miercuri, 30 octombrie 2013

Ewald Frank Rezumat video 10. 2013


Am primit prin email un clip de la un frate. Este interesant si e tradus in Ro.

Scoate in evidenta o aparenta armonie dar de fapt dezvaluie Cutia Pandorei si mai larg, contradictiile iesind imediat la suprafata.


Branham a vorbit despre anul 1977 in cel putin 4 locuri. Mereu a prezis. 

Si cartea Cele 7 Epoci a fost facuta conform cu indicatiile date lui Lee Vayle. Cand am fost la Jeffersonville, fratii de acolo mi-au spus ca Branham daduse BUN DE TIPAR la carte. A aprobat tiparirea ei.

Inseamna ca Branham o citise dupa ce a afirmat ca nu a citit-o, sau la cate a mai spus el, si nu au fost asa, nu m-as mira ca amnezia i-a facut feste si aici.

Pe benzi, chiar recent am citit din brosura cu Saptamanile lui Daniel -cand am cercetat faza aia cu ultima saptamana- si am ascultat pe benzi in engleza. 

BRANHAM SPUNE CLAR CA "prezic ca in 1977 va fi Mileniul."

Si la fel ca in Cartea Cele 7 Epoci, spune ca: "eu nu profetesc, sa nu iesiti sa spuneti ca fratele Branham a spus ca in 1977 se intampla...dar prezic...prezic ca in anul 1977.." Ce haotic.

In naivitatea lui, Branham nu a stiut ca un prezicator mincinos sau un profet mincinos, tot mincinos e. Daca nu iasa cumva, sa aiba acoperire totusi.

Fratele Frank incearca sa scape aparentele salvand anumite circumstante de la Branham, dar tot nu e corect. Tot nu e 100 % adevarat deoarece apoi ii face praf si ii desfiinteaza CELE MAI IMPORTANTE REVELATII ALE LUI BRANHAM DIN 1962 PANA LA MOARTE. (Tunetele, Apoc 10, Tragerea a 3-a, Numele cel nou din Pecetea a 7-a, credinta de rapire, etc.)

E ok ca Frank ne trimite inspre Cuvant, dar apoi spune ca profetul este un profet al Cuvantului, si imediat dupa aceea neaga pe fata tot ce spune "profetul" aproape zi de zi dupa 1962. 

Se contrazice.

Ewald Frank neaga tot ce a spus Branham legat de 7 tunete, pecetea a 7-a, Tragerea a treia, apoi in alta parte taie in bucati si Apoc. 10 care a fost vorbita de Branham cu pretentia DESCOPERIRII DIVINE "ASA VORBESTE DOMNUL". 

Branham numeste HRANA SPIRITUALA tocmai aceste descoperiri "venite" in 1963, nu se refera la botez, Cina Domnului, babilon, antihrist, etc. Acestea le invata si practica dintotdeauna, el fiind PASTOR PENTICOSTAL LA "TABERNACOLUL PENTICOSTAL"

Si e interesant ca tocmai de aceasta "hrana" E Frank nici nu vrea sa auda. O face piure, tocana, o neaga constant.

Daca Branham i-a spus: "asteapta cu distribuitia restului de hrana" ma gandesc ca se referea MAI ALES LA CEEA CE URMA SA VINA. 7 Peceti, 7 Tunete, Apoc 10:7,exact ce E Frank nu crede desi a primit acele benzi inregistrate cu aceste mesaje.

Nimic din cele 7 Peceti asa zis descoperite de Branham NU SUNT INAFARA APOC 10 -dupa Branham citire- ceea ce Ewald Frank NEAGA VEHEMENT SI CHIAR ENERGIC dar crezand pe de alta parte Pecetile.

El numeste inchipuiri, interpretari false tot ce de fapt Branham le-a invatat clar, clar, clar (nu si biblic dar evident, vreau sa zic) si le-a repetat de sute de ori in ultimii 3 ani ai vietii sale.

Nu e ciudat ca aceste lucruri care par sa se lege atat de bine, de fapt in realitate nu se leaga deloc?

Exista o contradictie enorma si aici intre cei doi, care ambii pretind ca au chemare divina directa dar ei intre ei se contrazic flagrant.

Pearry Green a fost anul asta in Conventie la fratii cu Cele 7 Tunete care s-a tinut chiar la Tucson, Arizona. A fost si fr Blewett si fr Kohlebrenner si Billy Paul si altii. E o contrazicere din nou. Nu cred ca fr Frank minte, dar ceva nu e ok din nou. Peary Green o fi ca Dan Zamfirescu cel de la Parlamentul European despre care a scris revista germana STERN. Asta care zice DA-DA si voteaza DA la legi care se contrazic intre ele. Sau cine mai stie de ce e atat haos?

Ewald Frank trebuie sa apere slujba lui Branham neaparat. 

Caci daca Branham e fals, atunci nici chemarea lui nu mai e atat de ok. Dar pe de alta parte nici nu poate nega Cuvantul, Biblia, sub nici o forma, asa ca il face praf si pulbere pe Branham si doctrinele acestuia, dar nu pe fata, ci dand vina pe "unii frati care interpreteaza gresit mesajul".

Adevarul e ca acesti frati, bietii de ei, (de noi) am votat cu Branham ca si Zamfirescu in Parlamentul Europei. DA-DA la ceva ce se contrazice. 

Aici e paradoxul. In ochii lui Ewald Frank, "noi" suntem de vina pentru ca il credem pe Branham pentru ca acesta spune ca Dumnezeu i-a descoperit toate acele lucruri.

Asa deci, Ewald Frank ar trebui sa-l "mitralieze" direct pe Branham, in primul rand, pentru invataturile false pe care el le observa vadit si le demasca.

El demasca haosul din branhamism, dar de ce nu zice nimic despre adevaratul autor al confuziilor care este insusi William Branham? El critica pe alti frati pentru invataturi false. De ce? Nu e logic, nu e spiritual si nu e omeneste. La fel ca si branhamisti pe ex-branhamisti, E Frank critica pe branhamisti dar intr-o ceata fara claritate.

Stiti cum branhamistii ar avea dreptul sa ne bubuie cum o fac ei acum?

Daca TOTUL AR FI FOST IN ARMONIE INTRE ELE SI MAI ALES CU BIBLIA, SI ASA NOI SA NE OPUNEM, ATUNCI DA, NOI AM FI FOST CEI GRESITI. 


Abia atunci ar fi trebuit sa ne corectati. Sa ne aratati cu duhul blandetii, cum spune Biblia, ADEVARUL (mai nesimtitilor si uratilor la suflet).

Voi care ne-ati injosit si umilit si calcat in picioare, pentru ca VA SPUNEM ADEVARUL, voi ar fi trebuit sa ne ajutati daca ati fi avut cu ce daca s-ar fi dovedit ca suntem rataciti. Dar voi nu stiti asa ceva. Nu ati stiut niciodata asa ceva. 

Ne credeti chiar atat de prosti si inculti si nespirituali in asa masura incat daca ati fi avut dovezi biblice si dovezi din evenimentele din viata lui Branham ca fiind reale, nu am fi crezut? Dar nu ati aratat si dovedit si daruit nimic.

NU AVETI NIMIC BUN DE DARUIT. 

Dragi frati: Voi nu va puteti dovedi propria credinta. Nu puteti dovedi lucrurile in care credeti. Nu puteti dovedi nimic din ce predicati cu atat zel. Biblia va interzice sa predicati asa ceva. 

Pentru fiecare invatatura, profetie, revelatie, trebuiesc doi-trei martori, doua trei- marturii.

95% din ce credeti nu are NICI MACAR O SINGURA DOVADA ! Hei ! Helooooou, ma auziti?

NU AVETI NICI MACAR O SINGURA DOVADA nici cu Ilie, nici cu Branham prezent in norul ala fotografiat in 28 februarie 1963, nici cu Apoc 10:7, nici cu botezul de la raul Ohio din 1933, nici cu sapte ingeri au ridicat pe Branham in norul ala, nici ca Branham a descoperit cele Sapte Epoci, nici ca el a descoperit Divinitatea Suprema a lui Isus, nici ca el a descoperit botezul apostolic, nici ca lumina aia din poza, era deasupra capului sau, nimic, nimic, nimic.

Biblic vorbind, chiar daca ati fi avut dovezi solide -dar nu aveti NICI UNA- nici atunci nu aveati dreptul de a schimba Evanghelia cu "mesajul orei" si de a subordona autoritatea Scripturii, revelatiei prezicatorului Branham. 

Ce sa mai zic ca neavand NIMIC, totusi aveti tupeul arogant sa schimbati ordinea divina, pentru a lansa noua ordine branhamista: "credinta in mesager si in mesajul lui."

Nu vedeti cat de jalnica este de fapt situatia voastra? Si tot voi atacati si loviti pe cei care va doresc binele spunandu-va si dandu-va sute de dovezi?

Se pare ca si voi ca ingerul laodiceean, sunteti goi, ticalosi, orbi, nenorociti, saraci, SI NU O STITI. 

Aveti doar imaginatii bolnave, inchipuiri stricate? (cum chiar si Ewald Frank o spune branhamistilor.) Fac o paranteza cu o poza extrem de rara.
Paulaseer Lawrie si Ewald Frank la Manujothi Ashram Campmeetings in 1963

(Poza rara. Ewald Frank in 1963 in India cu Paulaseer Lawrie, omul despre care Branham a spus ca este "Cristos revenit pe pamant" si care ii era ucenic in acelasi timp. Nu am inteles niciodata de ce a zis asta despre Lawrie. Ewald Frank a avut zelul asta de a misiona inca de atunci.)

Stie el mai bine de ce zice asta de branhamisti. Dar tace pe de alta parte.

DACA BRANHAM NU AR FI ZIS IN 'NSPE FELURI ORICE SUBIECT, ATUNCI DA FRATII PUTEAU FI CRITICATI. DAR EI TOCMAI CA CRED IN CE BRANHAM A SPUS FIE ASTA SI CONFUZ. De la cap s-a imputit pestele numit branhamism.

Pretentiile lui Branham de a fi crezut si urmat NU SUNT VREDNICE DE CREZARE. Isus si Biblia sunt vrednice.

Mie mi-a raspuns amabil la email, fratele Frank, cand am intrebat despre Ilie si am pus problema asa cum e aici in blog, dar NU MI-A DAT UN RASPUNS BIBLIC LA INTREBAREA
"de ce in Maleahi 4:5, 6 sunt doua profetii despre Ilie pentru Israel, iar noi, cei de la mesaj avem trei. Ioan, Branham si Ilie?" Unul este scos din maneca cuiva.

Mai multe despre acest subiect cu Ilie aici: Profetul Ilie in grafica simpla

166 de comentarii:

  1. Sau poate tocmai de aceea Domnul la ridicat pe fratele Frank. Pentru a aduce oile ratacite la sfintele Scripturi, de la confuziile create de afirmatiile fratelui Branham.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.youtube.com/watch?v=1PYUsEN34g0

      Ștergere
    2. Exact asta mai va lipsea, adventistul Walter Veith, mega trâmbitas de Ghetto, sa va bage in gura aceeasi mancare rumegata de 200 ani, in blide noi...

      De vreo 50 ani bisericile chipurile se tot "unesc", cel putin de la Conciliul Vatican 2, din timpul lui Branham... Si fiecare Papa este "ultimul"...

      Si Domnul nu mai vine...

      Dar dati-o nainte copiii, tineti-o tot asa cu scenariile voastre mincinoase...

      https://oxigen2.net/2016/06/18/apocalipsa-dupa-iacob-mincinosul/

      Ștergere
  2. Ipoteze dupa ipoteze. Aceasta idee cu "one-man show" nu este biblica. Nu ai vazut ca Frank cu Branham se contrazic mult intre ei ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Frank nici macar nu predica invatatura celor 7 biserici.O considera nebiblica fiindca nu are suport biblic.Frank este mai conservator.Ramane strict la litera. Dar Branham predica si spune ca este o descoperire. Mesajul lui Branahm este mai "'romantic"",fiindca are si elemente cu piramide,cu descoperiri care nu au legatura strict cu litera Bibiliei. Poate Frank stie ca Branham a preluat invatatura celor 7 epoci si de aceea nu o predica deloc.

    Braham are multe lucruri care nu pot fi dovedite.Pe de alta parte Frank goleste mesajul lui Branham de fantastic,de elementele care dau farmec mesajului lui Branham adica descoperiri,marea piramida,ridicarea in Nor,si reduce totul la autoritatea literei.

    Si poate cel mai important:Branham nu predica aceeasi invatatura despre Dumnezeire cum predica Frank.

    Branham tot timpul spunea ca Tatal este in V.T, Fiul este in N.T iar Duhul Sfant este de la Rusalii incoace.

    Frank are o invatatura total diferita de Branham: Tata,Fiul si Duhul Sfant sau descoperit deodata in N.T,si in spate este tot D-zeu unde EL ar fi si regizorul si actorul.

    Apoi spune ca aceasta este descoperirea venita prin Branham. Dar nu este adevarat.Am studiat predicile lui Branham si nu am gasit invatatura care o predica Frank.

    Apoi Frank nu tine cont cand Branham predica de trinitate.El ia din predici doar ceea ce ii convine lui si isi face o invatatura proprie desre Dumnezeire apoi o numeste ""descoperirea divina"".

    Cred ca aici avem de aface aici cu o invatura plecata de la Branham si care este tot timpul modificata si adaptata circumstantelor de Frank si altii care au avut legatura cu mesajul lui Branham.

    RăspundețiȘtergere
  4. In urma cu apr 15-20 de ani cand fr Matei nu mai urma pe fr Frank, l-am auzit zicand intr-o vizita la Cluj, ceva ce m-a speriat, nu stiu daca e adevarat deplin, dar tind sa cred oarecum asta.

    Ca odata un frate din Africa, sau de origine africana ce locuia in Germani, nu retin exact totul, i-a zis fr Frank despre anumite invataturi ale lui Branham din Apoc 10, despre care sunt sute de dovezi in mesaj, dar fr Frank ar fi zis: "eu nu cred aceste minciuni ale lui Branham" si de aici a pornit si despartirea unei vechi prietenii intre Matei si Frank.
    Probabil Matei a ramas socat de asta si apoi s-au deschis subiectele ca sabiile.
    Pot fi speculatii, dar e evident ca intre cei doi exista o imensa contradictie si lipsa de armonie.

    Eu cand am fost la Krefeld in 1991 prima data, am stat cateva ore de vorba cu Ewald Frank, m-a dus la depozitul cu "hrana" primita din America. Avea intr-adevar sute de benzi cu mesajul, asa cum probabil si altii primeau regulat din SUA, eu crezand cu naivitate atunci ca el era singurul care primea, pana am citit in mai multe brosuri ca deja cei "doi buni prieteni" Leo si Gene, faceau benzi si le trimiteau in toata lumea contra cost.

    Initial prin ce ni se spunea era creata impresia ca Branham a fost foarte clar ca ucenicul lui din Germania ar fi un fel de continuator, urmas cu o slujba speciala, etc. abia in timp am aflat ca lucrurile nu stau chiar asa si ca exista aceasta prapastie uriasa intre cei doi, EF nefiind acceptat in SUA decat in cercuri restranse de la mesaj, multi de origine germana si acestia nefamiliarizati cu Apoc 10, 7 tunete, Tragerea a treia, etc.

    - Multi zic ca cred mesajul, dar ei nu stiu ca mesajul in ochii lui Branham nu este ce a demonstrat el pana prin 55-56 ci ceea ce a venit din 61 apoi 62 - 63. Adica revelatia ca el e ceva, cineva. Ilie, Fiul Omului, Ingerul mesager, etc si ca are ceva de zis. Multi nu stiu de aceste grave erori nebiblice.

    - Altii cred ca daca au cantat "Crede numai, crede numai" acest cantec trebuie aplicat la orice afirmatie a lui Branham.

    - Placa tot canta "crede numai crede numai" nestiind ca acest indemn biblic de a crede nu se aplica invataturilor nebiblice, falsificate, ci doar lucrurilor precum vindecarea, eliberarea, mantuirea, etc.

    Si cu ajutorul aceastei cantari i-a prostit Branham sa inainteze impreuna in eroare si ratacire.

    RăspundețiȘtergere
  5. faceti tot posibilul ca Adevarul si numai Adevarul sa ramana in picioare si tot ce este minciuna sa fie dat pe fata ca sa vada cat mai multi din cei inselati de acest zis (mesaj) sa se trezeasca la realitate .Domnul sa ne ajute sa nimicim minciuna si asta nu se poate doar prin Adevar cum bine stim Adevarul este Hristos Domnul nostru Isus,Lumineze Domnul calea celot ce sau abatut de la Adevar si sa se lase de calea ratacirii,e foarte greu pentru ai aduce inapoi la Adevar ,vad ca asa de usor au dat cu piciorul la sfantul Cuvant a Lui Dumnezeu si au luat in brate o alta invatatura care nu o gasim in Biblie ,aceasta invatatura ma despartit spiritual de sotul meu el merge la aceasta grupare,de cand fregventeaza aceasta grupare noi nu avem Pacea pe care o da Domnul,eu gasesc foarte multe care nu sant in regula, ce sa mai zic este o adevarata lupta ,doar Domnul daca se mai indura de aceasta situatue si cred ca la fel mai sant si altele ,.Dumnezeu sa-si scoata poporul Lui la Lumina Adevarata .Doamne ai mila de poporul Tau de pretutindeni ,Amin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai asteptati inca putin stimata doamna,pana se ridica Conciliul Ecumenic...atunci veti avea ocazia sa-l vindeti pe sotul dumneavoastra.
      Daca ei ai vor da drumul,si asta este foarte posibil,intr-o dimineata veti vedea ca nu mai este langa dumneavoastra.Atunci o sa va amintiti ca tocmai ati pierdut rapirea.

      Ștergere
    2. Ce prostii sustine branhamistul.Nu va exista niciodata un consiliu ecumenic care sa impuna la oameni ce sa creada.Evul Mediu e stins de mult fanaticule.Asta e o prostie propagata de WMB de vreo 50 de ani.De atunci se tot asteapta consiliul ecumenic si prabusirea Americii.

      Intr-o lume cu miliarde oameni si tot felul de religii si credintae,este absurd sa se impuna un model de gandire religioasa.Ca si cum sar impune un fel de imbracaminte.

      Sunteti manipulati de liderii vostrii care va vor prosti si cu mintea scurta,sa decartati zeciuielile de rigoare si sa fiti usor de manipulat.

      Mai degraba la voi este ca la inchipuitul vostru consiuliu ecumenic.Asta e ironia situatiei.La voi in adunarile voastre cine nu se conformeaza si nu se imbraca asa cum vrea unu sau altu,cine gandeste cu propria lui minte este pus la zid si atacat cu predici de la amvon.

      Aici este problema defapt dar din reflex aruncati problema in alta parte,fiindca va este frica sa recunoasteti si sa accepti ca tocmai in adunarile voastre predomina aceasta stare,si nu intr-un inchipuit consiliul ecumenic care este asteptat de aproape 60 de ani.



      Ștergere
    3. Aha....asta cam asa e.Din pacate la ei exista consiliul branhamist si cine nu se conformeaza si nu accepta tot ce zice Branham este exclus,judecat,criticat,barfit,ironizat si lista poate continua...Deci ei au luat-o cu mult inaintea imaginarului consiuliul ecumenic...

      Ștergere
    4. Teoria conspiratiei este modul in care oamenii pot fi izolati de societate si manipulati cu idei fanatice.
      Multi au simtit "inchizitia" si teroarea psihica, agresiuni verbale, emotionale, jigniri, amenintari cu care sunt presati cei care isi permit sa intrebe si sa cerceteze pe profetul.
      Asa ceva este SUB-UMAN, iar crestini la pretentiile lor de Mireasa, ar trebui sa fie SUPRA-UMANI, o super-rasa, de care Branham a vorbit dor imaginar.

      Legile UE sunt exact opus si cam peste tot in lume. NU ARE NIMENI DREPTUL SA NEGE DREPTUL FIECARUI OM DE A CREDE ASA CUM VREA SA CREADA. Democratia se extinde nu se reduce.

      La islam e teroarea si crestinii sunt persecutati mereu si ucisi. ei ce sa zica? Ca ecumenicii ii ucid? Dimpotriva, grupuri din miscarile ecumenice lupta pentru cei pesecutati din Africa, Orientul Mijlociu, China, etc.

      Ștergere
  6. De la fr Lica am gasit asta.

    AI DREPTUL (sa zicem asa, desi e cam dur) SA ACUZI DE NECREDINTA PE CINEVA DACA ACESTA NU CREDE LUCRURILE CARE AU FOST DOVEDITE CA FIIND ADEVARATE.

    - Dar daca sunt dovedite ca fiind extrem de confuze si contradictoriii si false atunci ei, liderii, ar trebui sa ne spuna SA NU LE CREDEM nu sa ne acuze pentru ca nu le credem

    - Cei care parasesc mesajul lui Branham stiu bine de ce o fac.

    - Voi nu ne-ati dovedit toate lucrurile, atat din Biblie cat si din mesaj si evenimentele lui Branham si noi vazand clar lucrurile totusi sa le negam. Nu. Asta ar fi cu totul altceva. Abia atunci ati fi avut dreptul sa ne criticati.

    - Dar lucrurile STAU EXACT INVERS.

    NOI V-AM DOVEDIT CA ELE SUNT FALSE SI VOI INCA LE CREDETI fara sa puteti pune mana pe ceva adevarat din mesaj.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu nu inteleg un lucru: de ce este numita ""Slujba biblica apostolica si profetica?"" Adica E.Frank are o slujba de profet?

    E.Frank in predicile lui taie si desfinteaza pe toti care nu cred in ceea ce predica el pana acolo incat spune ca D-zeu este acolo unde este DOAR MESAJUL( El numeste Cuvantul descoperit).

    Adica restul crestinilor nu se pot apropia de D-zeu?Nu sunt ascultati de Domnul Isus ci doar cei cu mesajul lui E.Frank?

    Asta arata ca este un invatator fals.De ce ?Fiindca iL limiteaza pe D-zeu si Harul Sau la o grupare.

    Pt toti acestia care pun limite unui D-zeu nelimitat,am un verset spus de Ap Pavel:

    ""Credeti ca de la voi a plecat Cuvantul?Sau pana la voi a ajuns?"".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mereu m-am intrebat daca dupa moartea primilor apostoli, mai are cineva voie sa daca exista in actiune slujba de apostol.

      Oare se refera, in Efeseni 4, la apostolii de atunci ca "sunt in Biserica" la timpul prezent, sau se refera si pe viitor? Trebuie studiat.

      - Prin acest titlu "biblic, apostolic, profetic" doreste sa acopere o paleta larga de influenta biblica.

      - Intradevar aceasta doctrina falsa a negarii mantuirii altora prin har, a patruns atat de mult in mintile lor incat a devenit mijlocul prin care ei pot judeca si condamna pe altii fara sa aiba probleme cu constiinta sa se uite al ei insisi mai intai si apoi la harul lui Dumnezeu.

      Ștergere
    2. Poate sa se numeasca si d-zeu dar daca nu a spus nici macar o profetie,atunci cu ce drept adeptii lui il numeste profet?

      E fanatic pana acolo incat face un lucru extrem de grav: limiteaza harul si accesul in prezenta lui D-zeu la miscarea pe care el a infiintat-o.Prin aceasta se descalifica ca si apostol si nu este in armonie cu invatatura apostolilor.

      Crede ca daca foloseste Numele lui Isus in botez asta il face apostol? Au existat si altii care au folosit Numele lui Isus si Satana a itnrat in ei(F.Apostolilor) sau au fost trimisi afara in intuneric de insusi Domnul Isus. Acestia sunt invatatorii falsi care leaga pe oameni de ei si de invatatura lor infricandu-i ca daca nu raman in miscarea lor si nu gandesc si cred asa cum se predica acolo atunci sunt pierduti!.

      Asta e ratacire de cea mai joasa speta.

      Mai ales ca stiu ca in perioada 95-98 a spus intr-o scrisoare circulara ca Shimon Perez va semna nu stiu ce tratat dar apoi Perez a murit. A fost un mic scandal atunci dar fratii repede au scaldat-o zicand ca: fr.Frank a spus numai asa... ca o idee...nu a spus ""Asa vorbeste Domnul"".

      Deci vorba ta Lica:Face afirmatii sa acopere o arie mai mare dar isi lasa si portite de scapare.

      Tot ce are legatura cu WMB si cu acest duh plecat de la el procedeaza la fel.Este acelasi duh care limiteaza Harul,Mantuirea si accesul la Golgota acolo unde este vindecarea,eliberarea si unde oamenii pot avea o relatie personala cu D-zeu ca Tata si nu colectiva,la nivel de gloata care trebuie sa se conformeze regulilor unor lideri habotnici.

      Ștergere
  8. In alte predici merge atat de departe cu devierea lui spirituala incat ii judeca pe cei care nu cred in Norul supranatural si in mascarada de la raul Ohio cu apelativul ""acestia sau pus de partea vrajmasului"" fiindca se indoiesc de cele doua evenimente de mai sus.

    Deci se vede de la o posta devierea spirituala grava in care au picat toti care au legatura cu WMB.

    RăspundețiȘtergere
  9. Etichetarea complet nebibilica cu afirmatia de mai sus""acestia sau pus de partea vrajmasului"" ii apartine lui E.Frank. Acesta este un individ care se vrea a fi rob credincios si ....intelept,conform cu Matei 24:45.

    Nu stiu cata intelepciune este in aceste etichetari si afirmatii la adresa unor oameni pentru care a murit Hristos si care nu pot sa creada lucruri inventate,rastalmacite,trunchiate si care pana la urma s-au dovedit a fi false si exagerate de insusi WMB.

    RăspundețiȘtergere
  10. Branham numeste HRANA SPIRITUALA tocmai aceste descoperiri "venite" in 1963, nu se refera la botez, Cina Domnului, babilon, antihrist, etc.

    - Acestea le invata si practica dintotdeauna, el fiind PASTOR PENTICOSTAL LA "TABERNACOLUL PENTICOSTAL"

    - Si e interesant ca tocmai de aceasta "hrana" E Frank nici nu vrea sa auda. O face piure, tocana, o neaga constant.

    Daca Branham i-a spus lui Frank: "asteapta cu distribuitia restului de hrana" ma gandesc ca se referea MAI ALES LA CEEA CE URMA SA VINA nu la ce deja exista. Adica cele 7 Peceti, 7 Tunete, Apoc 10:7, etc.

    Nu se potrivesc nicium aceste lucruri.

    RăspundețiȘtergere
  11. Interesanta observatie.Fiindca atunci cand Branham ia spus sa astepte restul de hrana Frank nu primise inca nici o banda cu predicile lui Branham deci este foarte posibil sa se refere la alte ""revelatii""care urmau sa vina.

    Oricum peste mine este clar.E.Frank vorbeste in predicile lui deparca el la inventat pe D-zeu si de parca el stie unde ii place lui D-zeu sa fie si unde nu!. Maniera asta de a pune limite lui D-zeu nu este biblica deloc.

    Prin acest fel de invataturi se descalifica de tot si asta il face un invatator fals.Atat pe el cat si pe Branham.

    RăspundețiȘtergere
  12. Vorbeste Domnul Isus in Evanghelii si apostolii Lui in epistole...Cuvant vesnic valabil....Si nimeni nu are dreptul sa puna intre oameni si Evanghelie predicile unui om muritor ca si cum nu ai avea acces la Domnul Isus decat prin predicile unui biped muritor:Branham,Frank...

    ""Blestemat este omul care se increde in om"" Undeva prin Isaia...

    God bless you all

    RăspundețiȘtergere
  13. E.Frank este un mincinos.Nu exista trimitere directa in biblie.Poate in mintea lui exista dar in realitate nu exista nici o trimitere directa.Nu a existat nici un martor .Nimic.

    Ce scrie in Biblie?Marturia fiecaruia sa fie sprijinita cu 2-3 martori.



    RăspundețiȘtergere
  14. Dar, cine sustine de la mesaj aceste invataturi pe care fr Frank le combate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand conteaza faptul ca Branham le predica, le invata cu insistenta.

      - Si normal ca cei care au auzit mesajul direct de la sursa originala, Jeffersonville, prin intermediul benzilor si brosurilor cred aceste lucruri. Deci toti cred ce a zis Branham, si asta Frank combate. Toti sustin, ca sa iti raspund, cu exceptia celor care au auzit de la altii explicatiile ulterioare despre mesaj.

      - Deci, numai aceia care au auzit de la mana a doua- a treia ceea ce alti lideri au selectat din mesaj, aceia nu cred tot mesajul lui Branham si nu cred nimic din ce acestia le-a zis sa nu creada CHIAR DACA BRANHAM SPUNE CLAR CLAR CLAR si repetat pe parcursul a mai multor ani, nu ma refer la anumite afirmatii ce erau gafe copilaresti de predicator pe care oricare le facem sau le-am facut.

      Ceea ce neaga E Frank si acuza ca fiind nebiblice invataturile (are dreptate aici deseori) este de fapt ceea ce Branham a predicat ca revelatii de la Dumnezeu. In mod indirect il acuza pe Branham de invatatura falsa.

      - E Frank, asa cum am mai zis, desfiinteaza absolut tot-tot ce spune Branham despre Apoc 10, 7 tunete, Pecetea a 7-a, Numele cel Nou, Credinta de Rapire, etc. Dar la Branham, conform spuselor lui, aceste lucruri sunt cele mai importante din intreaga lui cariera si insasi sensul slujbei sale pe acest pamant. A minimalizat vindecari si alte chestii total cand Apoc 10, cand tunetele au fost predicate, cand credinta de rapire prin cele 7 tunete a fost ridicata in slavi, etc

      Aceste invataturi au deschis imaginatia multora, unul dintre ei, un bun prieten pe care l-am intalnit personal in America, ordinat personal de Branham in iulie 1963: JOSEPH COLEMAN, supranumit apostolul credintei de rapire prin descoperirea celor 7 tunete. Slujba lui a explodat si a avut impact mondial. Apoi a sfarsit rau. (Sa ma ierte Dumnezeu ca desi am fost instiintat de Dumnezeu si am anuntat cativa frati, nu l-am sunat eu personal sa il anunt. Imi era frica de respingere si de luare in ras. Dar s-a ruinat totul acolo apoi el batran si bolnav grav afectat, a murit. In viata mea am facut 3 greseli mari. Asta e una din ele.)

      - E Frank se refera la Branham ca si cel care a adus taine, dar nu acelea ci astea cu botezul, Dzeirea, Cina Domnului, Antihristul, mari semne si minuni....atat...dar Branham s-a avantat intr-o zona periculoasa, intr-un domeniu nebiblic, unde E Frank niciodata nu a acceptat sa mearga, in primul rand pentru ca a stiut ca nu e biblic si in al doilea rand nu e genul si nu pare aventurier apocaliptic.

      Ce ii reprosez lui E Frank, in acest moment, e ca tinteste pe frati, nu pe Branham pentru invatatura falsa a mesajului de dupa 1962, si ca acum ca stie mai multe despre nor, Ilie, Epocile bisericii, etc totusi nu elibereaza oamenii de sub jugul branhamist mincinos si fals.

      Ștergere
    2. Interesant este totusi la Frank ca desi neaga invataturile lui Branham ca fiind nebiblice,el totusi crede si predica DESCOPERIREA CELOR 7 PECETI!. Si crede ca WMB a fost ridicat in Nor ca sa primeasca pecetile.

      Acestea sunt nebiblice.Nu am gasit nici o promisiune in Biblie ca pecetile ii vor fi inmanate unui om!. Au fost deschise de Domnul Isus si aici se sfarseste relatarea!. Restul sunt lucruri adaugate.

      E.Frank cand ii acuza pe fratii branhamisti ca propaga idei ale lui Branham defapt il acuza indirect pe Branham.De la el a pornit toate aceste ivnataturi straine si adaugate.

      Am impresia ca E.Frank ia din mesajul lui Branham doar ce ii convine lui.Si-a facut o invatatura proprie despre D-zeire .Branham nu a predicat D-zeirea cum o predica E.Frank.

      Nu tin apararea lui WMB dar E.Frank indirect se descalifica pe sine.Si face un lucru urat:Acuza pe altii pentru haosul lasat in urma de WMB.

      Parerea mea este ca amandoi sunt invatatori falsi.Harul nu poate fi limitat si oprit de nimeni la nivelul unei miscari pe care cica el a infiintat-o in urma unei voci nebiblice.

      Ștergere
    3. Vati trezit sa criticati pe omul lui Dumnezeu fratele Frank dar nici unul din voi nu a castigat un suflet pentru Imparatia Lui. Cine critica nu are timp sa slujeasca. Lasati-va de rautate.

      Ștergere
    4. a slujii nu inseamna a citi din alte cartii eronate ci a vestii cuvantul Evanghelie dat sfintilor odata pentru totdeana dreptarul invataturii sanatoase nu iluzii omenesti asta nu e slujire este ratacire care face rau sufletelor naive nu aduce nici un castig Domnului ci este o paguba mai bine fara asa slujitori ridicati dupa ideologi si vise ale unui om

      Ștergere
    5. Nici Frank nu a castigat pe nimeni pentru Imparatia lui Dumnezeu.

      El a castigat pentru miscarea lui proprie,pentru ideile si teoriile lui. Nu pentru Dumnezeu.

      Oamenii castigati pentru Dumnezeu traiesc dupa placul lui Dumnezeu,aducand jertfe placute Lui adica facerea de bine. Crestinii adevarati inteleg foarte bine mesajul lui Isus si al apostolilor si traiesc in faptele bune pe care le-a pregatit Dumnezeu mai dinainte(Ap Pavel).

      In alta parte faptele bune sunt numite jertfe pe care le aducem fiindca suntem o preotie sfanta,deci jertfe aduse inspre placul lui Dumnezeu. Acestea sunt ""jertfele"" crestinului .

      Deci in aceasta optica,frankistii sunt oameni castigati pentru Ewald Frank si pentru slava lui,pentru ideile lui. Ei stau pe fundamentul pus de Frank,Branham,fundament care incetul cu incetul se naruie,fiindca NU este adevar in el. Spun ca nu este adevar fiindca ies la iveala tot felul de minciuni,rastalmaciri ale unor evenimente care au avut loc in trecut.

      Ștergere
    6. Adevaratul fundament l-au pus apostolii in urma cu 2000 de ani : ""Credinta sfintilor data odata pentru totdeauna"". Deci a fost data o data pentru totdeauna. Nu de 3 ori,de 4 ori,la venirea lui Branham,lui Frank....etc.

      Ștergere
  15. Lee Vayle spune:

    "I challenge you: find me one time I've changed anything from the Seven Church Ages book, that he gave me the material to write, and what I wrote myself. I challenge you: find a change. And the Seven Church Ages' book is still the backbone of the entire ministry that's out there in the world today. I haven't changed one thing, except I have a deeper and better understanding of it. For instance, Godhead would have eluded me, except I knew there was one God, and He had one Son, and the rest of us were Seed. But today I can put it all together, as I'm doing now."

    http://messagedoctrine.com/leevayle/view/sermon/godhead/12godhead/en

    RăspundețiȘtergere
  16. in primul rind conform lui amos 3.7 DZEU NU FACE nimic specific NIMIC FARA SASI DESCOPERE TAINA SA SLUJITORILOR SAI PROFETI. Cuv vine la profet ex Psus a venit la ioan ,la Pavel pe drumul damascului, domnilor care este profetul din timpului de sfirsit daca nu wiliam branham MAL 4.5,6 ?! AICI NU ESTE VORBA DE ILIE CARE TREBUIE SA VINA LA ISRAEL pt pt ca este inainte dea veni ziua cea mare si infricosata PECETEA 6 SEA PT ISRAEL NU VINE DOAR ILIE CI MOISE SI ILIE , MOISE SI ILIE AU DE PREDICAT 3 ANI JUMATE DUPA RAPIRE ACEST PROFET UMIL WILIAM MARION BRANHAM A FOST MESAGERUL TIMPULUI DE SFIRSIT opritiva sa mai bajocoriti profetul pt ca de mult ati trecut linia Harului numind lucrarea lui Dzeu lucrarea celui rau si viceversa , voi sinteti inemnati cu fierul rosu IUDA 4 WILIAM BRANHAM ETA legitimat cu semnul lui mesia MORTI AU INVIAT vreti sa ne spuneti ca diavolul are putere sa dea viata ?SAU CRISTOS DIN EL DOVEDEA CA ESTE SLUJITORUL LUI daca nu ma credeti pe mine credeti macar lucrarile mele ,ele marturisesc despre mine ,BAJOCORITORI SINT DESCOPERITI PT CA MAI TARE DECI VORBELE LOR VORBESTE VIATA LOR ,sau vindut pt o ciorba de linteni.pt o masina si banii MAI MULT CA ATIT EI CRED SI IN SF TREIME ,UN DZEU CU TREI FETE , FATARNIC CA DZEUL LOR SINT SI EI , DACA AR FI RAMAS CONECTATI CU AMERICA ,in continuare ca traducator (lica) pt cei de la miscarea tunetelor astazi nu mai vorbea asa DAR CIOLANUL A FOS LUAT DE prietenul lui SANTA sa dus sursa de cistig si la cautat in alta parte ,el este deacord acumca femeile pot purta pantaloni deut 22.5 cezicem de cuv?AR FI CAZUL SA SE OPREASCA SI SA SE UITE LICA IN OGLINDA !!!! sa se intereseze mai mult de familia lui si cu putin respect sasi aduca aminte ca mii si mii de dolari dati pt frati ia cheltuit pt el ,profitind de frati din america sia deschis afacere pe baza pocaitilor sub pretecxtul , tipogtrafie pt multiplicarea predicilor DACA NU SE OPRESTE DIN BLASFEMIE IL VA OPRI DZEU veti vedea dragi cititorii DZEU SA VA BINEC CU DESCOPERIREA LUI SHALOM!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ceea ce citezi tu este din V.Testament si daca ne uitam atenti cartea Amos nu este adresata Bisericii deci ideea pe care o propagi nu are legatura cu Biserica ci este specific pentru Israel.La ei D-zeu trimtea un singur profet .

      Dar daca ne uitam in Evanghelii Isus Hristos trimite 12 ucenici in misiune,in F.Apostolilor sunt multi apostoli care fiecare predica pe Isus Hristos ,Fiul lui D-zeu,si fiecaruia ii vorbeste Duuhul Sfant!.

      Sunteti manipulati cu tablouri din V.Testament dar nimeni nu va invata sa vedeti cui i se adreseaza textele respective.

      Si daca WMB a venit inaintea Zilei infricosate atunci de ce nu a venit aceea zi? Ioan Botezatorul a venit INAINTEA DOMNULUI DAR ASTA NU INSEAMNA SA TREACA ZECI DE ANI!.

      Asa ati facut si cu Luca 17:30.Ati feliat versetul si ati decalat temporal semnul venirii Fiului Omului de revenirea Fiului Omului si ati nascocit ivnatatura cum ca semnul Fiullui Omului este norul acela din Arizona produs de o racheta.

      Falsa teorie.IN primul rand semnul venirii Fiului Omului este chiar inaintea venirii Fiului Omului adica exact inaintea de a se arata Fiului Omului in slava.In al doilea rand Domnul Isus ne avertizeaza de aparitiile acestor hristosi falsi care se arata in pustiu si care ii vad doar o mana de oameni.

      Tu nu vezi ca inaintea lui Ilie din Maleahi este Moise acolo? Si ca poporului Israel Domnul le zice:""Aduceti-va aminte de robul Meu....""

      Ce referinta exista aici ca ar fi vorba de Biserica? Unde in V.Testament D-zeu da promisiuni Bisericii?

      In perioada N.Testament D-zeu lucreaza prin slujbele asezate in Biserica.Asa ne spune Ap Pavel.Acest model a inceput inca de dupa Rusalii si chiar inainte cand Isus a trimis pe cei 12 ucenici.

      In Hristos nu mai e nici iudeu,nici grec,...modelul vechi testamentar a ramas doar pentru poporul Israel dar nici macar pentru ei fiindca D-zeu le va trimite 2 proroci:Ilie si Moise,NU DOAR UN SINGUR PROROC!.

      ATI FACUT O DOCTRINA DIN TEORIA ASTA CA D-ZEU TRIMITE DOAR UN SINGUR PROROC.

      Ștergere
    2. Eu locuiesc in Anglia dar sunt din Cluj si am lucrat cu Lica. El a tiparit din banii lui cartile si predicile. Chiar daca nu suntem de acord cu el ca nu mai crede mesajul profetului nostru haideti sa nu mintim sa ne facem pacate cu toti stim ca el ne-a ajutat si ne-a dat predici si carti si nu a cerut niciodata nici un ban. Fratele Santa nu i-a furat nici un ciolan. El de buna voie l-a prezentat pe fratele Santa la cei din Germania ca sa il ajute ca caci fratele Santa a ramas fara servici si avea 3 copii, dupa ce a fost dat afara de Iosif Branham pentru ca a participat la o conferinta de tunetisti. Sunati-l pe fr Santa sa va confirme. Vasile Santa l-a respectat pe Lica si invers. Eu cred mesajul dar nu mi-a placut de fratii mincinosi si plini de ura exact ca la penticostalii de unde am iesit. A fi crestin nu inseamna a fi branhamist chiar daca credem mesajul de seara. Fratele nostru scump Branham a spus ca daca vorbim de rau pe cineva pe la spate ii infigem un cutit in spate. Eu cred ca lica trece printr-o perioada grea si noi ar f trebuit sa ii aratam ca suntem mai buni decat el este cu noi si cu descoperirea si sa nu fim ca suntem ca hienele care am sarit sa il sfasiem cand a sangerat fie de la ratacirea lui fie de la problemele cu care s-a confruntat.

      Ștergere
    3. Asta este semnul majoritatii branhamistilor: minciuna, ura si rautate.

      E adevarat ca nu am cerut bani niciodata, am dus si expediat sute si mii de colete in timp de 8-10 ani in toata tara, dar si daca solicitam ajutor financiar, de ce nu as fi putut cere bani pe munca mea?


      Toti fratii care fac predici solicita fonduri pentru activitatile lor.
      O fundatie sau o asociatie trebuie sa fie sustinuta cu rugaciune, material, financiar si voluntariat.
      Parca sunteti cei mai primitivi, needucati si salbatici si ingusti la minte oameni care exista.

      Tot de oala altuia va doare capul in loc sa ajutati si sa fiti multumiti tot criticati.

      (recent fundatia lui Iosif Branham a sifonat (a mascat, a ascuns) 90 de milioane de dolari (!) transferandu-i fara nici o explicatie in alta organizatie) si ciudat ca de asta nu ziceti nimic.

      Banii, suma adunata, 100 de milioane de USD, au fost donati la VOGR si 90 de milioane au disparut.

      ________________

      Stiti de ce faceti asta?

      Pentru ca nu aveti alte valori cu care sa iesiti la interval, si nu aveti nici dovezi despre mesaj si atunci aruncati cu murdaria care ati adunat-o in suflet in ani si ani de zile.

      Imi este mila de voi.

      Nu exista nici o dovada ca Branham a inviat pe cineva din morti iar semnele si minunile le au si profetii mincinosi (Matei 24:24).

      Eu sper ca Dumnezeu va va opri, in dragoste, pe voi sa va intoarceti la Evanghelia adevarata de la nori falsi si minciuni si exagerari si de la toate invataturile false si total nebiblice la adevar.

      Despre fratele Vasile Santa nu am ce sa spun decat ca e un om minunat.

      Va vor ajunge toate rautatile astea si intr-o zi se intorc impotriva voastra daca nu renuntati la ele.

      Toata tara romaneasca va vedea slava Domnului si adevarul Lui minunat, EVANGHELIA.

      Ștergere
    4. Doresc sa te intreb ce anume a descoperit Domnul lui Branham conform Amos 3:7?
      Astept raspunsul tau.

      Ștergere
    5. Sau ce anume a profeti WMB?

      Ei au preluat teoria asta ca Branham a fost un profet dar nu au nici o profetie autentica.Cand sunt intrebati sa aduca macar o profetie autentica,incep sa repete aceeasi placa inoculata de liderii lor precum papagalii:Branham profetu,Branham profetu....

      Asta e tipic spalatilor pe creier care nu mai judeca cu propria lor minte.Altii gandesc in locul lor.

      Si-au pierdut orice urma de discernamant.

      Ștergere
    6. As dori sa lansez o provocare pentru toata lumea care citeste acest blog !
      Se tot scrie si se spune ca fr Branham a fost un mare profet !
      Sa vedem : Poate cineva sa imi aduca un citat din predici unde fr Branham profeteste ceva inainte ca acel lucru sa se implineasca? Absolut trebuie sa dati citatul si in ce predica se gaseste. O singura "profetie" nu se pune la numar : atunci cand fr Branham a spus ca o sa aiba un fiu si o sa il cheme Iosif ! Cred ca oricine poate juca in felul acesta, o sa am o fata si o sa o cheme Alina . Pai ma pun si fac copii pana fac o fata si ii pun numele Alina. Asta pentru mine nu este o profetie. Accept orice altceva !

      Ștergere
    7. Adi nimeni nu a fost in stare sa raspunda la provocarile tale. stii de ce? pentru ca nu au nimic. nu au argumente si nici dovezi.

      Ștergere
    8. Nu au nici o dovada .Le-a mai ramas doar sa strige la altii ca disperatii.Dar nici o dovada ca Branham a fost un profet in adevaratul sens al cuvantului. A fost doar un individ care le tot dadea cu presupusul . Asa cum face si Frank dupa ce anumite evenimente au avut loc: incepe sa faca tot felul de legaturi cu Biblia. DAR DOAR DUPA CE AU AVUT LOC RESPECTIVELE EVENIMENTE,NU INAINTE. Si unii mai au tupeul sa faca referire la el ca la ""slujba biblica apsotolica si profetica"".

      Observati inselatoria?Asa au facut si cu Branham:L-au ridicat la rangul de profet chiar daca el vorbea de evenimente dupa ce acestea au avut loc. In acelasi mod fac unii si cu Ewald Frank,cum au facut cu Branham.

      Ștergere
  17. Am lansat o provocare, pe care vad ca nu o baga nimeni in seama.
    Oare doare atat de tare aceasta provocare?
    Repet:
    Se tot scrie si se spune ca fr Branham a fost un mare profet !
    Poate cineva sa imi aduca un citat din predici unde fr Branham profeteste ceva inainte ca acel lucru sa se implineasca? Absolut trebuie sa dati citatul si in ce predica se gaseste

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O baga toti in seama dar nu au ce sa iti spuna, asta e problema lor.

      Eu ca unul care am citit in engleza tot ce poate fi citit si ascultat, am vazut doar ca Branham a zis doar dupa anumite intamplari ca a avut lucrari profetice si care apartin sau erau in legatura cu darul de vindecare, dar direct, sa zica inainte ceva si apoi sa vedem implinit nu am gasit, deci asa cum zici tu, NU EXISTA NIMIC pe benzi sau carti.

      Ma repet sa fie bine inteles.

      Exista doar la timpul trecut afirmatii ca Domnul i-ar fi arata ceva si apoi s-a intamplat. Dar si asta doar in sfera unor vindecari trupesti nimic PROFETIC DE TIP BIBLIC asa cum profetii rosteau: ASA VORBESTE DOMNUL...cutare si cutare imparat va muri, sau va veni alt popor si va cucerii Ierusalimul, etc etc. NIMIC DE ACEST GEN.

      In VT profetii NICIODATA NU INTERPRETAU CA SI BRANHAM, cutare invatatura e asa, sau nu e asa, sau aialalta e asa...NICI VORBA DE ASA CEVA.

      Existau levitii, carturarii, scribii si alti slujitori care se ocupau cu diferite slujiri, preotii slujeau, si profetii apareau sa dea anumite cuvinte din partea lui Dumnezeu poporului -CLAR -RASPICAT- CONFIRMAT- sigur pe ei pe ce au de spus.

      Branham a spus niste asa zise "profetii" de tot rasul:

      "Asa vb Domnul se va ridica o femeie in America, ea va fi cruda, poate ea va fi vicepresedinta tarii sau presedinta chiar sau ar putea fi Biserica catolica...eu nu stiu...." (am citat din memorie. dar e pe undeva prin blog.).

      Adica el are profetie cu "POATE, probabil, nu se stie....etc"
      Nu e de tot rasul? sau de plans? Pe un astfel de profet credinciosii mesajului l-au acceptat si pus deasupre Domnului Isus si mesajul lui haotic, contradictoriu, exagerat si deseori fals mai presus decat Evanghelia mantuirii noastre din Biblie.

      Stiti de ce ne-a putut amagi mesajul atatia ani?

      PENTRU CA NU AM VAZUT BINE IN BIBLIE MODUL DE LUCRU AL ADEVARATILOR PROFETI AI DOMNULUI.

      PENTRU CA NU SUNTEM ANCORATI IN ETERNUL ADEVAR AL LEGAMANTULUI PRIN JERTFA DAT DE DUMNEZEU IN NT.

      PENTRU CA NU AM PUS DEASUPRA LA TOT SI LA ORICE, SFINTELE SCRIPTURI SI SA LE DAM LOR DREPTATE ATUNCI CAND CINEVA ADUCE CEVA INTERESANT DAR NEDOVEDIT TOTAL BIBLIC.

      Am fost prostuti? Da.
      Naivi? Da.
      Usor creduli? Foarte.
      Mistici? Claaaaar.
      Tipologi, ingropati in numerologie si simboluri si umbre ? DAAAA, prea mult.

      Ștergere
    2. Haide fratilor dati-mi ceva concret , vreau sa cred ca gasiti si imi dati ceva , nu ma lasati asa cu ochii in soare. Macar o profetie ,profetita inainte, oamenii care citesc acest blog asteapta cu sufletul la gura. Hai fr Nelu de ce nu raspunzi la provocare, chiar daca o dai in poezie , nu conteaza doar arata-ne acele profetii implinite si declarate public inainte.

      Ștergere
    3. Nu primesti răspuns Domnu aia antors fata de la tine vei rămâne confuz pana va veni El.ELAH ELOHIM SILO MESIA.da asa vorrbeste domnu

      Ștergere
    4. Care "domnu"? Domnu "Anonim"?

      Ștergere
  18. Am intrat în contact cu mesajul acum 18 ani. În primii 8 am fost mai apropiat de "linia" lui Ewald Frank. Am preluat şi eu (fără să mai analizez) "credinţa" că Frank este "robul credincios", că a fost trimis să împartă "hrana", etc. Totuşi, nu am fost niciodată un susţinător aprig al vreunei "linii" sau "căi" în mesaj. Pe linia lui Frank se spune că tot ce nu vine prin această filieră, adică Profetul -> Robul credincios -> Ceata robilor -> Omul de rând, este "necurat". Nu ştiu cum e acum, dar pe atunci ei nu acceptau traducerile de la VGR sau din altă parte. În acelaşi fel, nici VGR, de care am fost ataşat ulterior, nu acceptă alte traduceri decât cele de la Jeffersonville, numai pe acestea ei le numesc "originale". Mai marii lor chiar împiedică distribuirea altor traduceri, deşi ele se găsesc în casele lor. Eu nu am putut niciodată să mă împac cu ideea aceasta, de a considera traducerile "concurenţei" drept necurate. Ce-i drept, evitam un pic traducerile lui Frank pentru că prea le cenzura şi nu aveam încredere că sunt complete.

    Dar să vă spun ce am trăit şi ce m-a deranjat pe mine la Frank şi linia lui. Eu am fost în total de vreo 3 ori la Krefeld şi de vreo 2 ori la convenţii în România. Primeam regulat casete şi broşuri, şi acum mai îmi trimit "Scrisoarea circulară" de 1-2 ori pe an. În predicile sale nu s-a schimbat nimic, mereu acelaşi lucru. Frank spune sau scrie ceva despre chemarea lui cu "voce audibilă" în 1962, apoi uneori vorbeşte despre "semnele timpului" adică comentează ceea ce are loc la vremea aceea, îmi amintesc de cometa din 1996, de vizita lui Ariel Sharon pe muntele templului în 2000, de Vatican, UE şi ce se mai "potriveşte"... În toate predicile lui Frank sunt nelipsite însă la adresa tuturor celor ce nu cred în el. Nu am auzit personal, dar cică ar fi spus pe undeva că în America (SUA) în afară de 1-2 fraţi, toţi ar fi căzut de la credinţă... Subalternii (robi) ai lui Frank cu care eu am intrat în contact nu aveau decât cuvinte de dispreţ faţă de alte grupări sau fraţi. Mă refer acum la filiera din România. Odată eram la Krefeld în mijlocul "capilor" din România şi chiar şi-au găsit să-l batjocorească pe fr. Lică care la timpul acela tradusese nişte predici şi făcuse parcă o pagină de net, nu mai ştiu exact, undeva în jurul anului 2000. Eu eram prezent cu ei în cameră la Krefeld şi am fost martor cum ei se distrau pe seama lui.

    Acest lucru m-a durut foarte mult, atitudinea plină de dispreţ şi răuvoitoare faţă de "restul lumii". Şi că NICIODATĂ nu am auzit le ei ceva pozitiv, care să mă încurajeze, să mă ajute să cresc spiritual. În plus, am cunoscut fraţi care erau de-a dreptul obsedaţi în a te determina să-l accepţi pe Frank. Branham era mititel pe lângă Frank. Şi mă deranja că traduceau absolut tot de la Frank şi mai nimic de la Branham.

    Eu pe vremea aceea credeam că este o problemă specific românească, şi că Frank nu ar fi la fel. El nu era atât de "nesimţit" deşi el critica mereu pe toată lumea. A doua mea problemă cu Frank era alta, şi anume că el avea interpretări diferite decât Branham. Fr. Lică a scris bine într-un comentariu ce face Frank cu "Hrana Spirituală": "O face piure, tocana, o neaga constant."

    Acest lucru însă l-am constatat abia după ce am depăşit "era Frank". Când am ajuns în contact cu predicatori non-frankişti, îndeosebi din străinătate, pe calea internetului, mi-am dat seama că Frank doar bătea câmpii în predicile sale, pe care în afară de punctele enunţate nu le pricepeam mai deloc. Era un fel de "să zicem ceva să treacă timpul". Atunci realizasem că Frank predică "ambalajul mesajului" dar nu a intrat niciodată în el, ori nu l-a înţeles de fapt, ori îl neagă voit.

    Multă binecuvântare!
    Abel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Erau foarte dispretuitori si rautaciosi la adresa altora de alta credinta...Si acum mai sunt multi dintre ei care te iau peste picior daca nu crezi in norul supranatural sau alte fotografii gen stalpul de lumina si alte caraghioslacuri....Sunt fantastici de deplasati spiritual,mental si educational...

      Nu au nimic pozitiv desi Biblia in special Noul Testament are lucruri pozitive...E.Frank si acum critica pe altii care nu cred in norul pretins supranatural sau in relatarea exagerata al lui Branham de la raul Ohio.Ii numeste ""samanta vrajmasului"" pe acesti frati care nu pot crede ceva nu poate fi dovedit si la care ei nu au fost martori directi.Poate nu mai judeca normal,avand in vedere varsta care o are.

      As vrea sa le vad fetele dupa ce moare Frank...Unde este mandria si ingamfarea lor.Dar presimt ca nu o sa aibe demnitate si o sa-si gaseasca repede motive sa treaca peste eveniment.Doar sa isi mentina o mentalitate si o atitudine de superioritate la adresa altora.

      Dar cred ca vremea sfarsitului minciunii care a plecat de la WMB a sosit...50 de ani de minciuni ,[povesti si lucruri ""furate""de la altii gen Epocile Bisericii....

      Ștergere
    2. Li se va intoarce tot raul inapoi si mandria lor va fi zdrobita si cununa tuturor ingamfatilor va cadea la pamant si va fi arsa.

      Ei trebuie sa anunte adunarile lor CA AU GRESIT IN INVATATURA ZECI DE ANI !

      Mie mi teama ca unii se vor strica rau de tot, altii vor face scandal mare, altii vor pleca sa numai auda de religie si secte si profeti si robi.

      Noi sa fim pregatiti pana atunci ca dragostea lui Dumnezeu din noi sa ii poata primii si ierta.

      Apropos, eu ma rog pentru a pregati o intalnire la Cluj.

      Deja cam 15 frati din Romania vor sa ne vedem sa ne cunoastem cu unii si sa ne mai lamurim.

      Ștergere
  19. Dragi frati, ce bine era daca nu faceati nici un comentariu!!! Hotararile lui Dumnezeu raman valabile in Imparatia lui Dumnezeu. Ferice de cine este nascut din nou. Acela are o inima noua si un duh nou si intelege totul corect. Un om trimis de Dumnezeu cu mesajul Lui, pentru Biserica Lui nu are nevoie de confirmarea nici unui om. Eu sunt multumitor lui Dumnezeu pentru restituirea Cuvantului Sau care pot spune ca este Adevar in viata mea. Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti si pe cei care nu au inteles. Imi este mila de cei care se opun cu voia.
    D. Mircea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai spune. Dar cercetati toate lucrurile cui suna? Cand cineva zice ca " intelege totul corect" este cel mai clar semn ca omul acela este spalat pe creier si manipulat. Nu te supara pe mine dar nu vad in spusele tale decat frankism nu crestinism. Dumnezeu sa te binecuvinteze Mircea.

      Ștergere
    2. Domnule Mircea ce anume a restituit Branham? Toti o dati cu restituirea prin Ilie-Branham dar nu stiti sa scrieti aici ce anume a restituit.

      Ștergere
    3. Acest Ilie american care cica a restituit ""toate lucrurile"" ,ajunsese sa se indoiasca de tot ceea ce a trait pana acolo incat si-a blestemat zilele si a cerut lui Dumnezeu sa il omoare daca a mintit cu ceva . Cititi pe acest blog articolul ""Blestemul lui Branham"" sa vedeti lucruri care ne-au fost ascunse din predici. In schimb ne-au fost servite pe tava o frumoasa cosmetizare a vietii lui Branham.

      Isus si apostolii nu ne cer sa credem mesajul oricarui vindecatori,ci sa traim Evanghelia Lui.

      Branhamismul si frankismul sunt defapt o alta Evanghelie. Ei pun teorii si invataturi pe acelasi nivel cu Evanghelia predicata de Pavel,apoi iti cer sa le crezi fara sa le cercetezi ca sa...scapi de necazul cel mare. Cu placa asta vin toate sectele extremiste: cu amenintarea cu necazul cel mare. Si culmea daca crezi si aderi in gruparea lor ai scapat de...necazul cel mare . :))

      Ștergere
    4. Un om trimis de Dumnezeu cu mesajul Lui, pentru Biserica Lui nu are nevoie de confirmarea nici unui om. = Teatru anglo-saxon-khazar...
      ------------------------------
      O intrebare simpla. Dumnezeu trimite DOAR in occident "prooroci"?
      ------------------------------




      Pentru că tu eşti lumina lumii şi întunericul absenţei, Umilinţă.

      Pentru că de la rădăcina ta izvorăşte lacrima, pentru că tu eşti somnul durerii, Umilinţă.

      Pentru că tu eşti mama şi groparul, înflorirea şi seceta, Umilinţă.

      Pentru că gratiile cuştii se încălzesc la suflarea ta caldă, iar flăcările iadului se înteţesc, Umilinţă.

      Pentru că pământul învârtindu-se, încearcă să se închine şi nu-şi găseşte umerii, Umilinţă.

      Pentru că naşterea nu e decât bulgărele de rouă şi de pământ cu care începe o gropă nouă,Umilinţă.

      Pentru că paşii ne sunt puţini, pentru că fruntea e plină de spini, pentru că se aude moartea trecând spre ţinte necunoscute peste casele noastre clătinate de vânt, Umilinţă.

      Umilinţă, pentru că praful de puşcă miroase a vrabie şi a jaguar în aceeaşi clipă.

      Umilinţă, pentru că lutul începe să cuprindă patul în care ne culcăm, cum cuprinde barba un obraz sănătos.

      Umilinţă, pentru că iubindu-te pe tine, mai putem găsi în întunericul mort mâna de lumină a mamei.

      Umilinţă, pentru că astăzi eroii nu sunt altceva decât victimele luptei dintre două erori colerice.

      Umilinţă, pentru că zidurile caselor sunt pline de cicatrici, pentru că lumina cerului nu ajunge până aici, pentru că funcţionarul are o duminică liberă, cerşetorul o voce convingătoare şi falsificatorul noroc.

      Umilinţă, pentru că înainte de a închide ochii vom găsi secunda în care să recunoaştem că multe au fost minciună, şi amânare.

      Umilinţă, pentru că până la nemurire mai avem de trăit aici câteva nopţi şi câteva morţi.

      Umilinţă, pentru că tu eşti steaua începutului şi steaua sfârşitului, pentru că stăpânii statuilor sunt păianjenii, pentru că trufia, pentru că planetele, pentru că aceşti copii, pentru că mai sunt atât de puţini oameni vii, Umilinţă. - Umilinţă - Adrian Păunescu



      Ștergere
    5. Problema e ca nici de Dumnezeu nu e confirmat,asa cum tot el spune de altii ca trebuie sa fie confirmati. Si nici macar semnele unui apostol (trimis) nu le are ,asa dupa cum ne spune Pavel:

      "" Semnele unui apostol le-aţi avut printre voi în toată răbdarea, prin semne, puteri şi minuni care au fost făcute între voi."" 2 Corinteni 12.

      Deci e usor sa foloseasca unii diferite placi sa arunce cu pietre in altii,cand defapt si ei sunt in aceeasi situatie.

      In perioada Harului Dumnezeu lucreaza prin slujbe .Nu mai trimite un singur om sau rob ci El ridica apostoli,evanghelisti...etc.

      In perioada apostolilor au fost mai multi robi nu doar unul singur.Pavel a fost un rob al lui Dumnezeu,Petru a fost alt rob al lui Dumnezeu. Cititi la inceputul epistolelor sa vedeti ca ei se numesc robi. Si nici unul dintre acestia nu l-a subminat pe celalalt,asa precum face Frank cu alti evanghelisti care predica Evanghelia lui Hristos adica Vestea Buna.

      Comparati si cercetati cu Biblia.Nu va lasati indusi in eroare de falsi mesageri si indivizi care sunt un fel de papi neoficiali. Amintiti-va ca Isus a trimis 12 in misiune,nu doar unul singur.

      Suntem in perioada Harului,nu a Vechiului Testament. IN aceasta perioada Evanghelia Harului este predicata de evanghelisti,apostoli....vedeti ca totul la plural?

      Ștergere
    6. E usor sa stai deoparte si acuzi...dar nu spui nimik despre tine.Iti spun un lucru.
      .oricine defaimeaza este de la Satan ...cel ce iubesre pe Hristos veste evanghelia si nu va judeca pe alti!

      Ștergere
    7. E usor sa stai deoparte si acuzi...dar nu spui nimik despre tine.Iti spun un lucru.
      .oricine defaimeaza este de la Satan ...cel ce iubesre pe Hristos veste evanghelia si nu va judeca pe alti!

      Ștergere
    8. Sa cercetezi ideile asa zisilor pretinsii unicii "trimisi" a lui Dumnezeu nu este defaimare. Este o obligatie din partea noastra sa cercetam, mai ales daca suntem sau am fost in miscarea lor.

      Defaimare este ca tu sa ma judeci pentru eu cercetez lucrurile si am curajul sa scriu asa cum vad ca este adevarul, si nu ce s-a spus ca e adevarul.

      Stii care este problema reala? Este ca branhamistii si frankistii sunt cei mai mari defaimatori ai celor care nu accepta ideile lor cu "profetul" si "robul". Acestia defaimeaza si batjocoresc toata ziua pe baptisti si pe ceilalti.

      De asta mai spui ceva?

      Ștergere
    9. Cei mai batjocoritori si defaimatori sunt frankistii si branhamistii. Citeste asta anonimule.

      Am intrat în contact cu mesajul acum 18 ani. În primii 8 am fost mai apropiat de "linia" lui Ewald Frank. Am preluat şi eu (fără să mai analizez) "credinţa" că Frank este "robul credincios", că a fost trimis să împartă "hrana", etc. Totuşi, nu am fost niciodată un susţinător aprig al vreunei "linii" sau "căi" în mesaj. Pe linia lui Frank se spune că tot ce nu vine prin această filieră, adică Profetul -> Robul credincios -> Ceata robilor -> Omul de rând, este "necurat". Nu ştiu cum e acum, dar pe atunci ei nu acceptau traducerile de la VGR sau din altă parte. În acelaşi fel, nici VGR, de care am fost ataşat ulterior, nu acceptă alte traduceri decât cele de la Jeffersonville, numai pe acestea ei le numesc "originale". Mai marii lor chiar împiedică distribuirea altor traduceri, deşi ele se găsesc în casele lor. Eu nu am putut niciodată să mă împac cu ideea aceasta, de a considera traducerile "concurenţei" drept necurate. Ce-i drept, evitam un pic traducerile lui Frank pentru că prea le cenzura şi nu aveam încredere că sunt complete.

      Dar să vă spun ce am trăit şi ce m-a deranjat pe mine la Frank şi linia lui. Eu am fost în total de vreo 3 ori la Krefeld şi de vreo 2 ori la convenţii în România. Primeam regulat casete şi broşuri, şi acum mai îmi trimit "Scrisoarea circulară" de 1-2 ori pe an. În predicile sale nu s-a schimbat nimic, mereu acelaşi lucru. Frank spune sau scrie ceva despre chemarea lui cu "voce audibilă" în 1962, apoi uneori vorbeşte despre "semnele timpului" adică comentează ceea ce are loc la vremea aceea, îmi amintesc de cometa din 1996, de vizita lui Ariel Sharon pe muntele templului în 2000, de Vatican, UE şi ce se mai "potriveşte"... În toate predicile lui Frank sunt nelipsite însă la adresa tuturor celor ce nu cred în el. Nu am auzit personal, dar cică ar fi spus pe undeva că în America (SUA) în afară de 1-2 fraţi, toţi ar fi căzut de la credinţă... Subalternii (robi) ai lui Frank cu care eu am intrat în contact nu aveau decât cuvinte de dispreţ faţă de alte grupări sau fraţi. Mă refer acum la filiera din România. Odată eram la Krefeld în mijlocul "capilor" din România şi chiar şi-au găsit să-l batjocorească pe fr. Lică care la timpul acela tradusese nişte predici şi făcuse parcă o pagină de net, nu mai ştiu exact, undeva în jurul anului 2000. Eu eram prezent cu ei în cameră la Krefeld şi am fost martor cum ei se distrau pe seama lui.

      Acest lucru m-a durut foarte mult, atitudinea plină de dispreţ şi răuvoitoare faţă de "restul lumii". Şi că NICIODATĂ nu am auzit le ei ceva pozitiv, care să mă încurajeze, să mă ajute să cresc spiritual. În plus, am cunoscut fraţi care erau de-a dreptul obsedaţi în a te determina să-l accepţi pe Frank. Branham era mititel pe lângă Frank. Şi mă deranja că traduceau absolut tot de la Frank şi mai nimic de la Branham.

      Eu pe vremea aceea credeam că este o problemă specific românească, şi că Frank nu ar fi la fel. El nu era atât de "nesimţit" deşi el critica mereu pe toată lumea. A doua mea problemă cu Frank era alta, şi anume că el avea interpretări diferite decât Branham. Fr. Lică a scris bine într-un comentariu ce face Frank cu "Hrana Spirituală": "O face piure, tocana, o neaga constant."

      Acest lucru însă l-am constatat abia după ce am depăşit "era Frank". Când am ajuns în contact cu predicatori non-frankişti, îndeosebi din străinătate, pe calea internetului, mi-am dat seama că Frank doar bătea câmpii în predicile sale, pe care în afară de punctele enunţate nu le pricepeam mai deloc. Era un fel de "să zicem ceva să treacă timpul". Atunci realizasem că Frank predică "ambalajul mesajului" dar nu a intrat niciodată în el, ori nu l-a înţeles de fapt, ori îl neagă voit.

      Multă binecuvântare!
      Abel

      Ștergere
    10. Da, cei ce defaimeaza pe altii sunt inspirati de la satan. Inclusiv frankistii si branhamistii. Sau ei au scutire medicala?
      _________________________________________________________________________

      Stiai ca Branham a fost primul defaimator si apoi noi dupa el am mostenit samanta sarpelui spirituala de la el si i-am continuat slujba. Sa ne pocaim cat timp mai avem.

      Ștergere
    11. Frumoasa marturia ta Abel. O poti dezvolta si sa facem un articol din ea? Si da sunt de acord ca primii mari defaimatori sunt urmasii lui Branham.

      Multi dintre ei nu sunt deloc oameni rai, dar mesajul i-a facut asa mai ironici si critici, deoarece Branham eticheteaza si judeca si tipa si urla impotriva tuturor.

      De asta am ajuns la multe situatii neplacute. "

      De la cap "se'mpute pestele" s-a adeverit aici.

      Ștergere
    12. Da, vroiam sa mai scriu un articol, o continuare a primului articol despre Frank, dar mereu au intervenit alte lucruri.... Nici nu stiu de ce sa ma mai apuc, pentru ca nici eu nu mai vreau sa am prea mult de a face cu trecutul acesta sumbru, ci sa ma dedic mai mult altor lucruri cu adevarat ziditoare pentru mine... O sa vedem, poate mai scriu articolul, as vrea insa sa mai scriu altceva inainte, ceva ce consider mai important...

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
  20. Haideţi s-o spunem liniştiţi: au existat şi există în generaţia noastră mulţi evanghelişti şi fiecare vorbeşte despre slujba lui. Dacă priveşti superficial, într-adevăr ei au o slujbă. Însă, dacă priveşti cu atenţie, atunci observi că a existat unul care a avut slujba Domnului, aici, în Biserica Domnului. Slujba lui era fundamentată biblic şi dovedită biblic, această slujbă era zidită pe Cuvântul făgăduinţei. Fie că o credeţi sau nu, dar prin acest fapt, nouă ne-au fost deschişi ochii. Noi am recunoscut că nu a fost o slujbă printre multe slujbe, ci Domnul Însuşi slujeşte poporului Său. Domnul este prezent şi face ceea ce a făgăduit El şi ceea ce poate să facă doar El, Domnul.
    Cu privire la timpul nostru, acest lucru trebuie să se întâmple la fel. Nu vorbim despre noi, ci vorbim despre Domnul şi despre Cuvântul Lui. Astăzi trebuie să existe o slujbă zidită pe Cuvântul lui Dumnezeu, care are un fundament biblic, ca să slujească Bisericii şi să spună Bisericii ceea ce ne-a fost dăruit de Dumnezeu, descoperit de Dumnezeu, astfel întregul Trup al Domnului să fie inclus în creşterea dumnezeiască. Aşa am citit-o în Efeseni 4:11. Trupul Domnului trece printr-o fază de creştere şi noi, prin îndurarea Domnului creştem, ca să nu rămânem doar nişte copii care au nevoie tot timpul de lapte, precum este scris în Evrei, capitolele 5 şi 6, ci să ajungem la desăvârşire. Eu merg un pas mai departe, prin îndurare, să mergem până ajungem la desăvârşire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceeasi poezie veche despre fr Ewald Frank. Da-mi voie sa nu fiu de acord cu aplicarea Efeseni si Evrei in contextul tau.

      Cred ca ar trebui sa scriu un articol intreg despre situatia aceasta. E vorba atat de slujba in general cat si de obiceiul gresit al celor de la mesaj de a introduce versete biblice frumoase, reale, in locuri care nu se potrivesc deloc.

      Ewald Frank este o combinatie destul de nereusita de invatator si evanghelist. Pur si simplu s-a blocat la nivelul anilor 98-2000.

      Nu spune aproape nimic decat repeta ideile lui despre mesaj, Branham, politica religioasa, ecumenism.

      El combina cu succes o reteta ciudata, amesteca cateva texte biblice explicate in stil propriu, cu branhamismul, cu anti branhamismul, cu pro branhamismul si cu "noi trebuie". Asta este cuvantul lui magic. Asta e tot "evanghelismul" sau.

      Din aceasta reteta au iesit 95% oamenii reci si blocati si raportati la el, incapabili sa evolueze. Se limioteaza doar la el.

      Ca om il respect, uneori cheama oamenii la Dumnezeu (mai rar dar o face) dar ca si evaluator, ii dau nota 5 maxim. Ewald Frank este foarte slab comparat cu altii si cu chemarea biblica.

      El este foarte bun si "tare" pentru cei care au ales sa ramana limitati la ideile lui si nu exploreaza bogatia Cuvantului si nu experimenteaza puterea lui Dumnezeu in feluritele ei forme. Stilul lui de a invata este bazat pe criticarea externa.

      Este cam la limita manipularii audientei cand faci asta. Branham a inceput cu asta atat de finut in 57-58 incat nimeni, putini, nu a observat.

      As putea sa il ajut oferindu-i consiliere de lidership de cea mai inalta calitate.

      Asta l-ar ajuta sa se deblocheze personal dar si sa "dea drumul" poporului intr-un senz pozitiv. Sa fie roditor pentru slava lui Dumnezeu, si s-o lase mai usor cu branhamismul.

      Odata o fetita a ajutat un imparat cu un simplu sfat. Se poate repeta oricand o asemenea experienta daca liderul, imparatul, este capabil sa asculte cand Dumnezeu ii vorbeste pe cai nebanuite.

      Voi nu aveti o crestere duhovniceasca deloc. In 25 de ani nu ati crescut decat numeric.
      Stiti mai multe lucruri decat acum 10 ani, da, dar ala e alt subiect.

      Am zis, o mai zic. Ewald Frank si Billy Paul vor pleca acasa curand si Domnul nu va veni. Pregatiti-va psihologic si mental pentru soc.

      E adevarat ca lui Nasu Tv i-ati dat 5000 Euro pentru ca sa va primeasca in studio? Sunt chiar curios sa aflu.

      Ștergere
    2. Cica ""asa am citit-o in Efeseni 4:11"".

      Si daca ne uitam in Efeseni acolo nu scrie nimic de vreo slujba LA SINGULAR ,care a fost randuita Bisericii.Se mentioneaza DIFERITE slujbe randuite in Biserica,NU UNA SINGURA .

      Voi frankistii nu sunteti deloc trupul Domnului,luat ca intreg ma refer.Poate sunt cativa care sunt crestini autentici si care au o inima schimbata si o pocainta reala. Dar majoritatea aveti duhul sectar si separatist in care cresteti .Acest duh va separa chiar si de cuvintele Domnului adica va blocheaza sa traiti ceea ce Domnul ne spune in Evanghelii ,si apostolii in scrierile lor. Apoi numiti asta ""crestere spirituala"". Gresit

      Putem chiar vorbii de un duh de idolatrie,de aroganta ,care priveste doar la Ewald Frank cu o reverenta absurda si contrara voii lui Dumnezeu.

      Cresterea spirituala se face doar traind cuvintele Domnului si ale apostolilor,nu sa te mandresti toata ziua ca ai fost botezat in Numele lui Isus ,dar sa ai o inima de piatra si sa fii tot timpul pus sa acuzi pe alti crestini care nu iti accepta invatatura. Aceasta atitudine este contrara voii lui Dumnezeu,contrazice tot ceea ce ne invata Isus si apostolii Sai in scrierile lor.

      Voi a-ti dat de mult Harul si indurarea Lui prin care am fost rascumparati ,precum si mantuirea prin Sangele Sau. Si ati pus in locul lor ""rascumpararea prin invatatura,prin descoperire "" adica prin puterea literei. Este exact ceea ce critica Isus : "" Litera omoara dar Duhul da viata"".

      Ștergere
    3. "" E adevarat ca lui Nasu Tv i-ati dat 5000 Euro pentru ca sa va primeasca in studio? Sunt chiar curios sa aflu."".

      Oamenii lucreaza sa isi aduca banutii lor amarati adica zeciuielile la aduncare fiindca asa cred ei,si liderii lor dau unui slujitor ""unic insarcinat cu voce directa din scaunul lui Dumnezeu"" mii de euro sa le aduca ""hrana duhovniceasca"" adica un amalgam de teorii si povesti subiective si fara dovezi reale.

      Daca este adevarat ,si nu cred ca Lica minte cu ceva, atunci sa va fie rusine cu tot cu hristosul si papa al vostru( fiindca il aveti pe Frank cum au catolicii pe Papa ), care va imparte ""hrana duhovniceasca"" .....dar pe mii de euro. :))

      Ștergere
    4. Fr. Lica, am scris un articol in legatura cu ereziile lui Frank (erezii fata de Mesajul lui Branham). Ti l-am trimis pe mail si mai fac unul sau doua articole zilele astea ca mi-a mai ramas material...

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
  21. M-au sunat doi frankisti si mi-au spus ca sunt scandaluri mari la Cluj, mai ales. La adunarea lor, unde Florin e pastor.

    I-am spus ca stiu, am auzit, sa se roage.

    Dar el m-a repezit spunandu-mi ca trebuie mers la ziar si TV si sa ii ajut ca eu am relatii si sa facem scandal sa "demascam" pe cutare si cutare.

    Am zis. Calmati-va si adunati liderii si discutati. A spus Fii serios ca NU AI CU CINE, TOTI SUNT CORUPTI SI NEDREPTI. SUNT PARTINITORI.

    Am zis ca acest blog nu e de scandal si nu ma bag. Eventual, pot ajuta si pot sa fiu mediator, pot consilia si judeca problema dintr-un punct de vedere strict neutru si obiectiv. Asa ii pot ajuta.

    Notati si voi. Cand aveti probleme grave in adunari, va pot ajuta.

    Nu ignorati bunavointa mea de a va ajuta deoarece puteti ajunge la dezastru doar pentru ca va lipsesc mici elemente, informatii si intelepciune sa puteti face pace si armonie.

    Cand am fost un la necaz, as fi chemat pe oricine as fi stiu ca ma poate ajuta. Am chemat cativa, dar nimeni niciodata nu a venit, afara de o singura vizita a lui Dascal cu sotia lui Mariana, sa vorbeasca cu fosta, pentru a ne ajuta. (nu a fost de impact vizita lor, dar am insistat pana au venit si nah, macar am incercat.)

    Oricum, scandalurile care vor zgudui lumea frankista vor venii cand Ewald Frank va fi plecat in cele eterne fara sa se implineasca nimic din asteptarile false.

    Prevad DEZASTRU. Mai ales in vietile celor sinceri care au bun simt, nu au tupeu de mahala, ei vor suferii mult cand se va declansa catastrofa.

    Apoi urmeaza branhamistii dupa ce Billy Paul isi ia ramas bun de la aceasta viata.

    Exact ca si la tunetisti. Cand a murit Coleman s-a facut bucati miscarea. Au ramas ramasite pe ici pe colo, scaldand minciuna, reinventand inselaciunea. Imi plac oamenii care se reinventeaza, care se reformeaza, care isi schimba viata, dar nu cand transforma o minciuna intr-o inselatorie, si inselatoria in miselie, viclenie si pierderea sufletelor, fara mila, fara remuscari, ei DISTRUG TOTUL, CU ORICE PRET. VIETILE OAMENILOR NU AU VALOARE IN FATA LOR. SA IASA EI BINE. ASTA CONTEAZA PENTRU EI.

    VINE ZIUA! VINE ZIUA! VA ALARMEZ! VA AVERTIZEZ CA ZILE GRELE VA SUNT PREGATITE.

    Pot sa va ajut ACUM. Fara bani si fara plata.

    Profitati fratilor ca Dumnezeu m-a zdrobit si smerit si m-a invatat atatia ani lucruri care va pot salva, profitati de nenumaratele incercari, dureri, suferinte, falimente, esecuri, scoala vietii, de care am avut parte si care mi-au fost lectii extraordinare de viata.

    Nu fiti aroganti si nu va credeti singuri intelepti. Am vazut prea multi lideri si adunari mari de sute si de mii de membrii care s-au prabusit. Am studiat prea mult ca sa stiu sigur ca exista solutii care aduc armonie, pace.

    Daca as fi stiut acum 10 ani, ce stiu acum, m-ar fi ajutat mult. Nu as fi asteptat ca vreun lider sa ma ajute, m-as fi salvat singur si familia si banii si firmele si tot.

    As fi evitat multa durere si faliment in orice directie de viata.

    Notati ceva de genul asta: "Este unul in Cluj care m-a poate ajuta si o face din inima interesat in binele meu si a situatiei mele sau a adunarii".

    Mingea e la voi acum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cum poti sa crezi ca ei vor vrea ajutorul unuia care sa ''ratacit'? Ar muri dar asa ceva nu ar face.Is prea mandrii si prea aroganti.Sunt IN-robiti sub papucii robului.

      Ștergere
    2. Nu cred. Te inteleg, stiu ca ai dreptate.

      Pur si simplu imi ofer cunostintele dobandite si lucrurile care le-am aflat de la altii, s-au le-am descoperit eu citind si studiind cu privire la mesajul lui Branham.

      Nu este nimeni obligat si nici nu e bine sa se simta obligat ci responsabil. Mi-ar place sa stau de vorba cu lideri si oameni responsabili care inteleg faptul ca Dumnezeu nu poate sa minta iar mesajul lui Branham este fundamentat, construit si proiectat numai pe minciuna.

      Branham s-a folosit de ceea ce e frumos si corect si biblic ca sa isi proiecteze falsurile lui, titluri nemeritate (inger, profet, Fiul Omului, cristos, mesager, profetul Ilie etc) plagiaturile, doctrinele mincinoase, ura lui fata de alti crestini, fata de societate, fata de oameni in general, veninul lui spiritual, acuzatiile, nevrozele, isteriile, urletele etc.

      Ștergere
    3. Nu cred ca exista lideri responsabili la mesaj,adica responsabili fata de ceea ce predica. Ii intereseaza doar sa creada in continuare ca ei sunt corecti si restul sunt rataciti . Asta e baza credintei lor. Deci se mint si pe ei insisi doar sa se simta bine .

      Ștergere
    4. Din pacate cred ca ai dreptate.

      Oricum uneori ma mai suna cate un lider din tara, sau ma invita la cafea in oras si e interesant ca asa fata in fata nu par atat de ingusti la minte.

      Adica rationeaza ca fanatismul de orice tip trebuie respins (chiar daca Branham il prmoveaza, mi-a spus de curand cineva) fara ezitare.

      Dar pana la a fi convinsi si a anunta ca au fost inselati de Branham, mai este un drum lung. Sunt sigur ca vor fi.

      La Alba Iulia deja este adunare "ex-mesaj".

      Adica, sper nu toti sunt atat de inveninati si atat de inradacinati in intunerec, incat chiar sa nu poata verifica simple lucruri care arata si demasca inselatoria mesajului orei.

      Ștergere
    5. Mesajul lui Branham devine IRELEVANT.

      Acesta nu mai transmite nimic, deoarece ce incearca sa transmita totusi, este non-valoare, plagiatura, falsitate.

      Ce om care este in deplinatatea facultatilor duhovnicesti si mentale, dupa ce vede clar ca mesajul este cu totul altceva decat ce s-a spus ca este, il mai urmeaza si apara si promoveaza? Doar cei afectati si manipulati profund emotional de catre povestile siropoase si neadevarate ale lui Branham.

      Zic asta deoarece eu cred ca daca cineva iubeste Biblia, iubeste Cuvantul, pe Domnul si ajunge la o anumita statura si poate iubi si pe fratii si oamenii in general, cu siguranta vede ca acest mesaj este otrava. Aceasta otrava a distrus mai ales in America, mii si mii de oameni multi ajungand in spitale de nebuni, in depresii, altii s-au sinucis in masa aproape 1000 de persoane, plus abuzuri mari si jigniri asupra altor oameni.

      Chiar si o miscare "Word Of Life" cu radacini in mesajul orei si ideile lui Branham despre "Cuvantul vorbit" si Apocalipsa, au facut-o de oaie omorand in bataie un membru care vroia sa paraseasca adunarea.

      http://www.antena3.ro/externe/ucis-bataie-credinta-pacate-318938.html

      http://www.ziare.com/international/america/habotnicie-criminala-in-biserica-biciuit-pana-la-moarte-ca-sa-si-recunoasca-pacatele-1388217

      Secte din acestea izolate de societate, izolate de a trai normal, frumos, si care vad pe diavolul peste tot si in toti, este posibil sa se poarte asa deoarece acel diavol este de fapt chiar in ei.

      E greu sa uiti ca omul pus de Branham si promovat de el a pus 1000 de oameni sa se sinucida in anul dezamagirilor 1978 dupa ce Domnul nu venise asa cum Branham a prezis despre anul 1977.

      "Eu prezic, nu profetesc..." a zis Branham.

      Dar un prezicator fals nu e totuna cu un profet fals? Ce conteaza cu adevarat? Ca a zis prezic si nu profetesc sau ca a mintit? Faptul ca a prezis fals il situeaza ca ceva mai bun decat daca ar fi zis profetesc?

      Ce copilarii prostesti si jocuri aiurea de oameni fara minte.

      Imi pare rau pentru voi. Cei care imi cunoasteti inima, stiti ca imi pare rau profund pentru voi. O stiti.

      Ștergere
  22. ce debiteaza frank cu norul.
    http://www.ultimachemare.ro/slujba-biblica/emisiunea-12-2011/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sloganul asta cu ""ultima chemare"" e de cand Frank a patruns in Romania,adica de aprox.25 de ani. De 25 de ani tot asta auzim: Ultima chemare. Tot ce predica Frank defapt predica chiar si impotriva credinciosilor de la mesaj. Daca cititi atenti scrierile lui veti vedea ca pune tot felul de cerinte absurde,chiar si peste proprii lui credinciosi.Acestia trebuie sa se nasca din nou adica sa aibe toti experienta lui Frank,altfel nu sunt nascuti din nou. E clar ca mosulicul e deplasat rau,chiar si spiritual ,nu doar mental. El tot incearca sa ne convinga ce experiente a trait el cu Branham.Si pe baza acestor istorisiri noi ar trebui sa avem incredere in ceea ce predica el. Nu mai are rost sa spun de poza aceea si de absurditatea care planeaza in jurul ei,adica daca o intorci inspre dreapta vezi chipul lui Isus. De parca ingerii nu puteau sa apara pur si simplu in pozitie normala,ci doar sa fie intoarsa poza inspre dreapta.

      Defapt Frank stiti ce face?Ii impovareaza si culpabilizeaza pe frati,cu cerinte absurde .Care sunt acestea? Toti trebuie sa creada si sa auda o voce asa cum a auzit el,altfel nu e nascut din nou.

      Nici nu ma mir ca frankistii sunt asa de frustrati si abatuti.Pai daca sunt loviti cu tot felul de cerinte absurde,cum ati vrea sa fie? Nici macar nu constientizeaza pe ce drum fals de afla. Ei au impresia ca l-au prins pe Dumenzeu de picior,dar defapt sunt printre cei mai nefericiti,frustati si impovarati credinciosi ,alaturi de branhamisti.

      Ștergere
    2. Dar postarea anterioara de ce nu o stergi? Este un atac la persoana ,,E clar ca mosulicul e deplasat rau,chiar si spiritual ,nu doar mental..". Unde e impartialitatea....Denigrati, baieti, denigrati, poate ramine ceva...

      Ștergere
    3. Este un cap de secta si in consecinta nu este nici o greseala daca este criticat,la cate exagerari si lucruri nedovedite spune. Si la urma urmei este parerea mea personala.Daca nu iti convine nu tine cont de ea.

      La cate atacuri la persoana am auzit la frankisti,astea de pe blog sunt doar niste replici palide. Asa ca se pare roata se intoarce ,si din denigratori va transformati in denigrati. Asumati-va riscul,deoarece in natura totul se intoarce la origine adica la sursa de la care a plecat denigrarea . :)

      Ștergere
    4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    5. Orientalii numesc asta Karma.

      Pavel o descrie asa: "" Fiecare culege ce a semanat"". :-)

      Ștergere
    6. Cine seamana vant, va culege furtuna...

      Ștergere
  23. voi ziceti ca tineti cu invatatura lui branham

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Care noi? Tu azi ai dat peste blogul asta? Noi suntem ANTI-MESAJ si tu esti un spammer care nici macar nu stie pe ce lume traieste

      Ștergere
  24. dar din ce am citit eu aici pe acest site voi nu credeti nici ce a zis branham

    RăspundețiȘtergere
  25. trebuie sa fie o alegere din partea lui dumnezeu sa poata omul sa inteleaga biblia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie sa fie nici o alegere aprobata si validata de voi.

      Exista alegerea lui Dumnezeu pentru oricine crede in Domnul Isus si In Jertfa Lui.

      Acesta este planul lui Dumnezeu cu omenirea. Si slava Domnului ca el nu are nevoie de aprobarea lui Branham, Frank sau altii urmasi a lor. Restul sunt poevsti sectante in care va risipiti nervi, viata, energia.

      Ștergere
  26. nu ati mai fi impotriva cuvantului

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti arata un singur loc unde suntem impotriva Cuvantului? Astept sa iti sustii atacurile si acuzatiile.

      Sau esti un pierde vara si tu ca ceilalti dinainte de tine si vi si ca ei doar cu atacuri goale, cu gloante oarbe, precum era si ingerul bisericii din Laodicea: GOL.

      Ștergere
  27. intro zi veti fi judecati de catre dumnezeu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Voi sectantii branhamisti, frankisti, tot cu amenintarile voastre de doi bani. Ce nivel de crestere aveti. Vai si amar.

      Nu va maturizati si voi odata mai baieti?

      Ștergere
    2. Le place pozitia asta fiindca isi descarca ura si prostia nativa. Daca aveau putina pocainta,educatie si bun simt nu ajungeau sa scoata prostii pe gura, de genul celei de mai sus .

      Atat de obsedati sunt de acest Branham incat calca in picioare TOT ceea ce ne invata Isus si apostolii Sai privitor la modul de viata si de comportament.

      Branham i-a mintit pe cei din generatia lui,iar fiul sau Billy Paul a mintit o lume intreaga cu povestea care a nascocit-o in jurul lui Branham.




      Ștergere
    3. Am descoperit un alt urmas fanatic de-a lui Branham,care era si homosexual . Si acesta credea ca el este urmatorul mesager dupa Branham:

      http://en.believethesign.com/index.php/Roger_Rudin


      Inca un alt dezaxat care se crede mesagerul lui Dumnezeu. Asta chiar spune ca numele lui este insasi numele secret lui Dumnezeu!. Interesant si curios dar acest individ figura printre simpatizantii lui Ewald Frank. Exista si o poza cu Frank si acest Lawrie facuta in 1963.

      http://www.narayanaconsciousness.net/Site_publish/Introduction/preview.html

      Si aici poza cu Frank si acest ""Lawrie-zeu paraleu",defapt un om tot cu probleme la mansarda .

      http://mesajul.blogspot.ro/2013/10/ewald-frank-rezumat-video-10-2013.html

      Ștergere
    4. Ma intreb oare Branham sa inspirat de la acest Lawrie sau invers? In India exista teoria cu divinitati care se incarneaza sau Avatari-incarnari ale Divinitatii pe Pamanat.

      Eu cred ca Branham sa inspirat de la acest Lawrie,si apoi a inceput sa predice teoria ""Hristos-Branham"" sau Branham-Dumnezeu in trup"".

      Cum facea si Branham cu numele lui adica il intorcea pe toate fetele sa ne arate ce ""mare taina "" se ascunde in numele lui,asa face si acest Lawrie.

      Ciudat dat exista si o poza cu acestia doi,ca buni prieteni .
      _____________________________________________________________________

      Ma doare mintea ce tot descopar.Cica "Zilele Fiului Omului"". Si Frank apare alaturi de Lawrie.

      http://www.daysofsonofman.org/homeger.html

      Poate Frank e discipolul secret al lui Lawrie. Poate chiar Lawrie sa-i fi vorbit lui Frank dimineata. Cum? Prin manipulare mistica.

      Exista o relatare in Fapte unde duhul unui om din Macedonia ii apare lui Petru si ii spune sa mearga in Macedonia si sa-l ajute.

      Ștergere
    5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    6. Branham si Paulaseer Lawrie.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Paulaseer

      Ștergere
  28. findca cele 7 tunete au fost pentru evrei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fac pe "avocatul" branhamistilor acuma.

      Ionel, cum iti permiti tu sa spui ca cele 7 tunete sunt pentru evrei cand Branham a spus de zeci de ori ca sunt pentru Mireasa? Cine iti da tie dreptul sa il contrazici pe "profet"?

      (Asa ii scriam lui Ionut Cetnarovici mai demult, cand "primisem revelatia tunetelor" si cand el nicicum nu vroia sa creada ce a spus "profetul Branham" si asta ma facea sa ma simt putin agitat. Nu imi venea sa cred ca un lider al mesajului se opune atat de vehement invataturilor foarte clare ale lui Branham despre tunete.
      Sper ca se va convinge si Ionel si Ionut si ceilalti, catd e repede, ca si Branham si Frank au propovaduit o evanghelie amestecata cu fals/adevar si straina de cea biblica.)

      Tu ce fel de mesaj crezi Ionel? Mesajul lui Ewald Frank?

      Ar trebui sa va dea de gandit si aceste contradictii intre Branham si Frank, ce dovedesc ca mesajul este haotic si incurcat.

      Ștergere
    2. Nu scrie niciunde ca au fost pentru evrei. Astea sunt pareri personale,dar ridicate la randul de adevar absolut.

      Ionut Cetnarovici si altii cred doar ceea ce le serveste E.Frank la meniu.

      Frank are un doctorat in teologie,deci el reduce tot ceea ce a spus Branham strict la litera Bibliei. Dar tot el spune ca are misiunea sa imparta hrana duhovniceasca,adica predicile lui Branham.

      Pai ce hrana imparte ,daca el o schimba dupa gandirea lui teologica?

      Nu fac apologetica lui Branham .Am vrut doar sa arat cate contradictii si anormalitati exista in tot ceea se cheama ""mesajul orei"". De aceea compar ceea ce a spus Frank cu ceea ce a spus Branham.

      Ștergere
    3. Este varza intreg mesajul lui Branham care in loc sa aduca armonie cu BIblia si cu sine insasi, a adus poporul in dusmanie cu Cuvantul si oamenii intre ei la fel.

      Branham a fost un rebel dezbinator care prin invataturile lui luate de pe unde a vrut a creat un haos incredibil de aceea urmasii lui sunt in discordie unii cu altii.

      Imi este mila de ei sarmanii, au un mesaj care ii face sa se urasca si sa se dezbine intre ei.

      Am citit pe Facebook niste acuzatii si atacuri dintre ei, care mi-a aratat si confirmat mizeria in care se tavalesc.

      Nici nu ma mir deoarece in predica "RESPECT" nu a spus o iota despre faptul ca el respecta oamenii ca oamenii trebuie sa se respecte intre ei mai ales frati in Domnul, in schimb A PREDICAT SI URLAT CA TREBUIE SA RESPECTI PE PROFET!!!

      A reusit. Oamenii il respecta pe el, dar ei intre ei se urasc, de dispretuiesc, se vorbesc de rau, nu se ajuta, nu arata afectiune, nu arata mila, nu arata compasiune, nu arata dispozitie pentru a colabora si de a face impreuna proiecte care aduc slava DOmnului si bine oamenilor, societatii...NIMIC.

      Cel mai gol si sarac popor. Branham i-a jefuit. Ce a lasat Branham bun a jefuit Frank si Coleman si alti invatatori falsi.

      Poporul acesta este pradat de acesti lideri fantoma cu experiente fantoma si nimeni nu spune nimic. Toti sunt inlantuiti in non sensul mesajului otravit dovedit cel mai mare fals si plagiat...si nimanui nu-i pasa de ei.

      Ștergere
    4. Din prisosul inimii vorbeste gura.In inima lor este Branham cu bolile lui nervoase. Cum altcumva sa se manifeste?

      Ștergere
    5. Cu cat trece timpul, cu atat mai mult se observa lipsa utilitate, de sens, de realitate si directie a mesajului lui Branham.

      Si la fel se observa non sensul cuvintelor si lipsa de intelepciune a urmasilor mesajului. Efectiv nu au nimic de aratat.

      Ștergere
    6. Totusi ceva vor sa ne arate: prostia,ignoranta si lipsa celor mai elementare lucruri spirituale . Ce sa mai zic de roadele Duhului,pocainta autentica si caldura spirituala care ar trebui sa fie in mijlocul lor,daca tot se cred Mireasa.

      Dar am uitat ca ei se cred ""mireasa Cuvantului"",deci o mireasa care este obsedata de litera,de niste invataturi mai deosebite speculate de niste teologi pe cand Branham era cu mucii la nas.

      Branham si aici i-a mintit si prostit cu teoriile lui,si i-a facut sa fie obsedati de litera adica de niste teorii teologice si neglijand trairea Cuvantului.

      Contrar a ceea ce sustin ei,Isus ne spune ca "" Litera omoara,dar Duhul da viata"".

      Deci i-a transformat in niste radiouri stricate,care functioneaza doar pe frecventa lui Branham .

      Ștergere
    7. Nici Branham si Frank nu predica nicaieri apostoleste: "Caci n-am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Isus Hristos, si pe El rastignit." 1 Corinteni 2:2

      Ștergere
    8. Sunt manipulati de lideri.Acestia plaseaza totul la viitor.Si prin aceasta strategie perversa tin poporul in ignoranta si obscurantism,impiedicandu-i sa traiasca liberi Cuvantul .

      ""Fiti implinitori ai Cuvantului nu doar ascultatori,inselandu-va singuri"".

      ""Credinta fara fapte este moarta"". Iacov

      Ștergere
    9. Stiati de articolul asta domnilor? Apare deseori si numele "robului" Frank Ewald peste tot in scandalul acesta.

      "The colonos were like zombies, or maybe like robots," Henriquez would later recall, "They were machines: on/off, on/off, on/off. They didn't change moods like normal people." Though Schaefer's followers were generally subdued, at times they became aggressive, and, in a few cases, they physically assaulted the police.
      - Luis Henriquez - See more at: http://www.seekyethetruth.com/blog/2015/20151108_William_Branham_Cult_Doctrine_-_Rape_And_Torture_of_Children.aspx#sthash.r1i9pCnU.dpuf

      Ștergere
    10. Ce diavoli si psihopati mascati dupa texte biblice rastalmacite la maxim.... De fapt sunt produsul lui William Branham. Si unii il mai fac si Ilie din Maleahi pe acest Branham. E clar ca Cel Rau le-a intunecat mintile si inimile.Si totul sa facut cu texte biblice .

      Ștergere
    11. Cine citeste parerea lui Branham despre femei si stie ceva psihologie,ajunge la concluzia ca Branham a fost psihopat sau homosexual.

      Ștergere
    12. Nu doar psihopat sau homosexual,dar si impotent. Nu o spun eu ci psihiatria.

      Ștergere
    13. Tipic lui Peterorb.. Baga pe toti in aceeasi oala din pricina unor idioti care nu stiu sa traiasca normal.Dar vad ca si tu ai aceeasi reactie de psihopat,nu ma mira. Hai, comenteaza mai departe ce am scris aici,doar atat stii sa faci, sa te bagi in seama cu toti cum se baga musca la mizerii.

      Ștergere
    14. Mai bine du-te si pupa moastele lui Branham,ca vad ca te simti de fiecare data cand zeul tau de 2 bani este criticat.

      Mai bine pune mana pe o carte de psihiatrie daca vrei sa vezi profilul celor ca Branham.

      Stii doar sa folosesti ce scriu altii impotriva lor. Esti tipic branhamistului fanatic si indobitocit de predicile lui Branhamel-Minciunel.

      Dupa ce ca esti arogant si prost,mai si semnalizezi.

      Ștergere
    15. "" Baga pe toti in aceeasi oala din pricina unor idioti care nu stiu sa traiasca normal""

      Branham i-a influentat pe altii in ceea ce priveste femeile,si nu invers. Asa cum va influenteaza si pe voi ,niste idioti care asculta de un mare idiot,mincinos si misogin din SUA ,si care se crezuse Ilie din Maleahi si un inger din Apocalipsa care suna din trambita.

      Dar ce pretentii sa am de la un om prost...informat?

      Ștergere
    16. "" Hai, comenteaza mai departe ce am scris aici,doar atat stii sa faci, sa te bagi in seama cu toti cum se baga musca la mizerii. ""

      Pai eu sunt de vina,ca ma bag in mizeriile branhamiste sa le cercetez si sa le aflu originea ,in loc sa stau in banca mea .

      In privinta a ceea ce ai scris:"" Dar vad ca si tu ai aceeasi reactie de psihopat,nu ma mira "", ce mai pot sa spun?

      Afirmatia ta imi arata ca ai un comportament infantil,reactiv. In lipsa de argumente incepi sa ataci persoana cu care dialoghezi.

      Iti recomand o cura cu diazepam,si sa ceri sfatul unui psiholog sa te detoxifice de predicile unui misogin si mitoman .

      Ștergere
    17. Si de ce nu ai curajul sa te loghezi,si te ascunzi dupa un anonimat?Fiindca esti un las care arunca cu pietre ascuns intr-o scorbura, ca un sobolan.

      Ștergere
    18. Ai dreptate. Misoginismul, homosexualitatea sau/si impotenta sexuala au ceva in comun.

      Agresiunea verbala a lui Branham si ura lui fata de femei, nevrozele si isteriile sale precum si compania in care spune ca iubeste sa fie, e vorba de cei doi gay, face legatura intre toate acestea.

      Cum ai mai zis undeva, Peter, ca un homosexual poate avea si familie. Asa e.

      Intrebare de bun simt: De ce Branham prefera sa mearga cu cei doi homosexuali cateva saptamani in munti sa se joace cu pistoalele pac-pac, si isi lasa sotia si 4 copii singuri acasa?

      Sunt barbati care s-au vindecat de impotenta sexuala, gasindu-si pasiunea ascunsa si negata ani de zile: atractia sexuala fata de alti barbati. Sa fi fost si asta in cazul lui Branham?

      Se leaga prea multe ca sa nu fie ceva suspicios acolo.

      Ștergere
  29. Ho, ho, usor fratila ca nu de la tine a pornit Cuvantul si nici de al Ewald Frank sau Branham.

    Ai putea la fel de simplu sa scrii intr-un comentariu mai multe idei nu mai multe idei zi nspe comentarii.

    Nu este ura mai mare ca la cei care urmeaza mesajul asa ca nu trebuie sa spui de altii ce este chiar intre voi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lica, poti sa stergi comentarii de un rand cand sunt mai multe? Ca asa, cu sticla de fanta agitata pierdem toti firul si nu mai vedem alte comentarii postate pe altundeva, mai importante, fiindca istoricul din dreapta e mult prea mic si nu merge ca un spammer sa ne umple cu comentarile lui de 0,0002 bani...

      Ștergere
    2. Am sters cateva si am marit numarul de comentarii vizibile.
      Fanta agitata? :)))

      Ștergere
    3. Oai ce lista lunga, multumesc frumos, acum nu mai pierd nimic ;)

      S-a cam dezumflat prietenul nostru agitatu', s-a scurs tot acidu din el.... :)

      Ștergere
    4. Ex-mormon spune despre ce chin au indurat tot asa intr-o secta. Aceleasi tipare psihologice, religioase, doar cu subiecte diferite.

      http://edition.cnn.com/2016/04/05/us/flds-secrets-warren-jeffs/index.html

      Ștergere
    5. Secte pentru oameni care nu vor sa gandeasca cu propria lor minte.In acest caz o va face altcineva in locul lor.Si ei vor ajunge niste sclavi care vor face si vor crede ceea ce le vor dicta altii. Si fundamentul acestui comportament este frica . Frica de a cerceta si de a pune la indoiala ceea ce spun ""fratii "" sau ""preotii"' ,cum sunt numiti in secta mormonilor. De fapt niste manipulatori si obsedati pana la fanatism. In cazul de fata un obsedat sexual ,care si-a gasit terenul sa se manifeste in voie. Mai sunt si alte categorii,cum sunt cei obsedati de Branham sau de Ewald Frank, care adera la sectele acestor doi fiindca au gasit terenul proprice sa isi manifeste rautatea,frustrarea si ingustimea de spirit.

      Ștergere
    6. Astazi mi-a sarit acest verset in minte:
      "Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii, ci are o îndelungă răbdare pentru voi şi doreşte ca niciunul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă."

      SA VINA LA POCAINTA NU LA MESAJ! NU LA SECTE! Crestinismul este simplu. Este o experienta personala prin care marturisim ca el a inviat si ca e Domn, ca ne-a iertat pacatele.

      Pocainta este o alegere si decizie personala a fiecaruia care crede dupa ce intelege Evanghelia. Cainta este o stare de fapt, si este strict intimitatea omului cu Dumnezeu in camaruta lui, asa cum Domnul a spus.

      Cainta este usa deschisa catre experiente personale bogate...armonizarea cu voia Lui...cu scopul Lui in viata noastra...cu sapatul in adancul nostru pentru intelegerea si rezolvarea esecurilor personale, ale traumelor, suferintelor din trecut...

      Urmasii lui Branham si Frank si alti lideri incompetenti si falsi, nu propovaduiesc adevarul, sau, propovaduiesc din adevar si apoi pun otrava numita mesajul orei.

      Dar oh ce bine, ca bunatatea lui Dumnezeu ii cheama si pe ei la...pocainta.

      Ei sarmani sunt legati in ideea: "Nu vezi tu ca tainele (plagiate) si urletele si amenintarile lui Branham te cheama la mesaj".

      Sunt legati de ideea ca "au ceva" special. Ei bine chiar si apostolul Pavel le spune ca nu au nimic.

      Ștergere
    7. ..Lucifer e la juniori pe langa tine ! Nu o sa-ti fie rece deloc ...Matei 25;41.

      Ștergere
    8. Branhamistilor nu le-au mai ramas decat amenintarile prostesti si infantile. Se vede ca sunt pierduti pe undeva prin Evul Mediu.

      Ștergere
    9. Istericele voastre amenintari de oameni bolnavi mental. Branham s-a declarat bolnav mental de nevrotism asa ca voi urmasii lui de ce ati fi diferiti? Nu santeti. Aveti acelasi duh rau de nevrotism maniac si plin de rautate, ura si minciuna.

      Ștergere
  30. Vine ""ce mai mare misionar al lumii..."". Sunteti pregatiti sa-l ascultati pe atotstiutorul si dezmierdatul Domnului,cum desconsidera tot si pe toate ? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "" "Cât de frumoase sunt picioarele celor ce vestesc pacea, ale celor ce vestesc Evanghelia!". Romani 10:5.

      Nici un apostol nu ne spune: ""Cat de frumoase sunt picioarele celor ce vestesc slujba si misiunea unui om, a celor ce vestesc invataturi preluate si istorisiri fara dovezi si martori."".

      Ștergere
  31. "Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
    Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse."

    Lica, te rog sterge acest motto de la sfarsitul paginii tale caci si-a pierdut de mult valabilitatea.
    "Omul intelept.... cine sant acestia?
    ...ataca idei, nu persoane." Iar reversul este ca toti care ataca persoane si nu idei, sant antonimul inteleptilor.
    "Asta este si legal si biblic." Aici de mult nu mai este nici legalitate nici biblicitate, ci ilegalitate si antibiblicitate.
    "Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse." Pai de ce nu te tii de cuvant? De ce nu stergi comentariile care sant caracterizate astfel? Stii de ce? Pentru ca toate publicatiile masmedia de barfa sant pline cu astfel de texte. Daca ai scoate la tipar continutul blogului tau, ti-ai face bani grei, mai ales in mijlocul zisilor crestini fosti la Mesaj. Hai ca ti-am dat o idee, poate ajungi un autor de renume. S-ar putea sa vinzi mai multe exemplare decat ai distribuit din cartile despre viata Fr. Branham. Sa nu uiti sa dedici in mod special lui Petre si lui Abel caci ei au depus un efort special in dezvoltarea acestui material atat de pretios. Sa nu uiti ca in randul membrilor din denominatiuni sant multi care ar cumpara-o, in mod special predicatorii pusi cu gura rea pe branhamisti. Sa o redactezi in mai multe volume caci intr-una singura ar intrece in grosime Biblia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si asta e valabila doar pentru noi,nu si pentru voi?

      Din cate am vazut nu este atacat un om personal din cadrul mesajului,ci se vorbeste la modul general. Dar voi l-ati atacat pe Lica in mod personal,asta chiar daca el vorbea de voi la modul general sau chiar daca vorbea doar despre mesaj.

      Intelept este sa demasti raul si minciuna.Nu sa te victimizezi.Ce parere ai?

      Ștergere
    2. Esti cumva avocatul lui Lica?
      Ar fi bine sa citesti mai atent comentariile expuse, cate atacuri personale contin.
      Voi demult nu mai vorbiti despre Mesaj, ci despre interpretarile personale si pe placul vostru si dupa gustul vostru. Drept este ca niciodata nu ati vorbit despre Mesaj, si nici despre adevar.

      Ștergere
    3. Am mai spus-o. Nicaieri nu gasesti mai multa ura in oameni decat la branhamisti.
      Branham a recunoscut ca a urat oamenii, femeile in special. El ne-a invatat ca ele sunt sugatoare de tigari, galeti de gunoi, tomberoane de gunoi, scroafe, porci etc.
      Eu si nici un ex mesaj niciodata nu am jignit, atacat si etichetat pe cineva in felul in care Branham si voi ii etichetati pe oamenii care sunt diferiti de voi. Si daca am face-o la fel ca Branham si ca voi, abia ca va egalam pe voi. Atunci am fi abia egali in ura si dispret. Dar nici unul dintre noi nu cred ca a facut asa ceva.
      Zsolt dragule, lasa morala asta ieftina si mai intai priveste in curtea voastra care pute a mizerie, minciuna, fals, invataturi stricate, mincinoase, plagiate unse toate cu duhul de nevrotism, ratacire si mai ales ura. lica

      Ștergere
    4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    5. 1.Zsolt, sunt avocatul meu deoarece vad ca ma ataci si pe mine in comentariu.

      2.Mesajul e una si adevarul e alta. Cele mai interpretate predici sunt ale lui Branham.De aceea exista atatea linii in cadrul mesajului. Predicile lui nu contin nimic clar si descoperit. Sunt doar o suma de invataturi preluate si apoi explicate de Branham dupa intelegerea lui . Crezi ca toate acestea sunt adevarul absolut? Eu zic sa mai reflectezi la ceea ce crezi. Unul singur a spus ca este Adevarul si cine este in Adevar traieste cuvintele Lui,El fiind Totul pentru crestini. Si atunci daca El este Absolutul de ce mai strecori alte teorii pe langa ceea ce El a invatat?

      3.Cand nu ai trait Adevarul nu poti pretinde ca il ai.Asa cum nu poti pretinde ca ai dragostea daca nu ai trait-o.Deci adevarul este sa traim cuvintele lui Hristos.Nu sa crezi cele 7 epoci,sau botezul,sau dumnezeirea,si toata ziua sa predici ca toti sunt gresiti si doar tu si interpretarea ta este adevarata. Acest comportament intra in contradictie cu ceea ce ne invata Isus si apostolii Sai. Si tocmai ca Biserica este zidita pe invatatura prorocilor si a ...APOSTOLILOR!. Nu pe invatatura lui Branham,Frank sau altui lider din vreo linie branhamista.

      Si inca ceva:Daca iei doar botezul de la apostoli asta nu inseamna ca ai invatatura apostolilor.

      Sper ca renunti la incapatanarea ta si cugeti putin la ceea ce am scris.

      Ștergere
    6. Normal ca acum taci Zsolt. Asa ai facut mereu cand era vorba sa dai raspuns corect.

      Cand noi vom actiona ca si Branham si va vom face pe voi porci, semnul fiarei, etc iar pe femeile voastre scroafe si galeti de gunoi, abia ajungem la nivelul vostru.

      Desigur ca nu o vom face. Nu ne coboram in acea mizerie branhamisto-sectanta otravitoare. lica

      Ștergere
  32. Alta varianta de-a lui E.Frank la Iasi, despre raul Ohio.De data asta au fost peste 3000 de martori care au vazut lumina supranaturala. :))

    Va dati seama ,daca erau 3000 de martori in scurt timp toata America era branhamista. Dar in mod paradoxal cei mai multi la vremea aceea erau martorii lui Iehova,nicidecum branhamistii. Ciudata situatie,avand in vedere ca mii de oameni au vazut o lumina supranaturala care cica s-ar fi coborat din ceruri...

    Ce sa mai zic de faptul ca Branham cica ar fi botezat 300 de persoane...

    De la minutul 1:25:54 .

    https://www.youtube.com/watch?v=Xz2y-OZOc-k

    La Targu-Mures anul trecut ,spune ca o sa auzit o voce care "'a zguduit intreaga zona"". 1:03:00

    https://www.youtube.com/watch?v=PGv6qjAQHTM

    RăspundețiȘtergere
  33. Pe fr Branham l-a dovedit Dumnezeu a fi un profet prin semne si minuni, ba inca multi martori la râu au văzut cand sa coborât îngerul Domnului....dar pe Frank cine l-a dovedit ???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Branham a avut vindecări dar la râul Ohio nu sa coborât nimeni din cer. A fost făcătura a lui Branham.

      Ștergere
    2. Daca ingerul care sa coborat era identic cu cel care l-a vizitat,atunci e clar... :)

      Si apropo,de ce nu vine nimeni sa spuna ca a vazut coborandu-se ingerul Domnului? Nu vi se pare ciudat?

      Cand a fost intrebat ce a fost acolo la raul Ohio,Branham a spus ca nu stie. Si atunci daca Branham nu stia ce a fost de unde stiu unii ce a fost ?

      Ștergere
  34. Tot asa au vorbit si despre Isus ca e un vrajitor.......Isus a zis fariseilor ca au de Tată pe diavolul....iar voi sunteti urmasii lor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda...e clar.Esti setat pe mantrele lui Branham. Cand nu poti aduce argumente la ceea ce crezi incepi sa-i ataci pe cei cu care dialoghezi. Tipic prostiei branhamiste si frankiste.

      Ștergere
  35. A SAPTEZECEA SÃPTÃMÂNÃ A LUI DANIEL
    JEFF IN 06-08-61


    227. Nu vreau ca cineva sã înțeleagă greșit. Sã nu înțelegeți greșit acum, și  sã ziceți, "Fratele Branham a zis cã Isus va veni în 1977." Eu nu am zis un astfel de lucru. Isus poate veni astãzi. Dar am prezis între '33 și  '77 ceva se va întâmpla, cãci aceste lucruri care le-am vãzut se vor împlini, în viziune, se vor împlini. (Era vorba despre cele 7 viziuni din care 5 s-au implinit iar   in 1977 sa referit ca va fi al 70 lea jubileu...................asa ca degeaba tot o suciți ca oricum cei alesi vor crede....restul sunt NECREDINCIOSI

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai aiuritule,prezisul este interzis in Biblie.Citeste in Deuteronom.Doar vrajitorii prezic . Deci cine il face vrajitor pe Branham? Noi sau voi? :)

      Ștergere
    2. Nu e nici o viziune sau profetie care poate fi aratata in predici si apoi sa o vedem implinindu-se. Toate au fost spuse dupa ce au avut loc.Ca si cum eu as spune acum dupa 27 de ani ca am profetit ca va pica Ceausescu.Dar nu este nici o dovada . Asa facea si Branham al tau.Ciudat dar asa face si Ewald Frank.Dupa ce un eveniment are loc incepe se chinuie sa-i gaseasca un loc in Biblie. Si pe baza asta unii zapaciti au spus ca are o slujba""apostolica si profetica"". :)

      Ștergere
    3. Daca imi arati o viziune sau o profetie de-a lui Branham care putea fi aratat in predici si care apoi sa implinit,nu mai spun nimic si recunosc ca Branham a fost un profet autentic. Dar nu gasesti in predici asa ceva .Deci mai pune mana si mai cerceteaza predicile .Nu mai vorbii aiurea la adresa altora.

      Ștergere
    4. Uite niste profetii si viziuni de-ale lui Branham...esuate.

      https://www.youtube.com/watch?v=GEbAwGJFSAg

      Ștergere
    5. Mesajul este fals22 august 2017 la 17:01

      Din an in an - deci dupa 1961 - Branham a devenit tot mai sigur pe el cu privire la anul 1977 si a prins curaj declarand in diferite moduri culminand cu faptul ca e prin inspiratie divina prezicerea respectiva si apoi o repeta si aminteste si despre intrarea in Mileniu in anul 1977. (nu doar Rapirea bisericii in 1977 cum a facut-o cu alta ocazie)

      "So I repeat, I sincerely believe and maintain as a private student of the Word, along with Divine inspiration that 1977 ought to terminate the world systems and usher in the millennium"

      Mie nu mi se pare asta ca fiind una din cele mai grave probleme ale lui Branham. E grav si il da de gol ca e fals dar sunt altele care afecteaza grav sufletul si viata celor care il urmeaza.

      Sunt destule celelalte legate de minciuna, plagiat, ura, ipocrizia sa cu banii, cu Cadilacul, cu prietenii lui sodomitii, cu autoblestemarea, cu pretentiile false ca este Ilie, ca la vizitat un inger, cu norul, cu botezul la raul Ohio, cu contradictiile, cu nerusinatele minciuni ca a descoperit Epocile si Pecetile, cu mentalitatea toxica lasata mostenire liderilor, cu zeciuiala merge toata la pastor, cu masina de spalat haine este de la diavolul, sa divortezi daca sotia ta isi taie parul...etc.

      Ștergere
    6. "Din an in an - deci dupa 1961 - Branham a devenit tot mai sigur pe el cu privire la anul 1977"

      Mai precis, de la finele lui 1960, inceputul lui 1961, cand a castigat Kennedy alegerile... Un presedinte "democrat" (Branham era cu "republicanii") si un catolic pe deasupra, era maximul pentru Branham. El vedea in asta deja sfarsitul lumii... Cine a studiat subiectul stie. De atunci, Branham a sucit cele "7 vedenii" si a introdus "prezicerea" cu 1977. Branham nu mai vedea nimic altceva (era fara viitor, fara perspectiva...) Tot pe atunci a afirmat ca "mai sunt 17 ani" (1960+17=???)

      Asa ca mai gelule, care te-ai trezit acuma "destept", tu nici nu au habar despre ce e vorba...

      Raman dator sa fac un video despre cele scrise pe scurt mai sus...

      ABEL

      Ștergere
  36. Cât priveşte numele lui  Branham dacă ar fi în Biblie, noi putem observa  că nu ne apar scrise acolo numele şi pronumele în felul cum noi suntem obişnuiţi în viaţa de toate zilele. Ci prin profeţiile respective, este numită Slujba biblică, aşa cum găsim de exemplu în cazul lui Ioan Botezătorul.
    Ştim că Ioan Botezătorul era fiul lui Zaharia, dar el nu-i numit în Biblie cu numele de Ioan Zaharia, ci în Maleahi 3:1 îi zice „Solul Legământului”,  la fel şi în Isaia 40:3 îi zice „Un Glas care strigă în pustie,” adică este numit cu Slujba dată lui de Dumnezeu.
    Tot aşa despre Domnul Isus Cristos în profeţia din Isaia 7:14 nu scrie că se va numi aşa, ci  „Emanuel (Dumnezeu este cu noi).”
    În acelaşi fel, înţelegem cu uşurinţă că şi în cazul fratelui Branham, nu aflăm în Biblie direct numele lui, ci prin profeţia din Maleahi 4:5-6 îl găsim în Slujba profetului Ilie. Dar trebuie ca fiecare să cerceteze, că i s-au dat două semne ca lui Moise, iar lucrările supranaturale din timpul lui adeveresc şi confirmă că acesta a fost cu adevărat profetul Lui Dumnezeu.


     
    Omenirea nu a suportat duhul lui Ilie, aşa cum ne este relatat în Luca 4:25-29 vedem cum au vrut să-l omoare pe Domnul Isus când le vorbea de Ilie. Şi tot aşa este şi în zilele noastre, fiecare spune tot felul de vorbe rele împotriva profetului trimis, dar să nu uităm că nimeni nu a fost mai defăimat ca Domnul Isus.

    Dintotdeauna, unii au crezut, pe când alţii care nu au fost aleşi nu au putut crede: Fapte 13:48 "toţi cei ce erau rânduiţi să capete viaţa veşnică, au crezut."

    Pentru timpul în care trăim este Lucrarea Lui Dumnezeu de aşezare a tuturor lucrurilor şi fiecare din noi, ar trebui să luăm parte la aceasta.
    Dumnezeu a trimis pe Ilie profetul conform Maleahi 4:5-6 şi a dat prin el un Mesaj clar  care trebuie urmat. Din moment ce găsim în Biblie scris că înainte de ardere, Dumnezeu va trimite pe profetul Ilie  (Maleahi 4:5-6) trebuie crezut că aşa va fi. Deci nu-i o altă Evanghelie ci este chiar Cuvântul Lui Dumnezeu. Mergem în Matei 17:10-11 unde ucenicii l-au întrebat pe Domnul Isus "de ce zic cărturarii că întâi trebuie să vină Ilie? Şi El le răspunde ca să aşeze din nou toate lucrurile". Iar în Fapte 3:19-21 aflăm că este scris de "vremile aşezării din nou a tuturor lucrurilor".
    Prin acest Mesaj dat de Dumnezeu prin acest slujitor s-a prevăzut ieşirea credincioşilor veritabili din sistemele religioase, au fost descoperite tainele Lui Dumnezeu despre cele 7 peceţi ţinute ascunse de veacuri şi a fost dat un Mesaj de pregătirea Miresei pentru Răpire.


    Opiniile despre Mesaj sunt împărţite, unii cred, pe când alţii nu pot crede.
    Doi oameni conversau despre predicile fratelui Branham. Unul i-a dat câteva broşuri celuilalt ca să le citească. Iar când i le-a restituit, i-a spus că nu mai vrea să audă de aşa ceva, că profetul l-a făcut că este o găină care râcăie prin gunoaie. La care acesta îi răspunde că din aceleaşi predici, el a înţeles că este un vultur.


    Niciun om al lui dumnezeu nu a fost recunoscut în timpul său . Se crede ca de la Domnul Isus si până azi nu a fost pe pământ  un om mai smerit ca el. Ar fi bine  să-ţi faci timp ca  să afli mai mult, fiindcă nu este potrivit să vorbeşti din spusele altora şi astfel duci bârfa mai departe.  Intotdeauna cei răi vor spune tot felul de cuvinte denigartoare la adresa celor sfinţi..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mesajul este fals22 august 2017 la 17:06

      Trebuie sa compari cu Cuvantul si cu insasi cuvintele lui si imediat iti dai seama ca Branham este bolnav de ura si minciuna.

      El nu este Ilie si nu a reazesat absolut nimic. Aici poti studia si verifica:

      https://mesajul.blogspot.ro/2013/05/profetul-ilie-in-grafica-simpla.html

      A copiat si a furat de la altii invataturile.

      Este si un invatator fals si exista dovezi multe in acest sens. Aici poti cateva vedea clar:

      https://mesajul.blogspot.ro/2014/06/filoane-de-aur-sau-ruginite.html

      Daca vrei sa urmezi un profet fals o faci pe raspunderea ta.

      Nu ai nici o dovada la ce ai spus. Sunt afirmatii ieftine neadevarate cu care sunteti dusi de nas.

      Studiaza mai bine un pic si vei vedea.


      Ștergere
    2. Aberatii la minut.Cica de la Isus el ar fi fost cel mai smerit...si cu smerenia lui va dus de nas . :) .

      Gelu simte nevoia sa creada in Branham,chiar daca sunt dovezi ca Branham nu a descoperit si restituit nimic.

      E ca o fata care desi este inselata tot mai vrea sa creada ca iubitul ii este fidel . Se minte pe sine sau isi fura propria caciula,cum se spune in popor. :)

      Ștergere
  37. "Pretentiile lui Branham de a fi crezut si urmat NU SUNT VREDNICE DE CREZARE. Isus si Biblia sunt vrednice"



    Ewald Frank - Scrisori circulare despre anul 1977


    SCRISOARE CIRCULARA NR. 3, FEBRUARIE 1967

    În iunie 1933, fratele Branham a vazut în viziune evenimentele timpului de sfârsit. El a vazut ca totul era ras de pe fata pamântului. A vazut foc si fum pâna ce totul s-a facut cenusa. Din acea zi, fratele Branham spunea ca tot ce nu s-a împlinit înca, se va împlini între anii 1933 si 1977. Aici trebuie sa subliniez ca fratele Branham nu a spus niciodata ca rapirea va avea loc în aceasta epoca. Nimeni nu stie când revine Domnul. Pentru asta ne este spus sa ne rugam. Dar daca pamântul si lucrarile de pe el vor fi arse în întregime, conform 2 Petru 3.10, atunci stim cu totii ca rapirea este foarte apropiata, caci înainte ca judecatile lui Dumnezeu sa atinga pamântul, trebuie ca Biserica sa fie rapita.



    Scrisoare circulara - Februarie 1972

    Ce se va întâmpla în 1977?

    Mi se pune iarasi întrebarea despre semnificatia anului 1977 în cadrul planului de mântuire. Trebuie sa recunosc ca ar fi mai placut pentru mine sa raspund la alte întrebari. Nu este vorba sa fixam un an în care trebuie sa se întâmple ceva, ci mai degraba sa ne pregatim pentru întoarcerea lui Isus Hristos. Isus a spus odata ucenicilor Sai: „Nu este treaba voastra sa stiti vremurile sau soroacele: pe acestea Tatal le-a pastrat sub stapânirea Sa. Ci voi veti primi o putere, când se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, si- Mi veti fi martori…”. (Fapte 1.7-8)
    Aceasta declaratie a lui Isus ne arata spre ce sa tindem, ce este important, caci nu cunoscând si fixând un timp vom gasi forta, ci dimpotriva, dupa cum este scris: „…veti primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi…”. Lucrul de care avem noi nevoie este puterea Duhului Sfânt, îmbracarea cu atotputernicia divina.
    Este sigur ca fratele Branham a atribuit o semnificatie deosebita anului 1977, dar trebuie sa-l plasam în contextul bun. Înainte de a raspunde mai detaliat la aceasta întrebare, ma simt condus de Duhul Sfânt sa insist asupra cuvintelor din Fapte 1.4-11. Îl rog pe fiecare sa ia foarte în serios aceste cuvinte ale lui Isus înaintea înaltarii Sale. Dupa învierea Sa, Isus s-a aratat viu ucenicilor si le-a dat ultimele instructiuni. La versetul 4: „Pe când se afla cu ei, le-a poruncit sa nu se departeze de Ierusalim, ci sa astepte acolo fagaduinta Tatalui…”. Nu era un sfat, ci era o porunca, caci este scris textual: „…Le-a poruncit sa nu se departeze de Ierusalim”. Domnul Isus întareste si mai mult aceasta fagaduinta zicând: „Caci Ioan a botezat cu apa, dar voi, nu dupa multe zile, veti fi botezati cu Duhul Sfânt”.
    Ucenicii aveau astfel o idee despre plinatatea care avea sa vina asupra lor, când vor fi botezati cu Duhul Sfânt. Întrebarea lor era: „Doamne, în vremea asta ai de gând sa asezi din nou împaratia lui Israel?” În calitate de evrei, ei aveau dreptul sa puna aceasta întrebare. Astazi noi auzim: „Doamne în vremea aceasta va avea loc rapirea?” Acelasi raspuns al Domnului Isus este valabil si pentru noi: „Nu este treaba voastra sa stiti vremurile sau soroacele”...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Declaratiile fratelui Branham legate de anul 1977


      Încerc cu ajutorul Lui Dumnezeu sa redau ceea ce a spus fratele Branham despre anul 1977. Înca din circulara precedenta faceam observatia ca nu era vorba sa fixam un an anume, ci sa ne pregatim pentru revenirea lui Isus Hristos. Pe de alta parte, fratele Branham a asezat acest an în fata ochilor nostri. Din 5 pâna în 11 decembrie 1960 el a predicat despre epistolele adresate celor sapte biserici. Mai târziu, aceste predici au fost redactate de dr. L. Vayle cu colaborarea sa, pentru a publica o carte. Nu-mi ramânea decât sa ascult din nou predicile de pe benzile originale despre cele sapte Epoci ale Bisericii. Urmatoarele trei declaratii privitoare la tema noastra, se gaseau pe benzi.
      1.În predica despre Biserica Efes, fratele Branham ofera o imagine de ansamblu si o clasificare a tuturor epocilor. El zice urmatoarele: „Epoca Bisericii Laodicea a început în 1906. Eu nu stiu când se va termina, totusi prezic ca ea se va termina pâna în 1977. Eu prezic (Nu Domnul mi-a zis-o). O prezic eu din cauza vedeniei pe care mi-a dat-o Domnul acum câtiva ani.:”
      2. În predica despre Biserica Tiatira, El spune: „ …atunci m-am uitat din nou si-am vazut Statele Unite în bucati. Nu mai ramânea nimic. Era ASA VORBESTE DOMNUL. Atunci am prezis sapte lucruri, dintre care s-au împlinit deja cinci. Am spus ca mi-a fost aratat ceva ca niste trunchiuri arzând si ca niste stânci care sareau în bucati. Statele Unite erau distruse cât puteam sa vad cu ochii din locul în care ma aflam. Eu am zis atunci: „Tinând cont de rapida înaintare a acestor timpuri, aceasta se va împlini între acest an 1933 si anul 1977.”
      3. În predica despre Biserica Laodicea, el spune: „Noi credem ca Epoca Bisericii Laodicea a început în 1906. Eu prezic - gânditi-va la aceasta! (Mai ales voi care veti auzi benzile); eu nu zic ca va fi asa, eu zic doar dinainte ca pâna în 1977 se va sfârsi. A doua venire a lui Hristos si rapirea pot avea loc în fiecare clipa. Pot sa ma însel asupra unui an, sau a douazeci, sau a o suta de ani. Eu nu stiu, eu o prezic doar.”
      M-am straduit sa ascult cu grija benzile si am vazut ca declaratia facuta în cartea despre cele sapte Epoci ale Bisericii, brosura 8, pagina 7, nu a fost formulata în acelasi fel ca pe benzi. În carte scrie ca Împaratia de 1000 de ani va începe în 1977. Acest citat nu se gaseste textual pe banda. M-am adresat dr. L Vayle pentru a lamuri lucrurile si în raspunsul sau din 17.01. 1972, el scrie: „Cu toate ca eu sunt cel care a ales cuvintele, n-am avut decât gândul de a exprima ceea ce a venit de la el (prin „el”, voia sa spuna fratele Branham).”
      Din cele trei citate pe care le-a facut fratele Branham despre anul 1977, rezulta doar ca aceasta Epoca a Bisericii se va termina în acel moment si ca Statele Unite vor fi distruse. Totusi, aceasta nu înseamna ca în acel timp va începe Împaratia de 1000 de ani.
      Pe baza faptului ca fratele Branham a scos adesea în evidenta anul 1977, noi tragem concluzia ca va fi un an de o mare importanta. Dar în ceea ce priveste reîntoarcerea lui Isus Hristos, noi credem conform Scripturilor care zic ca a doua venire a lui Hristos si rapirea pot avea loc în orice clipa.
      Eu sper ca prin aceasta scurta expunere toti cititorii au fost ajutati în întelegerea acestui subiect.

      Ștergere
    2. Scrisoare circulara - decembrie 1975

      Fratele Branham a spus doar ca pâna în 1977 se va împlini tot ce a vazut el în vedenie în anul 1933. El a subliniat ca aici nu e vorba de o prorocie, ci de o prezicere, vazând rapida desfasurare a lucrurilor. El nu a stabilit niciodata timpul venirii Domnului Isus. Asta nu o stie nimeni. Noi trebuie sa vedem ca sunt lucruri ce se vor întâmpla înaintea rapirii Bisericii si sunt lucruri care se vor desfasura dupa aceea. Cine vrea sa stabileasca data si timpul, va ajunge într-o criza interna, împingând si pe altii. Noi trebuie sa ne multumim cu faptul ca stim ca toate lucrurile se afla în mâna Domnului. EL stabileste timpul când se va întâmpla totul. Daca este vorba de texte biblice, atunci putem recunoaste din cuprinsul întreg în ce timp va avea loc împlinirea unei fagaduinte. Daca avem de-a face cu expuneri (afirmatii) facute de fratele Branham, la fel nu este usor sa stabilesti timpul precis al împlinirii lor. De fapt, asta nu ne ajuta cu nimic daca am sti aceste lucruri. Important este ca noi sa ne lasam pregatiti ca sa putem întâmpina pe Domnul.
      Fratele Branham a spus ca împaratiile lumesti îsi vor gasi sfârsitul asa cum toate au avut si un început. Deodata va apare scrisul pe perete, sentinta va fi pronuntata si executata. Este posibil ca într-o buna zi cele doua supra-puteri sa ajunga una în fata celeilalte, fie pentru problema Orientului Mijlociu, Israelul, sau din cauza altor diferente. Doua supra-puteri nu stau mult timp una lânga cealalta. Ele îsi vor masura puterile. Faptul ca America va fi cea care va fi trasa pe sfoara, reiese din cele ce a vazut fratele Branham, adica S.U.A. va fi distrusa. Masura nelegiuirii s-a umplut de tot si asta nu o vedem numai la cei ce tagaduiesc pe Dumnezeu, ci si la acei ce Îl batjocoresc.

      Ștergere
    3. SCRISOARE CIRCULARA - August 1976

      În nici un chip noi nu stabilim vremuri si soroace, caci ele stau doar în mâinile lui Dumnezeu. Pentru noi, chiar si accentul pus pe anul 1977, asupra caruia nu doar fratele Branham, ci si altii au insistat, nu are decât o importanta minora. Esentiala este pregatirea noastra înaintea Domnului, pentru a putea sa-L întâmpinam când va veni si sa putem iesi în întâmpinarea Mirelui sufletelor noastre.
      ...
      Daca ar fi sa ne luam dupa cei ce fac calcule, vedem ca anul 1977 este a saptezecea sarbatorire a Anului de veselie, de când a fost acesta hotarât de Moise, si aceasta va aduce schimbari majore în istoria omenirii. Pornind de la aceasta data, dupa calcule reiese ca în foarte scurt timp, totul va veni la împlinire. Totusi, trebuie de asemenea sa ne amintim ceea ce a spus Domnul: „Vegheati dar, pentru ca nu stiti în ce zi va veni Domnul vostru” (Matei 24:42). Daca Dumnezeu ar tine cont de calculele pe care le avem la dispozitie, atunci timpul este foarte înaintat. Evreii sarbatoresc Anul de veselie si Sarbatoarea corturilor anul viitor, din ziua a 15-a pâna în ziua a 21-a ,a celei de-a saptea luni”. Nimeni nu poate sa spuna mai dinainte ceea ce este în legatura cu aceasta sarbatoare. Dar, în calitate de crestini care-L asteapta pe Domnul, noi vom fi bucurosi sa vedem venirea zilei si a ceasului când vom intra în slava.

      Ștergere
    4. SCRISOARE CIRCULARA - Octombrie 1976

      Anul 1976 se apropie de sfârsit si anul „important” 1977 va începe în curând. Sunt oameni în acest timp pentru care 1977 va fi anul venirii lui Isus Hristos. Dar, dragi frati si surori, nu putem afirma asta. Putem doar sa spunem ca Isus Hristos va veni. Nu putem spune care va fi ziua si ceasul. Noi nu stim si pentru ca nu o stim, trebuie sa asteptam pâna când acest moment va veni. Credem ca anul 1977 va fi foarte important si fratele Branham a facut anumite afirmatii care trebuie sa fie amintite. Când fratele Branham a vorbit despre cele sapte Epoci ale Bisericii, el s-a referit de trei ori la anul 1977 si a spus: „Eu nu o proorocesc, dar afirm ca....”. A spus: „Pot sa ma însel cu un an, cu 20 sau cu 100 de ani, pentru ca nimeni nu stie timpul ....”. Astfel, noi trebuie sa luam toate afirmatiile sale, sa gasim echilibrul în Cuvântul lui Dumnezeu si sa asteptam pâna când Domnul va veni cu adevarat. Dar, în tot cazul, Domnul Isus Hristos are felul Sau de a lucra cu poporul Sau. Dumnezeu a avut întotdeauna felul Sau de a lucra cu ai Sai si asa va fi pâna la sfârsit.
      Fratele Branham a facut declaratii uimitoare. El spus: „Nici o democratie n-a durat mai mult de 200 de ani”, si vorbind de SUA, a spus: „Nici aceasta nu va dura mai mult”. Totusi, pe 4 iulie acest an, 1976, a fost sarbatorit bicentenarul acestei natiuni. Atunci, fratii au publicat ca nu mai exista democratie în SUA, pentru ca ultimii doi presedinti nu au fost alesi, ci doar desemnati. Dar aceasta este o minciuna, pentru ca cei doi presedinti desemnati au avut o perioada de alegeri (au trecut printr-un proces electoral). Este doar o decizie democratica, pe care cei cu drept de vot o exercita periodic. Astfel, pentru ca unii frati vor ca fratele Branham sa fie gasit corect în toate afirmatiile sale, ei nu vor sa spuna ce contine Mesajul si sunt gata sa spuna o minciuna, decât sa spuna adevarul. Totusi, asa cum este scris în Romani 3:4: „Dimpotriva, Dumnezeu sa fie gasit adevarat si toti oamenii sa fie gasiti mincinosi.....”. Nu trebuie sa ne îngrijoram cu privire la fratele Branham si afirmatiile sale. Daca el a vorbit ca prooroc al lui Dumnezeu, sub inspiratia Duhului Sfânt, atunci Dumnezeu va avea grija de acest Cuvânt. Daca el a vorbit ca fratele Branham, el era un om ca toti ceilalti. Putem arata numeroase afirmatii ca cele de mai sus, dar daca aducem afirmatiile în Cuvântul lui Dumnezeu si daca ne întoarcem la Isus Hristos, atunci suntem uniti unii cu altii pentru a forma un singur Trup al lui Isus Hristos si acelasi Duh Sfânt ne unge pe toti. Nu ratacim pe una sau pe alta din cai, ci noi pastram pacea lui Hristos, care este datatorul si desavârsitorul credintei noastre.
      Nu putem spune: „Pentru ca asta si asta nu s-au întâmplat, Domnul nu poate veni”. Nu stim când va fi revenirea lui Isus Hristos, dar eu stiu ca daca voi mai trai în ianuarie 1978, voi predica la fel ca astazi. Totusi, eu nu o spun, fiind convins ca Isus Hristos va veni. Sa ramânem smeriti si sa ne ridicam ochii, caci rascumpararea noastra se apropie. Dar eu nu spun ca ea va veni atunci sau atunci; asteptati pâna când Domnul vine si atunci El ne va lua acolo sus.

      Ștergere
  38. Scrisoare circulara - Ianuarie 1985

    Prin harul lui Dumnezeu am intrat ^n anul 1985, `tiind c[ f[g[duin\a Lui c[ va fi cu noi p]n[ la sf]r`it, nu va da gre`. Privind ^napoi ^n 1984 vedem c[ toate prezicerile au dat gre` din nou, ^ntr-un mod jalnic. Iulie a fost socotit[ o lun[ special[, `i ^ntregul an a fost anun\at ca fiind ultimul. Nu pentru c[ am vrut, ci pentru c[ trebuia, am scris ^n circulare c[ anul 1977 va veni `i va trece `i la fel `i anul 1984 va veni `i va trece, f[r[ a se materializa nimic din ceea ce a prezis cineva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SCRISOARE CIRCULARA - DECEMBRIE 1988

      Fratele Branham a afirmat ca a citit câteva carti, printre care si a doctorului Larkin, din care a luat perioadele de timp pe care s-au extins cele sapte epoci ale Bisericii, date pe care le-a gasit în cartea acestuia la pag.130-131. O alta carte este „Cronologia evreilor”, de Usher. Se pare ca aceasta a fost cea care l-a impresionat în ce priveste anul 1977, ca fiind al saptezecilea jubileu. El a mers atât de departe încât a spus ca acest jubileu ar putea fi jubileul plecarii Miresei dintre Neamuri si al întoarcerii lui Hristos spre evrei.
      Acest mare barbat al lui Dumnezeu a vazut într-o viziune vremea sfârsitului. Aceasta eu o cred din toata inima mea. Cinci din cele sapte evenimente de importanta deosebita pe care el le-a vazut, s-au împlinit deja. Dar apoi el vorbeste ca William Branham, si nu este Domnul vorbind prin el. Citez: „Aceasta a fost în 1933 si eu am prezis ca în anul 1977 se va întâmpla o mare tragedie cu Statele Unite”. În viziunea pe care a avut-o fr. Branham a vazut cu siguranta Statele Unite distruse. Data fixata în prezicere a fost a lui William Branham, si nu prin inspiratie divina.
      Asemenea nepotriviri nu pot clatina un adevarat credincios. Dimpotriva, ne obliga sa ne întoarcem la Cuvântul lui Dumnezeu. Aceasta nu atinge cea mai mare slujba din toate timpurile, pe care Dumnezeu a încredintat-o slujitorului si prorocului Sau în secolul douazeci. Aceasta ne atinge doar pe noi, ca sa putem face diferenta dintre un prooroc care vorbeste, si Dumnezeu vorbind printr-un prooroc.
      Culmea acestor lucruri a fost atinsa atunci când a fost publicata de catre publicatia „Cuvântul vorbit” din Jeffersonville, SUA, o brosura intitulata „Pâna în anul 1977”. Aceasta s-a facut, desigur, dupa ce fratele Branham a plecat la Domnul. A fost instalata o euforie de cei ce sustineau a fi conducatori ai credinciosilor mesajului din timpul sfârsitului, si au facut subiectul principal al predicilor lor. Fratii din SUA si Canada care au intrat în slujba pe la mijlocul anilor ’70, nu au fost în stare sa faca o deosebire între o afirmatie clara a Domnului Isus Hristos însusi care a spus ca nimeni, nici chiar Fiul si nici îngerii din ceruri nu stiu ziua si ora revenirii, si o prezicere bine-intentionata, despre care acelasi frate William Branham a spus: „S-ar putea sa gresesc cu un an, s-ar putea sa gresesc cu 20 de ani, s-ar putea sa gresesc cu 100 de ani!” Dumnezeu nu greseste nici cu un minut. Eu mai am caseta în care unii din acesti barbati striga plini de entuziasm în plina adunare : „Voi pleca de aici ! Nu-mi pasa daca este înainte, pâna la, sau în anul 1977!”. Pentru câteva minute întreaga adunare a intrat în transa, strigând, plângând, sarind, batând din palme, sarbatorind pe omul care a facut acest fals anunt. Îmi aduc aminte de comentariile din ziarele locale, care subliniau anul 1977 si dadeau citate din predicile lui William Branham.
      Pâna la aceasta data, nu am întâlnit nici macar un singur frate, nu am vazut nici macar o brosura sau sa aud macar o caseta în care unul din acei multi barbati sa faca o corectare. Dimpotriva, s-a introdus ceva mereu nou pentru a tine oamenii în asteptare si tensiune. Desi acesti barbati nu erau slujitori ai Cuvântului, ci furati de entuziasm, ei totusi sunt raspunzatori înaintea lui Dumnezeu acum si în ziua judecatii, pentru ca ei nu au deosebit între lucrurile prezise de William Branham si ASA VORBESTE DOMNUL pe care el l-a rostit. Ei sunt vinovati de a fi dat întregii lumi religioase impresia ca William Branham a proorocit aceste lucruri care nu s-au împlinit, dându-le dreptul, pe baza infailibilitatii Cuvântului lui Dumnezeu, sa declare ca William Branham a fost un prooroc mincinos.

      Ștergere
    2. Dumnezeu, si multi dintre voi stiu ca am fost calauzit sa fac corectii în scrisori circulare, pentru care era sa fiu omorât cu pietre de oameni care au impresia ca ma ridic mai presus de slujitorul lui Dumnezeu, William Branham. Dumnezeu este Judecatorul si El îmi cunoaste inima: am fost obligat sa fac ceea ce am facut si am scris, pentru ca cineva a observat o diferenta de zece ani în calcularea datei, si de aceia s-a fixat din nou anul 1977/1988.Trebuie sa spun asta, caci si acest timp va trece. Fie ca cineva crede sau nu, dar eu am fost impresionat de Duhul Sfânt atât de puternic, încât dupa aceasta ultima prezicere omeneasca posibila noi sa fim în alerta si plini de speranta, stiind ca timpul pentru ca Dumnezeu sa-si încheie planul Sau de mântuire, a sosit. Timpul nu este numai aproape - acum este timpul! Toti cei ce sunt din Dumnezeu se vor rândui cu Cuvântul Lui devenind o parte a lui, vor respinge orice explicatie si interpretare si nu vor amesteca lucrurile din nou. Mireasa nu iese dintr-o amestecatura, ci ea este un produs curat al Cuvântului original al lui Dumnezeu care acum devine trup prin împlinirea lui în Trupul lui Hristos.

      Ștergere
    3. SCRISOARE CIRCULARA - Decembrie 1994

      Judecare corecta

      Ceea ce a spus fratele Branham, de exemplu, despre anul 1977, care a fost socotit de unii „comentatori“ ca „super anul jubiliar“, nu ar fi fost asa de tragic, daca unii frati ca Pearry Green, Joseph Coleman si multi altii, nu ar fi facut din aceasta o învatatura si daca ei nu ar fi predicat literal „anul 1977“. Acelasi lucru se potriveste si pentru alte puncte discutabile. Eu înca mai am casetele în care rev. Coleman striga: „Pe mine nu ma intereseaza daca înainte sau dupa 1977, eu ma duc sus!“ În cazul în care nu a murit înca, el mai locuieste astazi în New York. Rev. Green m-a mustrat pentru ca eu nu am acceptat anul 1977 ca fiind ultimul an. Prin harul lui Dumnezeu am ramas pe cuvîntul ca nimeni nu stie timpul si ceasul. El m-a acuzat ca m-as fi ridicat deasupra proorocului si sustinea cu toata seriozitatea: „Prezicerea unui prooroc este egala cu o proorocie.“ El a plecat de la mine cu sotia si cele trei fiice, fara sa-si ia ramas bun. Datorita unor incompetenti, astfel de citate au devenit învataturi, si niciunul din fratii rataciti nu s-a corectat pîna în ziua de astazi. Duhul înselaciunii îi tine de nebuni, si ei nu vad aceasta.
      În mai 1976, cînd am trecut pe lînga casa de rugaciune, Domnul mi-a spus: „Robul Meu, îndreapta-te înspre terenul vecin, dedica-Mi-l Mie si construieste pe el, pentru ca vor veni oameni din toata lumea …“ Eu am ramas pe loc - era deja întuneric - m-am întors si am mers prin poarta care duce înspre parcarea centrului comercial; pe terenul acela, am îngenunchiat în mijlocul tufisurilor si l-am predat Domnului. Din 1977/78 stau cele doua cladiri ale misiunii pe terenul dedicat. Oameni din toata lumea vin, si poporul lui Dumnezeu din aproape toate tarile este sprijinit de aici. Eu nu am putut sa cred niciodata ca în 1977 va fi sfîrsitul pentru tot, iar dupa ce Domnul cerului mi-a dat o astfel de însarcinare la sfîrsitul lui mai 1976, atunci si mai putin. Mai sînt înca valabile cuvintele: „Lucrati pîna la venirea Mea!“ si nimeni nu stie timpul.

      Ștergere
    4. Fratele Branham a spus unele lucruri, pentru ca toti care nu se tin de Cuvîntul scris, sa se rataceasca. Ei cladesc constructii fanteziste cu citate, fara sa aibe baza biblica pentru asa ceva. Dar numai asa s-a putut descoperi samînta discordiei. În predica lui „Samînta discordiei“, fratele Branham a aratat înspre anumiti frati care ajung sub inspiratie falsa, dar care îsi fac teze foarte smerite: „Au venit tot felul de lucruri posibile; noi trebuia sa avem una si cealalta si iarasi sa formam un grup. Cineva s-a ridicat si a zis: ,EL vine pe un nor alb!‘ Un altul a spus: ,EL vine pe un cal alb!‘ Si deja s-au format doua grupuri diferite. Ce este? A fost semanata contrazicere.“ Prin aceasta dusmanul seamana samînta lui proprie de discordie ca la început, în forma cea mai religioasa. Astfel au luat fiinta diferite grupuri în cadrul mesajului, facînd din citate învataturi separate. Biblia este lasata la o parte, iar citatele care se potrivesc în conceptul lor propriu sînt rupte din context si sînt înaltate ca fiind sfinte.
      De exemplu, o parte sustine învatatura ca cele sapte tunete au fost deja descoperite; cealalta parte, ca tunetele vor fi descoperite înainte de venirea lui Hristos. Ambele nu vor sa aibe nimic unii cu altii, se declara reciproc ca gresiti si nu stiu ca sînt amîndoua samînta împotrivitorului, pentru ca se afla în afara Cuvîntului, deoarece samînta lui Dumnezeu este întotdeauna Cuvîntul lui Dumnezeu. Barbatii de felul acesta, care se ridica cu alte descoperiri, sînt ei însisi în neclaritate si seamana în altii care îi asculta si îi cred, aceeasi samînta de discordie. Noi nu vrem sa amintim mai mult despre aceste învataturi nebiblice, care mai sînt prezentate si au produs diferite tabere, pentru a nu ne face de rîsul oamenilor.

      Ștergere
    5. SCRISOARE CIRCULARA - editia 2000

      Pe la mijlocul anilor ’70, fratii din cadrul mesajului din SUA si Canada au început sa puna accent pe anul 1977 ca fiind cel al sfârsitului. Din nou credinciosul Domn mi-a vorbit la timpul potrivit direct din cer, caci nimeni nu poate cunoaste ziua sau ora venirii Sale. Era într-o frumoasa zi de septembrie, anul 1975, când umbra serii începea sa se coboare. Tocmai veneam din spatele bisericii, când, deodata, vocea poruncitoare, care totdeauna vine de sus si din dreapta, mi-a vorbit din nou. De la primul cuvânt, m-am oprit cu respect si am ascultat ce mi se spunea: “Slujitorul Meu, mergi pe proprietatea vecina si dedica-Mi pamântul de lânga ea, caci trebuie pregatite dormitoare. Oamenii care vor veni din toate natiunile au nevoie de cazare.” M-am întors, am trecut prin mica poarta care duce spre supermagazin, am intrat pe pamântul proprietatii vecine, am îngenuncheat printre tufisuri si l-am dedicat Domnului. Curând prima cladire a fost construita pe proprietatea, care masoara acum aproape un hectar.
      Pe când prima cladire era aproape terminata, fratele Schmidt s-a apropiat de mine si a spus aratând spre ea: “Frate Frank, o singura cladire nu este de ajuns nici pentru jumatate din oaspetii care vor veni.” Aceasta afirmatie a cazut adânc în inima mea, si m-am gândit mult la ea. Dupa câteva zile, am deschis Biblia într-o dimineata, si ochii mi-au cazut pe pasajul din 2 Cronici 14, unde scrie: “...Au zidit dar, si au izbutit” (vers. 7b). În Biblia germana, acest pasaj este la plural: “Au zidit cladiri...”.. Am citit textul din nou si am îngenuncheat, stiind cu siguranta ca Domnul a vrut sa-mi vorbeasca. De data aceasta nu a fost o voce audibila, ci ceva vorbea în inima mea: “Ridica doua cladiri asemanatoare!” Si asa am si facut. Prin credinta si cu ajutorul fratilor, am ridicat doua cladiri misionare, în anii 1977 si 1978. La începutul anilor ’90 am putut construi cladirea tipografiei. Putem gazdui pâna la 300 de oaspeti, si putem servi masa în cantina la 400 de persoane odata. Lucrarea misionara s-a raspândit, însotita vizibil de binecuvântarile Celui Atotputernic. Nimeni nu a auzit vreodata mentionându-se banii. Toti oaspetii care vin sunt gazduiti, si nu trebuie sa plateasca nimic pentru cazare sau masa.. De asemenea, pentru cartile, brosurile, casetele audio sau video trimise în toata lumea, nimeni nu a trebuit sa plateasca nimic.

      Ștergere
    6. "" Să nu fie la tine nimeni care să-şi treacă* pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care să aibă meşteşugul de ghicitor, de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrăjitor,...""

      "" de vestitor al viitorului..."".

      "".... Căci oricine face aceste lucruri este o urâciune înaintea Domnului ....."".

      "" Fratele Branham a afirmat ca a citit câteva carti, printre care si a doctorului Larkin, din care a luat perioadele de timp pe care s-au extins cele sapte epoci ale Bisericii, date pe care le-a gasit în cartea acestuia la pag.130-131. O alta carte este „Cronologia evreilor”, de Usher. Se pare ca aceasta a fost cea care l-a impresionat în ce priveste anul 1977, ca fiind al saptezecilea jubileu. "'

      Pai atunci ce adevaruri a restituit Branham? Sunt dovezi ca pana si dumnezeirea a preluat-o tot de la Larkin. Acesta a venit cu ideea unui Dumnezeu cu mai multe calitati. Si asta se poate dovedi.

      Deci Branham odata cu preluarea Epocilor a preluat si invatatura dumnezeirii. Curios dar amandoua teorii se pot regasi in invataturile lui Larkin.

      Deci domnul Gelu puteti sa ne spuneti si noua astora mai rataciti,ce invataturi a restituit fratele Branham? Va multumesc in numele tuturor.

      Intrebarea este valabila si unor anonimi frankisti care mai intra pe aici

      ___________________________________________________________________________

      In privinta lui Frank ,e tare asta cu ""Robul Meu"" si cu vocea care vine doar din urechea ,pardon din partea dreapta. Probabil Frank nu aude bine cu urechea stanga si are impresia ca doar din dreapta vine vocea .

      Frank uita ca in Noul Legamant noi nu mai suntem ROBI ci FI.O spune clar Pavel,Petru. Nu are rost sa mai spune eu.O explica Pavel foarte clar,si spune si motivul pentru care nu mai suntem robi ci fii.

      In concluzie ce mai pot spune: Toata harababura din capul lui Branham sa revarsat asupra tuturor care au luat de buna viata si misiunea lui Branham.


      Ștergere
    7. Mesajul este fals23 august 2017 la 17:33

      Daca cei peste 1 miliard de crestini din toate confesiunile ar fi citit afirmatiile lui Branham despre anul 1977, ar fi spus toti exact ca si Ewald Frank: Nu este adevarat.

      Ștergere
    8. Si ar fi zis ca un adevarat slujitor nu prezice . :)

      Ștergere
    9. Mesajul este fals23 august 2017 la 21:12

      Exact!
      Asa deci nu este nici o valoare speciala in afirmatia lui Ewad Frank despre anul 1977. E normal.

      Ewald Frank a avut capacitatea, darul de a organiza mai nemteste lucrurile si dupa cum ei sunt disciplinati si inclinati evanghelic, constructia unui centru misionar e pur si simplu cea mai de baza lucrare crestina.

      Nu ai nevoie de Dumnezeu sa iti vorbeasca sa faci asa ceva deoarece este pur si simplu corect sa iti administrezi bine viziunea, misiunea, scopul in care crezi, sa iti instruiesti echipa sa slujeasca, si alte lucruri de acest gen.

      Branham nici macar o cantina nu a vrut sa faca. Eu am simtit o scarba imensa fata de Branham cand am auzit ca a fost impotriva la mese fratesti, la intalniri fratesti, impotriva la construirea de spitale, orfelinate, post radio sau TV....pur si simplu un natang care spala creierele audientei ca vine Domnul si si-a pus 3 milioane de USD la saltea.

      Branham a fost dupa parerea mea exact ca acel nebun din pilda cu talantul nepus in negot.

      Iar daca in public Ewald Frank nu spune de bani/zeciuieli/donatii, aflati ca intre frati se pune presiune si toti banii din toate tarile -inclusiv Romania- merg la Krefeld fara sa se tina contabilitate.

      Asta ce este? FRAUDA.

      Unde nu exista transparenta fata de sume de bani, venituri/cheltuieli, investitii, etc ACOLO SE FURA! Si acesta este singurul motiv pentru care nu se face darea de seama aproape nicaieri.

      Pe linia Frank zeciuiala este obligatorie! Dincoace daca vrei predici PLATESTI, desi dai si zeciuiala. Ma rog nu e treaba mea modul lor de administrare, dar e dreptul meu sa am o opinie si sa trag o concluzie.

      La mesaj se fura si Branham a inventat sistemul ticalos care obliga adunarea sa dea toti banii unui singur om: pastorului.

      Branham a creat astfel un sistem nebiblic parazitar, toxic, bolnav, dictatorial si distructiv din toate punctele de vedere.

      Ștergere
    10. "" Pe linia Frank zeciuiala este obligatorie!"".

      Unii erau dea dreptul obsedati de zeciuiala.Iti predicau de zeciuiala de parca in asta statea totul. Era evident ca cineva avea nevoie de acesti bani.Apoi ca sa abata atentia de la ei vorbeau tot timpul de cultele religioase ,si cat de decazuti sunt cei din culte...perversa strategie. Si in acest fel bietii oameni nu mai vedeau ce se intampla in adunarea lor,fiindca privirea le era indreptata INSPRE ALTII!.

      Asta e spiritualitatea propovaduita de Isus? Nicigand.E mai degraba ipocrizie si manipulare.

      Cand se insista pe niste invataturi pana acolo incat esti amenintat cu acele invataturi,deja vorbim de indoctrinare.Chiar daca ei spun ca nu au nici o doctrina.

      Ștergere
    11. "Era evident ca cineva avea nevoie de acesti bani.Apoi ca sa abata atentia de la ei vorbeau tot timpul de cultele religioase ,si cat de decazuti sunt cei din culte...perversa strategie. Si in acest fel bietii oameni nu mai vedeau ce se intampla in adunarea lor,fiindca privirea le era indreptata INSPRE ALTII!. Asta e spiritualitatea propovaduita de Isus? Nicigand.E mai degraba ipocrizie si manipulare."


      Dar asta ce este? F.E.D?!

      Să nu ceri nicio dobândă de la fratele tău: nici pentru argint, nici pentru merinde, pentru nimic care se împrumută cu dobândă.
      De la străin vei putea să iei dobândă, dar de la fratele tău să nu iei, pentru ca Domnul Dumnezeul tău să te binecuvânteze în tot ce vei face în ţara pe care o vei lua în stăpânire. Deuteronomul 23:19~20

      ;)

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.