duminică, 13 august 2017

Vizita ingerului la Branham


In ultimele articole am vazut cum Branham era obisnuit sa isi creeze scenarii proprii pe care le-a proiectat ca fiind reale.


El a putut spune cu usurinta ca a stat la picioarele lui Paul Rader de cand era un copil si ca era acolo langa el cand Rader a compus cantarea "Crede Numai". 


La fel de usor a spus ca toata copilaria lui a fost si a vazut doar saracie, mizerie, scandaluri si betivi in familia lui si ca nimic religios nu era in ea si ca nu a auzit de Paul Rader si cantarea "Crede Numai" decat la aproape 30 de ani. Branham putea face aceste afirmatii confuze si haotice cu o mare usurinta, din cauza tulburarilor sale de personalitate.

El a spus ca a botezat 130 persoane atunci la raul Ohio, si a spus in alte randuri ca a botezat sute si mii de oamenii si ca erau mii si chiar a zis ZECI DE MII de oameni care erau martori la raul Ohio in anul 1933. 


Dar pozele lui Branham de atunci de la botez si alte afirmatii tot ale lui, dar si presa locala, nu arata mai mult de cateva persoane. Mai exact 14 persoane.


El a spus ca nu a fost nimic altceva acolo. Ba apoi zice ca a fost o lumina undeva in cer. Intrebat de acea lumina, el zice mai intai, ca nu stie ce a fost aceea. "Nu stiu" a continuat sa spuna Branham timp de 2o de ani.


Apoi, 20 de ani mai tarziu, incepe si spune ca o voce ia vorbit lui si oameni au vazut lumina si au auzit vocea si au lesinat si au alergat si s-au rugat. A mai spus ca acolo ar fi primit insarcinarea prima data. 

Incepea sa isi creeze scenariul personal al marelui profet Ilie, restauratorul, dar desigur ca dupa inchipuirile sale, despre acel moment din 1933, nu dupa adevar.


El spune ca copilul din Mexic a fost mort timp de 10-15 minute, apoi spune ca de cateva ore, apoi ca era mort de o zi. 

Din ceea ce ne spune insusi Branham, nu exista nimic in care el sa fi aratat maturitate, seriozitate si credibilitate. Nimic. 

As vrea sa spun acum, mai fratilor am gasit ca totusi a spus ceva adevarat si biblic si original in care a fost cinstit, onest. Dar nu am ce. 

(Le-am studiat indeaproape si am vrut sa raman fidel constiintei mele de a spune la fals: FALS si la adevar: ADEVAR. Este mai greu acum, pana ma detoxific total de otrava branhamista, dar imi va fi bine mai incolo. Voua va este bine acum, dar va fi vai de voi toti care cu buna stiinta urmati falsul, raul si minciuna.)



Toate povestile lui se pare ca sunt presarate cu inchipuiri, cu relatari combinate, adica ceva adevarat dar care a fost mult exagerat si dezvoltat dupa cum Branham isi inchipuia si cum vroia el sa fie. El creaza povesti care captiveaza audienta. Multe lacrimogene.


Branham inventeaza ca a primit revelatia Epocilor, Pecetilor, tainelor din Biblie, apoi se da singur de gol in multe randuri, ca de fapt le-a copiat de la altii.

Fie in lucruri firesti, fie in lucruri duhovnicesti si legate de Cuvant, Branham, inventeaza, minte si se contrazice mereu. Este pur si simplu haotic.

Branham nu spune nimic de acel nor fotografiat, decat dupa ce primeste revista Life, la cateva luni dupa eveniment. 

Imediat cum vede poza, inventeaza o poveste in care el e eroul principal in acel nor, caruia ii da si o nota mistica ulterior. 

Urmasii lui vand si astazi poze cu acel nor important pentru ei. E important norul, deoarece Branham a invatat poporul ca Domnul a revenit atunci din nou pe pamant conform Apoc 10.

Sarmanul Branham se da de gol ulterior, fara sa stie, deoarece el era in alta parte a Americii la data aparitiei norului, iar intreg contextul era total diferit.



Exista un proverb care spune ca un mincinos se da singur de gol daca povesteste de mai multe ori acelasi lucru. Asta este 100% adevarat in cazul lui Branham! 


Ii placea lui Branham de Ilie profetul? Imediat isi crea idei care sa il plaseze pe el ca fiind Ilie din acest timp. 



Ii placea de Moise? Imediat isi crea el imaginea de profet care scoate poporul printr-un exod. 



Ba ca e ca Avraam, ca are 7 litere (in engleza) ba ca e ca si Isus, ba ca el este Ioan Botezatorul care tipa impotriva religiosilor, ba ca el e ca si Pavel care a primit descoperirea. Aproape nici un sfant din Cuvant nu a scapat de a fi copiat de catre Branham intr-un mod egoist si rautacios, adica, pentru a se ridica mai presus decat alti crestini, decat alti predicatori.

Branham a inteles foarte gresit un lucru atat de simplu.

El trebuia sa ii copieze, in sensul sa isi formeze caracterul, modelul frumos de viata, iubire, curaj, credinta, lupta, bunatate, dupa acesti sfinti, daca tot vroia asta, nicidecum sa falsifice personalitatea lor, dandu-se drept acei profeti, lideri, sfinti etc. 

In loc sa devina asemanator cu ei, a devenit un falsificator a lor. Vedeti diferenta? Sper ca intelegeti.

Branham nu a inteles lucrurile duhovnicesti.



A auzit Branham povestea vecinului sau William Sowders care spunea, printre multe altele, ca pe cand el boteza in raul Ohio, o voce i-a vorbit poruncindu-i sa predice Evanghelia? Imediat a copiat si el modelul acela si si-a atribuit si lui o experienta asemanatoare, identica deseori.

Branham a luat si alte idei de la el.

Se pare ca a fost unul dintre cei mai mari falsificatori si falsi predicatori cu pretentii mincinoase.



Branham si mesajul lui e un pachet de combinatii in care nu gasesti nimic, dar absolut nimic, ca fiind original, de la natura, de la Dumnezeu. Nimic. Totul e copiat, totul e plagiat, totul este mixat.

Inchipuire amestecata cu adevar.

Este greu de crezut asta, dar daca esti interesat de acest subiect si cauti onest, si cercetezi cuvintele lui Branham, povestile lui, predicile lui, imediat afli ca minte.



Avea nevoia de a controla oamenii cu o autoritate venita din comparatia sa falsa cu acesti sfinti mai sus mentionati (Ilie, Moise, Ioan Botezatorul etc).

De ce a facut Branham asta?

Iata ce revelatie am primit, adica, iata ce am inteles. Este simplu.

A facut tot ce a facut, pentru ca alt mod de a domina si de a conduce oamenii nu avea, deoarece Branham nu avea studii, nu avea educatie, nu era pregatit nici biblic, nici spiritual.

(Asa este si la Cluj la o adunare. Prorocii si vazatorii il tot "confirma" ca el e slujitorul adevarat, deoarece el se teme de rivali, isi teme scaunul, functia. El nu are altceva care sa il faca influent si roditor. Prorocita de acolo il sustine de 25 de ani prin asa zise prorociri. Ei altceva nu au, ca factor influentator major, decat falsurile acestea. Ea ii protejeaza lui slujba. O femeie tine in slujba un lider la Cluj, de zeci de ani.)

Dar Branham, in acest mod perfid, fura personalitatile celebre ale Bibliei pentru sine, atat pentru ca sa isi acopere imensele goluri interioare, pentru supravietuirea psihicului sau fragil, dar in acelasi timp isi crea o autoritate suprema in fata poporului.

Iar cei care nu inteleg acest sistem sectant fals al suprematiei unui lider de carton, sunt prinsi in aceasta capcana a ambitiilor egoiste si distrugatoare ale acestora.

Asadar, el isi creea propriul brand: fratele Branham - profetul pentru Mireasa aleasa.

Branham a fost ordinat de un pastor care era mason, rasist, KKK, era vrajitor imperial, un infractor si puscarias dovedit. De la un asemenea lider Branham sa inspirat si a invatat lucrurile despre viata, credinta si religie, relatiile cu oamenii, cu societatea in general.

Branham nu a avut mentori de calitate in viata lui care sa il ajute sa isi creeze o autoritate/personalitate supusa valorilor biblice, umane si sociale. Asta a afectat relatiile lui de mai tarziu cu alti lideri, cu societatea in general. Nu stia sa se comporte. Lua in mod personal orice lucruri negative, si asta il macina pe dinauntru. E trist acest fapt, dar e vina lui incapatanarea si sociopatia de care a dat dovada.

Mereu intolerant, cu apucaturi istericale, de care uneori se caieste si ii pare rau in anii 50, Branham devine tot mai rau in anii 60.

In jurul lui au dominat doar masoni, homosexuali, multi instabili psihic, needucati, plini de ura, misogini, rai, duri, mincinosi. (Dar si cand a avut cativa mentori de calitate, lideri, prieteni, educati, echilibrati, duhovnicesti, care l-au ajutat mult pentru succesul lui public, si l-au ridicat in multe directii, i-au cumparat haine, mancare, casa, masina, Branham i-a expediat din viata lui ca si pe niste gunoaie, doar pentru ca acestia priveau unele invataturi si lucruri spirituale in mod diferit sau pentru ca l-au avertizat in dragoste, pe Branham cu privire la gravele sale rataciri si erezii.)



Asa ca Branham a trebuit sa isi creeze din ceva anume, o baza, o fundatie a autoritatii sale, mai ales dupa ce s-a despartit de pastorul sau si a pornit singur biserica.



Ei bine, una din cele mai tari proiectii inchipuite cu care Branham a reusit sa isi puna aceasta fundatie, a fost ca el a spus ca a intalnit in anul 1947, (mai zice si ca in 1946 si ca in 1948) un inger, intr-o cabana, (ba in camera la el, ba intr-o pestera ascunsa) care l-a insarcinat sa se roage pentru bolnavi si care ia spus ca va avea succes in toata lumea. 

De aici totul sa schimbat in viata lui Branham.

Daca modelul lui Branham de a-si dezvolta evolutia vietii sale pe baza unor inchipuiri, este foarte evident la 99% din cazuri, vedem ca si in acest caz cu ingerul repeta acel scenariul, acel mod de lucru. Toate dovezile avute, spuse chiar de el, ne confirma acest lucru.

Este acelasi Branham, care spune aceleasi lucruri inchipuite, imaginare, pe baza instabilitatii sale psihice si emotionale.

El a spus ca la vizitat ingerul Domnului, dar a spus-o, retineti, abia dupa ce sa intalnit cu Avak, marele vindecator armenian.

Nu este ciudat asta?
(asa a facut cu norul, cu vocea de la Ohio si multe alte evenimente, prorocirile alea 7 ale lui "celebre" cu Hitler cu altele. Dar totul dupa ce evenimentele au trecut, niciodata Branham nu a spus ceva inainte, afara de esecul rusinos cu prezicerea falsa a venirii Domnului in anul 1977.)

Este Avak vindecatorul, cel care l-a invatat pe Branham simpla, dar puternica psihologie a vindecarii bolilor prin credinta oamenilor? Este Avak de fapt ingerul cu care Branham s-a intalnit?
Este foarte posibil!

Avak la invatat ce rezultate extraordinare poate aduce credinta in puterea omului, in Dumnezeu, in Domnul, in ceva anume.

Exista multe moduri prin care daca reusesti sa faci pe oameni sa (te) creada poti sa ii vindeci sau sa ii influentezi inspre vindecare, eliberare, etc. Credinta omului poate realiza asta.

Branham a spus ca ingerul i-a zis: "DACA II VEI FACE PE OAMENI SA TE CREADA..."

De aceea Branham spunea mereu: 

CREZI CA SUNT PROFETUL LUI DUMNEZEU?
CREZI CA SUNT PROFETUL LUI DUMNEZEU?
CREZI CA SUNT PROFETUL LUI DUMNEZEU? DACA TU CREZI ASTA, EU TE POT AJUTA!

Asta este psihoterapie pura.

Branham crestea credinta omului in ceva. In el. Si cum credinta poate face minuni, Branham a fost norocos deseori, el avand si sensibilitate senzitiva, era foarte intuitiv, avea capacitati prin care patrundea in mintea si spiritul omului si ii putea ajuta, ii putea influenta inspre vindecare.

Apoi in decursul anilor Branham a obligat oarecum oamenii sa creada in el, folosind frica si amenintarea ca vor pierde rapirea la cer daca nu cred in el. 

Acum inteleg mult mai clar de ce Branham insista mereu si in fiecare predica la final, le pune aceasta intrebare: "CREZI CA SUNT PROFETUL LUI DUMNEZEU?"

Si nu doar atat. Intreaga predica a lui Branham era o constructie subliminala de a lega oamenii de credinta in el prin comparatii.

Probabil ca peste 95% din toate predicile lui Branham se rezuma la subiecte legate de eroii Bibliei din vechime iar apoi aducea paralela, la final, cu zilele noastre, adica acum e momentul sa credem pe el, pe Branham asa cum atunci altii au crezut atunci pe Noe, Avraam, pe Moise, Isus, Pavel etc.

Totul in predicile sale, duc in final la el, la Branham.

Facea asta, probabil, deoarece Avak l-a invatat sa-i faca pe oameni sa creada in el. Era o metoda convingatoare.

Ganditi-va ca nici un alt evanghelist vindecator din acel timp, desi erau zeci atunci, nu intreba in felul acesta ca si Branham. Niciunul.

Toti evanghelistii vindecatori din acel timp intrebau oamenii, daca acestia cred in Domnul Isus, provocand astfel credinta lor catre vindecare.

Branham insista in 99% din predicile lui ca oamenii sa creada ca el e profetul lui Dumnezeu ca ei sa poata sa beneficieze de puterea lui Dumnezeu.

De ce a facut Branham asta?

Eu cred ca a facut-o pentru ca Avak l-a invatat incredibila forta a credintei pentru miracole si minuni si pe care omul este capabil sa le acceseze prin credinta.

Unii oameni mai credeau, se mai vindecau. Altii nu credeau -in profet- si totusi se vindecau. Altii credeau, dar nu se vindecau. Depinde de la caz la caz. 

Vindecarea prin credinta este un proces de vindecare normal, sa zic asa. 

Este un proces normal psihologic si spiritual prin care credinta omului actioneaza pozitiv, declanseaza energii noi si forte care lucreaza in om si deseori cu rezultate foarte bune, mai ales atunci cand bolnavul reuseste sa isi gaseasca o ancora puternica, o baza sigura in ceva anume, care ii poate da o lumina mai puternica dincolo de speranta.

Ca si cand un om cand merge la medic, el are o speranta, are o credinta, care deseori lucreaza.

Cand subconstientul accepta si interactioneaza cu convingerea constienta in posibilitatea vindecarii, el declanseaza vindecarea instantaneu in organism.

Cred ca fiecare dintre voi ati avut sau vazut asemenea intamplari.

Subconstientul o ia ca pe o comanda pe care trebuie sa o execute, deoarece el lucreaza in slujba fiintei umane. El ia de buna orice convingere are omul in constient si dupa ce o inregistreaza de buna, o reda ca atare. (Din pacate se poate intampla si opusul. Daca omul este negativ si crede ca se imbolnaveste si ca ii va fi rau, deseori se intampla.)

Exista MILIOANE de marturii in ultima suta de ani mai ales ca oamenii -crestini/necrestini/budisti/- se vindeca in multe moduri, doar prin credinta lor, fara ajutorul vreunui profet fals sau profet adevarat sau idei religioase branhamiste sau de alt fel.

Vindecarea este un lucru obisnuit si in BOR, la romanii.

Stiati ca mii de romani au declarat ca au fost vindecati in slujbele de la biserica ortodoxa?



Cum de se intampla asta? 

Si la alte comunitati religioase la fel. E simplu. Credinta omului lucreaza! Este o lege universala la care toti oamenii au dreptul. Dar asta nu inseamna ca in ortodoxie sau in alte parti este absolutul si adevarul.

Credinta este o substanta! Este accesibila oricarei fiinte umane. Este darul lui Dumnezeu gratuit pentru toti.

Credinta nu este o dogma, nu este o doctrina care apartine unei singure adunari asa zis privilegiate. Nu. 

Credinta este capacitatea si decizia omului de a vedea si accepta lucrurile care nu sunt vizibile si uneori par imposibile.

Desi poate fi uneori util, eu cred ca acest mod a lui Branham exagerat si abuziv de a cere oamenilor cu atata insistenta sa creada in el, nu este corect, daca e sa comparam metoda lui, strict cu metodele crestine de vindecare.

Cerand oamenilor in mod repetat sa creada in el, si lucrand doar in acest fel, pentru el a devenit o obisnuinta periculoasa.

Iar prin anii 60, el a criticat urat pe cei care -deseori pe buna dreptate- nu mai vroiau sa fie asociati cu el sau l-au parasit, sau au incercat sa il ajute din devierile care incepeau sa fie evidente in invatatura si comportamentul lui toxic.

Iata radacina gravelor probleme ale lui Branham care i-au afectat in mod negativ toata viata si slujba: El si-a format o DEPENDENTA auto-distrugatoare din nevoia de a fi crezut OBLIGATORIU CA EL ESTE PROFETUL LUI DUMNEZEU.

Iar cand asta nu s-a mai intamplat asa cum el vroia, Branham a inceput sa denigreze, sa urasca, sa vorbeasca urat si sa acuze pe ceilalti. Nu se mai satura de criticat, de urlat si de acuzat bisericile crestine.

Cat de mult seamana aceasta atitudine toxica a lui Branham cu cea a multor lideri de la mesaj din ziua de astazi. E si normal sa fie asa. Si stiti de ce e normal?

Asta este ceea ce le-a lasat Branham drept mostenire: Subiectivitate, confuzie, credinta in lucruri inchipuite, otrava, ura, dispret fata de altii, prejudecati, etichete negative, izolare, teoriile conspiratiei, aroganta, dreptul la toata zeciuiala, slava desarta si credinta falsa intr-o rapire la cer pe baza ideilor lui.

Branham a inceput sa vorbeasca urat pe toti, dar tot el a inceput sa pozeze ca victima, adica, el este la fel ca si Isus, respins si nu e crezut si acceptat de majoritatea. Se dadea mereu victima, desi el era deseori adevaratul calau.

Branham a cazut in capcana proprie a dependentei sale emotionale fata de credinta publicului in el.

Branham a devenit, in final, extrem de obsedat de comparatia lui cu vedetele bibliei si chiar cu Isus.  

El a dus aceasta comparatie bolnava si necinstita, in anul 1965, pana la nivelul de schizofrenie si paranoia, dandu-se drept Dumnezeu.


Dar sa revenim la Avak si la vizita lui la Branham.



Priviti aici vizita "ingerului" la Branham, imbracat in alb, cu parul lung, cu pielea mai inchisa la culoare.








Avak ii da sfaturi lui Branham despre vindecarea divina -si din Scriptura- si cum sa porneasca slujba de vindecare mondiala? Foarte probabil.



Va intreb ceva: Un inger care este si descult si care paseste pe lumina, care vine din lumina, poate face galagie atunci cand paseste? 

Poate face acesta zgomot cu pasii lui? Desigur ca nu. 

Ceva nu este in regula (nici aici) in ce spune Branham.

Acum realizez inca ceva. Seamana cu celelalte povesti ale lui Branham. Despre stalpul de foc nu vorbeste si nu scrie nicaieri, niciodata anterior datilor dupa ce a aparut fotografia.

Branham avea deja evanghelizari, avea brosuri despre acest subiect si era inclinat inspre vindecare, dar ii lipsea ceva. Avea nevoie de un eveniment major cu ajutorul caruia sa strapunga dincolo de mediocritate.

Asta este o nevoie ca si cum este inspiratia potrivita pentru un scriitor, sau un dusman pentru o armata, sau o energie speciala pentru un sportiv, etc.

“Daca vei face pe oameni sa te creada si vei fi sincer cand te rogi nici cancerul nu va sta inaintea rugaciunii tale.” 

Ce simplu! E si frumos sfatul asta. Mie imi place acest adevar psihologic, uman, curajos si spiritual. Dar acesta nu contine NIMIC SUPRANATURAL! 

Este pur si simplu normal! E mare pacat ca Branham a pervertit si oarecum a arestat, a monopolizat acest adevar normal, doar pentru el si slava lui desarta de profet/inger/mesager/cristos/Ilie si toti sfintii.

El trebuia sa fie onest si sa invete oamenii adevarul si cum sa practice aceste adevaruri.

Imi amintesc acum ca multi oameni i-au spus: “Invata-ne frate Branham aceste lucruri!” dar Branham egoist si rautacios, a zis mereu ca ei au nevoie sa invete ABC-ul, apoi algebra.

Cu alte cuvinte, Branham vroia sa le impuna oamenilor stilul lui, personalitatea lui, titlurile lui false, dominatia lui, autoritatea lui, ideile lui cu parul lung, cu fusta lunga, cu Epocile lui Larkin si altele.

Va dati seama cat de rau a fost in realitate Branham?

Sub masca unei smerenii, de fapt sa ascuns un duh al rautatii care a ajuns la apogeu atunci cand si alti vindecatori reali strabateau America cu succes, SI DOAR PENTRU CA ACESTIA NU ERAU DE ACORD CU UNELE IDEI ALE SALE (dovedite false acum) BRANHAM I-A BLESTEMAT SI IA NUMIT UNSI FALSI SI ULII SI SORECARI PENTICOSTALI etc.

Branham era invidios pe ei!

Acestia aveau zeci de mii de oameni si mii si mii de vindecari dovedite medical, nu ca Branham. Urletele de acuzatii nesfarsite si nefondate, tradeaza rautatea si invidia lui.

De aceea se si forta sa para smerit. Pentru ca nu era smerit si depunea efort sa fie, atunci parea foarte smerit. Atat de smerit incat ne-a impresionat pe toti.

(Dar, pana la urma aceste blesteme, critici si defaimari aruncate de el asupra altora, s-au intors asupra capului sau rautacios si egoist murind in chinuri si in rusine, cu 3 milioane de dolari la saltea in timp ce tocmai el personal in India a refuzat sa adopte un copil, un bebelus, care era pe moarte de foame si mama acestuia a venit la Branham si i la inmanat in brate. Branham a refuzat. Acesta era Branham cel adevarat.)

Sa concluzionez incheind totodata aceasta idee.

Toate aceste lucruri ne spun ca Branham vroia sa controleze oamenii mai intai (sa ii invete ABC-ul) si numai dupa aceea sa ii invete lucrurile pe care Avak si experientele lui, l-au invatat. (adica – Algebra)


Branham a transformat aceasta intalnire cu "mesagerul Domnului", adica vindecatorul armenian Avak, in asa zisa "insarcinare supranaturala" din partea ingerului in anul 1947? Este foarte posibil!


Acum intelegeti de ce mereu Branham a spus ca un inger este un trimis, un mesager? Branham a umanizat ingerii. 



De aceea a acceptat atat de usor ideile lui Larkin ca cei 7 ingeri ai celor 7 biserici, sunt mesageri umani. Un inger = un om trimis ca mesager. 



Era atat de convins Branham despre asta, incat chiar predica in gura mare aceasta invatatura. El spune:



"Cine are cea mai mare autoritate? Un înger din Ceruri, sau un înger de la amvon? Îngerul de la amvon." [Adunarea spune "Amin."]

(INTREBARI SI RASPUNSURI DESPRE EVREI. PART. 3_ JEFF. IN. COD - 57-1006 Par. 311 - 631) 


Asa ca Branham nu se simtea mustrat de constiinta lui atunci cand spunea ca "ingerul Domnului mi-a spus sa aduc oamenii sa ma creada". Nu se simtea gresit, deoarece era oarecum adevarat ce spunea



Da. Era adevarat. Dar era adevarat in termenii lui Branham despre ce este un inger, nu ai nostrii si nici a realitatii biblice. 



Ati inteles acum? E simplu de inteles. Am o stare foarte buna. 



Sa inseamne starea asta, ceea ce spune Domnul si anume ca Adevarul Elibereaza? E posibil.


Asa ca Branham nu era acel sarman om cu buzunarul la haina rupt care ne starnea compasiune cand citeam despre el, ci era, uitati-va in poze, om cu bani, haine, noi, costume de lux, masina de lux, deja cu un oarecare succes in camp, dar el nu avea inca o claritate asupra modului in care poate sa strapunga pentru a avea succes la nivel national. 

Ei bine, intalnirea lui cu "ingerul" Domnului, Avak, l-a invatat cum poate sa faca asta.

Avak, "marele vindecator". 


Avak in America. 
Branham ne spune ca sa vazut cu el 
si dupa aceea totul sa schimbat.

Cand a venit Avak in America? In 1947. BINGO! 

Cand Branham la intalnit pe Avak? In 1947. BINGO! 

In ce an a spus Billy Paul, fiul lui Branham, ca la vazut pe "inger"? In 1947. BINGO!

De ce a spus Billy Paul ca ingerul pe care l-a vazut era exact "ca un om", fara aripi, era masliniu, brunet, cu par lung pana la umeri, cu barba? Stiti de ce a zis asa? Pentru ca era exact asa. BINGO! 

Billy Paul a spus-o de zeci de ori: "There in that corner stood  A MAN with his arms folded, dressed in white, hair down to his shoulders, dark complexion." (El zice: "Acolo in acel colt statea UN OM...." Personal Testimony - BILLY PAUL SEES THE ANGEL OF THE LORD)





Uitati-va la Avak! Este un om, cu alura "ingerului". 

Billy Paul, fiul lui Branham, nu a mintit. El a vazut chiar un om: pe Avak.

Care a fost anul in care "trezirea de vindecare a explodat"? In 1947! BINGO! 

Cand au inceput primele inregistrari audio cu Branham si vindecarile sale? In 1947! BINGO! 


La fel ca si cu celelalte lucruri a mintit Branham din nou? Sau asta a fost de fapt una dintre primele mari minciuni ale lui? Eu cred ca mai degraba asa este.


Si-a creat o alta poveste imaginara ca si celelalte? 

Toate cuvintele si faptele lui Branham ne dau motive sa credem ca este asa.

Vedeti? Adevarul nu poate sta mult timp ingropat!


Stiti de ce? El este PLANTAT, NU INMORMANTAT. Si avand viata in el revine cu putere. Cu forta. Neinfricat! 


Adevarul este Viata!


Adevarul despre Branham este din nou scos pe tapet. 


Daca ar fi fost altfel, asa am fi descoperit ca este, dar pur si simplu nu a fost cum el a zis ca este. 

Lansez la modul cel mai serios o invitatie tuturor urmasilor mesajului orei, sa caute sa verifice si sa cerceteze aceste lucruri, pentru binele lor. 


Si de asemenea sa imi arate ca ce am scris aici nu este adevarat! 

Lansez din nou invitatia, in mod special, liderilor. 


Ei au responsabilitate mare fata de enoriasi, fata de public, fata de sufletele lor care atarna fie in egoismul lor diabolic si distrugator fie in smerenia, sinceritatea, si supunerea lor fata de Cuvant si adevar! Voi alegeti.

Daca gasiti ca nu e asa cum am scris, voi sterge imediat articolul sau voi face corectarile necesare. Nu imi este greu sa recunosc ca am gresit.


Dar daca este adevarat...atunci trebuie sa luati in serios aceste lucruri, mai oameni buni, mai ales daca spuneti ca va pasa de vietile oamenilor.


Daca nu va pasa cu adevarat nici de ei nici de voi, atunci veti trece din nou cu vederea si veti arunca in "iad" si in distrugere oamenii, asa cum urmasii lui Branham, Jim Jones, Paul Schaffer, Leo Mercer, si altii precum Mera Romulus din Cluj si altii din alte tari au facut-o. 


Si ii veti face pe oameni sa isi piarda definitiv mantuirea, deoarece nu exista nici o urma de mantuire in mesajul orei si nici in a crede si a urma profetul. 

Dragilor, incetati sa ii promovati otrava lui Branham si intoarceti-va cu cainta la simpla dar extraordinara Evanghelie a pacii, la Crucea de la Golgota si la Mantuitorul Isus.

Dragi cititori eu cu mana pe inima scriu si iau Cerul martor ca sper din toata inima ca informatiile de aici, si din tot blogul acesta, sa va ajute in reformarea ideilor vechi si false, nebiblice si inoirea spiritului fata de Domnul, fata de viata in general. 


Voi toti trebuie sa va nasteti DIN NOU. Da!


Nu aveti alta alternativa! 


Nu aveti unde sa fugiti de adevar! 


Nu aveti decat o singura sansa! 


Mesajul lui Branham va corupt si va facut insensibili la realitatile simple ale Evangheliei si ale umanitatii. 

Cei care va invata mesajul nu va spun intreg adevarul deoarece se prabuseste lumea lor iluzorie, inchipuita, imaginara, bolnava, toxica, falsa, mincinoasa si otravita! 


Eu zic ca este momentul sa luati aceste lucruri in serios. 


Voi chiar nu dati doi lei pe viata voastra? De ce va credeti atat de ieftini? Cum e posibil asa ceva? Eu nu va inteleg! 


Care este motivul real ca doriti atat de mult sa va autodistrugeti? 

Ce va place atat de mult la a va ruina si risipi viata?

Ce anume va face atat de slabi si usor coruptibili spiritual? Hipnotismul iluziilor si povestilor mincinoase ale lui Branham? Este posibil.

Oameni scumpi, cum e posibil sa va lasati sufletul in ghearele unor idei -dovedite false- si oameni despre care nu stiti decat din auzite si din predicile lor, ceea ce doar ei au vrut sa stiti, si nu ce era intreg adevarul.


Iertati-ma, dar acum, cand exista la indemana noastra atatea dovezi care arata ca mesajul este gresit si fals si ca Branham e mincinos, nu va pot intelege infinita ignoranta, prostie si ratacire.


Eu zic ca nu aveti decat o sansa: sa lepadati tot ce e rau si ce nu e dupa Cuvant si sa primiti din nou adevarul -Evanghelia-, simpla si frumoasa Veste buna pentru fiecare muritor, fiecare pamantean. 


Conform Bibliei in care spuneti ca credeti, Evanghelia este singurul lucru care va poate elibera si salva.

76 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Maleahi 4:5-6. Biblia.
      5 Iată, vă voi trimite pe prorocul Ilie înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare și înfricoșată.
      6 El va întoarce inima părinţilor spre copii și inima copiilor spre părinţii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc ţara cu blestem!”Matei 17:10-11. Biblia.
      10 Ucenicii I-au pus întrebarea următoare: „Oare de ce zic cărturarii că întâi trebuie să vină Ilie?”
      11 Drept răspuns, Isus le-a zis: „Este adevărat că trebuie să vină întâi Ilie și să așeze din nou toate lucrurile.Faptele Apostolilor 3:19-21. Biblia.
      19 Pocăiţi-vă dar și întoarceţi-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se șteargă păcatele, ca să vină de la Domnul vremurile de înviorare
      20 și să trimită pe Cel ce a fost rânduit mai dinainte pentru voi: pe Isus Hristos,
      21 pe care cerul trebuie să-L primească, până la vremurile așezării din nou a tuturor lucrurilor – despre aceste vremuri a vorbit Dumnezeu prin gura tuturor sfinţilor Săi proroci din vechime. Eu , și alții frați de ai mei , credem că Dumnezeu a împlinit făgăduința di Maleahi 4:5 și 6 partea a doua a versetului , adică a trimis , a însărcinat un bărbat în Duhul și Puterea lui Ilie în timpul generației noastre și a " întors inima copiilor spre părinții lor " copiii suntem noi iar părinții sunt Apostoli , prima parte a versetului 6 din Maleahi 5 a implinito Ioan Botezătorul. Acest bărbat din generația noastră , nu are importanță numele lui , a așezat de fapt Dumnezeu a făcut acest lucru folosindu-Se de asest bărbat , din nou toate lucrurile Matei 17:11 și Faptele Apostolilor 3:21. Ce lucruri a așezat ? Următoarle : Credinţa , cum au crezut Apostolii , Botezul , cum au botezat Apostolii , Cina Domnului , cum au facut-o Apostolii , spălarea picioarelor , locul și ținută femeii ...încă din timpul vieții Apostolilor dar mai ales după moartea lor toate aceste lucruri sau pierdut ajungandu-se prin anul 325 la conciliul de la Nicea să fie inlocuite , altă credință , alt botez și așa mai departe.. Eu vorbesc și cred aceste lucruri nu pentru că mă cred cineva , sau aș avea ceva descoperire persoană nici vorbă , eu pur și simplu cred fiecare Cuvant al Lui Dumnezeu ,pentru ca El mi-a dat această credință , Toată Slava,Gloria, Cinstea și Închinarea i le dau Lui Dumnezeu pentru că numai LUI i Se cuvin ; nimănui altcuiva ! Este în mine o mare dorință de a spune aceste lucruri tuturor adică ,trebuie să ne întoarcem la Cuvântul lui Dumnezeu numai și numai la Cuvântul lui Dumnezeu , Cuvântul Lui Dumnezeu este Adevărul Exodul 3:4-5. Biblia.
      4 Domnul a văzut că el se întoarce să vadă și Dumnezeu l-a chemat din mijlocul rugului și a zis: „Moise! Moise!” El a răspuns: „Iată-mă!”
      5 Dumnezeu a zis: „Nu te apropia de locul acesta; scoate-ţi încălţămintea din picioare, căci locul pe care calci este un pământ sfânt.” .Dumnezeu nu la certat pe Moise pentru ca avea încălțăminte în picioare , încălțăminte care până la întâlnirea cu Dumnezeu îi fusese de folos lui Moise dar în Prezența Lui Dumnezeu nu-i mai folosea...Dumnezeu îi pregatise alta râvna Evanghelie...Moise nu a obiectat nimic. Tot așa și noi fiecare purtăm o" încălțăminte" catolică , ortodoxă.....baptistă , adventistă ...penticostală..și câte și mai câte sunt ,multe . Nici pe noi Dumnezeu nu ne ceartă ca și pe Moise dar trebuie să ne scoatem această încălțăminte pentru că EL, Dumnezeu are pregătită alta pentru noi ,aceiași ca și pentru Moise. Efeseni 6:15. Biblia.
      15 având picioarele încălţate cu râvna Evangheliei păcii. Nimeni nu poate incălța două perechi de încălțăminte simultan. Sunt multe alte lucruri de spus... vezi tu...totdeauna cu respect pentru fiecare ființă umană dar mai ales respect și dragoste pentru CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU.

      Ștergere
    2. Da așa este.Dar problema e că și voi purtați o încălțăminte branhamista si frankista.

      În rest nu știi decât să dai copy/paste la ceea ce spune Frank ,dar fără să gândești cu propria ta minte.

      De ex; unde scrie un Maleahi ca Ilie ar fi Bramham?

      În Fapte la textul cu restaurarea, acolo scrie clar: "...despre aceste vremuri a vb Dumnezeu, prin gura tuturor proorocilor în vechime".

      Si unde în vechime prorocii vb de venirea lui Branham sau de restaurarea bisericii? Textul la care face referire are legătură cu Israel,nu cu biserica.

      Cam asta ar fi pe scurt .Cu restul nu are rost să-mi bat capul.Sunt ideile lui Frank ,nu ale tale! .

      Dacă înțelegi bine dacă nu asta este. Îți place să gândească alții în locul tău, si sa decidă ei pt tine ceea ce este bine si adevărat,si ce nu.

      Peter

      Ștergere
    3. Râvna Evangheliei omule,nu râvnă pt Branham sau pt vocile si slujba lui Ewald Frank.Este totuși o mică mare diferență, pe care voi vă faceți că nu o vedeți.

      Peter

      Ștergere
    4. Citind "poezia" pe care am fost invatati de partidul de la Mesajul orei mi-am amintit de mine cand incarcam pe vremuri cu aceleasi argumente sa conving oamenii.

      Esti o persoana sincera din cum deduc in mod intuitiv. Ce frumos este acest lucru. Insa nu este deajuns.

      Nu te judec deloc. E propria ta credinta si e bine ca lupti pentru ea. Dar ce eu cred ca trebuie sa faci tu si fiecare, este sa iti verifici propria doctrina cu ajutorul Cuvantului lui Dumnezeu din mai multe marturii biblice nu doar repetand poeziile altora.

      Ma intrebam daca ai reusit sa citesti articolul despre Maleahi 4-5,6 cu privire la Ilie?

      Daca nu, ti-l recomand cu caldura.

      Iar daca vei gasi ca nu e adevarat ce am scris acolo sunt foarte deschis la discutii.

      Insa, daca este 100% biblic ce am scris acolo - din Cuvant - vei fi interesat sa renuntai la poeziile invatate si sa dai dreptate Cuvantului lui Dumnezeu si nu altora?

      Sper ca aceste articole precum si altele te vor ajuta sa intelegi ca profetia din Maleahi 4, 5-6, nu are nimic de-a face cu evanghelistul american William Branham

      https://mesajul.blogspot.com/2013/05/profetul-ilie-in-grafica-simpla.html

      https://mesajul.blogspot.com/2012/08/de-ce-zic-carturari-ca-trebuie-sa-vina.html

      Aici ai si din conversatiile mele cu fratele Ionut de la Bucuresti.

      https://mesajul.blogspot.com/2012/10/ilie-este-pentru-israel.html

      https://mesajul.blogspot.com/2012/10/ilie-este-pentru-israel-ii.html

      https://mesajul.blogspot.com/2012/10/ilie-este-pentru-israel-iii.html

      Da un semn dupa ce cercetezi.

      Iti doresc multa inspiratie.

      Ștergere
  2. Branham sa jucat cu cuvintele este clar ca era vorba de om nu de inger ceresc. uite inca un exemplu clar:

    Cine are cea mai mare autoritate? Un înger din Ceruri, sau un înger de la amvon?Îngerul de la amvon. INTR. SI RASP DESPRE EVREI.PART.3_ JEFF.IN COD SUNDAY_ 57-1006 Par. 311-631

    Pentru Branham fiecare lucru insemna ce vroia el sa insemnae nu v-ati dat seama inca?

    RăspundețiȘtergere
  3. Timpul verifică prietenii așa cum focul verifică aurul - Menandru

    RăspundețiȘtergere
  4. Analogia este total nebună.Îngerul Domnului în anul 1947..l-a mustrat pe profet.I-a spus sa nu mai exagereze cu slujba de vindecare, căci este doar o momeală pentru a prezenta mesajul şi întoarecerea inimilor la Adevăratul Dumnezeu.Mântuirea era adevărul mesaj, nicidecum vindecarile.Nu cred că armeanul i-a zis asta profetului.Deci e aiurea tot "scenariul "prezentat de tine Lică.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unde si cand i-a spus ingerul sa nu mai exagereze cu vindecarile? Nu am mai auzit varianta asta. Este chiar invers:Exista dovezi ca au fost date prorociri ca Branham sa se intoarca pe campul de misiune si sa nu mai judece pe ceilalti crestini precum si femeile.

      Uite aici. http://en.believethesign.com/index.php/Hagin_Prophecy

      Si cum iti explici ca ingerul descris de Branham se aseamana cu Avak? Adica avea pielea maslinie si parul negru. Ai mai vazut vreun inger in Biblie descris astfel?

      Toate converg spre un punct : Branham il numeste pe Avak inger ,apoi in anii care urmeaza predica teoria ca ingerii pot fi si oameni trimisi!. Deci exact ceea ce credea in 1947 . ;)

      Ca sa il intelegi pe Branham trebuie sa-i urmaresti afirmatiile spuse dea lungul anilor.Nu sa nascocim povesti fantastice din fiecare afirmatie spusa la un moment dat.

      Ștergere
    2. Mesajul este fals24 august 2017 la 17:29

      Anonimule trebuie sa corectezi "Îngerul Domnului în anul 1947..l-a mustrat pe profet" in "Branham a spus ca Îngerul Domnului în anul 1947."

      Si dupa cum am SUTE DE DOVEZI CA NU POTI SA MERGI LA CUVINTELE LUI BRANHAM NICI PANA LA WC, nu pot decat sa cercetez eu linia afirmatiilor sale si a realitatilor evenimentelor ca sa pot trage singur o concluzie.

      Asa este uman, spiritual si logic dar mai ales BIBLIC.

      Branham era intr-o criza de identitate in 1947, dupa spusele sale. Avea nevoie de un scenariu nou deoarece biserica, viata, totul mergea intre ruina si avea (din nou) ganduri de moarte, de suicid. Dar intalnirea cu Avak la salvat si la lansat in noua slujba.

      Toate cuvintele sale, toate evenimentele si lucrurile care au urmat ne arata clar asta. Trebuie sa citesti si sa asculti mesajul cu propriile tale urechi.

      Apropo de asta. Fii atent: Chiar astazi am aratat unui frate de la mesaj ca in raportul lui G Lacy cu privire la poza aceea cu lumina deasupra lui Branham nu scrie ca LUMINA ERA DEASUPRA LUI BRANHAM - noi asa am fost invatati. Acolo scrie ca "lumina care apare in imagine ca fiind deasupra reverendului Branham a fost cauzata de "lumina care a lovit negativul"! deci cu totul alta poveste. Lumina NU ERA DEASUPRA LUI BRANHAM CAND SA FAZUT POZA!!!

      Lumina a a lovit negativul este adevarul. Noi nu stiam ce inseamna dpdv tehnic si cand am citit ca chiar raportul spune ca lumina a fost deasupra lui Branham am fost influentati.

      Ei bine, intreg mesajul este presarat cu astfel de jocuri de cuvinte alunecoase care te fac sa crezi ceva, in realitate e altceva, dar ei se pot scoate ca nu au spus asa ceva. (asta in momentul in care ii prinzi cu minciuna ca pana la acel punct ei tac, sa crezi linistit minciunile lor).

      Branham nu sa intalnit cu nici un inger in termeni nostri, asa cum noi am crezut ca era inger-inger.

      Ingerul lui era teofania lui, adica supraconstientul, mai clar spus, Gandul lui Suprem/Divin din comunicarea sa interioara.

      Am inteles acum multe evenimente care nu aveau logica si sens. Au ramas in paragina esuat si neimplinit.

      De ce?

      Tocmai pentru ca Branham nu a reusit sa fie omniprezent, sa implineasca ceea ce a spus ca ingerul lui va face.

      Mai tarziu ingerul lui a devenit succesul lui, schizofrenia lui, paranoia lui, ratacirea lui, obsesia lui, viata lui, blestemul si moartea sa.

      Ștergere
    3. „O, Tată ceresc, ce trebuie să-mi spună Îngerul pe care l-ai trimis? Slujitorul Tău ascultă.”

      Răspunsul nu a venit imediat, dar deşi avea ochii închişi, Bill ştia că Îngerul este încă acolo. Îi simţea prezenţa la picioarele patului. După aproximativ cinci minute, Îngerul a venit mai aproape, plutind deasupra patului, chiar în faţa lui. Apoi i-a auzit vocea clară, gravă şi rezonabilă: „Te limitezi prea mult la a face minuni prin darul vindecării! Dacă continui aşa, oamenii vor ajunge să nu te mai creadă până nu vor vedea o minune.”

      Aceste cuvinte nu au fost rostite cu asprime, dar au intrat ca un cuţit în inima fratelui Branham. Imediat şi-a amintit provocările pe care le făcuse în adunări în ultimele luni: „Aduceţi-mi cel mai grav caz pe care îl găsiţi şi vă garantez că Isus Hristos îl va vindeca.”

      Nu ştiuse că acest lucru nu era pe placul Domnului; tot ce îşi dorise era să scoată în evidenţă puterea lui Isus Hristos înaintea oamenilor. Dar faptul că a avut intenţii bune nu însemna că sunt şi corecte, aşa că a zis plin de umilinţă: „Nu voi mai face niciodată lucrul acesta. Aşa să-mi ajute Dumnezeu.”

      Ștergere
    4. Lica, ura te va distruge, nu Dumnezeu, ce limbaj este acesta suburban ..de genu "WC"...etc?

      Ștergere
    5. Mesajul este fals24 august 2017 la 17:36

      Ai mai zis ca Mantuirea era adevaratul mesaj nu vindecarile. Adica pana la Branham Evanghelia nu dadea mantuire oamenilor?

      Si ca sa te corectez, mesajul nu este mantuirea. Mesajul este ideile lui Branham copiate de la altii despre Dumnezeirea lui Isus, Epoci, Peceti, tinuta femeii, samanta sarpelui, etc etc.

      Mesajul este frauda totala. Te rog ai curaj sa cercetezi si ai curaj sa spui ceea ce constiinta iti dicteaza mai presus decat frica si coruptia sufleteasca de la branhamism.

      Iti doresc mult succes in cautarile tale!

      Ștergere
    6. Mesajul este fals24 august 2017 la 17:40

      Pana sa va ajung pe voi mai am cand e vorba de limbaj. Si da era o metafora -cum de numai atata ai vazut din ce ti-am scris?- este adevarat ca nici 2 metri nu pot merge pe ce spune Branham deoarece minte continuu.

      Cred ca tu urasti. Am foslosit o metafora, nu era ura. Voi urati oamenii. Ca voi nimeni altii nu uraste, hai ca se stie asta.

      Ștergere
    7. Povesti ...fara martori. Exista un principiu scriptural potrivit Deut. 19:15, Matei 18:16 și II Cor 13,1. Orice relatare trebuie sa aiba 2-3 martori.

      Daca ne luam dupa spusele lui Branham ajungem sa credem ca in loc de un Cadilac avea o farfurie zburatoare. Aici se potriveste perfect povestea norului supranatural. Avem dea face cu o relatare fara martori,si supraexagerata de Branham pana acolo incat a spus ca 7 ingeri cu aripile lor au facut conturul norului respectiv. Dar Branham saracul nu stia ca dupa aproximativ 2h din norul acela nu mai ramasese decat o fasie lunga si aplatizata.

      Am dat doar un exemplu sa iti arat ca nu te poti lua dupa vorbele unui om,in absenta a 2-3 martori. Doar daca VREI SA CREZI IN ASEMENEA RELATARI. Si atunci nu mai suntem obiectivi ci...subiectivi.

      Ștergere
    8. Mesajul este fals24 august 2017 la 17:46

      Ce ai reprodus acolo este CEEA CE BRANHAM A SPUS. Repet. Iti dau sute de dovezi ca Branham minte si exagereaza si nu poti merge nici pana in bucatarie (suna mai bine nu?) pe ceea ce spune.

      Ce spune Branham despre inger si experientele lui sunt pur si simplu fabulatiile sale. Sau daca a avut candva -prin absurd- totusi un inger alaturi de el, acela la parasit si la inlocuit un demon care la chinuit si inselat pe Branham pana la ucis in groaznicul accident. Acel demon la dus in schizofrenie si nevrotism pe Branham pana la distrus.

      Spun asta deoarece Duhul Sfant este Duhul Adevarul si nu poate sa minta, nu poate fi fals, fartarnic, iar Branham a mintit si a facut lucruri total false si anti crestine.

      Vezi? Prefer sa apar pe Duhul Adevarului decat pe duhul fals si mincinos din slujba Branham.

      Ștergere
    9. "" Si da era o metafora -cum de numai atata ai vazut din ce ti-am scris? ""

      Asa sunt invatati:sa vada doar paiul din ochiul altora.

      Ștergere
    10. Mesajul este fals24 august 2017 la 17:55

      Deseori Braham spune: "Ceva mi-a spus" apoi despre acelasi lucru spune "Domnul mi-a spus" apoi "Ingerul mi-a spus".

      Eu cred, ca era de fapt dialogul sau interior. Era ingerul bun si rau in interiorul creierului sau, sa folosesc metafora, ingerul care il mustra si pedepsea cand gresea si care il mangaia cand reusea vindecari si se purta bine. Majoritatea acestor lucruri sunt fabulatii la oamenii care sufera cu afectiuni psihice cum Branham ne spune ca a suferit toata viata lui.

      Pentru oamenii bolnav psihic Dumnezeu este o inchipuire nu o realitate.

      Si ei lucreaza cu acea inchipuire si -surprinzator- deseori credinta lor are rezultate la fel ca si la cei care chiar se inchina adevaratului si Viului Dumnezeu si au o relatie cu el la nivel spiritual nu imaginar.

      Cand eram la Mera la adunare ei aveau un Dumnezeu imaginar sipana astazi tot lui i se inchina si il slujesc. Deseori se intampla asta si in Israel, cred ca uneori acestia erau numiti simbolic dumnezeii straini si care nu exista. - nu am studiat asta, deci este o parere personala -

      Ștergere
    11. Exact cum facea cu raul Ohio cand era intrebat.Spunea: Nu stiu ce a fost acolo. ""

      Apoi dupa un timp spune:"" Era ingerul Domnului..."". Apoi iarasi revine si spune ca nu stie ce a fost.

      Era o contradictie in interiorul lui,o lupta intre ceea ce VROIA SA CREADA si ceea ce stia ca a fost in realitate.

      Ștergere
    12. "Lumina a a lovit negativul este adevarul. Noi nu stiam ce inseamna dpdv tehnic si cand am citit ca chiar raportul spune ca lumina a fost deasupra lui Branham am fost influentati."

      Atunci cand se realizeaza fotografia daca nu este izolata camera aparatului foto apar astfel de defecte or filmul a fost expus la lumina dupa.

      https://www.photo.net/discuss/threads/light-leaks-or-developing-error.165651/

      Ștergere
    13. Poza falsa impreuna cu imaginea falsa pe care au tesuto unii in jurul lui, ca el a descoperit anumite invataturi,ne-a mintit pe toti.

      Ștergere
    14. Mesajul este fals25 august 2017 la 11:38

      Multumesc Simeone pentru link. E interesant.

      Inchipuiti-va ca Branham a ajuns sa spuna despre poza aia ca: "chiar si stiinta a confirmat pe Ingerul Domnului" - iar noi zeci de ani am crezut pur si simplu balivernele sale.

      Din pacate astazi milioane de suflete au fost inselate sa creada minciuna asta aproape perfecta, numita mesajul orei.

      Branham a stiut sa exploreze la maxim mici detalii din viata lui, conectate cu o doza de spiritualitate si daca uneori a avut si circumstante care l-au ajutat in directia asta, a faurit povesti care par "supranaturale".

      Modul lui de gandire de genul - "am visat ca am primit 5 cartofi, deci voi primi mult har pentru ca 5 inseamna har" - la extins la orice intamplari, idei, nazariri, franturi de amintiri completate cu imaginatia sa, influentata de bolile psihice.

      Acest tipar comportamental ne spune multe. Ne arata clar modelul lui Branham de gandire si actiune. Intelegem in mare masura cum ii functiona gandirea.

      Pe baza asta, eu cred acum ca si povestea cu creatul de veverite, invierea pestisorului, potolirea furtunii, fii sorei Hattie Wright, cancerul sorei Meda si alte "minuni" sunt la fel ca si celelalte. Pai da, de ce ar fi diferite acestea decat celelalte inventii? Nu sunt. Sunt tot inventate.

      Sunt bazate pur si simplu pe imaginatia si dorinta lui de a face, de a realiza asa ceva.

      Aceste 5 minuni majore din viata lui, dau sperante false celor care asteapta ca si ei -Mireasa- sa faca asa ceva inca si mai multe minuni. E tentant sa stii ca vei avea putere supranaturala de creatie, da.

      Dpdv psihologic oamenii care duc lipsa de putere in spiritualitatea si mintea lor, au nevoie disperata de o putere aparte, pentru a dovedi dusmanilor reali si imaginari ca ei au dreptate, ca ei sunt cineva. Dragii mei asta este o rautate si o ratacire asta!

      Dragi frati, asta este o ambitie egoista si rautacioasa care va va aduce mari dezamagiri si suferinte in viata.

      Gandul acesta de putere supranaturala de creatie in viata urmasilor lui Branham este o amagire care va tot pacaleste zi de zi de ani de zile, si va hraneste o falsa asteptare.

      Vreti sa faceti ceva mai mult decat asa ceva? Hraniti, iubiti pe cei flamanzi si orfani.

      Ajutati vaduvele, pe cei cazuti in depresie, in vicii toxice, pe cei bolnavi si singuri, care duc lipsa de mentori, de ajutor, nu cautati putere care sa va mareasca ambitiile egoiste si slava desarta.

      Vreti putere, putere. Dar Evanghelia are putere. Iubirea are putere enorma ACUM!

      Iubirea este si acum cea mai mare forta din intreg Universul! Ati uitat asta? Cu siguranta ca ati uitat.

      Faceti-va medic, inovati ceva, fa-te inginer, artist, profesor, avocat, orice altceva daca tot vrei sa ai influenta si sa faci bine. Orice talent aveti e binevenit, Dumnezeu si societatea are nevoie de oameni care doresc binele altora, iar impactul vostru in societate prin credinta, prin munca, prin seriozitate il va depasi pe acela care face trucuri ieftine care creaza o impresie emotionala puternica pe moment.

      Eu cred ca voi (noi) aveti nevoie sa experimentati puterea iubirii nu iubirea pentru putere! Amin!

      Ștergere
    15. Mesajul este fals25 august 2017 la 15:36

      Ah da.

      Cand am fost in Jeffersonville am intrebat de fii sorei Hattie Wright, si fratii mi-au spus ca cei doi fii ai ei nu sunt credinciosi deloc ba ca nu au de-a face nimic cu religia in sine, cu mesajul nici macar atat.

      Au fost candva credinciosi dar de aprox 45 de ani, daca bine calculez de cand am fost ultima data in SUA, nu au mai intrat in nici o comunitate crestina.

      Branham a zis cu voce puternica, sorei: "Iti dau fii tai in Numele lui Isus"! (ca raspuns la dorinta inimii ei)

      A fost o intrare fortata in spiritul lor care le-a produs pe loc un soc emotional, NU A FOST ALEGEREA LOR CUM BIBLIC TREBUIE SA FIE!

      A fost showul lui Branham pentru a-si dovedi puterea "cuvantului vorbit" (mai bine zis abuzul si agresivitatea verbala, spirituala si emotionala) si ca urmare, acei doi copii, atunci de 11-13 ani, sunt departe de taramul religios macar.

      De aceea convertirea este un act personal de decizie in interior, ca urmare a unor factori sensibili, care misca persoana si ii da o nastere spirituala noua, este o predare benevola de iubire, de atractie fata de mesajul minunat al lui Isus Cristos pentru omenire.

      "Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii".

      "Eu sunt Păstorul cel Bun care isi da viata pentru oile sale".

      Aceste cuvinte sfinte, aceste lucruri care au o valoare spirituala maxima, sunt cele care dau viata si lumina sufletului care LE PRIMESTE BENEVOL, LE DORESTE INSETAT, nicidecum nu e vorba despre ceva care vine doar din modul in care noi ne convingem unuii pe altii de anumite idei doctrinare bune sau mai putin bune. Nu.

      Oamenii au venit la mesaj mai mult pe baza ideii ca CEILALTI DIN ALTE CULTE SUNT FALSI si invataturile lor sunt false, nereusind sa experimenteze domeniul spiritual al unei convertiri interioare.

      Va doresc sa aveti parte in acest weekend de toata pacea, iubirea si propasirea pe care numai Dumnezeu o poate darui!

      Weekend frumos!

      Ștergere
    16. Mesajul este fals25 august 2017 la 15:37

      fiii sorei... - cu 3 de i cred ca e corect da? :)

      Ștergere
    17. Degeaba semne si minuni daca rezultatul nu este pocainta adica schimbarea mintii si a inimii,sau ""imbracarea cu Hristos,cu omul cel nou"".In loc de pocainta apare aroganta si mandria in jurul unei invataturi mai deosebite si asa zise descoperite.Macar daca ar fi descoperita dar nu e nici o revelatie la mijloc ci o preluare ....cu mult tact. :)

      Dar ceea ce se da adica vindecarea se da pt binele tuturor.Nu ca un om sa-si faca un renume si sa adune oameni in jurul lui.

      Ștergere
    18. Mesajul este fals28 august 2017 la 15:53

      Stii cum e, renumele, faima, oricum apare automat, ca un rezultat normal al succesului in vindecarea divina. Dar sa abuzezi de asta, sa te folosesti de acest succes, ca apoi sa minti oamenii fara rusine, si sa iti construiesti povesti inchipuite, si sa iti bati astfel joc de sufletele milioanelor de oameni care cred fiecare cuvant a tau, e intradevar o rusine.

      Sper din toata inima ca cei care l-au parasit pe Branham (inclusiv TL Osborn) cand l-au prins cu minciunile si fanteziile sale, i-au zis in fata: SA ITI FIE RUSINE.

      Ștergere
  5. Mesajul este fals28 august 2017 la 15:05

    Daca ma puteti ajuta cumva. Era ciorna aici cu intrebarea dar am uitat de ea.

    Este este biblic, corect, logic, ca dintr-o lumina divina atunci cand paseste ingerul sa faca galagie cu zgomotul pasilor lui, tinand cont si de faptul ca este descult?

    Ce anume poate cauza zgomot cand un inger paseste din lumina divina?

    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici un inger nu "paseste" in lumea materiala, intrucat acesta se afla in tarâmuri non-fizice, si poate fi perceput doar la nivel mental sau/si emotional. Asa ca nu prea vad ca poate face "face zgomot", doar daca si zgomotul este in mintea/perceptia "vazatorului" care intra in contact cu ingerul.

      Ștergere
    2. Ma refer la un inger autentic, nu la un om fizic, ca de exemplu "ingerul" AVAK ;)

      Ștergere
    3. Mesajul este fals29 august 2017 la 08:20

      Da, probabil in acel mod perceptiv, nu sunt sigur.

      Mai este o posibilitate. Daca acela inventeaza o poveste adaugand situatii din lumea noastra normala. In acest caz, zgomotul de pasi.

      In interviul lui, Branham spune ca a auzit zgomot, cum ingerul a pasit in camera aceea. Era si descult pe deasupra.

      Branham sa chinuit si a incercat sa faca atat de credibila povestea cu ingerul, dand detalii care il da de gol ca de fapt nu a fost asa si a facut in final toata povestea ne-credibila.

      Cineva a spus ca diavolul sta ascuns in detalii. Cred ca asa este si in acest caz.

      Interviul lui Branham. La min 6:30.

      https://www.youtube.com/watch?v=GxEe3Xb8Kt8

      Ca de obicei, in alte predici spune in mod diferit multe chestii. Ba ca era in pestera lui ascunsa, ba ca era intr-o cabana in munti. Plus altele.

      Ștergere
    4. Povesti ...fara martori. Exista un principiu scriptural potrivit Deut. 19:15, Matei 18:16 și II Cor 13,1. Orice relatare trebuie sa aiba 2-3 martori.

      Si daca totusi nu au fost martori trebuia sa fie cineva ca sa confirme vizita ingerului,ceva in genul: "" Confirm ca fr Branham a fost vizitat de un inger la ora si ziua cutare. Mi sa aratat in vis sau intr-o vedenie"".

      Si in FA cand cineva este vizitat de un inger automat altii sunt instintati despre acest fapt .

      Ștergere
    5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  6. Interesant cum vine Avak sa vindece pe acel tanar de 17 ani.Daca intradevar a venit ingerul la Branham in 1947 si l-a trimis sa vindece oamenii, de ce nu l-a vindecat Branham? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mesajul este fals30 august 2017 la 06:48

      Super. Foarte buna observatie Peter!
      Multumesc.

      Ștergere
    2. "Povesti ...fara martori. Exista un principiu scriptural potrivit Deut. 19:15, Matei 18:16 și II Cor 13,1. Orice relatare trebuie sa aiba 2-3 martori."

      IDEM

      Alambicaturi masonice


      Interviu cu fratele Frank la Port Elizabeth - 18.11.2013

      Reporter: Reverend Ewald, spuneți-ne despre chemarea lui Dumnezeu în viața dvs. Când s-a întâmplat și cum a început totul?

      Fratele Frank: Viața mea este dedicată Domnului din 1949, dar apoi s-a întâmplat ceva foarte deosebit, pe 2 aprilie 1962. Nu am știut [că se va întâmpla], nu m-am rugat niciodată ca Domnul să-mi vorbească, dar eu, fratele Frank, în orașul Krefeld, pe strada Luisen 160, la etajul al doilea, pe 2 aprilie 1962, am auzit glasul pătrunzător și poruncitor al Domnului, spunând aceste cuvinte: „Robul Meu, timpul tău pentru acest oraș se va încheia în curând. Te voi trimite în alte orașe, ca să predici Cuvântul Meu”. Cum vocea s-a auzit de sus, din partea dreaptă, eu am căzut pur și simplu la podea, pe partea stângă. Din ziua aceea viața mea este dedicată ca să-L slujesc pe Domnul și să împărtășesc Cuvântul Său. Nu tâlcuiri, ci Cuvântul original așa cum este scris în Biblie.


      SCRISOARE CIRCULARĂ NR. 2 - Ianuarie 1967

      În 2 aprilie 1962, am auzit vocea Domnului. Vreau să remarcaţi că am auzit această voce cu urechile mele cât se poate de natural, nu cu inima, cu sufletul sau cu duhul, ca şi cum Domnul ar fi stat la trei metri de mine. El a vorbit cu o voce tare, dar nu suna precum o trâmbiţă, spunând următoarele cuvinte: „Slujitorul Meu, timpul tău pentru acest oraş se va încheia în curând. Te voi trimite în alte oraşe pentru a predica Cuvântul Meu.” Apoi, m-am văzut stând în picioare în afara corpului meu, şi spunând: „Doamne, ei nu mă vor asculta. Ei au toate din belşug.” După care, Domnul mi-a răspuns: „Slujitorul Meu, vine timpul când ei te vor asculta. Va veni o mare foamete. Depozitează hrana căci tu vei sta în mijlocul poporului pentru a-i împărţi hrana.”


      SCRISOAREA CIRCULARĂ NR. 4 - Martie 1967

      În 1962, Domnul i-a vorbit fratelui Branham şi i-a spus: „Depozitează hrana pentru timpul când va fi nevoie de ea!” De atunci fratele Branham a repetat des că nu va mai trăi mult. El ştia că plecarea lui va avea loc pe neaşteptate. Dumnezeu i-a arătat într-o viziune care va fi sfârşitul lui. El a lăsat să se vadă ca acesta va fi foarte grav şi a vrut, la început, să nu îi vorbească soţiei sale.


      Scrisoare circulară - Februarie 1974
      Nu voi uita niciodată ziua de 2 aprilie 1962, căci în acea dimineaţă am auzit glasul Domnului. Era o dimineaţă minunată şi soarele era pe punctul de a răsări, când am auzit cuvintele următoare: „Slujitorul Meu, timpul tău pentru oraşul acesta se va încheia încurând; te voi trimite în alte oraşe pentru a propovădui Cuvântul Meu.” După ce acest cuvânt a fost pronunţat, m-am văzut în afara trupului meu, la aproximativ trei metri de locul unde se găsea el. De acolo am văzut cum îmi deschideam gura şi m-am auzit pronunţând următoarele cuvinte: „Doamne ei nu vor vrea să mă asculte, căci au totul din belşug şi trăiesc în plăceri.” După o clipă de tăcere, glasul Domnului a răsunat din nou, spunând: “Slujitorul Meu, va veni timpul când te vor asculta. Adună hrana, căci soseşte o mare foamete, atunci tu vei sta în mijlocul poporului pentru a distribui hrana.”

      Ștergere
    3. Mesajul este fals30 august 2017 la 16:36

      Interesanta replica ta Simeone.
      Incerc sa iti raspund si eu la observatia ta. Se ascund multe contradictii si acolo nu e doar asa simplu, din cate vad eu.

      Ștergere
    4. @simeone.
      Scuze de intarziere.

      Intrebarea mea este urmatoarea.

      De ce daca in ceea ce Domnul l-a indemnat pe Frank era evident, era clar ca este vorba despre Cuvantul Domnului, totusi Ewald Frank depoziteaza hrana drept conserve, zahar, faina, ulei iar mult mai tarziu, merge la Branham sa il intrebe si acesta ii spune, lamurindu-l, ca nu e vorba despre asa ceva ci despre Cuvantul Domnului. Atunci Frank rasufla usurat si doneaza conservele.

      El stia despre ce era vorba, din spusele sale. Intreaga experienta si discutii ulterioare sunt practic inutile si contradictorii.

      Ștergere
    5. 2. Daca hrana este ce urma ca Branham sa predice, adica implinirea a Apocalipsa 10 de la 1-7, venirea lui Cristos cu cartea deschisa, adica pecetile deschise, cum de Frank NEAGA TOTAL aceste invataturi ale lui Branham?

      Branham tocmai despre acelea vorbea, deoarece botezul, Cina Domnului, Epocile si altele erau deja predicate de mult timp.

      Nimic nu contesta si respinge (si numeste chiar fals) Ewald Frank mai mult din Mesaj decat Apocalipsa 10 si toate conectarile acesteia cu Venirea lui Cristos in 1963, Parousia deci, emiterea celor 7 tunete in 1963 catre Branham....etc.

      E foarte neclar. Frank neaga total insasi "hrana" de care Branham i-ar fi spus.

      Aici il banuiesc pe Frank ca a legat niste lucruri adevarate si le-a imbracat, ca si Branham, in haine care il ajuta sa isi plaseze pozitia superioara altor slujiri.

      Ștergere
    6. ""E foarte neclar. Frank neaga total insasi "hrana" de care Branham i-ar fi spus. ""

      Chiar Domnul ii da indicatii ca vor veni multi sa ia hrana...Ce hrana daca tot Frank o neaga si spune ca Branham a gresit in interpretari?

      Botezul si dumnezeirea sa fie hrana? Atunci e naspa .... iti dai seama ce vulturi prapaditi sunt ,daca se hranesc toata ziua cu dumnezeirea si botezul.

      Si fagaduinta.Adica obsesia lui Frank pentru fagaduinta. La Iasi spune ca "" Fagaduinta e totul"".

      Alta aiureala. Unde Isus si apostolii sunt obsedati de fagaduinta? Din contra,ei invata cum sa traiesti o viata pe placul si in voia lui Dumnezeu.

      Ștergere
    7. "" Ei nu pot şi nu vor să creadă că pe 3 decembrie 1962 prorocul mi-a spus: „Aşteaptă cu împărţirea hranei până vei primi şi restul” şi „Hrana se află în predicile care sunt înregistrate pe benzi.”

      Ștergere
    8. https://www.youtube.com/watch?v=6MXJSUKaIVI

      Ce adunare goala.

      Ștergere
    9. Obositi si plictisiti de o predica careia ii stiu dinainte continutul. Doar liderii sunt prezenti peste tot.

      Ștergere
    10. "https://www.youtube.com/watch?v=6MXJSUKaIVI

      Ce adunare goala.

      Peter 21005 septembrie 2017, 22:53

      Obositi si plictisiti de o predica careia ii stiu dinainte continutul. Doar liderii sunt prezenti peste tot."

      Doar tziganul sirian translator si "germanul" insarcinat, aflati intr-un circuit inchis unde nu ai voie sa pui intrebari.

      Comments are disabled for this video.
      -------------------------------------

      Ucenicii Lui L-au întrebat: "Învăţătorule, cine a păcătuit: omul acesta sau părinţii lui, de s-a născut orb?" Ioan 9:2

      Ucenicii Lui L-au întrebat ce înţeles are pilda aceasta. Luca 8:9

      Ucenicii L-au întrebat: "Unde, Doamne?" Iar El a răspuns: "Unde va fi trupul acolo se vor strânge vulturii." Luca 17:37
      ...

      Ștergere
    11. Liderul suprem se accepta nu se chestioneaza. :)

      Politica sectara de factura Nord Coreeana.

      Ștergere
    12. Simeoane sa-ti de-a Domnul sanatate ca mi-ai dat o idee buna!

      Voi scrie liderilor (Ionut Cetnarovici, Florin Duca, etc) sa dea liber la comentarii.

      De ce o comunitate religioasa care este sigura pe ce crede, ar tine blocat dreptul altora de a intreba si dezbate public anumite subiecte.

      E un egoist diabolic sa tot dai materiale ca altii sa asculte dar sa nu permiti nimanui sa raspunda.

      Sper ca oamenii vor intelege ca nu mai traim in Evul Mediu ci ca fiecare fiinta umana, in special cei implicati in universul credintei crestine si la mesaj, au dreptul la dialog.

      Dialog domnilor dialog, asta este calauzirea Duhului Sfant si pacea adusa de El intre oameni.

      Pacea se infaptuieste din intelegerea mai profunda venita din diferite dezbateri a subiectelor pe care eu, noi, cativa, am vazut ca nu corespund cu Biblia (daca stabilim Biblia ca etalon).

      Dar desigur, ca sunt primul care voi cere ca orice mesaj de denigrare si batjocura la adresa lui Ewald Frank, Branham si alti lideri care este cu ei, sa fie sters. Sa dezbatem, cand timpul ne permite, subiectele si fie ca ADEVARUL SA TRIUMFE ACUM SI IN VECI VECILOR!

      Ștergere
    13. Ce ati dori sa contina scrisoarea catre ei?

      Lasati aici texte si le voi pune impreuna iar apoi voi publica si scrisoarea. Hai lasati-va inspirati si pregatiti ce ati dori sa citeasca liderii de la ei, in mod personal.

      Astept.

      Sa aveti o inspiratie la superlativ!

      Ștergere
    14. Lica esti naiv.Astia-s vulpoi batrani.NU le place dialogul ci doar monologul. Nu vezi in predica de la Iasi cum il privesc pe Ewald Frank? Deja le-a intrat in sange frankismul.Au o pozitie bine inchegata.Nu le place sa fie deranjati.Degeaba le arati problemele cu norul,cu raul Ohio si alte inventii si nascociri de ale lui Branham. Daca liderul suprem spune ca e adevarat atunci e adevarat.

      Ștergere
    15. Singura inspiratie care o am este sa il pun pe Ewald Frank alaturi de Kim Jun.Se potrivesc perfect.

      Daca el care spune ca e calauzit de Duhul Sfant care este si Duhului Adevarului,ridica poza cu norul si neonul sfant la Krefeld....ce sa-i mai spui? Ii place sa se complaca in propriul lui univers,unde el e unicul si magnificul .

      Ștergere
    16. Cred ca ai dreptate. Am mai vazut doze de naivitate la mine, dar e oarecum legata de dorinta mea de a ajuta asa ca nu o vad daunatoare pentru nimeni.

      Sunt curios sa vad reactia lor la un lucru atat de esential si normal precum este simplul si frumosul dialog uman, crestin. Este atat de anormal ceea ce ei fac incat este aproape imposibil sa descrii in cuvinte cat rau inseamna tot ceea ce ei fac, respingand dialogul.

      Este -aproape- diabolica abordarea aceasta izolationista mostenita de catre ei de la Branham.

      A ramas inca ceva uman si sfant in ei? A ramas inca ceva bun si frumos in dorintele lor pentru adevar? Vom vedea.

      Oricum, ideea este ca nu vreau sa actionez dupa cum stiu ca ei vor reactiona, ci pur si simplu vreau sa actionez asa cum cred eu ca ar fi normal. Are sens?

      Ștergere
    17. "Este -aproape- diabolica abordarea aceasta izolationista..."

      Agentii de influenta au un scop bine definit tocmai din cauza asta nu pot purta un dialog normal. Intrebarile deranjeaza si le strica planul. Nu este nici o diferenta fata de islamisti decat una singura; doctrina. Scopul ramane acelasi.

      Ștergere
  7. Mesajul este fals30 august 2017 la 16:27

    Acum, acum, realizez inca ceva. Si asta seamana perfect cu celelalte povesti ale lui Branham.

    Mamaaaa miaaaa.

    Din nou si din nou -Universul -Intuitia- Dumnezeu -Duhul Sfant- imi arata ceva important care se leaga perfect!

    Despre Stalpul de Foc nu vorbeste si nu scrie nicaieri anterior datilor dupa ce a aparut fotografia!!! SOC din nou!

    Este incredibil de fals acest om numit Branham! Nu se poate asa ceva!!!!! Este UNIC intradevar! Nimeni nu a fost ca el!!! E adevarat. Dar in minciuna si inselatorie!

    Exact ca si cu botezul de la Ohio, spune ca a fost o voce si insarcinare NUMAI DUPA ce sora Anna Schrader da profetia aceea la aproape 20 de ani nupa 1933. Si la
    fel cu norul ala, spune despre el numai dupa ce ii aduce Gene Norman revista Life, la cateva luni de la eveniment.

    Si cu restul lucrurilor. A spus de masina-ou dupa ce a citit in revista aceea, a spus de scufundarea Californiei dupa ce a citit studii despre falia San Andreas in diverse reviste si studii (inca din anii 1800 se stia). Branham a spus despre Hitler, Mussolinii, si toate celelalte NUMAI DUPA CE SA STIUT DESPRE ELE!

    In 25 de ani nu am gasit nimic in mesaj, dar nimic, care sa fie o profetie de tip biblic. Sa spuna ceva Asa Vorbeste Domnul si apoi sa vina clar sa se implineasca.

    Branham este "postfet" -am inventat un nou cuvant in limba romana datorita postfetului- adica unul care spune lucrurilor numai dupa ce acestea se intampla nu inainte cum au spus profetii.

    In realitate, toti suntem postfeti :). Dar numai unul are pretentii mincinoase. Branham.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "" Despre Stalpul de Foc nu vorbeste si nu scrie nicaieri anterior datilor dupa ce a aparut fotografia!!! SOC din nou! ""

      Faina observatie Lica. Nimeni nu se intreaba de ce.Asa cum a facut si cu norul.

      Ștergere
    2. A spus dupa ce a aparut Lumina Supranaturala de ce sa spuna inainte? Ce logica aveti si voi. Numai sa criticati stiti.

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    4. Da mai...ce logica avem si noi.Cum sa spuna Branham ceva dinainte? :)

      Ștergere
    5. Nu ai inteles. Voi niciodata nu intelegeti.
      Branham nu a spus nimic despre aparitia "stalpului de foc" in nenumarate ocazii in viata lui, pana cand a aparut poza aia si de atunci incoace a spus ca a aparut inclusiv la nasterea lui.
      Dar de ce nu a spus inainte despre stalpul de foc iar atunci cand i sa facut poza acestuia el sa fi putut zice: "V-am spus mereu ca exista un stalp de foc, iata-l!" Dar nu a fost niciodata asa in viata lui. Tot dupa ce se intampla ceva, incepea sa plaseze acele lucruri in trecut. A fost total necinstit.

      Tocmai asta e problema lui Branham in toate situatiile.
      Nu a spus nimic de norul acela, desi a avut vedenii despre intalnirea cu 5 ingeri (Da, cu cinci). Dupa intalnirea cu Lee Vayle schimba vedenia, la sfatul acestuia, in 7 ingeri.

      Nu spune nimic de nor nici inainte nici dupa imediata deschidere a pecetilor din 17 martie 1963.

      Dupa ce Gene Norman ii aduce revista Life si vede poza aia si - HOPA! - imediat incepe sa plaseze si sa faca ghiveci evenimentele, legaturile, schimba vedenia, locatia lui de vanatoare, toate le reface. (Noroc ca este inregistrat predicand in alta parte a americii si in nici una din toate predicile nu spune NIMIC de asa ceva, atunci imediat.)

      Ștergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mesajul este fals. Mesajul este fraudă totală. Mesajul e numai minciună, în orice direcție am merge, orice am lua la analizat, la auzit. Branham nu a predicat Evanghelia. Ce e așa de greu de înțeles de către unii branhamisti sau de oricare alti oameni. Branham a fost un impostor, un mincinos de la un capăt la altul. El n-avea nimic comun cu Biblia, cu predicarea și mărturisirea Evangheliei. S-a predicat pe el însuși, închipuindu-și sau dorindu-și să fie cum vorbea/predica. Dar tot ce a spus e și nefolositor. Iar cei care încă sunt orbiți de minciunile lui (robiți de tatăl minciunii-Diavolul) sunt de compătimit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In anii 50 predica Evanghelia si se roaga pt bolnavi.Dar asta nu inseamna ca este Ilie din Maleahi sau vreun inger din Apocalipsa.Cunostea principiile vindecarii. Au fost si prorociri ca Branham sa nu mai invete pe altii ci doar sa se roage pt bolnavi. Dar natura umana intotdeauna vrea mai mult si este supusa tentatiei.In cazul de fata tentatia este de asi strange oameni in jurul lui si asi face un cult.Ceea ce sa si intamplat. Eu personal asa vad lucrurile,dupa cate am citit despre el. Dar respect si parerile celor care il reneaga complet.

      Sa dam Cezarului ce este al Cezarului,nu? Dar fara sa il idolatrizam si sa facem din el un mesia cu un mesaj salvator.

      Mesajul a fost unul si Salvatorul a fost tot Unul. ;)

      P.S: Sunt multi vindecatori in lumea asta,ca si multi care iti pot spune detalii din viata.Chiar am vazut o emisiune pe DigiLife numita ""Diferiti"" unde o fata avea capacitatea sa iti spuna detalii intime din vita,chiar daca te-a vazut pt prima oara. Avea acest dar sau aceasta capacitate de mic copil.Vedea un om si automat stia detalii despre viata lui. Dar nu a incercat sa-si faca un cult in jurul propriei persoane sau sa se foloseasca de aceasta capacitate pt a se crede vreo personalitate din Biblie.

      Ștergere
  10. E clar că Branham a fost un om care a înșelat totdeauna (impostor, mincinos).
    Nu-i facem un serviciu să căutăm să-i găsim și aspecte pozitive, când totul a fost minciună și prefcătorie. Branham a folosit sugestia, manipularea psihologică (un duh satanic) însușit odată cu botezul primit, iar acum o nouă putere psihologică cu întâlnirea cu "ingerul" Avak. Deci el nu lucra prin credință, nici in anii '50, niciodata, el n-avea nimic comun cu o lucrare duhovnicească. Și să zici că e eretic, e prea mult, el se pare că n-a fost un creștin autentic niciodată. De aceea e mai corect a spune că el a fost un om ocult, ceva care n-are legatură cu Biblia și credința, el fiind inspirat de diavolul și urmând căile și practicile Satanice.
    Vindecările se fac în două moduri mari. De oameni și de Dumnezeu. De oameni, prin doctori și prin cei care au diferite practici de vindecare recunoscute, diferite metode care aduc vindecarea, de moment sau de durată. Nu intru în detalii.
    Pe noi (aici) ne interesează vindecarea prin credință. Dumnezeu nu lucrează prin impostori, rugăciunea lor este o scîrbă (Proverbe, 11:20; 15:8).
    1) Citiți IACOV 5:14-16, unde avem modelul biblic de a ne ruga cu credință, iar Dumnezeu va lucra după voia Sa.
    2) Citiți articolul https://exmesajulorei.wordpress.com/2015/05/03/un-martor-ocular/ și veți re-vedea că a fost clar un impostor și privind vindecarea bolnavilor. De acest duh, că Dumnezeu trebuie să vindece pe cel credincios, a fost însuflețit și Iosif Țon prin anii 2011-2013, nu știu dacă și în continuare. Deci e vorba de un duh străin și de această dată, de un duh satanic, de minciună, de manipulare, de afirmare de sine.
    Branham a fost dominat de mândrie, de afirmare, de afișarea "personalităii" sale. Și uitați-vă bine: întotdeauna a fost îmbrăcat la 4 ace, nu a fost deloc sărac, de pe urma "propovaduirii" minciunilor lui de zi cu zi. Deci, l-a interesat, banii, afirmarea de sine, faima dusă în extremis, opulența, avuția. Un șarlatan în toată regula. Și fiul lui WB, W. Paul Branham un martor care beneficiază în continuare de impostura tatalui său.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. George vrei sa spui ca nu este biblic ca Dumnezeu poate sa vindece un credincios?

      Ștergere
  11. Branham are o linie mare intre ochi. Asta inseamna egoism si boala de stomac. Asta este adevarat cu trasaturi ale chipului si limbajul corpului..
    http://teotrandafir.com/inedit/liniile-de-pe-fata-iti-spun-ce-destin-ai-98612

    RăspundețiȘtergere
  12. Mesajul este fals1 aprilie 2018 la 17:14

    Asta e tot ce stiti si puteti.
    Insa argumente ca Branham este corect nu aveti.

    RăspundețiȘtergere
  13. Trebuia sa scrie Branham si prietenii lui homosexualii cu care isi petrecea vacantele in corturi in munti. Despre asta nu sufla o vorba nici un branhamist sau frankist.

    RăspundețiȘtergere
  14. Dacă Branham făcea vindecări de ce trebuia să-i spună Avak cum sa procedeze adică vestitele sfaturi : " Daca ii faci pe fraieri, pardon oameni, să te creadă...bla bla bla"?

    Ia dat indicații fiindcă avea campanii de vindecare și nu vindeca pe nimeni și nimic.

    " Explicatia cea mai simplă e cea mai apropiată de adevăr" Murphy

    Peter

    P. S: Bro Lica vezi că nu-ți apar comentariile in dreapta, asa cum era până acum recent.

    RăspundețiȘtergere
  15. Am observat ca e ceva eroare...multumesc. Vad ca incepe sa mearga din nou.

    RăspundețiȘtergere
  16. Vai și amar de acești eretici. Am trăit cu soțul meu 25 de ani de căsnicie cu bune cu rele... Din acești ani aproximativ 10 ani sa dus la aceasta grupare branhamista. .de vreo 6-7 ani a fost și botezat la ei de vreo 2 ani nu la mai interesat nici de ei sa ia cina împreună cu ei nu știu exact daca este chiar 2 ani dar știu atât va de 10 ani nu mai am avut pace în familie mă umilit și a făcut doar ce a vrut nu a mai vrut să asculte de nimeni...doar părerea lui era bună și corectă.. in final sa terminat cu a sperie doua familii a noastră și a femei care sa dus după ea in Germania .. El consideră că este ales înainte de întemeierea lumii este predestinat este iertat la calvar toate păcatele lui până ce va închide ochi. Oare chiar așa să fie. Așa faci ce vrei să-ți lași soția sa spargi casă altuia și să spui că ești ok.??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Duhul branhamist și frankist asta produce. Sunt duhuri rele în mijlocul lor. Oricine merge vede ca ceva nu e în regula. Amăgesc oamenii cu botezul in numele lui Iisus dar în Matei 7 Iisus ii condamna pe cei care se lăudau ca făceau lucruri grozave în Numele Lui!. Deci sa nu ne amăgim. Acolo e un duh de mândrie și îngâmfare, care ii face sa neglijeze simpla învățătură a lui Iisus, sa o privească cu dispreț și superioritate. E un duh dracesc dar care se prezintă cu multa îngâmfare prin taine și asa zise revelații. Sa studiem biblia și vom vedea adevărul,si nu ceea ce aceste secte prezintă ca adevar. Și lupii se îmbracă în blănuri de oi.

      Ștergere
    2. Branhamisti si frankistii au distrus foarte multe familii.

      Ștergere
  17. Mesajul este fals7 mai 2020 la 07:36

    Daca se predica ani si ani de zile doar supunerea fata de un om, teoriile conspratiei si ca altii nu sunt buni, deci nu se invata cresterea spirituala, iubirea pentru Dumnezeu, pentru aproapele nostru, evolutia noastra personala, este foarte evident ca apar foarte multe fisuri, multe esecuri si erori.

    Totul trebuie reinceput cu Nasterea din Nou, o regenerare spirituala, renastere din ideile esentiale de viata propovaduite de Isus.

    Otrava, veninul, rautate, inclinatia catre rau si falsul propriu trebuie sa fie recunoscut de fiecare insusi atunci cand constientizeaza aceste lucruri.

    Cand o biserica nu mai invata valori si principii ci invata doar sclavie oarba fata de anumiti lideri, acea biserica devine o temnita condusa de oameni orgoliosi, care nu au experimentat nici iubirea lui Dumnezeu, nici nasterea din nou.
    Acestia doar au venit la mesaj, ca au auzit explicatia unitariana despre dumnezeire si ca ceilalti pocaiti is pierduti toti si asta le-a placut.

    Asa ca o intoarcere reala, cum ei tot o pomenesc, nu este sa ajungem sa explicam PERFECT fiecare idee si taina din Biblie, ci sa invatam sa traim Cerul in inima noastra, caci acolo este adevarata Imparatie a lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  18. la ei asta e vestea buna cu Cristos!

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=920283924999189&set=picfp.100010527706074&type=3&theater

    RăspundețiȘtergere
  19. Inainte era fain. Mergeam la Cugir si ne întalneam toti fratii si surorile din tara. Apoi au hotarat unii frati adica vreo doi sau trei lideri ca nu e biblic sa ne mai întâlnim si gata nu ne-am mai intalnit. Sau desfintat adunsrile lunare. Cand am vazut ce orinduire e acolo am plecat mancand pamantul. Apoi am aflat ca unii au ajuns în Germania si sau stabilit acolo si asta dupa ce au predicat sa nu parasim adunarea locala. Leam spus ca fatarnicia nu e pe placul lui Dumnezeu. Altii nu au voie sa faca nimic dar când e vorba de ei orice se intelege. E adunarea Domnului sau a unui pastor sau a liderilor? Ce fac ei e normal iar ce fac alti frati e anormal. Ei criticau pe cei din culte ca au ierarhii dar în mijlocul lor era mai rau ca in cultele religioase. Leam atras atentia si mau marginalizat si apoi am devenit tinta predicile unor frati în care am avut încredere ca stau cu Cuvintul dar ei stateau cu interesele lor meschine.

    RăspundețiȘtergere
  20. Vine Domnul vine Domnul, sa nu ne parasim adunarea dar cand au ajuns ei în Germania și au dat de gustul occidentului nu ma vine Domnul? La pomul laudat sa nu mergi cu sacul,mau imvatat parintii si bunicii mei, dupa ce le-am spus ca am descoperit adevarul si cuvantul adevarat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au predicat impotriva la caritas ar ei au bagat si au scos bani la greu. Au predicat impotriva la vin, bere, dar acum ei beau de sting. Impotriva la plecat al munca in strainatate, apoi au mers. Impotriva la internet acuma au toti. Impotriva la facebook acuma toti au. IMpotriva la orice si oricine si ei mereu sunt in urma cu ideile. Sunt slugi proaste nu inteleg ei din proria minte.Dacanu le spune Frank ei nu stiu nimic. Infantilisti la cap.

      Ștergere
    2. Astia nu au cuvantul original ci ipocrizia originala. Se potriveste mai bine.

      Ștergere
  21. Nu am putut rămâne însărcinată timp de 9 ani după căsătorie,
    Eu și soțul meu am devenit atât de îngrijorați, încât am căutat diferite remedii pentru a rămâne însărcinată un an, până când m-am întâlnit cu doctorul DAWN, care o ajută pe cea mai bună prietenă a mea să rămână însărcinată atunci când nu a putut concepe,
    I-am explicat totul acestui medic și el a promis că mă va ajuta, i-am oferit tot ce mi-a cerut,
    Spre surprinderea mea am ramas insarcinata in 1 luna si 2 saptamani, acum am 2 copii frumosi, totul datorita doctorului DAWN,
    Contactați-l pentru,
    * iubesc magia
    * dacă îți dorești fostul înapoi
    * Opriți divorțul
    * Rupe obsesiile
    * vindecă accidente vasculare cerebrale și orice boli
    * vraja de protectie
    * probleme de infertilitate si sarcina

    WhatsApp: +2349046229159

    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.