea ce imi spune constiinta si eu trebuie sa trăiesc in capul şi in pielea mea. Astfel, aceasta îmi cade greu, cum am spus, nu o pot explica în cuvinte..."

      "Aţi ştiut că niciodată nu am avut o separare a bisericii? Slujba iubeşte oile, la fel cum şi eu iubesc oile..."

      "Eu vreau să spun că noi ne vom vedea afară în oraş, atunci să nu mergeţi pe trotuarul celălalt, pentru că eu vă voi urmări şi vă voi da o îmbrăţişare. Eu o să vă văd la WalMart, o să vă văd la Sam's, la Captain Dees, o să vă văd în Răpire."

      "Am primit multe mesaje şi emailuri, cu sutele, şi fiecare din ele a fost foarte preţios, foarte încurajator. Vreau să spun audienţei din internet să nu bombardeze biserica cu apeluri despre toate variabilele pentru care pastorul se retrage. Puteţi să mă sunaţi pe mine sau să îmi daţi un email."

      "Eu nu pot să spun cât de mult îmi veţi lipsi, dar este un pas important pentru mine şi vă rog să vă rugaţi pentru mine. Cum am spus, nu voi spune aici motivele pentru care mă retrag, probabil cândva le voi publica pe Internet, am în total 33 de pagini pe care vroiam să le aduc, dar... este Ziua Mamei şi nu vreau să fac aceasta."

      "Oamenii spun: Nu te simţi vinovat, prost? Da, eu mă simt vinovat şi prost. Eu nu vreau să părăsesc acest post, dar eu TREBUIE. Cândvă, mai tărziu, noi toţi vom înţelege. Eu ştiu că Dumnezeu este în control, eu cred în Romani 8:28 şi că Dumnezeu vede trecutul, prezentul, vede mult mai departe pe cale şi înţelege."

      "Eu de asemenea mă rog, pentru că din cauză că nu sunt destul de ortodox în mesaj, că sunt alţi slujitori care se vor întoarce şi vor predica mai mult material din mesaj, şi atunci veţi avea mai mulţi slujitori ai mesajului şi părtăşie destulă pentru că voi aveţi nevoie de aceasta. Eu nu am vrut să fiu singurul slujitor, am vrut să fie alţi 3-4 slujitori - şi aceasta era vina mea... Mă rog să fie mai bine"

      A urmat o rugăciune în care a spus:

      "Eu mă rog ca cei care au plecat din cauză că nu eram "destul la mesaj" să vină înapoi."

      "Doamne, nu am păstorit doar o Biserică, am păstorit pe prietenii mei cei mai buni, oameni pe care cu adevărat îi iubesc din toată inima, nimeni nu poate nega aceasta."

      "Tată, poartă-mă în continuare, şi această adunare, ca să prospere, să meargă înainte, Cristos să aibă întâietate. Isus să fie înălţat"

      A mulţumit pentru cuvântul adus înainte de fratele Steven şi pentru cântările preţioase ale Sionului. A spus că îi va fi dor de cântări şi a amintit în special şi cu nume pe muzicienii de la pian, orgă, bass, tobe.

      A propus să se cânte cântarea "Eu te iubesc, Doamne, şi mă închin Ţie."

      Apoi a plecat...


      Dumnezeu sa te binecuvanteze, frate Jenkins. Si eu te-am apreciat mult, cand inca mai eram la Mesaj. Acum ai dat dovada de mare caracter. Nu ai tinut la slujba de pastor si nu ai facut compromisuri cu constiinta ta.

      ABEL

      Ștergere
    2. Multumim mult Abel. Ai facut o treaba fantastica aici.
      Incheierea e totala. Multumesc mult frate.

      Ștergere
    3. Da, ceva m-a legat cumva de acest frate.

      Acum am terminat materialul cu trinitatea şi e pe drum la tine.

      Branhamistii sa se tina bine, urmeaza cutremurul, dar nu ăla prezis de Profetul lor :D

      Ștergere
    4. Dacă asa sta treaba atunci trebuie construite adăposturi sau ma rog corturi pentru refugiați.
      Știu ca Ap Pavel cunoștea tehnica, mai știe cineva cum?

      Ștergere
    5. Se lucreaza la aceasta.

      Ștergere
    6. Noah era constructor de corăbii...

      Ștergere
    7. Potop nu cred ca o sa mai fie...

      Ștergere
    8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    9. Poate se mai scufundă vreo coastă, la cutremur...
      (Cea care îi lipseşte lui Adam)

      Ștergere
    10. S-a scufundat demult... și se tot mai afunda.
      Rechinii-s la prăjit.
      Destul ne-au mai vrăjit.
      Vine Căldura Mare. O Mare pustie sau pustiire . Ne trebuie aripi.

      Ștergere
    11. Mare minune ca o adunare la mesaj sa nu fie dezbinare timp de 30 de ani. Arata seriozitate si maturitate. Iar cei care au plecat nu de mult de la ei au plecat ca el nu mai ii aprofunda in mesaj prea mult.

      Ștergere
  9. Multumesc pentru traducere!

    RăspundețiȘtergere
  10. William Branham: Titlu Predica: Întrebări și Răspunsuri, Jeffersonville, Indiana, 1964 23 august 1035 PM-Q-308 093 308.
    Dragă frate Branham, în cazul în care un copil se naște din afara căsătoriei, poate acest copil vreodată fi salvat sau sa mearga în răpire?

    Salvat? De sigur, cred că copilul ar putea fi ... Copilul nu poate ajuta la ceea ce a fost făcut. Acest lucru este adevărat. Dar eu ... Despre a merge în răpire ... salvate, aș spune, "Da." Dar în răpirea este o sămânță predestinat, care merge în răpire. Și eu nu pot să cred că adulterul a fost o sămânță predestinat. Ai înțeles? Vezi? Cred că oamenii pot, copilul poate fi salvat; el nu are nici un drept propriu. Este un act groaznic și lucruri. Dar acum, în Vechiul Testament, când un copil a fost nascut un copil bastard, nu putea nici măcar intra în adunarea Domnului pentru zece generatii, patru sute și ceva de ani, așa de rău a fost blestemul. Gândește-te la asta. Un copil nevinovat, stra, stra stra stra stra stra stra stra nepoții,,,,,,,,, doar cred, stra, stra, stra de zece nepoți al copilului, nu a putut intra în adunarea lui Dumnezeu. Asta-i drept. Dar vezi tu, nu era nimic acolo suficient de puternic pentru a ierta păcatul. Sângele Vechiului Testament nu a iertat păcatele; a acoperit păcatele. Dar sângele lui Isus Hristos, ea divorțează. Asta e diferit acum. Când sângele lui Isus Hristos vine, e diferit.


    Intrebarea mea e : Unde face biblia diferenta intre cei salvati si cei rapiti? Avem un text biblic sa spunem ca uni pot fi salvati si alti rapiti?

    RăspundețiȘtergere
  11. dovada medicala pt invieri din morti nu o sa ai niciodata... ni de lla cele pe care le-a facut Hristos... si chiar daca ar face in zilele noastre.
    Da unii pastori au dreptul sa casatoreasca dar aici in toate certificatele au fost atestate de altii casatoria a fost declarata in virtutea unui act oficial.
    daca gasiti undeva pe toate casetele unde Branham ar fi zis ca e ok sa te casatoresti precum fratii lui atunci ma mai gandesc pana atunci faceti PROPAGANDA ca doar e la MODA.
    cand era la moda sa fii branhamisti probabil erati in frunte

    RăspundețiȘtergere
  12. Business in toată regula. O editura care face bani și investește sute de milioane. Chiar faptul ca au invocat dreptul de autor mi se pare cât se poate de corect și legal.
    Nu știu cât de frățește sau împărțit. Ca am înțeles ca Sarah Branham a cam rămas pe dinafară. O cotă măcar din dreptul de autor I s-ar fi cuvenit.

    RăspundețiȘtergere
  13. Urmăriţi înregistrarea mesajului fratelui Jenkins aici:
    https://www.youtube.com/watch?v=SxhIF_1yJlk

    Am revăzut-o şi eu, şi m-am gândit, ce treabă urâta din partea baronilor din biserică. Fratele este chemat sau vrea să vină în faţa adunării pentru a-şi expune credinţa sa, dar i se spune din start că biserica nu vrea să audă motivele lui. Dar cine sunt aceşti baroni bătrâni şi de unde vor să ştie dacă biserica vrea sau nu să audă ce are să le spună pastorul lor? Mă întreb, de câte ori au venit unul şi altul cu diverse probleme la fratele păstor în 33 ani şi de câte ori acesta le-a spus „Nu vreau să aud problema ta”...

    Dar ştiţi cum e, când cinema nu mai este conform Mesajului, el este automat pus la o parte, expulzat, nu mai are voie să vină la amvon. Sunt sigur că fratelui Jenkins i s-au pus interdicţiiu sau i s-a spus exact ce trebuie să spună şi ce nu.

    Şi asta în Statele Unite ale Americii, o ţară ce se vrea liberă. RUŞINE!

    Dar pot să îl înţeleg perfect pe Jeff. Aşa au procedat şi cu mine, când am încercat să le spun unora din adunarea mea despre întrebările pe care le am cu privire la Branham şi Mesaj. Nu au vrut să asculte, mai că nu s-au ţinut de urechi. Nu au vrut să accepte pur şi simplu că sunt probleme grave. S-au purtat ca struţoaica care îşi bagă capul în nisip, pentru a nu vedea ADEVĂRUL.

    Le este frică de acesta. Le este frică pentru ei, familiile lor, membrii adunărilor lor. Le este frică că poate aceştia aud adevărul şi adevărul îi va elibera. Asta este caracteristic branhamiştilor.

    ABEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rusine celor de la mesaj intradevar. Chiar acum am postat ceva despre aroganta urmasilor lui Branham.

      Ai dreptate. LE ESTE FRICA.

      DAR ASTA NE AJUTA DEOARECE FRICA ESTE SEMNUL CA AVEM CEVA MULT MAI PUTERNIC DECAT AU EI !

      Ca suntem puternici prin Cuvantul lui Dumnezeu, nu prin noi insine, care a descoperit FRAUDATORUL SPIRITUAL AL SECOLULUI 20.

      Ce frumos ai zis: "Mă întreb, de câte ori au venit unul şi altul cu diverse probleme la fratele păstor în 33 ani şi de câte ori acesta le-a spus „Nu vreau să aud problema ta”...

      Inspirativ.

      ADICA NU VOR SA AUDA DE CE ANUME ISI DA DEMISIA PASTORUL LOR DUPA 33 DE ANI DE SLUJIRE???

      UNDE S-A MAI VAZUT ASA CEVA???

      Acuma realizez ca de fapt situatia a fost mult mai tensionata decat credeam...

      Ștergere
    2. Pai toata treaba aia a fost o farsa, o inscenare...

      Eu il respect mult si pe fr Steven Strooh, dar a vorbit aiurea o ora despre Ziua mamei, de parca nu ar fi fost nimic. Si cantarile s-au prelungit in nestire, si inainte si dupa el. Apoi, cand "l-a introdus" pe fr. Jenkins, (ca pe un vizitator de pe alta planeta) a spus: "ACEASTA ESTE O PARTE NECESARA A PROCESULUI". Si apoi, ce ramas buln jalnic, o usorara atingere pe brat a fratelui responsabil cu cantarile? De parca s-ar fi temut sa ia LEPRA?

      Cred ca si acestia au fost monitorizati de "baronii" de la usa, dar prezic ca fr. Steven Strooh nu va mai sta mult acolo, si va iesi si el.

      Si lui Jeff i-a zis unul in casca "stinge-ti bai telefonul ala, nu auzi cum pârâie?"

      ABEL

      Ștergere
    3. Nicaieri in Romania nu am auzit de asa ceva.

      Ca un pastor sa cedeze functia lui doar ca adunarea sa nu se dezbine. Dimpotriva. Am vazut cum asmut pe unii impotriva altora ca ei sa castige. Incapatanati,ambitiosi, bataiosi, suna membrii adunarii si spun lucruri murdare despre cei cu care este in competitie sau dusmanie...cu alte cuvinte ROMANI SUNT necalificati nici spiritual nici intelectual pentru a conduce poporul Domnului.

      Intelegi de ce tot vorbesc despre leadership de calitate? Romania nu stie de asa ceva.

      Fratii m-au criticat si mustrat ca am studiat leadershipul.
      Imi pare rau ca nu am inceput mai repede cand am dat de primele carti ale lui John Maxwell prin 2003.

      Dumnezeu mi-a dat in drum multe multe oportunitati, lideri in afaceri, in politica, in ONG...viata mea ar fi fost altfel...dar nu am vrut asa ceva....mi-e mi-a trebuit Mesajul Mesajul Mesajul...eu vorbesc de altii ca sunt aiurea?
      Eu am fost cel mai prost si naiv om de pe planeta Pamant.

      Arogant...naiv...mediocru..orbit de stralucirea "ingerului laodicean" care era de fapt vai de mama lui...Pana si Isus il face: orb, gol, ticalos, nenorocit, sarac si GOL.

      Cum sa fi fost eu altfel decat el?

      Nu aveam cum....eram la fel....ba mai rau ca el...

      Ștergere
    4. Fa mai departe, este un lucru bun. Nu asculta la ce zice unu si altu.

      Ștergere
    5. nu e bine sa dai vina pe altii pt" Arogant...naiv...mediocru..orbit"
      fiecare va fi tras la raspundere pt actiunile lui. ei pt ca teau dus si tun pentru ca te-ai dus cu ei.
      asumati repsonsabilitatea pt actiunile tale.
      daca vrei sa arati ceva sa se vada diferenta
      daca tot ceri lidership de la altii o sa primesti de nu o sa poti duce



      Ștergere
    6. Tocmai asta am si spus, daca recitesti..."eu vorbesc de altii ca sunt aiurea?
      Eu am fost cel mai prost si naiv om de pe planeta Pamant."

      Mi-am asumat...au fost deciziile mele gresite...nici ei nici eu nu stiam ca mesajul nu era ce pretindea...am gresit eu in primul rand...nu ezit sa recunosc...dar problema nu era doar la mesaj...ci si la noi ca oameni...am ramas tot asa....ii vad pe unii sunt mai seci si goi decat acum 10 ani...imbatraniti...nefericiti desi au casa, au familie....sunt deprimati...multi pe idei din anii 50...nu am reusit sa crestem ca lideri....

      Aceleasi idei....am mai zis...noi din 90 incoace, ne preocupa mereu
      cand Papa de la Roma va merge la Ierusalim?
      Vine rapirea Miresei.
      Cand California se va scufunda?
      Cand cele 7 tunete vor tuna?
      Cand Billy Paul va fi batran?
      Cand va conduce o femeie America?
      Cand apare moneda unica?
      Cand vine Noua Ordine Mondiala? "Fratele Branham a vorbit despre asta?" sau "A zis despre astalalta ceva?"

      Nu dau vina pe cineva anume...dar la modul general in Romania am ramas tare in urma...cand citesc carti sau merg la cursuri sau seminarii...sunt socat ca parca aia stiu despre cutare pastor cutare predicator din mesaj...dar ei doar prezinta diferenta dintre caracterele de conducere...multe bazate pe mentalitati inguste, egoiste, meschine...lipsite de orice perspectiva de dezvoltare a comunitatii...imi vin in minte multe faze din trecut...greselile mele si ale altora...

      Noi nu stim nimic despre conducerea calificata spirituala bazata pe intelepciunea, caracterul, iubirea si dreptatea Domnului Isus Cristos si de intentiile Acestuia vis a vis de popor si societate.

      MAI NIMIC NU STIM, DECAT INCHIPUIRI.

      Ștergere
    7. Şi eu mă pocăiesc, fraţilor.

      Am îndepărtat un frate scump dintr-o denominaţie pentru că acum vreo 10 ani făcea nişte cursuri de leadership (pe vremea aia nu ştiu cum le numea) şi vroia să meargă la teologie. (Nu a mers, era doar o dorinţă). Îngâmfatul de mine, i-am spus evident că seminariile teologice sunt de la diavolul, că Dumnezeu nu lucrează în modul ăla, bla, bla, bla, blaaaa.

      De atunci nu am mai auzit de el. Acum am văzut că e prin Elveţia, dar aş vrea să îl caut şi să îi cer iertare...

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
    8. Leadershipul de calitate este de dorit tuturor, deoarece el inspira, ridica si echipeaza pe toti oamenii, nu actioneaza bezmetic si fara sens sau cu partinire.

      Biblia este cea mai tare carte de leadership. Nimic din ea nu este inafara leadershipului, inclusiv 1 Cor 13.

      Ștergere
    9. Si tu?...Stai linistit...cred ca toti suntem vinovati de pacate grele in acest sens respingand oamenii si jignindu-i doar pentur ca nu erau cu noi...cred ca Domnul ne trimite un duh de pocainta....Jeff m-a inspirat mult cand a cedat TOTUL ca biserica sa nu se dezbine....ce spirit umil...

      Ștergere
    10. Si defapt la teologie se invata sensurile cuvintelor din Biblie.Care pentru cei neavizati sunt toate le fel . ASa cum e cazul cu imbracamintea barbateasca vs.femeiasca explicat clar de Abel.Deci daca nu se stie ce inseamna asta in intelesul adevarat original ,se ajunge la fanatism si separatism de cea mai joasa speta. Si asta fac sectele.Apoi se mandresc ca ei stiu si il cunosc pe D-zeu.

      Ștergere
    11. Sa nu credeti, ca un adeverat vultur, va manca din hrana putreda pe care o serviti voi aici. Lica, oricum iti multumesc pentru postari, caci aceasta ma face sa indragesc Mesajul cu atat mai mult. Cu cat doresti mai mult sa ii scoti pe frati de la Mesaj, nu ii vei putea. Oricum, vor iesi doar acei care niciodata nu au fost samanta roiala a lui Abraham. Cel putin se curata ogorul inainte de secerisi. Caci dupa cum a spus Isus, ingerii vor strange mai intai neghina pentru ardere, apoi vor strange in granar graul. Stii bine, ca in toate epocile Mesajul a fost defaimat, nu de lumea necredincioasa ci de cei mai religiosi oameni. Acum, Mesajul este defaimat tocmai prin gurile si mainile voastre. Il rastigniti pe Cristos pentru a doua oara. Faptul ca nu va veti putea intoarce la credinta niciodata, este pentru faptul ca voi ati hulit impotriva Duhului Sfant. Simplitatea, si confuzia aparenta in Mesaj, va face sa parasiti aceasta, caci este timpul in care Pleava scoate afara Bobul de Grau. Voua vi se pare ca cei credinciosi Mesajului sant pleava, dar ati gresit grav, caci este tocmai invers. Credeti voi, ca un adevarat credincios al Mesajului va parasi aceasta numai ca incercati voi sa aduceti argumentele voastre? NICIODATA. Aceasta ne intareste credinta mai mult decat voi veti putea crede.
      Totusi, te-as intreba, daca ii scoti pe oameni din "minciuna Mesajului", la ce ii vei duce? Inapoi in invatatura denominationala?
      Aroganta cu care va postati parerile depasesete orice limita. Daca ati avea dragoste in voi, chiar daca acesti "rataciti" au ratacit, voi ar fi trebuit sa ii indreptati cu duhul blandetii.
      Moise nu s-a certat cu Iane si Iambre, el a stiut ca Dumnezeu a vorbit cu el si i-a lasat doar in ratacirea lor. Asa ca va salut si eu si va las sa mergeti pe calea aleasa de voi. Dar va avertizez, ca va trebui sa dati socotela pentru ce faceti acum.
      Hai sa va mai scriu ceva, mai bine aleg sa fiu judecat de Dumnezeu pentru ca am crezut "minciunile Mesajului" decat sa fiu condamnat vesnic intr-o zi ca nu am crezut, daca atunci s-ar descoperii ca Mesajul Minciunii a fost totusi Mesajul Adevarului.

      Ștergere
    12. M-as fi mirat sa dea un branhamist un comentariu in care sa dovedeasca cu argumente ceea ce sustine ca ar fi "mesajul orei". Uitat-te ce ai scris mai frate. Nimic decat povesti.

      Nu-mi vine sa cred ca dupa atatea dovezi biblice ei sa fie legati nu de adevar ci de eroarea lui Branham. Dar e alegerea lor.

      Din pacate frate cuvintele tale sunt doar baliverne insiruite care nu ajuta pe nimeni. Tot comparatiile alea invechite negative, dar nimic din Biblie.

      Ce prostii vorbesti !!!!

      Daca crezi in Domnul Isus si te pocaiesti, esti mantuit, TU NUMAI CREZI BIBLIA????
      Nu mergi la judecata caci judecata a cazut asupra Lui.

      Ati uitat frate de adevar, cautand siguranta in mesajul haotic a lui Branham? Imi este profund MILA DE TINE. Esti pierdut total.

      Cum sa spui asemenea prostii frate draga? TU NU AI NEVOIE DE 1000000000 DE INGERI SI PROFETI SI MESAJELE LOR CA SA FII SALVAT. NU.

      Un miliard de ingeri si profeti care scutura Universul cu puterile lor, nu pot face nimic pentru mantuirea ta. Branham nici macar atat. Saracul de el.

      Tu nu cunosti Cuvantul frate daca vorbesti asa ceva legat de "mesajul minciunii".

      DOMNUL ISUS ESTE MAI MULT DECAT SUFICIENT PENTRU TINE. FRATE SUNT SOCAT.

      NU POT SA FAC NIMIC DECAT SA MA ROG SI SA ITI SCRIU AICI IN DRAGOSTEA LUI D-ZEU.

      Verifica tu ce cuvinte ratacite ai spus.

      V-A INSELAT BRANHAM INCAT UITE -PE FATA O SPUNETI- NU MAI CREDETI IN MANTUIREA PRIN JERTFA DOMNULUI ISUS CRISTOS si va "riscati" cu "mesajul orei".

      Pacat. Foarte mare pacat ca ati ajuns sa va puneti sufletul la risc pe cuvintele unui profet care a mintit de multe ori, cand exista deja siguranta deplina in ceea ce deja Domnul a facut la Golgota pentru mantuirea ta.

      Nici simpla teologie crestina, elementele de baza ale Evangheliei -nici macar aia- nu o cunoasteti, dar pe cine cunoaste, il desfiintati.

      Dar cu ce baliverne veniti si vorbiti se vede, nu te supara, ca pe voi insiva v-ati desfiintat, urand intelepciunea si Sfintele Scripturi.

      Daca tu vezi ca Branham a mintit dar totusi ramai la mesaj se vede ca nu are rost sa mai comentezi nimic aici, daca nu aduci dovezi. E plin blogul de povestile voastre dar NICI O DOVADA.

      Ar trebui sa va intrebati de ce nu aveti dovezi. Sau nu iti pasa ca nu ai dovezi la aproape nimic din mesaj?

      Mi-e mi-ar fi frica de Dumnezeu sa cred inceva ce se dovedeste ca nu are dovezi nici in Biblie nici in istorie.

      Du-te atunci frate drag si vezi ce spune Biblia despre cei care cred ceea este dovedit ca fals.
      Asta este nebunie totala.

      Ștergere
    13. Nu cred ca e corect sa te osandesti singur! Cel mai bine e sa verifici, daca ceea ce se expune aici esta corect sau nu.Sa sti ca nu Lica sau altcineva defaima mesajul, ci Branham insusi a facut asta. Noi doar aratam ca si alti sa vada asta!

      Ștergere
    14. Vulturul este pasare necurata.

      Ștergere
    15. Frate ce spui acolo? Domnul sa te ierte. Tu nu ai nevoie sa alegi sa fi judecat sau nu pentru Mesaj. In Hristos Domnul avem rascumpararea deplina in sangele Sau iertarea. Mesajul este total in afara acestei lucrari unice a lui Dumnezeu.

      Ștergere
    16. Indragesti mai mult mesajul lui Branham pentru ca nu cunosti inca adevarul Cuvantului lui Dumnezeu.

      Stii ce ma "scoate din sarite" la voi? PROSTIA DE DIMENSIUNEA UNIVERSALA. Meritati sa fiti mai intelepti putin.

      Hai sa-ti explic ceva totusi pentru ca sa iti arat ca te iubesc. Daca nu intelegi nici asta, nu mai intelegi veci nimic.

      Asculta cu atentie te rog.

      Noi inca nu am primit si vazut din partea voastra dovezi ca mesajul este corect, si nici datele din viata lui Branham, si nici cu 5 veniri ale lui Ilie, si nici cu norul, nici cu Epocile, nici cu vocea la Ohio, samd, etc.

      Pun litere mari sa nu uiti ce iti scriu frate draga. Hai sa lamurim odata cine este necredincios cu adevarat.

      DACA ATI FI AVUT TOATE ACESTE DOVEZI SI NOI NU AM FI CREZUT DESI AVETI DOVEZILE, NUMAI ATUNCI PUTEATI SA NE ACUZATI CA SUNTEM NECREDINCIOSI !

      ASA CA NICI MACAR BAZA UNUI DIALOG NU-L CUNOASTETI.

      NE ACUZATII. OK. INTELEG. DAR DE CE ACUZATI DE NECREDINTA??? CE NU AM CREZUT CAND ATI ADUS VREO DOVADA?

      DECI VOI NE ACUZATI DE NECREDINTA PE CAND NOI NU AM ARATAT NICI MACAR O NECREDINTA, FATA DE VREO DOVADA DIN PARTEA VOASTRA !

      ADUCETI FRATILOR DOVEZI CA SA VORBIM PE ELE.

      SI DACA AVETI 2-3 MARTURII, DOVEZI CLARE SI NOI NU LE CREDEM ATUNCI DA NE PUTETI SPUNE CA SUNTEM NECREDINCIOSI.

      DAR PANA ATUNCI NU AVETI ACEST DREPT. DUMNEZEU NU VA PERMITE ASA CEVA.

      IN SCHIMB NOI VA PUTEM ARATA CA SUNTETI NECREDINCIOSI BIBLIEI IN MULTE MULTE LOCURI SI ASTA DIN CAUZA LUI BRANHAM !

      PANA NU VENITI CU DOVEZI BIBLICE NU AVETI NICI UN DREPT SA NE NUMITI CUM NE NUMITI. Atata minte nu mai aveti sa judecati normal lucrurile?

      IN SCHIMB NOI AVEM TOT DREPTUL SA VA SPUNEM VOUA CA VA ARATATI MAI MULT LEGATI DE MINCIUNA LUI BRANHAM DECAT DE BIBLIE !

      Pace si intelepciune !

      Ștergere
    17. 1. The biggest lie that William Branham passed off to his followers was the “Gentile Elijah Prophet Lie”…that God promised to send a prophet to the Gentiles.
      2. On May 24, 1958 William Branham was preaching about Jesus meeting the woman at the well in a city of Sychar as he passed through Samaria. He said that - he had been - to that well.
      3. William Branham claimed to have visited the site of Mohammad’s grave.
      4. When giving his life story, William Branham says that his first encounter with Pentecostal people was when he had stopped by, on his way home from a trip, and attended a convention in Mishawaka, Indiana.
      5. On the mountain in Arizona, when William Branham was hunting, he said he saw a supernatural cloud and that he stood right under it.
      6. William Branham lied about the events (plural) surrounding the “Pillar of Fire” photograph that was taken at the Houston Coliseum.
      7. William Branham lied about his date of birth. He gave three dates, so at least two and perhaps all three are incorrect.
      8. William Branham lied when he said that the reason he spoke poor grammar was because his father died when he was a young and he had to support his family.
      9. William Branham lied when he stated that all of his visions had been fulfilled except the one where he was to pray for sick people in the tent.
      10. William Branham lied about seeing King George in Vancouver, CANADA.
      11. William Branham lied when he called and testified of Lee Vayle – as Dr. Vayle. 13.
      12. William Branham lied about the inspiration for his sermon entitled “A THINKING MAN'S FILTER” preached in August, 1965 when he said or implied it was inspired - by the Holy Spirit.
      13. William Branham lied about when and where he received the Baptism of the Holy Spirit.
      14. William Branham lied about nine (9) boys (brothers) all living in a one or two room cabin in Kentucky.
      15. William Branham lied when telling about his proposal to Hope and asking permission from her father Charlie.
      16. William Branham lied the many times he told of the 16 men who died during the construction of the Municipal Bridge.
      17. William Branham lied when he blamed Hollywood for elevating women to the status of a goddess …and as a result of Hollywood’s influence; women were now showing up on the money.
      18. William Branham lied when he said that the Courier Journal printed an article regarding the Supernatural Light at his 33’ Baptism and PACKED THE ARTICLE, AND IT WENT PLUMB ACROSS THE ASSOCIATED PRESS, PLUMB INTO CANADA.
      19. William Branham lied when he said: “I was born under Nazarite birth.”
      20. When asked, William Branham lied when he denied that he said … “Eve conceived Cain of the devil”.
      21. William Branham lied about being a professional boxer.
      22. William Branham lied about his prediction or prophecy, his THUS SAITH THE LORD, of judgment striking the west coast.
      23. William Branham lied when he said “… I was inspired to say, Joseph, thou art God's prophet."
      24. William Branham lied when he led his followers to believe he was a poor man with no money
      25. William Branham lied when he gave the multiple tragedies that befell the “Man from Windsor” for lying on his prayer card.

      Ștergere
    18. Pentru fratele cu teologia:

      Aici nici nu se serveste hrana pentru vulturi. Daca cauti asa ceva, incearca la un ZOO de pasari...

      Aici este un loc in care OAMENII isi impartasesc experiente si isi exprima puncte de vedere.

      Unii mai cu bun simt, altii... ca in Evul Mediu, sau... la piata de animale....

      Ștergere
    19. Nu am vrut sa raspund, insa totusi m-am decis sa raspund pentru ca credeti ca nu cunosc Scriptura. Hai sa va insir cateva lucruri. Nu ca sa ma dau mare aici pe acest blog, ci doar ca sa stiti ca intre credinciosii adevarati la Mesaj mai sant si oameni educati. Va dau cateva informatii despre mine, cu toate ca stiu ca veti gasi de comentat si in acestea. Dar nu ma intereseaza.
      1. Dupa liceu mi-am petrecut mult timp in studiu citind multe carti din diferite domenii. Am avut o biblioteca cu peste 2000 de carti.
      2. Cunosc Mesajul de peste 20 de ani. Am recitit predici dupa predici de nenumarate ori. Dar niciodata nu mi-a sarit in ochi greselile pe care le-ati enumerat mai sus. Ma considerati orb, dar nu-mi pasa.
      3. Presupuneti ca nu cunosc Biblia. Am facut teologie 4 ani la fara frecventa, si doi ani de consiliere spirituala la seral cu invatatori din Anglia, America si Ungaria.
      4. Am facut 3 ani de Informatica la seral.
      5. Dealungul anilor am invatat 7 meserii.
      Dupa cate v-am enumerat, va puteti da seama ca nu sant unul dintre aceia care nu merita respectul vostru.
      Ce argumente sa va aduc in favoarea Mesajului? Nu va aduc nici macar unul, pentru ca tot nu veti crede. Dar asta nu ma va deruta de pe calea pe care merg. Argumentul principal mi-l pastrez numai pentru mine si asta ma va pazi sa parasesc Calea cea ingusta.
      Nu dau nimic pe acuzatiile voastre. Insa puteti stii, ca nu mi-am gasit mantuirea in Branham, ci in Domnul Isus Cristos. Ori credeti ori nu, am ascultat sute de predici ale diferitelor pastori denominationali, si in mod exclusiv fiecare s-a considerat pe sine singurul care este corect. V-am ascultat si pe voi, si cu nimic nu santeti deosebiti de toti aceia pe care am ascultat pana acum, voi deasemenea va considerati numai pe voi insiva corecti.
      Chiar daca sant la Mesaj, nu apartin de nici-o linie, directie sau miscare. Mi-am pastrat credinta in Cuvantul Lui Dumnezeu intr-o inima simpla si smerita, cu toate ca am cunostinte vaste din diferite domenii. Cunostinte care nu m-au ingamfat, si nu m-au facut sa dispretuiesc pe altii, asa cum fac unii dintre voi, care au dat dovada de un caracter foarte slab.

      Ștergere
    20. Draga frate teologia

      Eu te felicit si te apreciez pentru faptul ca ai avut mereu dorinta sa inveti si sa te dezvolti, atat dpdv spiritual cat si profesional. Dar de ce gandesti ca cineva ar avea ceva de comentat la aceasta si ca nu ai merita respect? Pana la urma, era Branham cel care condamna cunostiinta, educatia, facultatile, etc. Poate ca te-ar condamna branhamistii pentru ca ai facut teologia, pentru ca stii bine ce spune Branham despre seminariile teologice. Noi cel putin (cei care ne-am distantat de Mesaj) nu vedem in general un lucru rau in aceasta. Orice lucru are doua fete, si cu un ciocan poti sa faci ceva util, sau poti sa dai la cineva in cap. Asa e si cu teologia, intr-o oarecare masura este buna si utila, dar uneori poate deveni aberanta. Asta depinde cu totul de inclinatia omului, care foloseste "unealta".

      Nimeni nu te acuza cu nimic, citeste mai cu atentie. Fireste ca esti liber sa crezi ce doresti, aici nimeni nu te judeca pentru ce crezi tu.

      Am crezut ca vei participa la dialog, dar vad ca nu doresti sa ne impartasesti argumentele tale in favoarea Mesajului, numai de tine stiute.In afara ca ne-ai spus un pic despre viata ta (lucruri pe care am afirmat deja ca le apreciez) doar ne acuzi pe noi, ca te dispretuim si altele. Dar daca ar fi sa reiau ce ai spus la primul tau comentariu, mie mi se pare ca tu esti cel care ne condamni pe noi:

      "- aici se serveste "hrana putreda"
      - nu suntem "samanta roiala a lui Abraham"
      - noi suntem "neghina" care se strange inainte de seceris
      - noi defaimam mesajul
      (nu, dar ii aratam si fata nevazuta, urâta)
      - noi suntem "pleava"
      - noi suntem arogant
      - noi suntem lipsiti de dragoste
      - noi mergem in ratacirea noastra"

      E asta un mod civilizat prin care cineva isi face intrarea intr-un loc public? Ia inchipuie-ti ca mergi intr-o piata, un magazin sau la o sedinta, unde sunt oameni pe care nici nu ii cunosti si incepi sa strigi in gura mare impotriva lor. Apoi tot tu sa te plangi ca toti sunt impotriva ta si te condamna...

      Si inca ceva, si unii din noi au stat 20 ani in Mesaj si au fost si pe la alte biserici inainte. Nu este asa ca toti pastorii se cred infailibili. Si faptul ca nu ti-ai dat seama, sau noi toti nu ne-am dat seama de greselile si contradictiile pe care le dezbatem aici se trage de la faptul ca acum 20 ani nu exista Internetul si atatea informatii usor accesibile, si nici programe de cautare si toata tehnica informationala. Dar fiecare a avut "necazuril" lui cu Mesajul sau contradictiile, insa am incercat mereu sa le negam, sa le "exlicam" cumva. Acum insa treburile se "ingroasa" si nu mai putem duce toate aceste lucruri, asa ca am decis sa nu mai credem acest asa zis "Mesaj al Orei" si pe Profetul sau.

      Care e treaba ta? Fiecare crede ce vrea. Treaba noastra nu e sa denigram pe nimeni ci sa aratam adevarata lumina in care umbla WMB pentru cel ce inca nu e sigur sau nu cunoaste si cealalta fata a lucrurilor.

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
  14. NON PROFIT .. eventual iau salarii oamenii... daca Sarah vroia sa munceasca lua si ea salar.. NU ISI SCOT BANI ASA CUM LE PLACE LOR PT CADILLACURI... sa ne linistim...merg vapoare cu literatura in toata lumea. nu cred ca o face lumea pt bani.. investitiile sunt mari pt ca tiparnitele costa ..cladirie costa si is in america ca daca erau in cluj erau probabil mult mai mari

    RăspundețiȘtergere
  15. Business suspect era daca nu aveau investitii si plateau ceva fima "cu interes" sa printeze si plateau in excess sau transport etc.

    RăspundețiȘtergere
  16. dar zici tu ceva de dreptul de autor. chiar daca ei nu ar face profit poate i s-ar cuveni partea ei sa i se plateasca. poate ar fi trebuit sa-si ceara partea ei. dar daca ea nu cere.

    RăspundețiȘtergere
  17. Cu asociatiile alea "non-profit" sunt mai multe lucruri in neregula. Printre altul, faptul ca trei oameni cu numele "Branham" au declarat ca NU SUNT INRUDITE. Ar fi destule lucruri pentru un viitor articol

    ABEL

    RăspundețiȘtergere
  18. Business-ul e business. Au personalitate juridica, conduc bine și eficient , se înțeleg bine frații, Urmașii la fel, și-au făcut bine trainingul ca sa poată administra sute de milioane. Sunt oameni de afaceri de calitate. Conduc mașini ieftine chiar dacă și-ar putea permite private jeturi ce mai... știu ce și cum trebuie.
    Funcții de biserica nu-i interesează ca după cum se vede dăunează. Mai zic câte o rugăciune de încheiere ca sa nu zică lumea ca sunt mândri și God bless you la ieșire și repede acasuca ca de mâine din nou la muncă.
    Când scad încasările mai fac un tur de promovare a produsului ca asa cer legile marketingului și voie bună.

    RăspundețiȘtergere
  19. Au invocat dreptul de autor fiindca la urma urmei ei au nascocit poza aceea cu pillar of fire si alte minuni si vindecari inchipuite adica inflorite muuult. Deci nu este de la D-zeu.Hehe...

    Isus ne spune:""fara plata ati primit fara plata sa dati.""

    RăspundețiȘtergere
  20. Aţi dat bani careva pe predicile fratelui Branham? E gratuit tot nu mai tot jigniţi pe cei care fac ceva.

    RăspundețiȘtergere
  21. Raspuns gresit frate Anonim! La Timisoara costa 1 leu fiecare brosura si in occidenr 1 euro fiecare!

    RăspundețiȘtergere
  22. As dori sa mai adaog ceva. Considerati acest adaos cum vreti voi. Chiar unul dintre pretinsii vostrii frati care era contra Fratelui Branham, a avut o vizita in Cer, dupa cum marturisea el, si l-a vazut pe Fratele Branham sezand pe un scaun de onoare printre ceilalti lucrartori ai evangheliei. A fot surprins, pentru ca el credea ca Fr. Branham a fost un eretic, un profet fals.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este nici o minunatie pentru mine. Eu sunt sigur ca Fr. Branham va sedea pe un scaun de onoare in cer. Si ceilalti lucratori ai Evangheliei de asemenea.

      Noi toti cand vom ajunge in cer ne vom minuna si vom fi surprinsi de foarte multe lucruri pe care nu le-am fi crezut posibile cand traiam pe pamant.

      Multa pace!
      ABEL

      Ștergere
    2. Ce a baut fratele ala? Stiu ca unii frati sunt foarte religiosi in adunari precum fariseii care judecau pe toti dar in casutele lor sunt foarte non conformisti vis-a-vis de bautura.

      Nu vezi ca e o contradictie?Adica pe pamant ii ataca pe toti calcand in picioare slujbele altor lucratori si acuma vine unu care a visat pe Branham cu alti lucratori la loc de cinste.

      Voi ne credeti fraieri? Un om care si-a ruinat misiunea pentru care a fost insarcinat adica vindecarea pentru bolnavi,nu vad sa fie la loc de cinste in Cer.Doar un adept al lui poate sa viseze asa ceva.Cine si-a ruinat misiunea pe pamant si-a ruinat-o si in Cer.Nu mai veniti cu minciuni dinastea sa il scoateti pe Branhamel mare profet.Mai ales ca in adunarile din Romania sunt niste prorociri de tot rasul.Doar aberatii si aiureli fara nici o noima.

      Ștergere
    3. Sunt cazuri, cel putin Pavel asa ne face sa intelegem...nu sunt sigur total- ca unii chiar daca aici cad, si ajung pe mana satanei "duhul lor sa fie mantuit"...

      Intr-o prorocie venita de la Hagin sau Lindsay se spunea ca a calcat gresit si pentru asta "satana il va lovi, dar lucrarile lui il vor urma si duhul lui va fi salvat" referindu-se la Branham.

      Nu stiu exact aceste lucruri cum functioneaza, dar stiu ca indiferent de situatie, MINCIUNA E MINCIUNA SI NU TREBUIE CREZUTA.

      Oameni care urmeaza mesajul sunt pusi la un test al credintei extraordinar: SUNT LEGATI DE ADEVAR SAU CRED ORICE EROARE VENITA DE LA BRANHAM?

      Stiu cat este de greu pentru ei. dar asta nu justifica sa nege adevarul cu atata aroganta si sa apere lucruri pe care chiar si ei le vad ca fiind false..

      Eu ma rog ca fratii sa aleaga pe Isus in loc de Branham si Evanghelia in loc de eroare.

      Ștergere
    4. Uite aici Lica;"" El va fi mantuit dar ca prin foc"". Undeva prin Corinteni.Am scris din memorie.Deci cel care a zidit paie va avea parte de foc la testul focului .Doar cel care si-a implinit menirea va primii coroana pe cap.Branham va fi mantuit dar ca prin foc.Fiindca el si-a ruinat misiunea,menirea de vindecator prin credinta!. In biserica universala D-zeu revarsa daruri potrivit lui Efeseni.Dar acestea sunt pentru toti .El nu trimite o singura slujba dupa modelul vechi testamental. ""Prorocii au tinut pana la Ioan..."".

      Deci si Branham a facut parte din biserica invizibila,universala .Si el ca si alti vindecatori s-au incadrat in textul din Efeseni ""D-zeu a stabilit in biserrica proroci,apostoli,daruri de vindecare..et"". Asa lucreaza D-zeu in perioada Harului. Doar EL stie cineva va transcende aceasta realitate fizica intr-o realitate hiperfizica .

      Deci ideea cu "'one-man show"" este nebilbica,face parte din vechiul legamant.Nu este conforma cu ceea ce ne spune Pavel despre ce a hotarat DUMNEZEU in Biserica Lui.Adica Biserica Lui de pe tot Pamantul si nu una locala.

      Aici ma gandesc si la E.Frank care este in acelasi duh legalist,vechi testamental ca si WMB.Acestia nu sunt dupa hotararea lui D-zeu fiindca El a hotarat SLUJBE la plural si una singura care sa le ataca pe celelalte. Noi traim in perioada Harului si nu a vechiul legamant unde ""un om era trimis la poporul lui D-zeu..."". Am citat tocmai din afirmatiile lui E.Frank.

      Aveti grija.Aici putem avem de aface cu o inselare bine pusa la punct.Chiar daca sunt folosite cuvinte biblice.Dar Isus Hristos nu isi anuleaza Harul pentru alti oameni si il resfrange asupra unui centru misionar din Germania.Asta e ratacire.Aveti mare grija.

      Ștergere
    5. "" El a hotarat SLUJBE la plural si una singura care sa le ataca pe celelalte. "". Vroiam sa scriu "" El a hotarat SLUJBE la plural si NU una singura care sa le ataca pe celelalte. "".

      Ștergere
    6. Am inteles. Multumesc. Si eu vad la fel.

      Ștergere
    7. Teologia, de unde ai citit pasajul in care spui ca la vazut cineva pe Branham in cer? Poate ne spui si noua sa nu murim prosti !

      Ștergere
  23. Asta se vrea un drept la replica serios? Hmmm...Folosiţi doar argumentele puerile si aiurite ale lui Branham . Vă dau un exemplu:

    Branham ca isi sustina atacul asupra teoriei trinitatii trage concluzia ca Duhul Sfant ar fi Tatal lui Isus.Si asta doar pentru faptul ca acest Duh Sfant l-ar concepe pe Isus.

    Branham uita ca Ap.Ioan spune ca ""Duhul Sfant purcede de la Tatal"'.

    Cand am citit exemplul care cica vrea Branham sa ni-l dea ca dovada ca nu exista trinitate,nu am putut sa citesc mai departe acest drept la replica.

    Nu am scris aceasta observatie fiindca cred in trinitate.Pentru mine personal Dumnezeu este unul singur si acesta este Tatal,dupa cum ne face cunoscut Isus insusi si apoi apostolii Sai in scrierile lor precum si in introducerea epistolelor. Deci nu sunt nici doi dumnezei nici trei nici cinci nici zece. "" ...noi avem un singur Dumnezeu :Tatal,si un singur Domn:Isus Hristos,prin care sunt toate lucrurile"". 1 Corinteni. Acest adevar il spune si insusi Isus in Evanghelii si apostolii in epistole,de zeci de ori.

    Deci argumentele si exemplele lui Branham sunt puerile,slabute si firesti.

    Branham a fost influentat de scrierile anticatolicism ale celor dinaintea lui,de aceea avea tendinta sa critice tot ceea ce catolicismul invata ,inclusiv trinitatea.

    Daca Branham credea ca si apostolii asa cum se lauda adeptii lui,atunci spunea ca si Pavel,Petru si ceilalti apostoli:

    ""Binecuvantat sa fie Dumnezeu,Tatal Domnului nostru Isus Hristos..."".In alta epistola scrie : ""...Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos..."". Deci asta invatau apostolii.Niciunde nu vedem ca apostolii invata ca Isus Hristos ar fi fost insusi Tatal Ceresc!.

    Dar Branham nu credea ca si apostolii ci credea si interpreta Biblia dupa capul lui. De aceea a lasat atata confuzie in urma lui in predici. El citea si prelua tot felul de teorii ale celor din urma lui,asa cum este si cea cu ""Dumezeu in 3 functii sau calitati"". Aceasta teorie poarta numele de Modalism ,si nu este inventia sau descoperirea lui Branham ci a unui individ numit Sabellius si care a trait in secolul 3 .

    Este interesant de observat ca ceea ce a invatat Sabellius adica faptul ca Tatal sa descoperit in V.T apoi Isus in Noul...etc,este exact CEEA CE PREDICA BRANHAM IN PREDICILE LUI!.

    Ca o concluzie:Daca va place sa credeti in Branham credeti.Este democratie si libertate. Dar nu mai minţiţi şi duceţi lumea in eroare că William Branham ar fi adus vreo descoperire sau revelaţie.

    Asta e minciună pe faţă.

    RăspundețiȘtergere
  24. Am uitat sa pun linkul despre modalism si originea teoriei cu Dumnezeu in 3 functii sau calitati,teorie pe care nu o invata nici un apostol!.

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Modalism

    RăspundețiȘtergere
  25. Mi se pare foarte de treaba si duhovnicesc acest frate pastor.A renuntat la tot pentru adevar si asta arata un caracter si o demnitate cu greu de egalat.Cati stiu ca mesajul este fals dar stau la conducere ca sa nu pearda bani si pozitie? Cam toti.

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.