duminică, 30 martie 2014

Marturia lui Jennifer Landes - Afara din secta





Avantajul oamenilor care citesc mesajul lui Branham in modul serios este ca atunci cand realizeaza nesfarsitele contradictii, afirmatii nebiblice si alte inchipuiri din povestirile lui Branham, nu pot sa le mai inghita. 

Duhul Sfant le arata lucrurile cum sunt nu cum pareau sa fie. Asta e minunat slava Domnului. La fel s-a intamplat si cu Jennifer, dupa 35 de ani la mesaj a inteles si a putut face diferenta dintre eroare si adevar.



Eu din pacate, am observat multa superficialitate la cei mai multi care citesc mesajul, si cu care am discutat. Ei nu stiu ce citesc. Nu stiu ce inseamna ce citesc, ei doar citesc si aproba.


Ca exemplu, daca ei citesc o predica din 1962 in care Branham zice ca "eu niciodata in viata mea nu am zis ca sunt profet, nimeni nu m-a auzit spunand asa ceva" iar la mijlocul predicii spune "eu sunt vocea lui Dumnezeu pentru voi" iar la sfarsitul predicii el spune: "Crezi ca sunt profetul lui Dumnezeu?" ei sunt atata de orbi (cam toti am fost) incat nu vad contradictia, aroganta si incoerenta lui Branham.

Daca merg pe afara si discuta cu cineva, ei nu spun ca Branham a zis ca este profet ci ei spun doar partea care ii avantajeza in teoriile lor: "fratele Branham a fost smerit, el nu a zis niciodata ca e profet. Oamenii l-au numit profet, dar nu el insusi. Niciodata." Ignora intentionat adevarul doar sa apere un autointitulat "profet" care este haotic.

Si mai mult decat atat, tot mai multi nu se mai simt confortabili pe drept, in gruparile de la mesaj cand ei vad atitudinea lor aroganta fata de altii de pe pozitia de "alesi" si "Mireasa" si discriminarea si respingerea altor oameni, rautatea, judecata, prejudecatile, criticile fara sfarsit, acuzatii si idei bolnave despre viata, despre credinta, lipsa de socializare, prietenie, unitate, bunatate, spirit umil si bland si viziunea distorsionata pe care o au fata de altii care sunt diferiti fata de ei. 


Mesajele si atitudinea lui Branham si ale urmasilor lui sunt depozite cu hrana ignorantei, contradictiei si intunerecului.

Concluziile le trageti voi singuri.

Abel a tradus finalul marturiei acestei surori, il pun si aici:


"Tu stai în faţa Lui şi spui: 'Eu te cred pe cuvânt, Tu eşti absolutul meu. Şi nu voi pune pe nimeni înaintea Ta.' Şi Domnul îţi va da o bucurie şi o dragoste pentru alţi oameni pe care nu o poţi avea dacă eşti la Mesaj. Pentru că dacă eşti la Mesaj, tu ai o atitudine elitistă şi priveşti în jos la alţi creştini şi te simţi că tu eşti unul dintr-un milion. Dar dacă vii la Domnul cu adevărat, şi ai bucurie în Cristos, vei vedea că NOI toţi suntem unul dintr-un milion, NOI toţi suntem copiii Lui. Şi El a spus 'Veniţi la mine voi TOŢI cei obosiţi şi vă voi da odihnă.' Şi nu este pentru noi să judecăm aceşti oameni pentru că Cristos a murit pentru ei, la fel cum a murit pentru noi şi este putere în acest Sânge, şi este mai mare decât orice lucru pe care Mesajul l-ar putea oferi vreodată."

45 de comentarii:

  1. Multumim fr. Lică pentru că ai postat această mărturie minunată.

    Aceaşi problemă am avut-o şi eu când am întâlnit oameni minunaţi, în care vedeam roade ale Duhului Sfânt, dar la Mesaj ni se spunea că ei nu sunt Mireasa, că în cel mai bun caz sunt "doar mântuiţi"...

    Nu au fost greşelile lui Branham, nu au fost vedeniile neîmplinite, sau minciuna cu Norul... Aş fi putut să trec peste ele şi să le găsesc vreo explicaţie mai mult sau mai puţin raţională... Dar când a venit vorba de a face deosebire, de a discrimina oamenii, nu am mai putut, şi "balonul de săpun" al Mesajului a exlpodat...

    Şi cum a spus sora spre sfârşitul interviului:

    "Tu stai în faţa Lui şi spui: 'Eu te cred pe cuvânt, Tu eşti absolutul meu. Şi nu voi pune pe nimeni înaintea Ta.' Şi Domnul îţi va da o bucurie şi o dragoste pentru alţi oameni pe care nu o poţi avea dacă eşti la Mesaj. Pentru că dacă eşti la Mesaj, tu ai o atitudine elitistă şi priveşti în jos la alţi creştini şi te simţi că tu eşti unul dintr-un milion. Dar dacă vii la Domnul cu adevărat, şi ai bucurie în Cristos, vei vedea că NOI toţi suntem unul dintr-un milion, NOI toţi suntem copiii Lui. Şi El a spus 'Veniţi la mine voi TOŢI cei obosiţi şi vă voi da odihnă.' Şi nu este pentru noi să judecăm aceşti oameni pentru că Cristos a murit pentru ei, la fel cum a murit pentru noi şi este putere în acest Sânge, şi este mai mare decât orice lucru pe care Mesajul l-ar putea oferi vreodată."

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi vom vedea în curând şi cum e cu Profetul "Alba-Neagra". Mai am puţin şi finalizez materialul cu afirmaţiile lui WMB despre "A fi sau a nu fi...profet"

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca predicile lui WMB sunt ""hrana duhovniceasca"" atunci ar trebui ca Isus Hristos sa isi ceara scuze pentru cuvintele si indemnurile Lui din Evanghelii....Si pentru ""minciuna""din Apocalipsa unde scrie ca doar EL a fost gasit vrednic sa priveasca in cartea cu 7 peceti...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta poate confirma indirect ca Branham se credea deja Dumnezeu in trup. Lica

      Ștergere
    2. Prorocii mincinosi vin deghizati in oi dar sunt lupi defapt.Oare oaia ce simbolizeaza daca nu smerenia? Branham are o aparenta de om smerit,si mai ales a simpatizat cu un alt indian despre care sa spus ca este insusi D-zeu in trup.Si acesta daca te uiti la o poza cu el pare smerit... Ciudata armonie si intelegere intre cei doi....

      Ceea ce nu se spune decat voalat in Biblie este ca acesti proroci vin ""imbracati"" in capacitati deosebite,anumite daruri supraumane adica imbracati in oi...aparenta de spiritualitate autentica,dar cuvintele lor sunt impotriva Evangheliei... Intr-un final ajung sa ceara supunere oarba si ascultare totala pentru tot ceea ce spun si invata ei.Arunca multa ura ,separatism si dezbinare intre oameni...Contrar la ceea ce ne invata Ap Pavel adica ca suntem mantuiti prin HAR.Asta inseamna ca nu mai este necesara respectarea nici unei legi in sens strict ,rigid si cu frica. Totul tine doar de alegerea individului .

      Ștergere
    3. A se citi cap.15 din Fapte.

      Ștergere
    4. Ai zis " Ceea ce nu se spune decat voalat in Biblie este ca acesti proroci vin ""imbracati"" in capacitati deosebite,anumite daruri supraumane adica imbracati in oi...aparenta de spiritualitate autentica,dar cuvintele lor sunt impotriva Evangheliei. Intr-un final ajung sa ceara supunere oarba si ascultare totala pentru tot ceea ce spun si invata ei.Arunca multa ura ,separatism si dezbinare intre oameni.."

      Interesanta si bogata intelegere. Multumesc.

      Ștergere
  4. Ceva interesant de vazut.

    https://www.google.ro/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=hWw-U9aBFsj-ygOP24DQAQ&url=http://m.youtube.com/watch%3Fv%3Db5TwrG8B3ME&cd=8&ved=0CDoQuAIwBw&usg=AFQjCNGhgtmohWBK_nRQE3OAHxk2xyUzIQ&sig2=7V43UNnJlWUVrXw_pcNEZQ

    RăspundețiȘtergere
  5. The Miracle of Unity Has Begun!?
    Are you involved in this?
    This is what you need?

    RăspundețiȘtergere
  6. S-a mai scris despre aceasta aici:
    http://mesajul.blogspot.com/2014/03/predica-anti-imbracaminte.html?showComment=1394434582144#c5679257567818134038

    ABEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si ce e cu asta ? Asa sa spus si despre Uniunea Europeana.Multe asemanari cu personaje din Apocalipsa,cu trimiteri in predicile lui WMB apoi texte cu care eram manipulati de lideri din adunari cu texte de genul:e aproape rapirea,prigoana ....Doar scenarii de filme.Pentru oameni visatori si satui de viata.

      Cine mai tine minte in anii 90 cand se zvonea ca va aparea GPS-ul adica Sistem de Pozitionare Global.Si ca la baza lui vor fi 12 sateliti....Cate texte prin biserici si atunci.

      Uitati ca avem toti GPS pe oriunde mergem si nu sa intamplat nimic.Asa e si cu presupusa unitate a bisericii.Doar scenarii apocaliptice.Dupa cum va invatat Branham.Si el la randul lui prelua din ziare si de la stiri apoi le mesteca si mai nascocea o teorie .

      Ștergere
    2. Nu stiam ca a mai fost postat Tony Palmer cel care a venit la conferinta in spiritul de reconciliere a lui Ilie din maleahi. Daca originalul in ebraica ar fi continut "intoarcerea inimii copiilor la parinti" acest Palmer ar fi fost mult mai logic si convingator decat toti predecesorii lui care au folosit acelasi concept gresit bazat pe o versiune gresit tradusa a versetului.

      Ștergere
    3. Tot ce are legatura cu Maleahi din branhamism,frankism este gresit.Fiindca acolo este o virgula de care unii s-au folosit pentru a face doua evenimente separate ,cand defapt in ebraica nu este nici o virgula deci evenimentul intoarcerii inimii copiilor si parintilor se produce in acelasi timp ,adica cand vine Ilie cu Moise.

      Sa mai intamplat odata cu Ioan Botezatorul dar exprimarea din versetul care face referinta la el este putin diferita dar reda acelasi lucru,dupa parerea mea. Acolo scrie:"" Va merge inaintea lui Dumnezeu, in duhul si puterea lui Ilie, ca sa intoarca inimile parintilor la copii si pe cei neascultatori la umblarea in intelepciunea celor neprihaniti, ca sa gateasca Domnului un norod bine pregatit pentru El."

      Deci acesti ""neascultatori"" sunt tot copiii care se intorc catre parintii lor,dar este alta exprimare. Cel putin asa vad eu.

      Ștergere
    4. Referirea la Ioan Botezatorul este mai apropiata de originalul ebraic unde nu este pomenita intoarcerea copiilor la parinti. Ca sa nu gresesc o sa postez formularea corecta transliterata.
      Oricum acest concept de reconciliere cu "biseica primara " cu " parintii apostolici" sau mai nou cu biserica catolica este nescriptural si din pacate l-a folosit si WMB influentat dupa parerea mea cel mai mult de cine crezi? F.F Bosworth. Acesta si l-a insusit pe vremea cand era in Zion Illinois unde Dowie catolicul a pus bazele conceptului intitulandu-se si el Ilie. Dupa expertiza mea rudimentara cred ca acest Palmer v-a reusi sa puna in valoare acest spirit de reconciliere pentru ca stie CUM. "DIVERSITY IS DIVINE, DIVISION IS DIABOLIC". Baiatu stie sa cantareasca vorbele mai bine decat Francisc. L-am ascultat de vreo trei ori. Cu siguranta o sa mai auzim de el.

      Ștergere
    5. Dowie si-a zis "catolic" in sensul "universal", dar el nu a fost niciodata romano-catolic.
      Da si el dupa succes mare in vindecarea divina, s-a imbracat in roba de stil VT si s-a autoproclamat Ilie din Maleahi 4,5.

      E interesant de studiat daca bunul prieten a lui Branham, FF Bosworth ar fi acceptat ideile tarzii ale lui Branham?

      Parerea mea e ca nu. De unde banuiesc asta?

      Tatal lui Lindsay a fost prieten bun cu Bosworth cand acesta predica la radio in anii 30 si erau cam pe aceeasi lungime de unda pe vindecarea divina, Darurile Duhului Sfant dar asa cum Lindsay l-a parasit pe Branham cand i-a auzit aberatiile nebiblice si plagiatele (el i-a tiparit Cele 7 Epoci- Expunerea) cred ca si Bosworth l-ar fi parasit pe Branham...probabil ar fi incercat sa il ajute deoarece Bosworth l-a iubit pe Branham mult si i-a lasat o puternica impresie pentru anii 48-55 in special numiti si "Anii de aur" in vindecare divina in SUA.

      Bosworth i-a deschis usi multe lui Branham in SUA, usi pe care Branham le-a inchis singur cand a mintit ca el a descoperit Epocile, si ca e Ilie, etc.

      Apoi, cam viclean, tot el a pozat in victima ca cica "ei l-au parasit ca si pe Isus din cauza Cuvantului". Deci Branham numea deja "Cuvantul" toate falsitatile sale care s-au devedit nebiblice.
      Fratilor, noi in branhamism am fost NASCUTI DIN MINCIUNA.

      Trebuie sa ne nastem DIN NOU !

      Ștergere
    6. Gordon Lindsay s-a nascut in Zion Illinois oraselul creuzet al lui Dowie. Traind probabil in copilarie experienta zborului ratat cu carul de foc al lui Dowie, cand a vazut probabil ca dupa esecul lui Dowie penticostalismul era in cautarea unui inlocuitor pentru predecesorul venirii iminente a zilei Domnului, Gordon intradevar s-a rugat a postit si a primit si insarcinarea sa-l avertizeze pe WMB privitor la aceasta cursa periculoasa care era hranita dupa cum bine stiti si de descoperiri insotite de vorbire in limbi.
      Din cate stiu acesta a ezitat sa-l avertizeze pe WMB chiar daca a fost instiintat de doua ori sa-l avertizeze.

      Nu Lindsay l-a parasit pe WMB ci acesta a iesit din circuitul evanghelistic de forta, prea extenuant pentru sanatatea lui subreda. Din cate stiu a si fost internat la Mayo Clinics in perioada imediat urmatoare.

      Conceptul de Born Again este strain evangheliei find bazat tot pe o traducere gresita. De la Tony Palmer am inteles ca cine e "born again" este catolic. Probabil ca are dreptate. Intradevar born again poate insemna si reincarnare, regenerare , clonare fiind un concept cat se poate de "universal", catolic adica. Ha ha ha.

      Nasterea de sus sau " born from above " este ceea ce ma intereseaza fiind conditia intrarii in imparatia cerurilor. Nascuti din Elohim sunt adevaratii copii ai imparatiei.
      In limbile slave rusa, ucraineana este tradus ca nastere de sus si cred ca si in unele traduceri in engleza.
      Este de dorit ca predicatorii seriosi ai evangheliei sa-si scoata din vocabular expresia "nastere din nou" sau "born again" si sa foloseasca expresia ce se cade a fi folosita.

      Ștergere
    7. Pai si Ap Pavel foloseste aceasta exprimare: ""Fiindca ati fost nascuti din nou dintr-o samanta care nu poate putrezi...etc""". Deci nu cred ca e nimic in neregula cu aceasta exprimare.Intradevar nasterea din nou este defapt nastere de sus,fiind un izvor nou de viata si un punct de plecare...

      Exprimarea ""Nascuti din Elohim"" nu este biblica.Este defapt un amestec de notiuni din Noul Testament si Vechiul.Elohim fiind din vechiul. In Noul Testament nu se mai foloseste cuvantul Elohim ci Adonai. Deci e cam incorecta exprimarea aceasta ciudata ""nascuti din Elohim""".

      Dar lasand la o parte aceste aspecte exterioare,ce este pentru voi ""nasterea din nou sau de sus?"" . Cum credeti ca are loc? Atatea variante am auzit in branhamism si frankism de nici acum nimeni de la ei nu stie exact ce inseamna asta...Unii cred ca au fost nascuti din nou,altii ca urmeaza sa fie nascuti din nou in ploaia tarzie ,pe care o asteapta amandoua tabere atat branhamistii cat si frankistii....Deci ce este pana la urma aceasta misterioasa ""Nastere din Nou sau de Sus?"" .

      Ștergere
    8. A fost internat si s-a retras din circuit in 49, daca bine retin, dupa o cadere nervoasa, pentru 6 luni dar a revenit in camp. In lumea penticostala se zvonise ca a murit.

      Cumva Branahm spune si alta, ca el "a iesit din babilon" adica si dintre "unsii falsi" care lucreaza cu Duhul Sfant dar invataturile lor sunt gresite (SIC ! ce tupeu are Branham) ba ca "ei l-au parasit din cauza Cuvantului" Sunt ambele variante spuse de el (ca de altfel la orice lucru).

      In "O Expunerea a celor 7 Epoci" Branham spune ceva de genul, citez din memorie:" Vedeti cum profeti falsi cum ameninta cu moartea daca nu crezi in ei?"

      Probabil Lindasy nu l-a avertizat dar a venit insintarea pe alta cale...de la Hagin si de la Anna Schrader. BRANHAM STIA CA ESTE AVERTIZAT.
      De la sfarsitul lui 1964 poate tot la a treia-a-patra predica aminteste chestii de acest gen...dramatizand si anuntandu-si moartea, dar incearca sa o faca ceva eroic, martiric...

      Eu stiu ca Adonai este -Domnul -Stapanul iar Elohim Dumnezeu. Mi-a scapat ceva?

      Ștergere
    9. Apropos de asta, ramura principala de la "Jesus Only" boteaza doar in numele ISUS, spunand ca Domnul-Stapanul si Hristos nu sunt nume ci titluri.

      Deci iata ca si branhamistii boteaza si noi suntem botezati si in nume si in titluri.

      Ștergere
    10. Eu cred ca nasterea de sus este innoirea mintii noastre de la Duhul Sfant care ne "naste' intr-o Imparatie spirituala care apartine lui Dumnezeu iar dreptul noastru de a face parte si de a creste in ea se datoreaza Jertfei lui Isus care ne-a invrednicit pentru asa ceva, ne-a spalat hainele murdare, adica tot ce ne-a intinat in minte duh suflet trup ca fiinte umane nascute in "pacat", nascute in despartirea de adevarata Imparatie pe care D-zeu o vrea pentru oameni.

      In aceasta Imparatie Isus este Domnul si numai datorita Lui poti intra. Branhamismul cu ideile lui bune sau rele nu are NICI MACAR O SINGURA LEGATURA CU ASA CEVA. Totul vine de la Domnul ca un har, ca un dar nemeritat. Noi acceptam asta si umblam in chemare.

      Sunt mai multe lucruri de spus, dar cam asta vad eu ca baza.

      Uite ca "samanta" branhamista se putrezeste, adica NU FACE FATA BIBLIEI.
      NU FACE FATA ADEVARULUI. NU FACE FATA REALITATI DUHOVNICESTI A CUVANTULUI LUI DUMNEZEU.

      NU REZISTA IN FATA FOCULUI CUVANTULUI LUI DUMNEZEU CARE ESTE NU DOAR CA O SABIE CI SI CA UN CIOCAN.

      BRANHAMISMUL SE ZDROBESTE SUB PUTEREA ETERNA SI DE NEEGALAT A ADEVARULUI BIBLIC A LUI DUMNEZEU.

      Branham zicea: "DATI-LE TESTUL CUVANTULUI CA SA AFLATI DACA EI SUNT DE LA CEL RAU !"

      Si-a sapat singur groapa. El numea "Cuvantul" falsurile si plagiatele sale.

      L-AM ASCULTAT ! SI S-A DOVEDIT TOTUL.

      Le-am dat testul Cuvantului de 2 ani deja. Nu sunt capabili sa dea raspusuri elementare la cele mai simple intrebari legate de propria lor credinta..

      Aceasta miscare a "mesajului orei" NU ESTE DE LA DUMNEZEU, NU ESTE BIBLICA, NU SE BAZEAZA PE BIBLIE SI NU CREDE IN BIBLIE NU CREDE CA JERTFA LUI ISUS NE-A FACUT CE SUNTEM, SI NU "TAINELE" LUI BRANHAM, IAR CAND ARE DE ALES INTRE CE SPUNE BRANHAM SAU BIBLIA EI ALEG PE BRANHAM LUCRU CARE II FAC ANTI CRISTOS.

      Ștergere
    11. Now that, by your obedience to the truth, you have purified your lives, so that there is growing up among you a genuine affection, love one another earnestly with all your hearts; 23 since your new life has come, not from perishable, but imperishable, seed, through the message of the Everliving God.
      In aceasta versiune vorbele lui Petru si nu Pavel parca suna mai clar privitor la viata vesnica care vine din Dumnezeu.

      In ortodoxie si in special in cea rusa acest concept de "born again" specific vestului nu este bine vazut.
      La Billy Graham in special si vestului in general in schimb se potriveste perfect. Ei spala porcul de fiecare data again and again and again si de fiecare data porcul se intoarce in mocirla again and again and again.
      Un om cu mintea intreaga ar zice ' dar e absurda aceasta munca de Sisif'.
      La care vicleanul zice : Ce-ti pasa daca slujba e bine platita si permanenta.
      Asa a devenit Billy Graham figura legendara in crestinismul contemporan.

      Ștergere
    12. Viorele cred ca ai anumite prejudecati si idei preconcepute preluate din predicile lui WMB.El spunea asa despre Billy Graham. Trebuie sa ne gandim ca el este evanghelist,nu pastor ca sa aiba grija de oameni in adunarile lor.

      In privinta banilor,haideti sa fim seriosi si realisti:doar nu ati vrea ca toti pastorii,evanghelistii..etc,sa traiasca ca Ioan Botezatorul si sa manance doar lacuste si miere. Traim alte vremuri oameni buni.Treziti-va din prejudecatile lui Branham fiindca el spunea UNA si facea ALTA. Deci nu mai preluati toate ineptiile lui de pe benzi.

      Ștergere
    13. Sa zicem atunci ca era un fel de homeopat care recomanda tuturor apa. Beti apa in fiecare zi daca vreti sa traiti ca de nu in cateva zile va veti dezhidrata si veti muri. Asa a avut o slujba fara nici un caz de malpraxis. Fara apa cancerosii diabeticii cardiacii si multi altii ar fi trait doar cateva zile daca n-ar fi tinut seama de recomandarile marelui evanghelist homeopat, asa fiecare si-a dus zilele sau lunile de viata pana la capat. Vindecare de cancer? Sarlatanie domnilor fiti seriosi si beti apa 2 litri in fiecare zi neaparat cumparata din supermarketul nostru.
      Mai nou a aparut noul val de homeopati care recomanda energizante pentru o viata mai de calitate gen Osteen, David Jeremiah etc .
      Credinta in Jesus pe care o propovaduiesc nu are nimic cu Evanghelia ci este acel concept adus prima data in filosofie de Heideger numit si 'saltul credintei' sau gandirea pozitiva(nta) preluat mai apoi de muzica, religie, educatie. Evident pentru a fi transmis eficient maselor trebuia suprapus initial peste unda purtatoare a religiei.
      Isus, Hristos au devenit termeni redefiniti corespunzator noilor cerinte de marketing.
      Vechea semnificatie a numelor pentru noile branduri nu mai conteaza. Doar traim alte vremuri oameni buni, nu?
      Deasemenea avem redbull ce-o fii? Mai intereseaza pe cineva ce inseamna etimologic vorbind? E bautura energizanta cea mai bine vanduta.
      WMB a reusit sa ridice intrebari pertinente si consiatente fara de care probabil as fi zis cu ceritudine " gulie peste tot baiete" ce tot vorbesti de lumi secrete.

      Ștergere
    14. Viorele sincer dar parca vorbesti doar pentru tine.Ai citit o carte de Billy Graham macar? Sunt usor de citit si placute.Sunt ceva in genul lui Petru Popovici:despre viata,despre moarte,despre dragostea lui D-zeu arata prin Isus...etc. Lucruri usoare si esentiale ale Bibliei. Fara aiureli mistice si experiente pseudobiblice petrecute doar intr-o camaruta...si fara pretentii megalomanice si puse pe perete mai ceva ca cele 10 porunci...

      Deci iti recomand cu caldura o carte .Printr-o predica simpla si care merge in esenta lucrurilor de poti apropia de D-zeu.

      Ștergere
    15. Asta ziceam si eu homeopatie sau doftorie pentru oameni sanatosi sau aproape sanatosi.
      Fara medicamente sofisticate pentru boli complicate. Nu era specialitatea lui.

      Ștergere
    16. Se folosesc termeni familiari, dar redefiniţi sau afirmaţi într-un mod intenţionat vag, pentru a nu transmite un sens obiectiv al lor ci unul simbolic subiectiv. La urma urmei, orice "adevăr" pe care l-ar comunica nişte termeni teologici, acesta este unic pentru omul care are credinţă. Ceea ce Biblia spune, sau semnifică, devine neimportant. Ce înseamnă pentru mine şi ce-mi spune mie, contează. Toate acestea reprezintă ecoul inconfundabil al conceptului lui Kierkegaard de, "adevăr care este (adevărat) valabil pentru mine".
      "Probabil putem cel mai bine să descriem acest concept al teologiei moderne spunând că este o credinţă în credinţă, în loc de a fi o credinţă îndreptată înspre un obiect care de fapt există... Omul modern nu mai poate vorbi despre obiectul credinţei sale, ci doar despre credinţa în sine. Astfel, el poate discuta existenţa credinţei sale şi "mărimea" ei împotriva raţionalului, însă asta este tot. Credinţa omului modern se îndreaptă spre interior... Credinţa este introvertită, deoarece nu are nici un obiect real... nu este în mod raţional deschisă nici unei discuţii. Aş îndrăzi că sugerez că această poziţie, înseamnă de fapt o mai mare disperare şi orbire decât chiar a oamenilor din zilele noastre care se sinucid.
      WMB s-a luptat cu acest tip de crestinism marca kierkegaard incercand sa aduca in dezbatere rationala temele principale ale bibliei. Pentru Bily Graham Hristos a devenit "cainele de paza" al constiintei omului, o experienta personala necesar reactualizata.
      Astazi Idolul contemporan este Credinta.
      Nu are importanta daca omul traieste in adulter sau minciuna Important e sa creada in Credinta.
      WMB a incercat sa descopere oamenilor adevarul Bibliei si lui deopotriva. La cautat cu disperare ca un adevarat cercetator. Cercetatorii nu stiu 100% ce cauta dar intuiesc ceva ce Romica, Lica, sau Vasilica din popor saluta doar facand semnul crucii si merg mai departe fara sa inteleaga. Pentru ei ajunge sa 'creada' in dreapta credinta. Care o fi aia? Nu mai conteaza. Important e sa creada in credinta strabuna.
      Uni si-au permis sa traduca biblia si au fost arsi pe rug de cei care se temeau ca o sa fie citita de WMB din popor care o sa incerce s-o inteleaga dupa cugetarile lui si nu dupa datina strabunilor.

      Ștergere
    17. Asa a incercat sa descopere oamenilor adevarul Bibliei incat la imprumutat putin de la altii...apoi la cosmetizat putintel si la transformat peste noapte in descoperirea lui proprie ,cu elemente fantastice adica ridicari in Nori la 30 km si insusiri de personaje biblice gen Ilie,ingerul care descopera tainele....etc

      Una e sa crezi si alta e sa salvezi un personaj care isi imprumuta ideile si teoriile de la altii....maine poimane poate se expun moastele lui Branham.

      Ștergere
    18. DAca intradevar cauta adevarul intr-o anumita chestiune din Biblie pai atunci se consulta cu altii care erau pe langa el....Dar el nu a cautat nici un adevar itnr-o invatatura.Avea doar idei fixe si aceste idei fixe si rigide a incercat sa le impuna si altora pana acolo incat a picat in fanatism,ridicol pana acolo incat se credea profetul Ilie din V.T. Aceasta credinta ca este Ilie cel care intampina pe Domnul la facut sa nascoceasca anul 1977 ca anul revenirii lui Isus.

      Apoi de la Ilie a trecut la ingerul din Apocalipsa.Nu stiu de vreun profet din Biblie care sa fie si inger in acelasi timp...Asta nu e cautare a adevarului ci paranoia,idei deplasate pe care nici macar ingerul care la vizitat nu ia spus ca el este Ilie...ia spus doar sa se roage pentru bolnavi si ATAT!!.

      Ștergere
    19. Din pacate el s-a prezentat in fata fratilor cu atitudinea de atotcunoscator spiritual, "profetul" si zicea "am doar 7 clase si nu cunosc Biblia, dar Il cunosc pe Autor."

      Desi e buna asta ar fi trebuit sa il tina in cunasterea Lui nu in falsificarea adevaratei Imaginii a lui Dumnezeu si a Cuvantului Sau.
      Va dati seama ce vreau sa zic?

      Prin falsurile injectate ne-a dus departe de ceea ce Dumnezeu si Cuvantul Sau sunt cu adevarat. NE-A DUS IN RATACIRE si ne-a format gandirea, emotiile, asteptarile de la viata, Cuvant si Dumnezeu intr-un chip ireal, mistico-inchipuit, nu cel hristic, nu cel biblic.

      De aici din atitudinea aroganta, a fost doar un pas in ignoranta de a avansa in aceasta pretentie din care s-a nascut "revelatiile profetului' niste fasuri ieftine, 90 % contradictorii, haotice si multe plagiate.
      Lica

      Ștergere
    20. Viorel, eu am gasit ca in ebraica scrie ambele: intoarcerea inimilor parintilor la copii si inimile copiilor la prainti.
      http://www.scripture4all.org/OnlineInterlinear/OTpdf/mal4.pdf

      Comentatorul Rashi interpreteaza asa: intoarcerea inimilor parintilor/copiilor la domnul prin (cu ajutorul) copiilor/parintilor
      http://www.shemayisrael.com/parsha/bonchek/archives/hagadol65.htm

      Oricum ar fi, nu sunt doua evenimente efectuate de diferiti "ilie" la interval de 2000 ani ci suna mai degraba a "reconciliere". Cineva face primul pas, apoi celalalt isi intoarce si el fata (inima) spre primul...

      Ștergere
    21. 0tn Heb “he will turn the heart[s] of [the] fathers to [the] sons, and the heart[s] of [the] sons to their fathers.” This may mean that the messenger will encourage reconciliation of conflicts within Jewish families in the postexilic community (see Mal 2:10; this interpretation is followed by most English versions). Another option is to translate, “he will turn the hearts of the fathers together with those of the children [to me], and the hearts of the children together with those of their fathers [to me].” In this case the prophet encourages both the younger and older generations of sinful society to repent and return to the Lord (cf. Mal 3:7). This option is preferred in the present translation; see Beth Glazier-McDonald, Malachi (SBLDS), 256.
      11tn Heb “[the] ban” (חֵרֶם, kherem). God’s prophetic messenger seeks to bring about salvation and restoration, thus avoiding the imposition of the covenant curse, that is, the divine ban that the hopelessly unrepentant must expect (see Deut 7:2; 20:17; Judg 1:21; Zech 14:11)

      4:4 “Remember the law of my servant Moses, to whom at Horeb7 I gave rules and regulations for all Israel to obey.8 4:5 Look, I will send you Elijah9 the prophet before the great and terrible day of the Lord arrives. 4:6 He will encourage fathers and their children to return to me,10 so that I will not come and strike the earth with judgment.”11

      Ștergere
    22. Rashi este considerat cel mai bun comentator. De la el am ajuns si eu la aceasta concluzie. Am o versiune mai noua a Tanakului care deja foloseste versiunea lui fiind conforma cu cele mai vechi scrieri ebraice nu doar cu textul masoreic.

      Ștergere
  7. Daca ati fi avut Dragoste ati fi inteles cu totii mesajul si de ce a fost dat mesajul.Parerea mea umila este ca acest mesaj a fost dat doar pentru cei ce cred si sunt alesi in timpul acesta de sfarsit in timpul acesta de sfarsit de har de accea pentru unii inseamna adevar iar pentru unii inseamna minciuna la fel cum Isus a vrut sa vorbeasca doar pentru Pavel in drumul Damascului la fel acum Isus vrea sa vorbeasca prin mesaj doar pentru cei alesi si asa cum ultimul Inger a fost trimis pentru epoca Laodiceea asa si ultimul papa a fost trimis pentru Roma toate aceste lucruri se leaga fie ca va place sau nu.Cine are de castigat din toate acestea?Doar cei alesi si smeriti cu inima acelor Isus l-i se arata si vorbeste cu ei in taina.Dumnezeu sa va binecuvanteze.D.I din Hd.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si atunci daca a fost dat doar pentru ""alesi"" ce rost mai are sa incepi sa ataci pe altii? Nu vedeti ca va contraziceti ?

      Dragostea...care dragoste? Isus este Dragostea frateee.Nu balbaielile si cuvintele lui BRaham pline de ocara si dispret la adresa altor credinciosi .Si contradictiile lui:uite trinitatea,nu e trinitatea...etc. Branham o luase pe aratura.CHiar si D-zeu la avertizat . Si atunci despre ce vorbim totusi? Voi ati preluat exact obieciurile pentru care Branham a fost avertizat sa se pocaiasca.

      Ștergere
    2. Ce ar trebui să înţelegem din mesaj?

      Şi de ce s-ar fi dat doar pentru cei ce cred? Ce nevoie ar avea de el, dacă oricum cred?

      Ultimul papă? Vă veţi schimba opinia după ce va fi ales altul în locul lui?

      Aleşi în timpul sfârşitului? Când este acesta? În orice perioadă s-au găsit unii care s-au crezut "aleşi".

      Îmi pare rău că timp de 17 ani m-am crezut şi eu "ales" şi "privilegiat" să cred Mesajul...

      Un Mesaj de tip sectar, elitist, discrimnatoriu, şovinist, misogin şi rasist, care m-a făcut să mă cred mai norocos, mai bun, mai valoros în ochii lui Dumnezeu decât alţti oameni pe care nu mă simt vrednic nici să le leg şireturile.

      Întotdeauna se vor găsi astfel de "aleşi" şi profeţi mincinoşi care să-i rătăcească.

      Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă păzească!
      ABEL

      Ștergere
    3. Asa au spus si cand a trait Ioan Paul al II-lea:ca este ultimul papa.Dar cand a murit...liniste totala.Sunt oameni cu discernamant redus si cu nevoia permanenta de a nascoci scenarii apocaliptice.Poate asa isi tin oile datatoare de zeciuiala in adunari...

      Ștergere
    4. mai Dane draga apoi tu icna tot cu falsitatile astea vii? Dupa ce am stat ore intregi cu tine la telefon? Tu inca nu ai crezut Biblia despre Ilie? Cum mai poti spune asa ceva dupa ce Cuvantul lui Dumnezeu s-a dovedit atat de clar iar Branham il calca mereu in picioare?

      Abel, esti ales si special pentru un motiv cu mult mai mare si care nu poate si egalat de nimic. acesta este: ISUS A MURIT PENTRU TINE, IN LOCUL TAU SI ASTA NE DA DREPTUL SA NE NUMIM COPII AI LUI DUMNEZEU.
      branhamismul lesina in fata acestui adevar etern de neschimbat si de nezdruncinat.

      DIAVOLUL NU MAI POATE INSELA OAMENII CU BALIVERNELE LUI BRANHAM ! DUMNEZEU NE-A IMPACAT CU SINE PRIN JERTFA LUI ISUS !

      ASTA ESTE PLANUL ORIGINAL A LUI DUMNEZEU PENTRU MANTUIREA TUTUROR CARE VOR CREDE IN EL !

      NU AVEM NEVOIE DE INLOCUITORI SINTETICI, FALSI, ACUZATIVI, TOXICI SI MINCINOSI !

      IN DOMNUL ISUS CRISTOS AVEM TOTUL DEPLIN ! TOTUL ! DEPLIN ! SLAVA LUI !

      Ștergere
    5. Au facut mare circ si mii de emailuri si discutii cand au aflat ca fost Papa si-a dat demisia in data de....28 februarie 2013....adica exact la 50 de ani de la minciuna ca Branham a fost in acel nor de fum la Flagstaff, Arizona. Ce naiv e sa crezi asa ceva, si nu sfantul Cuvant.
      Asa fac ei de cand ii stiu.

      Ștergere
    6. Păi în ISUS noi suntem aleşi, prin HAR, dar aştept să ne raspundă Dan cum e cu "aleşii" care cred Mesajul lui Branham. Şi dacă nu-l cred, nu mai sunt aleşi?

      Ștergere
  8. "Daca esti prea aproape, departeaza-te putin ca sa poti vedea lucrurile in ansamblu !"
    Asta spunea cineva pe un blog si e foarte adevarat.
    http://adevaruribiblice.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei mersi de link ! E interesant ! Felicitari !
      E al tau Adi acest blog? Minunat. Multa binecuvantare sa ai !

      Ștergere
    2. Ti-am pus link catre site. GBY.

      Ștergere
    3. Mersi da am inceput sa lucrez la ceva , acum sunt in tara daca ai drum poate ne vedem.

      Ștergere
    4. Ma bucur. E minunat.
      Stiu ca vei respecta ce zice Pavel si in rest vei fi binecuvantat cu experienta pe care o ai si cu ce Domnul a pus in tine.

      Pavel zice: "Sa nu treceti peste ce este scris." Si asa vei fi super linistit in odihna lui Dumnezeu.
      Cat stai in Ro?

      Ca frate-tau are drum la Cluj am inteles curand, si ma vad cu el pentru ceva discutii. Poate veniti impreuna sau vin cu el incolo ori gasim noi o varianta. Eu nu am masina vreo 5 zile. Vorbim.

      Ștergere
    5. Pana de pasti stau.
      Mi-ar place sa ne vedem.

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.